Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 mars 2023

Sveriges lag, ett av många uttryck för senkapitalistisk civilisationsskymning

 


Sverigehoroskopets akuta brist på moralisk ryggrad, filosofi och framförallt religionshatet sammanhänger med astrologins 9e hus för Lagen, den gudomliga vilket bara dekadenta länder som Sverige söker glömma för att istället lyfta människans till hybrishöjd.


En debattartikel i DN, författad av en jurist, ger i allt väsentligt den här bloggen rätt i sin analys av Sveriges ”verksamt onda Jupiter”, den planet som representerar prästkasten och den gudomliga lag, vars svaga återsken syns i den lagbundna naturen, ”den naturliga ordningen”. Astrologin bygger vidare på samma insikter och kodifierar t.ex. den naturliga ordningen som förutsätter heterosexualiteten som naturens norm medan Sverige så klent utrustad i filosofiskt hänseende istället hyllar avvikelser från den naturliga ordningen som ”allt är normalt”. 

Som bloggen påpekat mer än en gång: samhället göder mänskliga avarter i sitt eget avfall. Vi har förmodligen fler livsstilshomos i detta land än någonstans i världen. Men detta är alltså en socialt inducerad sjukdom i de allra flesta fall, en följd av den bisarra villoläran att kön bara är inlärt socialt beteende (Judith Butler, lesbisk filosof).


DN-artikelns professorn Claes Sandgren påpekar nu ett annat graverande fel med Sveriges lag, att juridiska entiteter inte kan lagföras som på andra håll i den civiliserade världen. Att svenskar, förutom de praktiska ingenjörerna, är horribelt usla i sitt eget språk svenskan och hjälplöst överger grammatik och konceptuellt tänkande till för mån för en öh-döh-uhh-svenska och en hopplöst jordnära fixering vid det personliga och konkreta, kan astrologiskt också återföras till det tvärdöda 9e laghuset.

Sverige har förlorat sin tankehöjd och särskilt syns det på de allt mer odugliga politikerna. Gemene man bör inte missta sig – dessa är axplock av svenska folket som det kommit att avvecklas eftersom socialdemokratin visserligen rådde bot på en del av det gamla Fattigsverige men lämnade landet med en mätt befolkning med tomma skallar. Sossarna blev så snabbt korrupta materialister att de lämnade jobbet halvgjort och genast rasade därför landet samman – som vi ser nu. Eliten höll nämligen hårdare på att en viss bildning är av nöden och att det materiellt goda bara är en följd av att man har något bakom pannbenet.


Sandgrens text är en vindikation av Sideriska siktet som i flera av sina nu 14 år kommenterat Sverigehoroskopets defekta 9e hus och de långtgående följder det har för precis allt som timar i detta land.  

 

Sveriges tvivelaktiga "ömsesidiga reception"
- kortsiktigt en källa till rikedom för fåtalet
och långsiktigt en förlust för hela landet


Den metafysiska förklaringen är enkel: den gudomliga lagen föregår det fysiska och är t.ex. naturlagarnas upphov inte mindre än den obetydliga Sveriges lag som återfinns en bra bit nedför ”Varats oändliga kedja”. Astrologiskt kan Sveriges obefintliga relation till sin metafysiska bas summeras (ännu en gång):


Jupiter är visserligen lagens symbol, men det gäller för den naturliga zodiaken (där Skytten/Jupiter kopplas till 9e huset). I tidsflödet återföds Sverige midnatt den 28 februari 1974 då den nya Regeringsformen publiceras. Med i ideala fall jämlikhetens och rättvisans Vågskålarna i öster blir detta början på Sverige i nyliberalismens era. 

Att peka på Sveriges självgodhet om att ha uppnått välfärd för alla stämde visserligen till viss del vid den tiden, men just socialdemokratins eller statens alltmer korrupta samröre med näringslivet påminner om att Vågen är ett handels- eller marknadstecken och har så varit ända sedan verktyget uppfanns för rättvist varuutbyte på forntidens marknadsplatser. Den här bloggen har så föga intresse av krämarens evolutionsnivå att Sverigehoroskopets Våg inte representerats korrekt. Däremot har den svenska verkligheten med dess generande usla och obildade arbetsledningar och storföretag med smutsiga utlandsaffärer bidragit till detta senkomna uppvaknande.


Landets rollmask ut mot världen är Vågen och dess planet Venus ser ut att ha en visserligen låg och materialistisk inriktning i Jord-tecknet Stenbocken, men ändå inte en dum position. Svenskens historiska enslighet i jämförelse med mer debattlystna folk kan helt klart tillskrivas Venus i ordkarga, sparsamma men också strävsamma Stenbocken. Tecknet står för långvarit och träget arbete men också för det herravälde över Resurserna som den stenbock som gnetat längst kommer att utöva. Stenbocken blir därför symbolen för den världsliga makt som bygger på innehav och kontroll över resurserna.


