Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 april 2023

Pentagon läcker. USA och skymningsåren...

Nyheten (utan några som helst detaljer i USA-trogna DN) att en andra generande läcka i Pentagon inträffat på en vecka om USA:s intriger för att behålla världsherravälde, leder tankarna tillbaka till "9/11"-horoskopet.

Bortsett från de många personliga tragedierna symboliserar kartan Skökan Babylon (biblisk fras) och dess fall från arrogant herravälde. I västerlandet var det bara två astrologer som såg något obehagligt i på himlarna under ett par kritiska dagar (har glömt namnen på båda, men de finns i något äldre inlägg). En av dem föreslog dessutom att ett terrorattentat var å färde.

I efterhand tycks den hinduiska astrologin mycket tydligare. Inte minst eftersom det omräknade USA-horoskopet är en sådan bedrövelse till att börja med. Kartans upprinnelse hos en brittisk frimurare och läkare har kommenterats och att bland männen som undertecknade den amerikanska konstitutionen flera var frimurare (bl.a. blivande presidenten George Washington), ökar snårigheten. För i sina egna ögon tycks frimurarna ha ansett att USA:s födelse pekade på kommande storhet medan de inte såg den rena Satanism det nya landet skulle bygga sin dominans på. 

Men så är också selektiv blindhet ett av kartans mest dominanta drag och förklarar det modern slitna amerikanska uttrycket "hela världen hatar oss" - det är inte så mycket omvärldens hat (förutom knähunden Sverige, förstås), utan en följd av USA:s fullständiga blindhet om hur deras aktiviteter ter sig för nyktra människor på utsidan. Då skulle de förstå att deras senkomna IMPERIALISM, just som Europa vuxit ur detta vansinne, redan haft sin tid.


Som inre kretsen visar är det inte lite glappkontakt i det amerikanska nationalpsyket. Att redan krigaren Mars som USA:s ascendenthärskare försåtligt gömmer sig i den onda karmans 8e dödshus är en första varning för att landet rör sig med en falsk rollmask som inte är trovärdig. 

Den dissociativa 150-gradersvinkeln mellan den seriösa och kompromisslösa Skorpionrollen och Mars visar för övrigt hur svagt rollspelet egentligen är. USA är harigt och presterar illa i krigssituation. Detta kompenserar de genom en vansinnigt kostsam krigsindustri. Krig och Kapitalism hänger nära samman för detta land. USA är en böld på Jordens yta!

De dröjde in i det sista att gå in i både 1a och 2a världskriget och deras kommunistskräck har lett till idel usla krigsinsatser efter det (trots alla vapen). För att inte tala om bluffinvasionen av Iran för att stjäla oljetillgångar och som förött landets rykte som skapare av "frihet och demokrati". Också Afghanistan rasade ihop på samma vis i det ögonblick USA:s drog tillbaka sina styrkor. Hollywood och falska kulissväggar, det är det enda USA är bra på! 

Att även Solen står i 8e kastar ett frågetecken om landets identitet, om det alls äger någon självkännedom. Att den rike mannens Jupiter också ligger i SKULDENS SEKTOR visar att amerikansk kapitalism har synnerligen orent mjöl i påsen, liksom dess praktiska sätt att sköta Venus - rättvisans och balansens planet. I USA köper sig de rika till en förlikning medan de fattigare kastas i fängelse!

Att 9/11 (transiterna i kartans yttre krets) utlöste amerikansk paranoia är tydligt nog. Med så många planeter huttrande i SKULDENS 8e hus. I ett hinduiskt personhoroskop är detta skulder vilande i detta liv, en "carry-over" från tidigare liv men hur man ska använda det synsättet på en nygrundad nation är inte klart. Kanske som att de rika män som såg möjligheter att "gräva guld i Amerika för med sig sin skamliga natur från gamla världen - jag tänker här på det bra exemplet från drottning Elisabets England, där hennes förtrogne äventyrare, Sir Walter Raleigh och hans plan att bli landets främste tobaksimportör och få Kronans tillstånd till monopol på verksamheten.

https://www.tudorsociety.com/5-march-tobacco-comes-to-europe/

USA var från början kriminellt belastat av simpla krämare i krås och 8e huset för "oavslutade (karmiska) affärer" visar med all tydlighet hur Kapitalismen är av ondo!

Det mest uppenbara med 9/11-attacken är annars att första flygplanet krascher in i skyskrapan EXAKT när kommunikationens silvervingade Merkurius stiger vid New Yorks östra horisont. I efterhand kan man tycka detta är signifikant, men den verkliga betydelsen syns inte förrän man granskar USA-horoskopets 8e dödshus som just har Merkurius som sin ägare eller kanske Dödsängel. 

Se i den bevingade dödsängeln amerikanskt bombflyg som släpper bombmattor över Vietnam och  kemiska avlövande stridsmedel bara för att "rädda" vietnameserna från den kommunism de själva valt. USA ser nu att ytterligare förvärra sitt skamliga rykte i Sydostasien om de börjar mucka med Kina om ön Taiwan. 

Och detta land tror Sverige ska garantera dess skydd mot Ryssen! Det är så uppenbart ett fulspel som handlar om krigsindustrin som ekonomiskt smörjmdel för Jupiter/de onda rika. Rikedom är i grunden något gott, men i Sverigekartan verkar planeten ont. Fallet USA har ett liknande problem. Här är visserligen Jupiter en god kraft för Skorpionascendenten (landet är rikt och välmående och något som hela världen avundades innan araberna byggde sig än mer överdådiga show-städer än New York). 

Men att ha Jupiter i 8e huset ser ut som att alla denna rikedom bygger på en orättfärdig kärna, ett karmiskt efterhäng som påminner om det unga USA, massmorden på ursprungsfolken och slaveriet som en gigantisk och lönsam industri - påfund som övertagits från européerna.

Att Dödsängeln (Merkurius i speciell bemärkelse) stiger över New York vid flygplansterrorn har inget med Merkurius i sig att göra. Det är USA:s EGEN merkuriala krämare som kommer som ond karma och hemsöker den Store Satan. För titta var i nationalkartan den medfödda 8e-husägaren håller hus! I Krabbans tecken, "tryggheten på hemmaplan" men i storhetsvansinniga globala positionen 9e huset. USA tror helt enkelt att hela världen är deras! Och terrorattackens horoskop tillhör intet nytt, den bara synliggör den amerikanska affärsmannen ytterligt korrupta mentalitet som krigsprofitör och dödsängel för övriga världen.

Det är nationalhoroskopets Merkurius som förklarar vad "dödsängeln" i New Yorks östra horisont adresserar.

Eftersom USA har ett gammalt horoskop (1776) var landet redan inne på andra varvet i den 120 år långa planetcykel ("sanna solära år", 365,25 dagar) som hinduisk astrologi är ensam om. Wikipedia har en ovanligt noggrann redogörelse för Vimshottari Dasha.

9/11 inträffar under Månens storcykel på detta varv, en tioårig period som kretsar kring landets inrikes välmående och säkerhet. Behöver mer sägas än att begreppet "Homeland Security" föds under denna period?

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mar:  1889-09-23  -  1896-09-23
 Rah:  1896-09-23  -  1914-09-25
 Jup:  1914-09-25  -  1930-09-25
 Sat:  1930-09-25  -  1949-09-25
 Mer:  1949-09-25  -  1966-09-25
 Ket:  1966-09-25  -  1973-09-25
 Ven:  1973-09-25  -  1993-09-25
 Sun:  1993-09-25  -  1999-09-25
 Moo:  1999-09-25  -  2009-09-25


Jag gillar speciellt Wikipedias beskrivning av hur de kortare subcyklerna inom ramen för storcykeln beskrivs som "föraren i en bil". Storcykeln må vara i knackigt skick men om föraren/subcykeln är en skicklig förare kan den kortare perioden ändå ge en hyfsat komfortabel resa. Men tänk om både storcykel och subcykeln utgår från eländigt fungerande planeter i födelsehoroskopet? Detta måste vara vad som hänt USA gång på gång genom landets historia, så mycket blodspillan de orsakat i jakten på storhet.

Nu stannar inte USA:s problem vid alla de karmiskt belastade planeterna i 8e huset, inte ens "jordens salt", de fattiga och strävsamma f.d. lantbrukarna mår numera bra i detta land, men i samband med 9/11 handlar Månens cykel mer om inrikespolitik och policies.

Subcykeln eller bilchauffören vid attentatet:

Vimsottari Dasa:

 Moon MD:  1999-09-25  -  2009-09-25

  Antardasas in this MD:

  Moo:  1999-09-25  -  2000-07-24
  Mar:  2000-07-24  -  2001-02-20
  Rah:  2001-02-20  -  2002-08-25
  Jup:  2002-08-25  -  2003-12-24
  Sat:  2003-12-24  -  2005-07-25
  Mer:  2005-07-25  -  2006-12-24
  Ket:  2006-12-24  -  2007-07-25
  Ven:  2007-07-25  -  2009-03-22
  Sun:  2009-03-22  -  2009-09-25


Trygghet på hemmaplan är övergripande tema men föraren är norra månnoden Rahu, den äregiriga på gränsen till storhetsvansinniga!

En uppenbart problematisk subcykel, särskilt som USA har den i konjunktion med sin egen ascendenthärskare - "dödsängeln" Merkurius. Dessutom befinner sig konjunktionen i 9e "globala huset", en generell bild av det som ligger bortom USA:s faktiska landgränser och därför en bild av deras rusiga och hybrisfyllda begär att äga hela världen som vore det deras egen bakgård. 

Att därför kalla 9/11 ett "terrorattentat" är USA och dess allierades språkbruk, men inte nödvändigtvis hela sanningen. I en större berättelse, som astrologin märkligt nog tycks unikt skickat att se, är detta USA:s egen onda karma som nu spiller över, en följd av den hybrisframkallande överdrivaren Rahu.

Nu kanske någon ser terroristerna i den extrema Rahu, men astrologiskt är de bara ekon av USA:s egen storhetsvansinniga Merkurius/Rahu-kombination. (Jämför gärna den ordfattiga svenska problemhärden Saturnus/Ketu som ägare till Merkurius och svenskens rädsla att sticka upp mot överheten och utbredda självförtryckande jantebeteende.)

En snabb repris är på sin plats: de dödsbringande flygplaneten är bara ekon av USA:s egen Merkurius. Storcykeln Rahu blir USA:s "payback time"! Bloggen innehåller en genomgång av USA:s ödescykler och det är möjligt att detta redan poängterats...

 

*****


Än Pentagons läckage då? Eventuellt blir det ett tillägg om den saken men historien bytte riktning när Babels torn föll...

Inga kommentarer: