Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 1 april 2023

Gemini 8 och spinnet

Klockan 18 den 28/3 2023 började en kabel-tv-repris om NASA:s rymdäventyr. Den här gången om astronaut Neil Armstrong (före hans månfärd) och David Scott. 

Gemini 8 var NASA:s större missöde i rymden (Wikipedia). I träning av dockning med en annan farkost börjar Gemini 8 sakta rotera men med tilltagande hastighet. Historien kunde slutat i medvetslöshet och döden för de två astronauterna.

I en märklig synkronisering av händelser låg bloggaren utslagen på tv-soffan och slötittade på detta efter att några timmar tidigare fått yrsel liknande Geminis spinn och fått sämre balanssinne. Dagens födointag vägrade förbli i kroppen och det gick inte att äta på två dygn. 

Vid lunch nästa dag började jag felsöka via nätet och "virus på balansnerven" verkade stämma på symptomen. Den svenska läkarsidan förordade inskrivning på sjukhus och typiskt tre dagars dropp och sedan 3 veckors träning för att återfå balanssinnet. Det lät inget kul men idag på fjärde dagen fick jag avbryta proviantering i livsmedelsbutiken efter 100 m och vingla hem igen. Hade nog klarat lite shopping men gick som ett fyllo!

Bloggen kommer inte att vara särskild aktiv tills bildskärmen inte är lika krävande att läsa. Kanske 14 med Sideriska är tillräckligt? Så smart som AI börjar bli förefaller det inte omöjligt att en dag någon maskin läser in dessa tiotusentals sidor och ser sammanhang som undgått bloggaren! För så vitt inte Googla raderar bloggen, som de tycks göra om den faller i träda. Så mycket meningslöst arbete nedlagt i den kapitalistiska västvärlden!

Horoskopet är i vilket fall intressant för de första symptomen på intetsägande åkomman "vestibularisneurit".



Jag har verkligen aldrig varit intresserad av astrologins medicinska aspekter, född med Tvillingascendent, Merkurius i Luft och noll planeter i Jord, men det kanske var dags att studera eftermiddagen när stod klart att något hänt. 

Om inte annat som symbolisk sjukdom, helt i linje med Platons filosofiska idealism. Materia är för de som inte börjat tänka än och dess enda syfte är att ge besvär som kickstartar den sovande själen till reflektion över sin existens i denna värld (och vad världens Övermakt gjort med mänskligheten i vissa kulturer).

Utan ett dyft kunskap i medicinsk astrologi är det uppenbart att Ödet leker med bloggaren här. Obalansen och oförmågan att behålla maten i magsäcken uppstår bara ett par timmar innan Olyckans Mars och Månen, båda i 8e graden av Tvillingarna, når fram till den fysiska kroppen/ascendenten 10e graden.

När NASA-programmet börjar sändas klockan 18:00 har Månen rört sig till 9e graden och står nu i "triggeravstånd" till bloggarens ascendent. I Luft handlar det mer om en mental trigger (det intellektuella elementet) och kopplingen till rymdkapseln Gemini 8 - Tvillingarna 8:e - var inte svår att uppfatta. 

"Att se sammanhang" beskriver satansvetenskapen i vår tid typiskt som tecken på "paranoid schizofreni". Man kan bara hysa medlidande med samtidens förledda vetenskapare, fångar i någon annans tidigare tankemönster, vilka de nu viger sina liv att gräva sig djupare i, utan att längre ställa de viktiga frågorna. Detta är Platons filosofiska idealism igen! Allt startar i Idéernas värld, en intellektuell verklighet som föregår den materiella.

Västastrologin är ett bra exempel på hur snett man kan gå om man missförstår den ursprungliga läran med en zodiak som är knuten till världsrymden och inte småttigt fastbunden vid jordbruksårets fixpunkter.  Den så kallade verkligheten, astrologins Jord-elementet, är slutstationen på en process som började i den Store Arkitektens medvetande eller självkontemplation, sådan var antikens insikt och med insikten att biologin i själva verket är kommunikation (DNA) har mänskligheten snart gått ett fullt varv i primitiv materialism.

Frågan är om inte bloggarens pågående episod av snurrighet är ett av bloggens bästa exempel på hur Idévärlden kan ses via siffror - jag har aldrig tänt på numerologi men medger förstås att astrologin själv förutsätter matematik. Tyvärr stödjer horoskopet mer den västerländska aspektläran än den minimalistiska hinduiska! 

För inte bara trycks det rejält på "Gemini 8" några timmar innan tv-programmet, det bara så råkar vara att bloggaren föddes med sin Mars i 8e graden Vågen - allmän Luft till Luft-synergi kanske hinduerna skulle medge... Men i västtraditionen är det här en genuin 120-gradare, och perfekt dessutom. "Gröna" aspekter "möjliggör" och här var det olyckans Mars som fick en chans att skada livskvaliteten: natal Sol med Mars brukar ofta slumra eftersom Solen sägs bränna eller ha kommando över Mars. Men om livskraftens Sol är försvagad...

Men visst kan magens Måne och giftiga Mars läsas som matförgiftning om det inte vore för att det verkar handla om något mer.

Bland transiterna på himlen har lustigt nog även Saturnus nått en gradtalskorrespondens - nio till nio - med dess födelseposition. Och som födelseplanet antyder Saturnus nedsatt konstitutionell vigör via sin opposition till Måne och ascendent. Här är det intressant att Saturnus är långsam och långvarig och det kan handla om månader att bli kvitt obalans och virrighet. 

Rent fysiologiskt knyter hinduisk astrologi Saturnus just till nervsystemet (och skador mot det).

En gissning är [reprisvarning!] att ett år som förtida fattigpensionär, riktad statlig ekonomisk mobbning mot de förtida av årgång 1958-9 i framflyttandet med ett år av rätten till hyresstöd och pension för att ens nå fattiggränsen (mindre känd parallell till de 17.000 pensionärer årgång 1957 som snuvades på skattelättnader genom odugliga tjänstemän men var så många att de bildat klubb och bedriver lobbying via medierna).

Att dessa ekonomiska bekymmer vid tidigast möjliga avhopp från ett svenskt arbetsliv där det satts i system att tränga ut äldre men kapabel (akademisk) arbetskraft tills de accepterar att sopa gatorna till lägstalön, att detta plus el- och matskandalen i Sverige blev för mycket. Orsaken till åkomman sägs vara försvagat immunsystem. 

Att göra sak av statens hantering av folket och deras pensioner är lönlöst - man får glädja sig åt fransmännen som fått nog av det Nya Slaveriet i västerlandet. Sverige blir nu värre för varje vecka och om Sideriska var först att utan efterföljd mynta ordet "IT-fascism" står väl mycket klart hur dehumaniserade vi blivit och först när det är för sent tvärbromsar över att "självtänkande IT" redan står för dörren.

Sverige har dödförklarats på dessa sidor och vad vi nu ser ett strömlöst maskineri som rullar på av blotta inertian i några år till, så bloggaren får tills vidare inkludera sig själv i landets många offer för IT-fascismen som givetvis går hand i hand med kapitalismen för att betjäna de rika och få. Övriga får fördumma sig med sina smartphones (nu mer övervakande än någonsin!) bäst de vill.

Så... framledes mindre bloggande (hade tidigare satt gränsen till max en halv dag) och fler balanstränande promenader.

 

Bonusspaning


NASA sänder upp Gemini 8 våren 1966 just som halveringen eller "Gemini 4" gäller som ascendent vid Cape Kennedy i Florida! Fyra som materialismen tal är inte ett gott varsel. Åttonde huset har lagt beslag på all komfort vid uppskjutningen: Månen svag och komfortens Venus är en mild underdrift av att sitta fast i en roterande mörklagd kapsel och tvingas treva efter reglagen med hjälp av minnet av var de sitter! De där två var i princip döda!

Mars 90-graders attack mot ascendenten (aspekter gick mellan hela tecken i antiken) skulle kanske inte vara hela världen förutom att den står med Merkurius - med ascendenthärskaren - för ett verkligt omen om en "jinxed" uppskjutning. Färden avbröts när astronauterna lyckats på stopp dödsspinnet (som berodde på att styrraket låst sig i påslaget läge utan att teknikerna tänkt på att ha kontrollsystem ombord för en sådan sak!).

(Wikipedia anger UT/universell tid men Londontiden kan naturligtvis kombineras med rätt flygbasens koordinater för korrekt lokal östra horisont).


11 kommentarer:

Susanne sa...

All min emapti med dig – jag vet hur fruktansvärt obehagligt det är att ha yrsel! Har haft det av och till i livet, men aldrig så kraftigt som den gången jag blev inlagd på sjukhus ett par dar för genomgång, och det visade sig vara s k godartad lägesyrsel, även kallad kristallsjuka – kristallerna i innerörats balansorgan har rubbats ur sitt läge. Virus på balansnerven är ju besvärligare, man kan ju hoppas att det ”bara” är kristallsjuka. I vilket fall som helst önskar jag dig god bättring.

Inlägget inspirerade mig att själv kolla horoskopet för mitt yrselanfall. Det visade sig att månen och mars låg nära varann även då, och tillika med Rahu. Men inte i 1:a huset, dock i 6:e ohälsohuset. Och hushärskaren Jupiter i konjunktion med min natala mars mittemot. Ketu transiterade alltså det tecken där jag har mars och solen och dessutom merkurius, precis som du i ditt fall.

Apropå ohälsa så går min tankar och min empati också till solvågen och kommentatorn Havsörnen som berättat om sin otäcka sjukdom som också berör huvudet...

Seaward sa...

Tack för kommentar. Jag misstänker att alla horoskop är väldigt personliga och vad som i slutändan tas som åtföljande omen för en människan inte alltid är det för en annan. Men Månen och Mars i båda fallen ger förstås anledning till jämförelse med ännu fler likartade fall...

Anonym sa...

Vad tråkigt att höra, jag beklagar verkligen! Har själv drabbats av neurologiska besvär till följd av en virusinfektion som aktiverades när jag flyttade in i en lägenhet som visade sig vara mögelskadad. Hoppas att du snart blir bättre!


Vet inte om det kan ha någon slags koppling men jag har tänkt i flera dagar på att fråga dig om du kan ställa horoskop på mig, mot betalning givetvis. Jag är född samma dag som Laleh, men inte samma år utan 88. Tvilling men siderisk oxe. Är också skapande och har flera gånger fått höra att jag är väldigt lik henne utseendemässigt.

Sedan kanske det här kan vara av intresse. Det är en sammanfattning av en bok som heter Dark Mission - the secret history of NASA:

http://www.piahellertz.com/Dark_Mission-The_Secret_History_of_NASA.pdf









Anonym sa...

Det går att att snappa upp ganska mycket bara genom att läsa på sidan.

https://www.amazon.com/Apollo-Moon-Missions-Hiding-Plain-ebook/dp/B08FXXWM63/ref=sr_1_1?crid=1FHITZ7JG5RJ6&keywords=The+Apollo+Moon+Missions%3A+Hiding+A+Hoax+in+Plain+Sight+Part+I&qid=1679463560&s=digital-text&sprefix=the+apollo+moon+missions+hiding+a+hoax+in+plain+sight+part+i%2Cdigital-text%2C142&sr=1-1

Seaward sa...

Utgår från att inläggen har samma avsändare):
Tack för tipset - att läsa andras omdömen på amazon är min favoritmetod. Lärorikt om både boken och de som recenserar - det hjälper till placera boken i ett sammanhang.

Frågan om att göra horoskop dyker sällan upp på den här bloggen, men jag avböjer alltid eftersom bloggen är en hobby som jag bara vill ägna en viss tid / dag.

Ditt möte med virusinfektionen är intressant eftersom den anknyter till inläggets Måne/Mars - "hemmet/Månen och dess korruption (mögel). - Mars kan ju allmänt ses som en förstörare och har en nära koppling till Skorpionen/Vatten och även 8e "förruttnelsehuset".

Anonym sa...

Precis, det var jag som skickade andra boktipset. Har inte läst den men kom ihåg att den nämnts någonstans, troligtvis i något referat på hos Pia Hellertz.
Kan verkligen rekommendera hennes sida, hon skriver sammanfattningar på böcker. Det är så värdefullt att komma åt så pass mycket av innehållet utan att behöva köpa boken.

Ja, håller med. Det är rentav ett nöje.

Absolut, jag förstår.

Mitt möte med viruset har varit en märklig upplevelse. Har känt på mig att det är en slags förbannelse. Flyttade in i lägenheten hösten 21 och några månader senare i juni fick jag lämna den och ge mig ut på en längre resa för att det var omöjligt att bo där, blev svårt sjuk. Varit i kontakt med andra som bott i mögel och många berättar hur de tycks flytta från det ena mögelstället till det andra. En person beskrev hur dennes läkare uppfattade det som att hen hade ”biblisk otur”.

Tack! Definitivt intressant i alla fall, behöver försöka lära mig grunderna så att jag kan titta vidare på det.

Havsörnen sa...

Undertecknad önskar också bloggaren ett skyndsamt tillfrisknande!

Tack, Susanne! Jag fick min operation för två veckor sedan, så nu är jag över tröskeln. Det var en angenäm upplevelse på vårdavdelningen dagarna efteråt, med eget rum och en rejäl meny att välja ur till frukost, lunch och middag. Bara att kryssa i allt man vill ha så kommer brickan till sängbordet. Även jag har haft yrsel i samband med min åkomma, värst för två år sedan då den varade i fem veckor. Karusellyrsel kortare stunder i sängläge. Vid upptäckten av tumören triggade (inom en grad) transiterande Rahu min Vädurs-Måne i 6e huset, som ju är under attack/kontroll av disponenten Mars ifrån 11e. Transiterande Ketu har tre grader kvar på sin baklängesvandring genom zodiaken tills den når min Sol i 12e.

Seaward sa...

Havs, med tanke på att våra Våg-solar bara diffar med en grad och att S har Vågascendent blir ju teckensymboliken en misstänkt kandidat. Vågen kanske har en särskild relation till det fysiologiska balanssinnet?

Mars är ju inte värst specifik som enbart "olycka" eller "trigger", men relaterar kroppsligen till hjärnan. Och om nu ögonen "bara" är en utväxt från hjärnan (strikt biologistiskt synsätt), varför då inte också örnen/balansen som ytterst ännu ett av de "skott" hjärnan skjuter ut för att uppfatta sitt som ”omvärld” EXTERNALISERADE öde? (Allt som existerar – bortom den mänskliga halv-existensen – är platonismens / hinduismens Det Ena…)

Mars kan därför även fattas som inte bara feber allmänt utan också som sjukdomar mot hjärnan, tumörer eller virus - antiken saknade vår tids extrema Merkurius-precision i urskillningen. Platon hävdade att själens säte var i hjärnan (och inte hjärtat som vår dekadenta tids poetiska degradering av verklighetens fakta vill ha det till).

Vidare: Kontroll/makt inkluderar förstås även kroppskontroll, och det är kanske ingen slump att Luft-planeten Saturnus kallats "upphöjd" i just Balansen, ett Lufttecken. Kontroll och balans har en nära koppling enligt detta "förvetenskapliga" schema.
Det var därför inlägget speciellt noterar hur även Saturnus nått en exakt (väst-)aspekt till sin medfödda position.

Som livslång musikälskare (reduktivt sett bara luftvibrationer) kan jag berätta att jag upplevde problem med "högerförskjutning" av ljudet i stereon några dagar innan kroppsbalansen tappades och synen inte kunde låsa utan allt rullade medsols. Möblerade om för att kompensera rummets akustiska egenskaper och fick musik i mono att återigen höras centrerat mellan högtalarna.

Så symboliskt! Kanske också en ledtråd att (misstänker jag) det var nerven på höger sida av huvudet som blivit övertaggad av inflammationen och förstärkte mer. Dvs, EXAKT som missödet med Gemini 8 där en styrraket på ena sidan jobbade nonstop! Livet som symboler i symboler!

Rahu ser jag inte som viktig i mitt fall, men i Jungfrun i 4e hanteras den av sin ägare Merkurius som i mitt fall är horoskopets bästa tillgång. En godartad Rahu utan dess värsta demoniska avarter. Jag gick på sjätte dagen en 25 minuters "långpromenad" utan mer än enstaka vingel. Uppenbarligen kommer virusattacker i olika svårighetsgrader, vilket innebär att kanske också Merkurius (nervernas kommunikationen) är involverad. (Saturnus, nervsystemet som sådant)

Som sagt, hälsoastrologi lämnar jag åt dem med Jord-elementet som antydan om preferensen. Det räcker så bra att återigen se bekräftelser på att den antika astrologin var något på spåren. Bloggens kvantitativa tester visade sig vara för banala men Ämnet tycks verka från en högre nivå än den simplistiska västerländska världsbilens "mäta, väga".
:-)

Seaward sa...

Det udda med denna blogg (om något) är att den är kanske ensam i Sverige att söka kopplingar mellan astrologin och den filosofi som gällde i kulturländer i senantiken.

Filosofiskt är horoskopet bara ett fingeravtryck av själens medfödda öde (en trasselhärva till följd av otaliga tidigare jordeliv) och följer likt skuggan med vart man än går. Detta kunde kallas "biblisk otur" men bara för att bibelns författare inte var helt införstådda i själavandringsläran, välkänd hos många folk i senantiken, dock inte hos "Bokens folk".

Därav astrologins varningar för att göra si eller så under vissa hotfulla planetrörelser. Men populärpressens prognoser är värdelösa. Hotfulla Mars måste vara ytterst klen i det egna horoskopet om en sådan tillfällig passage på himlen (som i bloggarens fall i 1a kroppshuset) ska slå igenom.

I kommentarreplik högre upp sägs ytterligare något om omständigheter som kan stärka motståndskraften mot t.ex. virus.

Havsörnen sa...

Har inget insiktsfullt att tillägga, men däremot en liten synkronicitet eftersom du anger Vågen som gemensam nämnare. Den senaste horoskopkartan jag tittat på var efter en snabb googling på Gemini 8 innan jag kommenterade igår. Jag stötte i samband med detta nämligen på en annan händelse från 1966, katastrofen i den lilla kolgruvestaden Aberfan i Wales, då en lågstadieskola, en bondgård och några radhus begravdes i en lavin av gruvavfall som förvarades i stora högar på bergssluttningar runt samhället. 144 människor miste livet, varav de flesta var skolbarn.

https://postimg.cc/PNj4RcLg

Kartan ovan visar Solen och Merkurius på femte respektive tjugoåttonde graden Vågen, d v s graden intill bloggarens motsvarande positioner och två respektive en grad från undertecknads. Därtill AC och Ketu i Vågen. På vilken grad är Susannes Våg-AC?

Vad har denna indikation i Luft då med vattenblandat kolslam, lerskiffer, jord och sandsten att göra? Man kan väl säga att balansen i avfallshög nummer 7 rubbades efter åtta år (National Coal Board hade ignorerat varningar och oro från lokalbefolkningen). Den 227000 kubikmeter stora högen var placerad ovanpå två underjordiska vattenkällor och det hade regnat i veckor före katastrofen. Resten av kartan är ju en lervälling av Jord och Vatten. Soldisponent och horoskophärskare i jordtecknet Jungfruns döende grad i vattniga 12e huset. Månen i Stenbocken i vattniga 4e baserad på Saturnus i Fiskarna i jordiga 6e för olyckor. Dess disponent Jupiter i Kräftan i jordiga 10e.

Seaward sa...

Insikten kommer senare. Detta är bara sondering av dataläget. :-)

Gruvraset: "en olycka kommer sällan ensam". Utfransning: jag var helt tagen av en ungdomsbok jag läste, inte 1966 men 67 e 68, kanske 2a klass (började sluka böcker som besatt när läskunnigheten satt sig).

Ren vuxenskräck för ett ungt medvetande eftersom handlingen följde en pojke som fångats i rasmassorna i ett höghus efter jordbävning. Spånade om husras redan 3 år gammal (finns bevarat på bandinspelning gjord av far). Kanske man kan misstänka något tidigare liv-minne där? Väduren mittemot Vågen är mer av omstörtare men ras kanske också kan uttryckas om Vågen tecknar strukturell obalans (dålig konstruktion etc)

Susannes ascendentgrad känner jag inte till.

Aberfans horoskop lär nog inte gå att uppbringa, men jag tror själv man som annan sorts övning kan bedöma vad stjärnhimlen för ett "event" antyder. Möjligen kan man i ditt fall fråga vad olycks-triggern Mars gör vid raset.

Symboliskt angriper den jordplaneten Saturnus via hinduisk 210 grader, men detta kan man också kalla "6-8-relationen", dvs faktorerna saknar all integration med varandra varför Saturnus - som du säger - står verkligt sankt i ett Vatten-tecken.

Mars finns därför med som en faktor UNDER den Saturnus-Måne du (tror jag) korrekt noterar...