Problemet med Sverige som handelspartner på den internationella marknaden, vet undertecknad inte mer om än vad som ibland skymtar som mutaffärer när SAAB försöker sälja krigsflygplan eller Bofors vill avyttra vapen så att andra kan döda varandra långt från trygga Sverige. (Nu är inbördeskriget här, och annat var inte att räkna med, givet den falskhet landet odlat i årtionden.)


Men astrologin gör att man inte behöver vara makropolitiskt bildad, det räcker att studera hur den svenska rollmasken krackelerar och visar sig yta i samma ögonblick Venus i dess relation till sitt fundament Saturnus inspekteras. Den sublunära demonen (södra månnoden) sänker Saturnus verkshöjd från sjunde himmelen till den lägsta verklighetsnivå, den vegetativa varelsens medvetandenivå. Och här börjar den historia om Saturnus i det extrema veka 9e moral- och laghuset som så ofta föredragits på bloggen. Problemet här är att Jupiter frånträtt sin funktion som lagens herre. Med Vågen i öster blir det istället Tvillingarna i 9e som ger Merkurius som den ”ställföreträdande” innehavaren av uppgiften att forma en rikets lag på bästa sätt.

Och regelbundna läsare av Sideriska kan rabbla i sömnen hur den korrupta Eliten i 5e huset sköter sig på denna punkt. Merkurius HADE varit en utmärkt kvicktänkt skriftlärd och lagstiftare om den inte valt att gå i de ogudaktigas råd och sitta ned bland bespottarna, för att citera Bibeln. Merkurius (här: lagen) står klämd i samhällselitens 5e hus, mellan statsministrar och direktörer (Solen) och storfinansen (Jupiter är inte längre rådare över lagen, men bibehåller sin roll som de rikas, den högsta kastens symbol). Svensk lag är skriven för att gynna makthavare och elit, så enkel är sanningen - enligt astrologin.


Eftersom Merkurius är ett lättkorrumperat kvicksilver som antar samma temperatur och röst som uppdragsgivaren har vi också sällsynt korrupta och vinklade svenska medier. Det är NATO-Shibsted och näringslivs-Bonnier för hela slanten (för att inte tala om Public Service, en utväxt av stat och näringsliv i säng med varandra). Till och med små medier med alternativa perspektiv håller hårt på den svenska hungern efter Pengar på marknadsplatsen och har med ännu större iver än t.o.m. NATO-Schibsted-Svenska Dagbladet låst in i princip allt sitt material bakom betalspärrar. Tala om den rika procenten som spärrat in sig i tilltagande desperation inför kulissväxlingarna i världen därutanför.

Att det svenska samhället blivit en stor korruptionsmekanism för drömmarna och en utslagningsmekanism för alla vakna, innebär en radikalisering av landet i två hälfter. Inbördeskriget har redan börjat men ”Orten” är bara en försmak. Knivhuggningar och kulregn kommer att vara hur det här landet går under. 

Att inte ens kunna fostra sitt eget folk till annat än motvilligt deltagande på ”arbetslinjen”, hur skulle någon kunna tro att redan diskriminerade invandrare skulle kunna integreras. Det är inte de som sprider samhällssmittan, det är återgen svenskarna själva. VEM var detta land i sin förra inkarnation? Bloggen har gissat på att här finns en betydande grupp nazityskar i nya svenska ”ariska” kroppar. Det är samhällets allt mer råa och själviska utveckling som tyder på att det inte är Guds bästa barn som dirigeras hit efter en kort siesta i himmelen.

Exkurs: meditation. Bloggaren hittade vid tjugo barndomsminnen under meditation, autentiska minnen jag helt glömt – som när jag som 3-4-åring fumlade i köket och välte en kastrull kokande vatten över mig. När denna själsliga smärta uppdagats var fältet fritt att vid senare meditationer gå djupare och jag hittade flera märkliga tidigare liv. Men inte minst en säregen prenatal upplevelse (?) som visualiserades som att min själ låg i världsrymden och kunde se jordklotets rotation. 

I vakenmediationen löper inte tankar, istället råder en stilla visshet. Insikt. Kunskap. Jag visste ”på vilket varv” jag ville ansluta mig men till besvärande nog hölls observatören fastlåst (en kraft som drog bakåt) medan jorden snurrade på, och åren därnere avverkades. Jag hade velat födas tidigare än att uppleva senkapitalismens sammanbrott i Sverige, men detta var tydligen den position dålig karma från andra liv meriterat!) 

En sådan här vision skulle kunna vara en dramatisering av fostret just på väg att födas genom en orolig förstagångsföderska. Men är inte visualiseringen av en flytande själ i rymden en smula "over the top"? Detta är definitivt en indikation som berättar mer än bara den typiskt svenska reduktionen av precis allt till fysiska faktorer! 

En annan förklaring skulle kunna vara den första bok om astrologi jag av ren nyfikenhet läste i januari 1983 (översikt skriven av känd amerikansk reporter, Jess Stearn). Men saken är att jag börjat meditera sommaren 1979 och mottaglig för medvetandeförändringar uppstod fenomen inom några månader. Minnet är att vattentraumat kom ganska omgående och troligen också synen av "den sinkade återfödelsen". En annan väldigt tidig vision under mediation var den "incestuösa" upptäckten att jag var italiensk småbonde under medeltiden och att min hustru då var... min mor i detta liv!


Petiga inköpsanteckningar till
hjälp för rekonstruktion av
tidslinjen senare i livet.
Fängslad av Sverige för
militärvägran gjorde bloggaren
sin första bekantskap
med astrologin först vid 23.


Att Sverige på inget vis kan förstå hur gigantiskt det förestående systemskiftet är i världspolitiken är, bara understryker hur falsk eller åtminstone naiv landet med dess Vågskålar är. Folk som PHultqvist och MAndersson som lät USA vagga in oss i övertygelsen att NATO-medlemskap var för vår egen skull visar hur odugliga svenskarna blivit på göra oberoende bedömningar och särskilt att se framåt i tiden. Den förmågan har med intuition att göra och därmed den gudomliga lagens 9e hus, helt defekt i Sverigehoroskopet efter årtionden av materialistisk uppbyggnad och föga mer.

 

 

Bonusspaning - skildringar av lagens tidigaste mänskliga formulering

Här följer två nya horoskop för ting och som flera gånger tidigare gäller det böcker. Jag har varit en usel svensk och inte alls konsumerat som nationalreligionen önskar sig av medborgaren. Inkomsterna har varit små (ett livsstilsval men också en följd av landets många inbyggda sätt att diskriminera). Med minimilöner följer också små utgifterna. Böcker, som fattigpensionen nu i princip omöjliggjort i orättvisans eget näste i västvärlden, har för bloggaren varit lika viktiga som vatten och bröd i ett land där inget förutom mat göder folksjälens trånad.


Horoskopet för bloggarens första astrologibok har jag lustigt nog aldrig granskat förrän nu. Platsen för inköpet var den utmärkta bokhandel med mängder av utländsk litteratur som i det alltmer dekadenta och fördummade Stockholm nu givit plats för nattklubben Laroys vid Stureplan i Stockholm.

Inköpt sista september och jag minns "dagtidsljus", vilket kan ha inneburit cirka halvfyra på eftermiddagen efter avslutat deltidsarbete. Tiden är osäker men kartan ger en utmärkt bild av extrem vetgirighet med en möjlig ascendent i Ljusets kvalitet (Sattva guna). Då följer de fyra planeterna i det likaledes ljusa och kunskapsorienterade Jungfruns tecken blir topplacerade och en styrande maktfaktor. 

Skälet till bokinköpet undslipper mig, kanske var det så banalt att författaren tidigare skrivit om synske Edgar Cayce och att jag därigenom gav den här "distanserade rapporten" en chans. Man ser den vassa Mars i mörka (Tamas guna) Skorpionen attackera sinnelaget i världsbildstecknet Vattenbäraren. Detta kan tolkas som att en blindfläck i den unge mannens vetande eller kognitiva universum hackade på hans sinne och krävde upplysning!

Skulle Skytten i öster stämma befinner sig ascendenthärskaren Jupiter i snabb transit genom bokköparens 5e hus som rymmer hans intellektuellt nyfikna Merkurius, Solen och Mars. Det verkar som om Skytten skulle kunna vara rätt "persona" för den här boken, för att inte tala om att Skytten är filosofen och den helige mannen bland zodiaktecknen.

(Och druckna fyllons symbol - Chiron var den visa kentauren de övriga ett gäng fyllesvin, vilket förstås har med Jupiters låga sidan, den som syns i myten om evig tillväxt och hos guldgrävare och spekulanter.)

En annan intressant sak som dataprogrammet informerar om är tre planeter är i harmoni med sina essentiella naturer som dag- eller nattplaneter. Tursamma himlar i den gamla västtraditionen (hellenistisk astrologi) kan ha fler planeter än så i rätt dag/natt-förhållande, men här är det intressanta VILKA de välplacerade är:


De är Solen, Jupiter och Saturnus - de tre verkliga tungviktarna och ödesskaparna! Här spikades ett livslångt intresse för ämnet. 

Skulle man ta hinduismens Atma Karaka-begrepp och tillskriva Tiden en egen själ ("tidsandan"?) så är det faktiskt Saturnus (händelsevis Tidens herre) som kniper den rollen, överträffad i 30e graden av Jungfrun, baserad på intellektets Merkurius och kanske, kanske inte, på topp i 10e makthuset.

Saturnus är till följd av sin systematiska natur också en av de planeter som åberopats som astrologins egen planet.

Boken, som i princip presenterade ämnets historia och lät diverse yrkesastrologer beskriva lite yrkesmetoder var halvdan. Men andra försöket visade sig helt rätt, brittiske Charles Carter i en låda reaböcker. En klassisk introduktion till västastrologin som trycks i många upplagor sedan 1930-talet och som jag säkert läst 10-15 gånger genom åren! Vilken tur att det talanglösa omslaget inte tilläts avskräcka!


 Även här påminner jag mig ett sent eftermiddagsköp efter arbetsdagen.


Vare sig det faktiskt är Krabban som stiger i öster i sista graden eller konungsliga Lejonet några minuter senare (eller något helt annat tecken) är det roande att så många år senare titta på inköpet med den sideriska zodiaken och upptäcka just den stortrigon (möjlig i hinduisk astrologi bara när Jupiter utgör triangels ena ben) som Carter i en liten not varnar för i denna bok. 

Folk med sådana horoskop riskerar att röra ihop sitt öde med för många andras, menade han. Jämför Ebba Busch, först i kamp med en husägare och nu utkämpar krig mot två av sina partimedlemmar. Hon skapar allt svartare tidningsrubriker. "Chefen från helvetet", tyckte Expressen häromdagen.

Men den här boken föll i rätta händer under en betydligt bättre triangel i Vatten. Se vilket gott stöd den impressionabla Månen i Krabban har från dels filosofins och det högre medvetandets egen Jupiter i Skorpionen (ett "djupt" tecken med förmågan att leverera både gott och ont med den uthållighet som utmärker de fasta eller "mörka" zodiaktecknen. 

Ytterligare en tillgång finns i harmonins Venus i upphöjd och extra förnämlig position i Fiskarna. Och inte ens den ibland så skadliga kopplingen av Venus med illgöraren Mars är ett problem här eftersom Mars har en fruktbar Vatten-sida och därmed är god i så måtto att naturen ständigt ger rik avkomma - den här Carter-boken följdes av en hel hoper andra av hans boktitlar - och ett livslångt intresse för astrologin. 

Mars är dessutom Skorpionens härskare, så här syns en välgörande ömsesidig reception mellan Fiskarnas Jupiter och Skorpionens Mars, en oslagbar emotionell punch! Och smockan är expansiv eftersom "receptionen" drar in Jupiter.

Bloggaren, fortfarande 23, blev helt gripen av Carters klarhet och exempellösa logik, säkert till dels synligt via Merkurius i Stenbocken så att intellektet får Saturnus som sitt klipplika fundament. 

Och Saturnus står här "upphöjd" och extra förfinad i balansens och omdömet Vågens tecken. Här vore det ett misstag att invända genom att anföra "dissociationen" mellan Luft och Vatten, mellan den rationella och irrationella själsnivån. Många personhoroskop tycks kunna använda båda nivåerna med god effekt, dessvärre också skickliga lögnare och mytspridare som talar till folks känslor! 

Men här säger ominat att boken fungerar både emotionellt tillfredsställande och även på den logiska och t.o.m. andliga nivån (Luft i dess högsta manifestation som Nous, gudomligt intellekt eller "övernaturen"). Detta eftersom de båda elementen inte tvingas samman utan bildar två starka nivåer i kartan. (Solen i Vattenbäraren finner synergi från Saturnus i ett annat Luft-tecken, och det även om en ascendent i Krabban stänger Solen inne i dåliga 8e huset. Bakom det amatörmässiga bokomslaget väntar något gott!)


Återigen ett bokinköp före solnedgången och tummen upp för samma tre giganter i den hellenistiska traditionen. Men också Merkurius adderas till gruppen högpresenterande. Det kanske är förklaringen till varför den extremt Merkurius-styrda bloggaren tände på alla cylindrar av Carters brittiskt torra och exakta resonemang, inte ett överflödigt ord i den boken! 


Inga kommentarer: