Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 april 2023

Ännu en ICA-topp i blåsväder / det ultimata Eld/Jord-kriget


ICA-handlarnas vd spelar stursk och ber en visselblåsare "räkna en gång till" apropå dolda siffror om den svenska nationalsporten, att profitera på andras behov (av t.ex. att få mat i sig). Då upptäcker visselblåsaren genant ännu fler dolda vinstuttag i detta monster till rörelse som så länge duperat och skaffat sig goodwill hos de dumma svenskarna genom åratal av smålarvig ICA-reklam i tv, reklam med det enda syftet att framställa ICA som ofarliga fåntrattar när de i själva verket tillhör den rovgirigare delen av befolkningen. (Expressen - en girig tidning som tycks stänga in text bakom betaldörren så fort någon länkar till dem, åtminstone på det sättet är konkurrenten AB mer mänsklig ...)

Makthavare med orent mjöl i påsen har vid det här laget lärt sig hur man döljer personliga uppgifter från nätet och närmare än födelseåret 1962 (på ICA-handlarnas hemsida) kommer man inte (se bild ovan).

Ratsit berättar att vd:n har anonymiserade uppgifter och eftersom hemsidan också berättar att han satte sig i ICA-handlarnas styrelse 2022 kan man förmoda att en är den ena av de två anonymiserade styrelsemedlemmarna på samma Ratsit.

De gamla kineserna hade ett talesätt, "i mästarens händer är inget obrukbart" och t.o.m. den magra uppgiften om året 1962 är av intresse. Detta var ett extraordinära året då den Stora Materialismen vällde in över hela himmelen. I oktober samma år stod den sämre delen av mänskligheten (politiker, vapenskramlare och företagare i släptåg om profitabla verksamheter som följer på krig) på randen av ett atomvapenkrig under oktober månads Kubakris.

Men hela året har öppnat ominöst med Expansion och Makt betonade 1 januari - Skytt och Stenbock i deras simplare läsarter:

 

Från den 1 januari växer betoningen på Stenbocken under några dagar. Värsta dygnet är kanske den 24 januari när vid lunchtid sex av de klassiska sju planeterna alla står i Stenbocken och bara Månen ligger utanför, dessvärre i härskar-Lejonet vilket gör att Sol och Måne inte alls samverkar harmoniskt och välgörare. 

Eftersom båda tecknen har uttryckliga härskaranspråk blir det den kanske mest förråande av alla versioner av Eld/Jord-kriget (som verkar driva en mängd medlemmar i regeringen Kristersson) och förutom förekomsten i idrottsvärlden bland och slamriga byggjobbare kan friktionen mellan vision och materiell realitet stå för borgerlig "vill-ha"-mentalitet, folk som slåss för sin del av kakan som de mest primitiva vilddjur. Kapitalismen i ett nötskal. 

(Intressant nog tycks även rejäl "vänster" kunna resultera ur samma figur men det är då val av socialism på egoistiska grunder och inte säkert för att altruism och verklig jämlikhet över världen upplevs det centrala. Att koppla så enkla symboler som elementen till politiska ideologier kan vara dödfött, och så plötsligt dyker det upp en karta som perfekt illustrerar t.ex. den borgerliga självlögnen, typiskt svår röra mellan ideologisk Luft och begärsfyllda Vatten.)

Sedan kan man alltid diskutera hur mycket bättre än Stenbocks & Lejon-dissociationen de följande dygnen är, när Månen istället går in i träldomens tecken Jungfrun och bildar en makalöst ensidigt materialistisk helhetsbild i Jord-elementet. 

Runt 18-tiden den 27 januari lämnar Månen träldomens och dagligvaruhandelns tecken Jungfrun (som inte består av mycket annat än att manuellt fylla på i hyllorna - Jungfruns Merkurius råder över armar och handarbete).

Intressant är att under denna period befinner sig Jungfruns härskare i ett av sina mest ominösa tillstånd som tänkas kan: Merkurius ser nu från Jorden ut att vara helt stillastående ("stationär") i Stenbockens 30e och sista grad. Enligt läran om transiters effekt på ett horoskop, sägs inget kunna överträffa den stationära planetens "press" på födelsehoroskopet.

Fem tidigare inlägg har tagit upp fenomenet.

Range of search: 1.01.1962 - 1.02.1962
In steps of: 1h 0m
Search for...:
mer.s
 
Realization intervals (begin - end):
27.01.1962  1:00 - 28.01.1962  7:00

(Klockslagen enl. svensk vintertid)

Och detta är som bekant stengeten som på bergets topp upplever sig vara världens och resursernas herre eller ägare. Frågan har stötts huruvida Djävulen lånar drag från Stenbocken och håller man sig till symboler, talar mycket för det. 

I t.ex. Bibeln fastar Jesus 40 (symboliska) dagar på ett högt berg i förberedelse för sitt kommande uppdrag och frestas där av Djävulen att välja den världsliga makten. Det hela är påfallande likt Stenbocken och dess naturliga koppling till "världsberget" eller 10e huset för makt och kontroll, politisk och ekonomisk.

Jesus som var kommunist, i linje med det samfund (esséerna) som skolat honom, vägrar naturligtvis den breda väg som leder till förstörelse... (Esséernas texter använder varken ordet djävulen eller satan, här kallas frestaren Belial, "den utan inneboende värde" och representerar utan farlig övertolknikng den ren "materians" intighet, ren oandlig "vetenskep", ren ateism/nihilism. Typiska honnörsord i det sekulära Sverige, landet med ett defekt 9e filosofihus i sitt horoskop.

*****

Året 1962 är intressant också för att mängden av planeter ytterligare vrids i märklig riktning av att den världsliga och giriga demonen detta ger sig sin till känna via södra månnoden i Stenbocken. Som Ketu är det här hybris och galen ambition leder till att gudarna (eller en av dem) halshugger demonen och i Stenbocken 1962 ligger fokus på den f.d. makthavarens huvudlösa kropp - demonens eller ormens kropp eller svansdel). 

Det behövs inte mycket fantasi för att förstå att den banala materialismen (som gör människor så gränslöst dumma och trögtänkta) både kulminerar med alla samtidiga transiter genom Stenbocken och samtidigt Ketu i tecknet för att utverka den onda karmans straff: halshuggning. ICA-handlarnas vd drivs alltså av såväl en otyglad materialism samtidigt som han på den djupa nivå när symboler betyder något fruktar för sitt liv, fruktar halshuggning och ser till att ANONYMISERA SINA NÄTUPPGIFTER.

VD:n är född 1962 och den märkliga konjunktion av Jupiter och Saturnus, som vissa anser vara en perfekt  hand med motpolerna "expansion" och "återhållsamhet" medan andra ser som en kortslutning där inget vettigt resulterar. Jag har alltid varit misstänksam mot den här konjunktionen där särskilt i Jord-elementet kan anas en saturnisk fixering/låsning vid rikedom och välmående. 

Det är alltså Saturnus som på en låg nivå gör den Stora Välgöraren Jupiter till en skugga av sitt sanna andliga jag. Den här svårtydda konjunktionen (avhängig av en större analys) kompliceras nu av att den halshuggna demonen är en del av och gör frågan än mer svårhanterlig. Födslar detta år kan vara vår tids adel från Franska revolutionen, de som kommer att halshuggas för samma synder från forna tiders högdjur.

Med året 1962 givet och kunskapen att Jupiter "skenar" igenom ett zodiaktecken på ganska precis 12 månader behöver bara ett litet intervall genomsökas:

Range of search: 1.01.1962 - 1.01.1963
In steps of: 24h 0m
Search for...:
ju.cap & ju.0.sa
 
Realization intervals (begin - end):
 1.01.1962 - 24.02.1962

Men detta är förstås inte tillräckligt för att spika vd:ns födelse. Däremot är det en symboliskt perfekt tid och samtidigt ett omen om vilka svåra syndare till själar som släpps ner till återfödelse på Jorden detta år. Eftersom materialismen är så svår kommer de sannolikt inte att ha några förutsättningar att förnimma sina tidigare liv utan vara helt fixerade vid att bemästra sin materiella omvärld.

Om man å andra sidan betänker att Coop kommit undan lindrigt och varumärket ICA fått värsta skiten för Överhetens allt mer aggressiva utsugande av folket (som Sideriska förutsäg för flera år sedan apropå Sveriges "onda Jupiter-cykeln" som sedan 2020 pågår för fullt. Den spruckna illusionen om att Sverige satsade på alla). Det kan ligga något i den här fullständigt tokiga starten på 1962. Det är en programförklaring om den materialistiska härskarens snara undergång, kanske i sin egen livstid.

Det är möjligt att ICA-Blomberg i egen person gestaltar ett sådant ont öde när karma reglerar sig själv via månens noder. Och även om han är född senare under året spelar han en roll i detta ödesmönster bara genom att ha lierat sig med ICA i sin personliga jakt på mer och mer och mer... Jag misstänker mycket av den lunära Krabban för att ha givit sig in i den kurrande magens dagligvarubransch. 

Jag har bildminnen av två män som liknar Blomberg, med maskulint kantiga ansikten. En, fd. actionskådespelaren Kurt Russell har Månen i 1a huset i Tvilingascendenten men det ger inte i sig kantiga utseenden. Jag misstänker Saturnus-i-Jungfrun i dess trekvartsvarvsaspekt mot 1a huset. Saturnus kan ge kantighet, särskilt som den här också opponerar sig Solen i 10e offentliga huset. Passar bra för en skådis som byggde karriären främst på att spela officiell roll som sträv hjältetyp (Solen).

Den andra var militär och hade otypiskt Krabb-ascendent med dess härskare nära men ändå dold i Tvillingarna i 12e. Båda rejält konservativa typer (hem & säkerhet, Krabbans specialområden). Lunchade häromdagen med en annan Krabb-ascendent och trots blixtrande Tvilling-intellekt står hem och revir skrivet över hela människan. Nu kämpar han mot vindmöllor och egna hem-ägares förtret inför utsikten att en galen stat helt utan visioner om en nedskalad västvärld ska placera gigantiska monster i deras nära miljö.

Tittar man närmare på det tidiga 1962 blandar sig halshuggningen/bestraffningen tydligt in i leken enligt följande.

Månnoderna rör sig baklänges genom zodiaken och Ketu kommer inte att nå den tunga Saturnus medan hopen ligger samlad i Stenbocken. Men enligt hinduerna är de ändå i kontakt eftersom de "kombinerar" sig enbart genom att dela tecken. Jupiter har hunnit längre genom tecknet och hinner uppleva en akut sammanstötning med halshuggningens Ketu. Den 30 januari befinner sig Ketu i triggeravståndet (1° kvar till perfekt konjunktion). Men det är rätt poänglöst att läsa tabeller på detta pedantiska sätt. 

Det man kan ta med sig är att det ligger en nattsvart oroshärd på himmelen i slutet av januari och jag skulle inte bli förvånad om vd:n faktiskt är född runt denna tid, eller kanske tidigare i januari där klipparen och vinsthungraren Skytten ännu sitter på en del himlens totala tryck. 

Solen, Mars och Venus i Eld (samma som Hitler, fast annat Eld-tecken) bildar därmed en annan allmän Jord/Eld-stridighet, den mellan de två intilliggande tecknen. En kapitalists kamp för att positionera sig bland denna världens makthavare? Just det en av jesuskaliber skulle hålla sig för god för.

En USA-centrisk "vad hände då"-sajt noterar likväl, apropå människans preferens för nålvassa fokus på små, små områden, att Ketus halshuggning av Jupiter sammanföll med några notabla katastrofer den dagen, inte minst än av USA:s eviga kärnvapentester och samma dag en stor flygolycka vid New Yorks internationella flygplats:

https://takemeback.to/30-January-1962

Till detta kan jag addera ett anonymt horoskop från dygnet därpå, när konjunktionen nådde "perfektion": barnet, förstfödd, framföddes av modern med navelsträngen virad åtminstone ett varv runt halsen, och lindrigt hjärnskadad att döma av den påföljande kognitiva utvecklingen. 

På ett dunkelt sätt verkar "halshuggningen" av demonens huvud här ha effektuerats av naturen själv genom att barnet föddes halvkvävt efter att ha trasslat in sig i navelsträngen. 

Men jag tror inga föräldrar är betjänta av att veta vilka deras småttingar kan ha varit i ett tidigare liv. Den kunskapen ankommer i synnerhet inte kulturer som likt den svenska är ensidigt materialistiska. Här vet man inte ens om man är man eller kvinna längre så destruktiv har Staten som unisexförälder där medborgarens enda betydelse är den av "arbetsenhet" har visat sig vara över tid. 

Även om Sideriska repeterat det i säkert sju år nu har Åsa Linderborg så rätt i senaste krönikan om att något fattas landet (rubriken velar mellan landet men texten handlar om medborgarna - rubrikens singular/plural-förvirring lika uttalad i alla svenska medier numera - folk lär sig inte grammatik i skolan längre). Linderborg använder det utmärkta ordet "mähä" som jag ingen hört använda sedan min hädangångna mor.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/aby247/linderborg-sverige-ar-europas-storsta-mahan

(Tillägg. Någon upptäcker språkmissen och på lördagsmorgonen ligger två varianter av blänkaren ute, den andra med rättad rubrik: "Svenska arbetstagare är Europas största mähän")

4 kommentarer:

Havsörnen sa...

Den 30 januari är ett bra förslag. Ytterligare omina om en födelse tidigt '62 är att Blomberg tillträdde som VD den 1 okt 2021 (han var finanschef 2009-19). Då stod, som del i en stortrigon i Jord, Saturnus och Jupiter (båda Rx) på 13e respektive 29e graden Stenbocken, med en Krabb-Måne mittemot. Den 18-20 februari 1962 befann sig de båda giganterna på exakt samma grader. Den 17-18 feb ger dessutom en Måne med Rahu i Krabban. Fast Solen och Venus hamnar då i Vattenbäraren. En månad tidigare ger samma Måne, fast med alla planeter utom Mars samlade i Stenbocken.

Anonym sa...

Ja då är det väl bara att ringa karln och få det bekräftat...
:-)

Havsörnen sa...

Slängde iväg ett mejl till goran.blomberg@icahandlarna.se, så nu är det bara att vänta och se. Det är i forskningssyfte för vidare upplysning och folkbildning, skrev jag.

Nä, men ibland blir man sugen... :-)

Anonym sa...

Bloggaren (inloggning i Blogger ombyggd till det sämre - lättare att bara välja "anonym"):

De stackars rika måste få vara ifred, få göra sina misstag, återfödas och senare lamentera de hemska liv de byggt åt sig själva. :-)

(Klassisk karma och enda sättet för den kollektiva mänskliga gruppsjälen att komma någonstans...Vilket inte motsäger underklassens aktivism för mer rättvisa.)