Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 april 2023

Silicon Valley Bank och fd Alecta-vd:n - stickprov på kapitalismens röta

DN inleder en sammanfattande artikel med ett klarläggande av mentaliteten hos din typiska bankchef med vilken du interagerar för en uppblåst västerländsk livsstil med hjälp av lånade pengar (ofrihet och närmast slaveri under Mammon):

"Gregory Becker vet att hans bank är illa ute. Ändå berättar han självsäkert om Silicon Valley Banks ljusa framtid på en konferens i San Francisco."

Becker har som så många chefer vanan att hemlighålla sina födelseuppgifter. Anonymitet är byggbit i den sjuka maktsökarens arsenal. Närmare än oanvändbara "1967 eller 1968" kommer man inte med enbart hjälp av nätet.

Sådan tur då att bolagsregistreringen ("incorporation") för Silicon Valley Bank är offentlig uppgift och istället för ännu ett astrologiskt stickprov på en lågsinnad chef som hittar på idén om att starta SVB över ett pokerparti (!) med likasinnade blogsugare, fungerar SVB väl som stickprov på kapitalismen i alla dess ideologiska ruttenhet. 

Det goda med sådana här bolagsregistreringar är att man kan ta midnatt som deras födelseklockslag. Kartan härnedan visar hur talande kartan är. (SVB är ett autonomt aktiebolag men grundandet av moderbolaget SVB Financial Group, tidigare Silicon Valley Bancshares, hade troligen givit lika spektakulära resultat, om dess födelsedag skiljer sig åt. Notera hur patetiskt dessa pokerspelande klippare döpte sitt moderbolag: "Silicon Valleys bankaktier" med fejkat exotisk stavning.)


Efter många års umgänge med zodiaken, först den tropiska men från 2007 den sideriska, stod det klart att det Passionerade av de tre Vatten-tecknen bäst representerar den begärsfulla delen i en människa och därför också näringsliv och den fiktiva entiteten "Marknaden". 

Not. Skorpionen stegrar tendensen till fysiskt liv enbart till besatthet till en fix idé eller patologi (kanske därför Skorpion-Månen innehåller så mycket mördare). Fiskarna som sista Vatten-tecken erbjuder möjligheten till befrielse från den Irrationella Själens makt (det biologiska synsättets makt) över den bättre människan.

Hunger och begär för sig själv och sina närmaste blir som en nidbild av den egna familjen som Krabban representerar. Det år att "vidga" denna hushållande modersprincip så att den t.ex. omfattar hela världens ekonomi men här undertrycks den expansiva Jupiter av den sublunära demonens "halshuggna" södra månnod. 

Dessutom står denna skadade tillväxtfaktor dåligt i förhållande till Månen själv, ascendenthärskaren. Det är faktiskt den sociala utstötningens syndrom (Skorpionen, outsidern, och Vattenbäraren, gruppumgänget) som indikeras. I termer av bankvärlden var detta en bank som föddes för att bli utstött, eller en avvikare.

*****

Även rollmasken - Krabban som muromgärdat förvaringskärl av en minoritets (Silicon Valleys tech-elit) trygghetsskapande tillgångar - uppvisar problem via inkonjunkt-vinkeln. Krabban och Vattenbäraren står i 150 graders förhållande och hinduerna kallar det för "6-8-förhållandet" eftersom sex steg bortom ascendenten väntar 6e huset och Fienden eller Olyckan. 

I 8e steget når man den onda karmans korruptions- och dödshus, två av horoskopets tre hus som i bästa fall anger problem som störa själar väljer att adressera men som i de flesta fall visar på fallgropar i den medelmåttiga människans strävan efter de vanliga ofta känslomässiga och irrationella motiven pengar, kärlek och lycka för evigt.

Eftersom Vatten/Luft i sig representerar Platons Irrationella begärssjäl (kroppsrelaterade frågor) och den Rationella själen (relaterat till logik eller intellektuell planläggning) finns här något skevt i bankens framställningar, precis som nyheterna just avslöjat att en revision mörklade bankens ruttenhet bara två veckor före kollaps. 

Vatten/Luft fungerar hos skådespelare och ett fåtal andra yrken där illusionen eller lögnen är ett legitimt verktyg, men ytterst sett är detta manipulation av sanna fakta med hjälp av tonfall eller andra sätt att lura mottagarna av informationen.  Detta är typiskt USA, vara problemtyngda horoskop innehåller just Vatten och Luft i oerhörda konflikter. Inte ett ord från det landet är att lita på och den "mördande reklamen" och pr-branschen fulländades typiskt nog inom det amerikanska näringslivet/marknadsekonomin.

Bloggarens gamla favorit Stridshingsten Reinfeldt har ett horoskop påfallande likt Silicon Valley Banks, och vad gjorde han efter att folket inte längre villa ha honom som statsminister? Förnärmat lämnade han politiken med omgående verkan och hittas i nästa schackdrag i tjänst hos Bank of USA! (Sanna Marins avhopp från partiledarrollen efter valförlusten tyder på att soltecken av Vatten-typ överreagerar på personliga motgångar, Krabba i hans fall, Skorpion i hennes.)

  • Krabban/närighet: SVB-ascendenten, Reinfeldt-solen
  • Jungfrun/vinstkalkylator och räknenisse: SVB-solen/merkurius, Reinfeldt-ascendent/mars
  • Vattenbäraren/systemöverblickaren: SVB-månen(sinnet), Reinfeldt-saturnus

Som ofta noterat fungerar för Reinfeldts Jungfru-utblick med särskild sylvass mars-fixering på enskilda punkter att angripa, hamnar personlig stridbarhet i fientligt förhållande med Saturnus-Vattenbäraren sex steg bort.

Här ses hans starkt amerikaniserade Jungfru-individualism i fientligt förhållande till Saturnus-Vattenbäraren med dess större fokus på kollektiva lösningar. Tecknet innefattar hela mänskligheten alternativt en större grupp som delar samma ideologi. Krabban representerar i jämförelsen små särintressen (ofta på biologisk bas). 

Vattenbäraren bär varsamt det lätt förorenade Vattnet men står själv för Luft, har ett intellektuellt grepp om större tankekategorier som sin spelplan. Vattenbärarens problem kan bli tänkande som isolerar sig från Vattnets förmåga till känslomässig empati... (Det är inte lätt att prova på arten människa! Antingen tippar det över åt ena eller andra hållet.)

Överallt i zodiaken ser man tecken på att Platon inte var grundlös när han gjorde en åtskillnad mellan en "irrationell" och en "rationell" sida i människans själ och Världssjälen. Silicon Valley Bank föddes med svåra psykiska störningar och dessa kan naturligtvis härledas tillbaka till grundarnas pokerparti (säkert efter några klunkar whiskey).

Överhettade emotioner syns också i kartan. Den överlibidinösa Mars+Venus i "älskaren" Lejonet i 2a huset för fasta tillgångar (ekonomihuset) talar sitt tydliga språk, och är den perfekta illustrationen av en korrupt och penninghungrig bank.  Ascendenthärskaren Månen står redan i 8e korruptionshuset och när Lejonets mörkt passionerade hunger i 2a huset för "äganderättens instinkt" (eller "porten till Dödsriket" som det hellenistiska Väst sade för 2,000 år sedan), då ser man den starka Vattenbärare/Lejon-axeln med en satanisk skruv. 

Trots att Eld/Luft ger kreativ tankehöjd representerar husen 2 och 8 i värsta fall ren demoni till världslig materialism - därför bloggens gamla öknamn "den sataniska axeln". Beteckningen kan appliceras på såväl 2a/8e som deras naturliga representanter i zodiaken, Oxe/Skorpion. Naturligtvis är de ohyggligt vanliga men i en vanlig knegares liv uppfattas de bara som trälandet för inkomster för att kunna konsumera och roa sig. 

Det är först med "filosofisk astrologi" man börjar se att systemet faktiskt beskriver en lägre och en högre värld. Alla tecken i den negativa polariteten (Jord och Vatten) arbetar sig NEDÅT mot ökad världslighet, medan tecken i den positiva polariteten (Eld och Luft) strävar uppåt. 

Men även här finns möjligheten att gärningar i det fysiska är av goda medan gärningar på en högre intellektuella eller kreativ nivå tjänar Ondskan. Att i bankhoroskopet finna Eld/Luft-axeln kanaliserad längs den nedslående 2/8-orienteringen talar därför sitt tydliga språk om att andlig korruption rådde i Bankens födelseögonblick. 

Att en institution ska kunna ändras är nog bara en önskedröm. Horoskopet för en juridisk entitet äger inte personlig Daimon, utan lyder strikt under karmalagarna. Och banken kraschade, just som kartan antyder.

Rikedomens Jupiter "halshuggen" via närstående södra månnoden Ketu passar väl in på såväl rusningen till banken för att ta ut sina pengar som bankkollapsen. Jupiter står också för "den högsta kasten" som kan uttryckas som penga- och techmänniskor i det fallfärdiga västerlandet, snarare än skriv- och läskunniga brahminer i det gamla Indien.

Jupiter må ha varit överguden Zeus för grekerna men i Väst handlar allt bara om Förmögenhet som går i arv i vissa ätter. Att nyrika hela tiden tillkommer och gammal aristokrati kommer på obestånd, handlar nog mer om den äregiriga sublunära demonen vars strävan ligger i norra månnoden Rahu och vara fall från ära och storhet i södra månnoden Ketu.

 

Tarot-kortet "Fortunas hjul" skulle kunna tyckas illustrera lyckans "stjärna" Jupiters skiftande öden - "på uppgång följer fall" - men kortet pekar ännu tydligare mot månnoderna Rahu och Ketu. 

Minns man dessutom att lyckans gudinna fru Fortuna i den hellenistiska antiken var en mångudinna, så förstår man hur låg mänsklighetens ambitionsnivå är. För att slippa hårda tider är kapaciteten till självförnedring närmast total. 

Det var mot denna kapacitet för låghet som de grekiska stoikerna (och cynikerna) vände sig. I det moderna Sverige finns inget intresse av att inskärpa gränsen mellan den Irrationella och den Rationella Själen eftersom hela samhället och i synnerhet Marknaden och dess ekonomiska system kräver en så låg medvetenhet som möjligt hos befolkningen... Den här typen av samhälle kräver att massorna just inte är mer än betingade hundar som dräglar som på beställning när tv-reklamen visar en produkt som trycker på den stora kognitiva blindfläck begärsfulla Rahu eller en ostyrig Måne indikerar.

SVB är alltså redan märkt för att falla när den "föds" och detta är tydligt i 5e huset för god karma, som till följd av Ketu snarare ska beskrivas som "brusten god karma". (Femte husets förmåga att leverera gott skadas här av att tillfälliga ägaren Venus står tätt med Lilla skadegöraren Mars i Lejonet. Och Lejonets ägare Solen, om man ska nysta vidare, befinner sig i ett Jordtecken vilket påminner om den odugliga regeringen Kristerssons många individer med ett framträdande Jord/Eld-krig. Kapitalismens "kreativa förstörelse" - bara att inget gott alls kommer ur brända jordens taktik.)

Bankens 5e tyder på att gräddfilen har gått sönder redan då den grundas. Bankens livstid var i själva verket bara en drömlik pseudoverklighet, styrd av den sataniska axeln (de positivt laddade tecknen i spänningen mellan hus 2/8 och kanaliserad mot den dödsdömda längre naturen och dess säsongsblomster.) 

"Samla inte dina skatter på jorden utan i himmelen" förmanade något bibelställe, men sådana böcker läser inte pokerspelande och whisky-pimplande klippare av det amerikanska snittet!

*****

Att banken existerade flera år tyder på att pengar rann in. Och visst är 2a huset för "husets kassa" glödhett, även om Venus och Mars skulle kunna tyckas ta ut varandra. Lilla Välgöraren med Lilla Illgöraren. Denna tveksamma välsignelse kommer att speciellt påverka 4e huset (Venus-ägt) som på många sätt kan ses som den klippa varpå hela bygget vilar. 

Kinesiska statsfilosofen Konfucius lät riktigt kristdemokratisk för 2500 år sedan när han konstaterade att familjen måste iaktta sin ideala struktur eftersom staten bara är en summering av de enskilda hushållen.

Jämför Sverige, där staten växte till ett monster och dominerade en befolkning vars personliga utveckling är närmast obefintlig enligt Månen i nationalkartan, en genuint statskapitalistisk skitkarta som bara ser medborgaren som en produktionsenhet att förslava och kugga in i systemet. 

Detta är sannerligen inte att förorda borgerlig kapitalism som är ett precis lika ont system eftersom Marknaden är Satan själv eller den sublunära demonen i all dess otyglade begärsfullhet. 

Se den här bloggens tidigare tiotusentals sidor för den gamla världens kloka världsbild som avslöjar den moderna människans hopplösa degeneration, dagarna innan Naturens Vedergällning slog till ännu en gång i släktets långa historia.

Vilka krafter välte de otroligt precist tillverkade byggstenar som kan ha varit ett bolivianskt tempel? Vilken syndaflod når tusentals meter upp i Andernas bergstrakter? Fega moderna arkeologer törs inte ens tänka tanken att stenarna är äldre än 500-talet. Prova 20.000 år och en nu förvunnen mänsklig högcivilisation... Idiotprogrammet "Ancient Aliens" på kabel-tv (som förklarar allt med "utomjordingar") ska ändå ha ett tack för annars hade jag aldrig upptäckt denna gåta från mänsklighetens odokumenterade förhistoria...

https://en.wikipedia.org/wiki/Pumapunku

Artikeln avslutas av en föraktfull fnysning mot "Atlantis-entusiaster" och en äldre datering än kol14-dateringen av något organiskt material som artikeln tidigare åberopat. Jag har inte sökt efter trovärdigheten i den trygga, sena dateringen. Men ortodoxin gör det VÄLDIGT enkelt för sig genom att angripa "Ancient Aliens"-dårarna som härleder allt på Jorden till inflytande från utomjordingar. 

Programserien är skapad av foliehattar som stjäl senantika tankar och använder för egna syften. Det positiva är att de letar upp många märkliga ruiner som omvittnar människans fyndighet. Och, inte minst, ortodoxin medger nu högcivilisation samtidigt med Platons datering av Atlantis, en lika fascinerande fyndplatsen Göbekli Tepe vid gränsen Turkiet/Syrien. Tolvtusen år gammalt och utsökt stenarbete! 

Tydligen har platsen byggts om gång på gång och vem vet hur gammal de äldsta delarna är, bara 5% av området har grävts ut. Tydligen har en äldre syster-sajt hittats inte långt därifrån och redan nu är det helt klart att ortodoxin bara fantiserat ihop en bild av vad jägar- och samlarstadiets människa var kapabel till. 

Men det vet ju alla, att "vetenskap" inte är sanningen utan bara de rådande makthavarnas "bild", provisorisk men ändå det de vill att massorna ska tro på.


Tillägg

Med texten färdigskriven meddelas Alecta-vd:ns avgång, ytterst ansvarig för svenska pensionärernas förlorade pengar i skitföretag som Silicon Valley Bank. Han var tidigare vd för Stockholmsbörsen och till Lejonets och 5e husets lägsta uttryck hör förstås klippare och aktiespekulation. 

Hur föga förvånande att hitta stora och lätta pengars Jupiter med sinnelagets Måne i Lejonet, och en rejäl dos ahistorisk men äventyrslysten Vädur för att beskriva den okunniga nyrikedomens arkitektur!

Horoskopets brist på Luft behöver inte betyda katastrof - alla har en Merkurius (här i konkreta faktas Oxe), men mängden Eld betyder en tendens att fatta sina beslut på visuella och ofta bedrägliga intryck. Mycket i den oroliga eldsflamman påminner om den spekulativa och neurotiska tävlingshästen i börselementet.

Vad värre är att det här en typisk kandidat till Kristerssons odugliga regering: här finns Sverigehoroskopets Eld/Jord-krig som jag just beskrivit som ofruktbart och i en ännu mer förråad version än nationalkartans. Materialistiska Oxens härskare Venus ligger ett steg bakom, i ego-principens Väduren, meden den impulsiva Vädurens härskare Mars tar ett steg fram och hamnar i Oxen. Värsta sortens primitiv och egocentrisk materialist! 

(Se även kung fu-mannen Bruce Lee och resonemanget om den kartans betoning på 1a och 2a huset, här uppstår samma tendens men via zodiaktecken istället för de högst personifierade husen.)

Även om sinnelagets Måne har Stora Pengar närmast i sitt hjärta och detta påverkar 5e spekulations och tursamhetshuset, måste en stark Jupiter också balanseras mot en stark nödbroms, Saturnus.

Men med början i kanske kortlivade statsministern Magda Anderssons karta har jag ondgjort mig över när den solida Saturnus hamnar i Vatten-elementet och den brist på gravitas detta innebär, för att inte tala om att Fiskarnas Vatten är det mest ombytliga och principlösa. 

Billings Saturnus-Fisk är samma sak som NATO-sveket som faller på Magdas bord och ur psykascendentens (Månens) perspektiv är den f.d. vd:ns fladdrighet inte ens något han vill kännas vid! I åttonde huset relativt Månen råder "radioskugga" eller bristfällig kontakt med bromspedalen. 

Den sk "6-8-relationen" mellan komplementprinciperna Jupiter och Saturnus är kanske t.o.m. värre än alienationen mellan Sol och Måne eftersom dessa två jätteplaneter representerar något så mycket större än den enskilda människans livslinje (måne/sol). Både Jupiter och Saturnus gör entré först i zodiakens tredje akt, den universella. Och Alecta förspiller miljoner kronor av svenskarna besparingar. 

Att ge honom 6-8 miljoner i avgångsvederlag visar vilket korrupt land Sverige är. Fängelse är den rimliga finalen på denna "förnyelse" av Alectas aktieinnehav som slutar i fiasko.

https://www.di.se/nyheter/magnus-billing-far-en-arslon-i-fallskarm/

Horoskopet är en klassisk "konstruktionsmiss" som kunde fungerat hjälpligt om inte miljön varit det kapitalistiska systemet. Med total brist på integration av accelerationens Jupiter och inbromsningens Saturnus beskriver kartan en F1-racerbil som sålts utan bromsar. Det är typiskt att han var vd för Stockholmsbörsen som på inget sätt handlar om förnuft utan bara febriga fantasier och föreställningar.

Och det är alltså Jord-elementet som degraderar den i sig "gudomliga elden" i den här kartan. Dessa två element är svåra att få ut något gott av, men bloggaren har hittat smedjan, bilverkstaden, eller idrottsplatsen som lämpliga hägn för den här primitiva typen som alltid försöker bevisa något. Poängen är att de gillar i ge sig i kast med motspänstiga material eller ämnen för att bevisa den mänskliga livsandens (Eld) styrka.

Eld/Jord-friktionens första namn på bloggen var därför "egenmäktighet" eller "av egen makt". VD-typer med enbart Lejonets Eld kan vara utmärkta chefer men när den tröga Jorden tränger in uppstår friktion och man kan t.o.m. få chefer från helvetet.

PS. Magdalena Andersson hade åtminstone inte Billings totala oförstånd mellan Jupiter och Saturnus, tvärtom samverkar de hos henne genom att båda befinna sig i Vatten. Men Saturnus är alltjämt en inbillad klippa i ett föränderligt vatten, en som inte fattar hur de egna käpphästarna relativiseras med tiden eller byts ut allmedan man inbillar sig vara trogen sina gamla rättesnören. Vet inte vilken variant som är mest tragisk...



Inga kommentarer: