Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 11 april 2023

Jimmie Åkesson och Satans dilemma

Eric Rosén i AB finner Jimmie Åkessons första helt självkomponerande/publicerade låt, text och ton, vara en lustig historia.

"Det är en närmast unik musikhändelse när det gäller att protestera mot makten. För den som ”regisserar detta spel”, för att använda Åkessons ord, är ju han själv."

För den som kan sin symbolik är detta inget konstigt alls. Jimmie har i detta ögonblick avslöjat att hans tid är över. Född med Solen i exakt konjunktion med den så kallade Satanstjärnan (så döpt av medeltida judiska astrologer, namnet Algol kommer ursprungligen från de av Jimmie lika hjärtligt hatade muslimerna och deras intresse för astrologin).

Det intressanta med Algol och den mytologiska Satan som knutits till stjärnan är Satan är PUR negation. En öken av intighet, ett väsen som går upp i rök när man synar det i sömmarna. Det lever som en parasit via människor som avskyr saker och det gör Jimmie. Satan drar också ner intelligensen så till den grad att individen inte ens är medveten om hur den motarbetar sig själv, eller befinner sig i konflikt med sig själv. Det är när negativism ställs mot sig själv som loppet är kört för Den Onde (till skillnad från multiplikation där 2 negativa tal ger en positiv produkt). Detta avhandlas i en bok ingen i Sverige längre läser eftersom satanism är det utmärkande för det sätt landet sköter sina affärer.

En googling med ett par sökord som förkunskap tillhandahåller leder direkt till ett utdrag från Wikipedias artikel om bibelstället:


Här ses Åkessons dilemma, Satan delad och sin egen värsta fiende! Hans födelsetid är inte känd, så det går inte att säkert veta hur viktig konjunktionen Sol / Satanshuvudet är i hans fall.

Se bloggen för flera äldre diskussioner av horoskopet. Här är en karta med psyket/Månen som ställföreträdande ascendent. Månen i Stenbocken passar förträffligt in på Åkessons envisa sökande maktens vonOben-position!


Vid ett annat tillfälle diskuterades kartan ur perspektiv av den "naturliga zodiaken" med Väduren i ego-huset, Oxen i ekonomihuset, osv. Åkesson har tidigare noterats vara en av den översvällande mängd oduglingar Kristersson knutit till sig som alla har svåra Eld/Jord-konflikter. Dvs. aggressiva och rätt primitiva strebers. 

Karriärismen är inte den enda möjligheten för Eld och Jord (två element som inte naturligt samarbetar) men i fallet regeringspolitiker är det rätt uppenbart. 

Den naturliga zodiaken placerar dessutom Åkessons psyke (fantasier, drömmar, begär) i Stenbocken och dess iskalla typ av passion, dess maktbegär i 10e makthuset är påfallande träffsäkert.

Eftersom han delar Hitlers egocentriska Mars konjunkt Venus (översvallande antipatier) skulle den verkliga födelsetiden faktiskt kunna ge just en Vädursascendent och den sataniskt stockkonservativa Solen i "lokala myllans Oxe" Minns hur lätt Näringslivet köpte Åkessons lojalitet med lite mat på fin restaurang. Det är typiskt Oxen i 2a som har allt med näringsintag att göra. 

Trångsynt nationalism anas också genom oppositionen mellan Månen och Jupiter-i-Krabban. Jämför med den alltmer nationalistiska och suspekta Ebba Busch som har samma lersörjiga axeln mellan Stenbock och hemkära Krabban. 

Men Åkessons karta är mer av en egenmäktig krigare, en gammal viking av ett så primitivt slag att man kunde tro dessa inte längre har inresetillstånd till planeten Jorden (det existerar någon slags evolution även i andevärlden). Å andra sidan går himlarna sina varv och det uppstår då och då figurer som passar verkliga eftersläntrare perfekt. Som här.




Inga kommentarer: