Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 april 2023

I Sverige kan islamofobi maskera sig som juridisk petighet / Moderata sextorsken / Eld-Jord-kriget som garagemekaniker

 Lite skåpmat från 27 mars. Ett inlägg som buntar ihop flera småspaningar...


Här är en halvdan svensk jurist som passande nog är åklagare. Han föddes nämligen under en fullmåne längs den sataniska axeln och som i Bibeln framställs ju Satan på ett ställe som en åklagare. 

Satan har ingen moral i sig och tillhör den skara Gud aldrig kan ha som sina vänner eftersom de valt Mörkret (kroppens väg) snarare än Ljuset (andens orientering). Men Gud låter den Onde testa Job för att utröna om mannen är så rättskaffens som han själv låter antyda (det är han inte, visar det sig). 

Eftersom bloggen nyligen summerade omständigheter runt Sverigehoroskopets usla lagplanet kan detta tydliga exempel läggas till den växande listan av "verksamt ond Jupiter" (essentiellt lagens planet, i Sverigekartan kompletterad av den falska ordvrängaren Merkurius som juridisk markör).

Bosatt i en stad som plågas av integrationsproblem är det begripligt att den sataniska axeln resulterar i åklagarens favorisering av invandrarfientliga argument om det acceptabla i att "i yttrandefrihetens namn" håna en stor andel av världens befolkning genom Koranbränning. 

Det är DN som bereder plats åt åklagarens ynkliga sofism är den att lagrummet om "hets mot folkgrupp" inte är tillämplig eftersom det är en bok som står i centrum. Korkat. Tänkaren Platon har en hel del att säga om sin tids sofister, deras ringa fattningsförmåga men höga svansföring.

[Inskjutet: AB:s Peter Kadhammar visar i en text som delvis uppehåller sig vid Platons svenska översättare.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/76x9eo/jan-stolpe-och-platon-mindre-varda-an-gratisreklam

Här visar skribenten själv, tungt under Tamas guna, exempel på "det goda" som ändå finns i den mörka kvaliteteten: traditionalism eller konservatism som vet att hylla det högsta goda, som håller civilisationsskutan på rätt köl.]

Jag noterar att samma åklagare också "snabbutbildades" 2011 för att tjäna den Store Satans jakt på svenskar som illegalt laddade ner upphovsrättsskyddad musik och film. Hur fånigt väl stämmer inte också denna lilla avstickare med den sataniska axeln, där Oxen står för ägandeinstinkten medan Skorpionen som motbild representera de dödas avund inför det paradisiskt jordiska tillstånd Oxen  njuter! Axeln förfaller lätt till Mörkrets kvalitet i dess mindre inspirerande sida och man behöver knappast påminna om att åtalade ex-president Trump har den - i formen av inget mindre än en fullmåne-opposition...

Eftersom Sverigehoroskopet indikerar ett folk (Månen) djupt låst i 8e skorpioniska huset, där Månens fundament Mars befinner sig, ser man här svensken som de avundsjuka döda som hittar sätt att ta för sig från de levande Oxarnas hage. Svensken var vid den här tiden ökänd i världen tack vara vårt tidiga och extrema anammande av IT-fascismens nya metoder. Svensken var inte dum och började snart stjäla ohämmat från de stora mediejättarna. 

Detta måste vara nationalkartans mest långlivade arv från vikingatiden då detta folk enbart var tjuvar och våldsmän i omvärlden och till och med lät sig lejas som kontraktsmördare! (Det senare sagt i trailern till - suck - ännu en dokumentärserie om vikingarna.) 

Hyrda mördare som del av folksjälens andliga "dna" ser ut att vara det mest livaktiga och går igen i senare tiders svenska vapenexport till skumraskregimer och maktmänniskornas odemokratiska sätt att fösa in svenska folket i den bedrägliga fejkorganisationen NATO som fejkar "fredsbevarare" men bakom vilken döljer sig USA:s geopolitiska ambitioner att behålla rollen som mäktigast i världen och sno åt sig naturresurser när "intervention är nödvändig".

Den här åklagarens födelsekarta tycks vara ett prima exemplar av den primitiva vikingen som snart inte går att använda till något - förutom att göra billiga historiedokumentärer om.


Obs. Det har just blivit sommartid och varje gång det händer glömmer jag att dubbelkolla astrologiprogrammet som nu startar upp +2 relativt Greenwich (svensk sommartid). Men det gällde inte i november 1969 så eventuellt befinner sig Månen en grad för långt in i Oxen. Med sådana här förenklade kartor spelar det ingen roll (dvs. bloggaren orkade mörkfärga en ny karta).

Många problematiska exemplar av den här fullmånen har redan förekommit längre tillbaka i bloggens historik. Här är det intressant att notera hur bra det kunde ha blivit utan den degraderande orienteringen mot ägande/de lottlösa:

I sig är Venus i Rättvisans Vågskålar och lagens Jupiter en fenomenal kombination, och visar tecken på en "kallelse" från själva Himmelen. Men så var det fiendskapen mellan Gud och Djävulen eller Satan... Med en månascendent betonas psyket och här uppstår därför en negativ, resignerad opposition som lätt degraderar sig till fursteslickare och svår materialism. 

Som synes skadar ett lunärt (lågt jordisk utblick) Vågskålarna och ger dem den obskyra platsen 6e huset, zonen för fiender och olyckor. Men materialismen har redan styrd i sin riktning: det är de rikas olyckor den här åklagaren känner för, han är en åklagare på materialismens sida och inget mer

Utifrån Mån-Oxen händer därtill flera ogynnsamma saker, hinduisk astrologi är märklig och gör fundamentet Venus som borde fungera så bra och rättrådigt i Vågen till en verksam illgörare. Månen (psyket) saknar också stadig kontakt med sitt fundament till följd av "6-8-relationen" eller 150-gradersvinkeln mellan de två principerna. Detta är dåligt för en jurist vars Jordtecken här står på lösan sand utan att själv vara medveten om det.

Detta är en hora för pengarna, för att använda bloggens gamla och lite grövre terminologi! Inte heller Jupiter, lagen, undgår att korrumperas av det mest jordiska av tecken, Oxen. Också den förvandlas till en "verksam illgörare" så ur psykets perspektiv verkar det har vara ett rent skämt till lagman! Så typiskt för det land vars horoskop tecknar ungefär samma svaghet.

Hårt arbete (Saturnus) är dock ett gott till för Arbetsoxen, men i det här horoskopet tecknar till och med den nedsatt kapacitet eftersom egocentriska Väduren är det sista tecken man vill ha en makthavande planet i. I oppositionen med den redan så tvivelaktiga Vågen är det här horoskopet en obegriplig katastrof. Hur kunde ens juridiken locka, annat än som svepskäl för att leva ut ondska och grymhet i legitim form? Saturnus kan locka med makt och med Venus och Jupiter mittemot tycks Venus förmåga att identifiera sig med --- här med makthavande jurister, vara en dominant faktor. Det ser ut som underklass som kommit upp sig eller ett privilegiebarn på väg nedåt i samhällshierarkin. Nu så lågt att DN hakar på.

Den stinna och oförsonliga blicken i ett foto från 2018 kan antingen härledas till den svartaste av fullmånar, men troligtvis är det Döden i formen av Saturnus och dess opposition till balansens vågskålar som skapar en lätt galen vibb.

Också brittiske humoristen John Cleese hade något lätt galet över sin blick och påminde om den lövtunna gränsen mellan geni och galenskap. Också han hade en kraftfull opposition mellan den delikata balansens Våg och den blint forcerande skadegöraren Väduren, händelsevis återigen den illa placerade Saturnus i baggens tecken. 

Och så Cleese älskade att leva ut den överspända polariseringen genom de många Monty Python-sketcher där spelade översittartyp, nazist eller åklagare (komplett med brittiska rättsväsendets fåniga vita krull-peruk).

2018 var Cleese senast föremål för en betraktelse på bloggen:

https://siderisk.blogspot.com/2018/12/de-langa-dolkarnas-natt-i-svensk-politik.html

Och året innan en där han jämfördes med en massmördare!

https://siderisk.blogspot.com/2017/03/massmordaren-och-john-cleese.html

Godmodiga exemplar av den här oppositionen tar naturligtvis inte illa vid sig, bara de som har anledning...

*****

Av de 9.413 kartor utan känd födelsetid som snappats upp i medieflödet har bara 3 stycken nått prominens under denna sataniska fullmåne och ett år då både Jupiter och Venus står i Vågen. (Av cirka 2000 med känd tid INGEN träff alls.) 

Eftersom Jupiter behöver 12 år för ett varv kunde man tro att handlar om samma fullmåne 1969. Men Ingerö delar signatur med två stycken från den 7 december 1946. Dessa två slapp dock oppositionen från Saturnus, även om den Rättrådiga i näriga Vatten-tecknet Krabban inte ser ut som så mycket till förbättring. 

Detta var händelsevis två kvinnor som med två års mellanrum båda sålde sina nakna kroppar för pengar i herrtidningen Playboy: Kim Farber och Kathy MacDonald. Den senare föll för Satan - Frestaren - samma år den svenska åklagarna och Ägandeinstinktens tjänare föddes.


Pinuppan i inre cirkeln. Gemensamt för båda Playboy-tjejerna är att överdrivna exponeringens (eller äregirighetens) demon RAHU fyller deras kroppsorienterade sinnelags-månar. Kartan blir en perfekt "typisk" bild av hur den avundsjuka Sol-Skorpionen använder sin egen kropp för att komma i besittning av det materiellt goda Oxen representerar. Detta alltså enligt sinnelagsascendenten som i båda dessa fall stämmer lika tydligt som om den vore en ascendent beräknad på känd födelsetid. Ibland är månkartorna skrämmande avslöjande även om de gäller alla födelse under ett par dygn.

Jag ser nu åklagarens krigar-Mars och tillika disponenten till Solen i Skorpionen. Zodiakens mest illvilliga kombination sade jag nyligen apropå kartan för "Sexualsadisten", så här är en bekräftelse från bloggens allra första år: hur jurister och brottsåtalade ofta har märkligt lika horoskop. Det är som våld och ondska bor i dem båda medan en kanske var skurk sitt förra liv och den är gången naturligt fortsätter själens inslagna väg men nu tar ett motsatt liv för att uppleva den andra sidan!

Apropå den prövade regeringen Kristersson kan noteras att deras moderata sextorsk också återkallar "Sexualsadisten" - förutsatt en födelse vid lunch eller senare. Solen i Skorpionen och Månen i Stenbocken skapar återigen denna märkliga mix av Passionerad Jord (en självmotsägelse om man med nyplatonismen ser själlös materialism i elementet Jord) och den mörkt och envetet fixerade Skorpionens instinktiva Vatten. Med så många andra i regeringen Kristersson delar sextorsken också Eld-Jord-kriget som tycks dras till primitiva och knaggliga förhållanden, "egenmäktighet" som bloggen betitlad denna icke-synergi (som kräver justering eller resulterar i en natur enbart lämpad för kamp och strid)...


Om någon registrerat min positiva förväntan på framtiden och Kina kanske också minnet av Kina-kartan triggas av sextorsken. Folkets republik har ju den folkliga Månen i Stenbocken i öster och 10e makthuset ser Venus i jämlikhetens tecken Vågen som ett riktmärke.

Men det gör inte moderaten till någon begåvning med lång framförhållning! Hans påfallande fixering vid den näriga Vattnet tyder här uppenbarligen på att han har problem med sexdriften och - förmodligen - i kombination med Stenbocken (maktfrågan). Månen i Jord och dess disponent i Eld visar just att synergi saknas i frågan om att "komma till" så att han slutade i händerna på en utpressande hora. 

Situationen passar faktiskt bra på beskrivningen av Eld/Jord-friktionen som ett "förråande" av naturen. I horoskop för idrottsmän (kämpar), garagejobbare och andra mekaniker tjänar själva verksamheten som ett legitimt sätt att uttrycka lusten att slå och banka på motspänstig materia tills den underkastar sig, t.ex. Stenbockens känsla att var herre på täppan.

Garagemekaniker är sannerligen välbevakade på den här bloggen! Men jag såg en tv-repris med garageägaren Danny Koker och hans team som i Las Vegas utför spektakulära restaurationer och "personifieringar" för sina kunder av gamla amerikanska muskelbilar och motorcyklar. Serien "Countin' Cars" var en slags flashback till bloggaren som tioåring då den här typen av bilar fascinerade honom (i slutet av en intensiv bilfixering som pågick mellan fem och tio - sedan var ämnet så "inlevt" att jag inte ens var intresserad av körkort eller egen bil).

Tv-serien leker med ordet "count" och kan betyda både "räkna bilar" (som processas i hög fart) och "Greven" (count) som är ägarens smeknamn. Psykologin är intressant för dessa garagenissar med sina töntigt glesa getskägg och satanssymboler. De visar sig alla vara otroliga mjukisar innanför den tuffa exteriören! Det är "love" och "prisa Gud" i var och varannan mening vilket påminner om vilken röra USA:s mentalitet är! Schabloner och floskler och ingen vet egentligen vilken landets själ är. (Se USA-horoskopet för en fett sovande dålig karma, 8e huset motsvarar här mer än väl brutaliseringen av landet efter den vite mannens ankomst.)

Och mycket riktigt dyker Eld/Jord-kriget upp i den självlärde bilmekanikern Koker. Men givet garagets specialitet, att bygga och artistiskt förädla gamla klassiker, passar det perfekt att Skyttens Eld här möter Jungfruns Jord. Jungfrun är zodiakens kanske händigaste och mest ingenjörskonstorienterade av tecknen. Jungfrun representerar detaljarbete och bilarna verkstaden producerar är inget annat än konstverk. (Sagt av en som inte ens har brytt sig om körkort i detta liv.) Solen i Eld med framgångsrika Jupiter i sitt andra härskarläge Vatten-Fiskarna säger något om vilka "sensationalistiska" kreationer han står för.

 

Samtidigt har han Saturnus med Venus i Stenbocken och hans macho överspel, svarta solglasögon och huvudduk gör honom till ett praktfullt exemplar i studiet av Stenbockens fixering vid yta och formaliserade könsroller.

Sällsynt foto med solbrillorna avtagna. Han är så här sprudlande glad och närmast fjollig som bilden antyder. Det är Jupiter som ger glädjefyllda människor, så positiva att de nästan är jobbiga. En perfekt typ för chanstagarnas Las Vegas.


Han verkar också vara en fordrande arbetsledare (rå och direkt) och man hör fixeringen vid ekonomin i projekten påfallande ofta (har sett 3-4 avsnitt). Det här är ingen man med rötter i burgen överklass utan snarare strävsam arbetarklass - Saturnus/Stenbocken kan ju representera såväl Ägaren som hans arbetsslavar. 

Utvikning. Att förstå vilken roll i ett helt spektrum planeten tar, är en huvudvärk! Mental underklass kan anas om planeterna "slösas bort" på hus som representerar mindre frågor än planeten har det i sig att hantera (känd födelsetid krävs för denna betraktelse). Saturnus i 2a ekonomihuset t.ex. Det bör ge underklass med dess klassiska fixering på pengar i egna fickan.

En välplacerad och välaspekterad Saturnus i 10e makthuset implicerar makt över pengar och liknar mer överklassen, även Jupiter är planeten att hålla koll på i samband med "högsta kasten".) Men även barn i överklassen kan ju födas med fixeringens Saturnus i 2a ägandehuset. En sådan indikation av "overdetermination" (saknar det svenska ordet) antyder ett offer för familjens värderingar, ett barn oförmöget att tänka själv, en som föds bara för att bli stöpt i en redan förefintlig form.

Både Ägaren och arbetsslaven är som barn av Jord-elementet lika fixerade vid det materiella. Det finns ett element som kan förlösa Jord-människan och det är Luft. Mixen som kallas "rationalism" på bloggen kan ge TÄNKANDE runt det materiella och passar dem som vill lösa frågor om ekonomi och kanske nya ekonomiska former bortom den döende profitmänniskan - kapitalismen är helt oförenlig med den framtid mänskligheten hoppas nå. Tyvärr händer det lika ofta att tänkandet bara sker inom ramen för det rådande materialistiska/ekonomiska paradigmet. Dessa enkla signaturer är just så enkla att de bara ringar in dispositioner...

Hur som helst, hos bilmekanikern syns Eld/Jord-kriget ("egenmäktighet" eller "av egen makt") i en perfekt form, anpassad till vad The Duke och hans anställda faktiskt sysslar med: banka metallen rätt på amerikanska skitbilar tills de återfått sin ursprungliga form och stadga. Eld/Jord-kriget är visserligen förråande psykologiskt, men i smedjan (eller i boxningsringen) passar symboliken perfekt.


Inga kommentarer: