Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 april 2023

Sveriges lilla död (2022-25) och SD-attacken mot institutet för mänskliga rättigheter

Det blir tjatigt på knyta ihop varje svensk nyhet med den ödesmättade planetära period Sverige just genomgår (nästan 60 bruk av taggen), men SD ligger verkligen i för att visa vilka satans bödlar detta parti är under kostymerna.

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/xgw8Wj/mp-vagar-regeringen-inte-bli-granskade-sjalva

Sverigedemonernas ståndpunkt publiceras av TT (i AB) den 6 april, men TV4 var först med avslöjandet. Dygnet ska här inspekteras i jakt på någon verkligt satanisk indikation. Eftersom TV4-sajtens källkod innehåller publiceringstiden kan horoskopet preciseras med ascendent, som en karta för avslöjandet. Det förblir okänt när Sverigerasisterna själva satte sitt förslag på pränt.

"datePublished":"2023-04-06T15:45:00.283Z"

Jag utgår från att detta är UT (gamla GMT) och att annan källkod adderar tillägg för svensk tidzon och sommartid (den här sajten visar inte lokal tid).

Minns att Jimmie Åkessons Sol tätt intill Satanshuvudet (stjärnan Algol) inte i samtliga fall betyder att individen gör sig till kanal för den ontologiska ondskan (det Onda existerar!). Som alltid frustrerar astrologin genom att bjuda på många öden där stjärnan Algol istället indikerar någon som drabbas av ett större missöde eller åtminstone ett liv i kamp mellan en bättre eller en sämre tendens. 

Algol tillhör en annan tradition än den gamla doktrinen om den goda och onda daimonen och det är typiskt att hitta överlappningar. Astrologin ska nog bäst fattas som en uppsättning symboler som tränar studentens kombinatorik....


Lustigt nog visar sig kartan innehålla en aktiverad Algol om man accepterar bloggens något vidgade område ±2° från exakt konjunktion (traditionellt bara en grad). Algol påverkar här Venus i sitt negativt polariserade hemmatecken, den ofta ytterst lokala Oxen. Ingen tvekan om att det är SD:s outvecklade mentalitet och främlingsfientlighet som finns här. Algol sätter alltså ett frågetecken för om förslagets "högsta goda" (9e huset) verkligen är något gott.

Dessutom återkommer samma låga mentalitet på flera ställen i horoskopet: se bara hur alltid kritiska Månen i Jungfrun här mottar en hatisk attack från någon i maktposition: Mars i 10e. Detta betyder på en och samma grupp att makthavaren SD utövar elakhet eller hat mot en särskild "folkgrupp" (läs: invandrarna) och TV4:s avslöjande handlar således både om hatarna och om en utsatt grupp (Månen = ett andel av hela befolkningen, kan vara allt från ett hushåll till en minoritet).

Det är inte mycket roligare att bese graden av humanitet i kartan: Saturnus i positivt hemmaläge i Vattenbäraren är egentligen en ren symbol för mänskligheten som helhet (Månen och Krabban representerar mindre grupperingar). Men här betraktar den egoistiska Jungfrun med Mars-störningar hela idén om ett mänskligt brödra- och systraskap som Fienden eller en Olycka att bekämpa. Sjätte huset är ett av de onda husen (vilket kanske oftare innebär risker att drabbas olyckor eller hälsotillstånd än någon som uttryckligen välja att hata). Men tjänare och trälar (husets antika innebörd) hade all anledning av avsky sin lott i livet och överheten...

Man kan bara fantisera om hur dessa rasister känner sig själva som olycksbarn och "utsatta" för den onde invandraren. Detta är en indikation om som berättar något om att SD:s utspel sorterar under kategorin sinnessjukdom. Svenskarna röstade fram galningar vid senaste valet!

Merkurius svala logik räddar ibland skeva kartor men här står hybrisdemonen Rahu med Merkurius och omvittnar något galet eller överdrivet i SD-logiken. Dessutom landar konjunktionen i ett annat av de onda husen, där ofta individen är blind och omedveten om vad som pågår i "den dåliga karmans" 8e sektor. Ett annat sätt att uttrycka saken är att den självmedvetna ascendenten inte kan förnimma ev. innehåll i 8e ödeshuset.

(Att bloggaren tycker sig ha upplevt tidigare liv - vad som föregått föregående död - märks också i hans 8e hus som ägs av Saturnus (den långa tiden). Men Saturnus äger också 9e huset för intuition och utvidgad varseblivning och den placerar sig själv demonstrativt i det starka västra hörnet där den ämnen tillhöriga 8e och 9e tränger sig på ascendenten via opposition. 

Detta skulle faktiskt kunna tolkas som en samling som öppnat en smula på den ovetenskapens ridå som 8e representerar i förhållande till 9e husets insikter om högre ting. Nu är förmågan att "se" ytterst outvecklad och intresset för medial träning har aldrig funnits.)

Ska man själv vara lite diabolisk i tolkningen, kan man se Solen med framgångens Jupiter i Fiskarna men i solnedgången som SD:s önskan om invandrarnas snara död eller "återvandring" till sina hemländer. Den "slutgiltiga lösningen" på svenskt snäll-vis.

Döendets västra horisont ("världsligt" sett) är sämsta läget för Jupiter och knappast någon höjdare för Solen heller. Symboliken klarnar om man minns att Fiskarna anknyter till 12e huset för förluster och t.o.m. exil eller landsflykt. Den välvilja som Jupiter förefaller säkra är i själva verket det motsatta!

Jupiter är dessutom en verksam illgörare mot det stigande arbetarklasstecknet Jungfrun som således inte är betjänt av att drömma om stora och lätta Jupiter-pengar enligt den antika astrologin. Ödet finns och lyckans lotter delas bara ut till en liten del av befolkningen. Ofta snubblar själarna rejält och bränner sitt goda karma på ett missriktat liv - de kommer sedan att återvända till Jorden som fattiga trashankar efter att inte fört det goda vidare när de hade chansen att skapa en hållbar gräddfil för själen.

Det är först när man inser hur många negativa omen som ryms i denna karta som man även utan att känna till innehållet i TV4:s avslöjande kan misstänka att kartan handlar om ett rejält problem. Och fullmånen mellan döende Sol och den av Mars attackerade lilla gruppens Måne, nämnde jag den?

Att "Sveriges Lilla Död" till stor del handlar om Tidöavtalet, SD och den allmänna överföringen av folkets medel till Överklassen, har väl inget missat även om rubriceringen fått vila några månader?

 

Bonus

SD:s utrikespolitiska talesperson som hanterar frågan är en av många rassar som passererat sedan Sideriska fann främlingsfientlighet att genomtröskat ämne. Här syns några otippade ingredienser som kan förklara Ludvig Asplings väg i livet: mannen är livrädd! Och rädda människor drar på sig hemska tankevirus.


Sinnelagsascendenten i den "lilla gruppens" eller "säkerhetens" Krabba är osäker, men jag tror på teckenplaceringen. Krabban visade sig inte alls nämnvärt främlingsfientlig i bloggens tidigare undersökningar, men här har vi fruktans Saturnus som kopplar ett hämmande grepp om Månen vilket inte är gynnsamt när elementen inte drar jämnt (Vatten, irrationella instinkt, Luft, den rationella själen). Jag har noterat "torgskräck" i andra fall där Våg/Krabba inte får ihop sin skit.

Det kan också blir ett övermått av efterrationaliseringar (från rationella Saturnus) för att dölja Månens eller känslornas sårbarhet.

Mer typiskt en drängig typ av nationalism är dock den sataniska axeln, där Merkurius och Mars i territoriella Oxen eggas på av en Jupiter i Skorpionen som i sin tur vanställs av Mars attack mot det som borde vara godhetens garant. Samma problem med denna Jupiter som i det första horoskopet, alltså. 

Även om Månen skulle befinna sig i Krabban och sinnelagsascendenten därför får Jupiter som vän och välgörare, väger den sataniska axeln minst lika tungt och kanske tyngre i det horoskop som en känd födelsetid ger. 

Merkurius i Oxen är kraftfull men inflexibel och dogmatisk, den undgår konjunktionen med Satanshuvudet men delar tecken med en surmulen och passivt aggressiv Mars (samma som i Sverigehoroskopet) - ett typiskt omen för en som vältrar sig i främlingshatarens låga mentalitet. Ett annat uttryck är den hämningslösa hedonisten som inte bryr sig om mycket annat än sin egen njutning.

 

Inga kommentarer: