Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 mars 2023

Frankrikes horoskop och hånet mot den arbetande befolkningen

 


Det franska nationalhoroskopet har kommenterats tidigare på bloggen, men här är de intressanta transiterna under den svarta torsdagen så Macrons kungadöme avslöjade sin grundläggande ovärdighet och Kapitalismens anti-demokratiska natur.

Men först kan det vara intressant att se på Frankrikes ödescykler enligt den hinduiska Vimshottari-metoden:

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Jup:  1949-06-23  -  1965-06-23
 Sat:  1965-06-23  -  1984-06-23
 Mer:  1984-06-23  -  2001-06-24
 Ket:  2001-06-24  -  2008-06-23
 Ven:  2008-06-23  -  2028-06-23
 Sun:  2028-06-23  -  2034-06-24
 Moo:  2034-06-24  -  2044-06-24
 Mar:  2044-06-24  -  2051-06-24
 Rah:  2051-06-24  -  2069-06-24

För ett land som föddes under Fiskarnas (i bland rätt kaotiska) ascendent, är förstås Venus en verksam välgörare. Fiskarna representerar empati och vilja till självuppoffring så uppenbarligen har Kapitalisterna gått för långt i Macron "förtjäna dig en plats i graven via lååångt arbete". 

Macron är en horribel räknenisse och den minst lämpade att föra världen till nästa nivå av värdegrund för mänskligheten, den tid i historien när människans teknologi medger mindre arbete och mer välbefinnande (Venus) för gemene man. Macron är överhetens företrädare, de som vill ha monopol på välbefinnandet.

Problemet med franska nationalkartan är att Venus del "tappat sina vingar" och befinner sig i fritt fall i väster (symboliskt dödens väderstreck) - Merkurius, räknenissen firar triumfer i Jord-tecken och Macron, f.d. bankman, fruktar för nationalekonomin på sikt - därav slaverireformen som tvingat honom att bryta mot det demokratiska fundament varpå Frankrike vilar. Han är, som sagt, knappast morgondagens människa i sitt tänkande...

Femte republikens karta antyder alltså att Venus storcykel kan vara en turbulent period där landet störtar i väster, där ängeln förlorar sina vingar till följd av den materialistiska Jord-hunger som västerlandet som helhet sitter fast vid. Överheten kan inte tänka framåt eftersom de inte vill se sin icke-existerande framtid. Det vankas världskrig och inbördeskrig inom västländerna!

Venus storcykel aktiverar således bara nationalhoroskopets inbyggda problem med litet hjärta och för mycket räknenisse-matematik från de härskande. Var det här, i Frankrike, som Kapitalismen övergick till ren brottslighet?

*****

Flera planetpositioner i torsdagens genomdrivande av det anti-demokratiska beslutet om höjd pensionsålder, tycks märkligt bekanta. Titta på äldre kartor för Franska revolutionen, Emmanuel Macron och Élisabeth Borde!

Jupiter i Fiskarna är en god position och i transit stiger den över Paris östra horisont. Men den betyder uppenbarligen inte "förlossning" och emotionell befrielse eftersom genomdrivandet av mer slaveri går rakt emot symboliken (Jupiter i Fiskarna borde symbolisera den frihet pensionären nu äntligen ska få uppleva i ett välfärdsland). 

Istället står här Jupiter för de Rikas välmåga, som måste bevaras eller med Macron-språk, statens framtida finanser måste säkras (som sagt: inte en tanke på att framtiden kanske inte alls längre har kapitalismen som grundval).

Förklaringen till transitens mismatch när Borde klubbar sin herres diktat(ur) ligger förstås i Macrons egen bedrövliga Jupiter. Här ses hur viktig ledarens horoskop är för landet, på gott och ont. Man påminns om Platon som menade att diktaturer kan vara riktigt bra med en upplyst ledare och rena helvetet med en usling. I Macron har Frankrike (likt Sverige bara nominellt en demokrati, det är den Rike Mannen som ännu äger världen i denna historiska brytningstid) dragit på sig en despot av sämsta märke. 

Not. Att Platon höll till och med dålig diktatur för bättre än demokrati är en annan fråga, han utgick från hur pöbeln såg ut och betedde sig i sin tid, men potentiellt skulle man kunna upprusta ett helt folk till begåvning så att folket som helhet ersätter Platons ideal om ett råda av visa män i kommunistisk fattigdom - så att de inte åter-korrumperas av prylmentalitet.

Detta går utmärkt att visualisera sig som direktdemokrati under förutsättning att landet decentraliseras - kanske med en avlägsen världsregering som sammanhållande kitt för den nya världsordningen i Vattenbärarens tid. Världsregeringen vårdar grundvärderna: skada inte jorden eller varandra. F.n. ser Kina med Venus i Vågskålarna i 10e husets maktposition bästa rustat ut att husera denna kommande nya ordning. Landet har både Luft i topp men också en mängd Jord vilket i bra fall blir korrekt ideologi materiella resurserna för ideologins iscensättande.

Bara en iakttagelse av svarta torsdagens transiter. DN skriver att klubbslaget faller just före 15.00. Kartan ovan provar 14.55 för en Parisascendent i folkets tecken Krabban, en ascendent för ett flyktigt ögonblick som passar det franska folket utomordentligt illa eftersom de har en långt högre och mer sofistikerad beskrivning (Månen 28° Tvillingarna - ett humanistiskt Luft-tecken) än den simpla näringslivs-Krabba som visar sig i öster när hånet mot befolkningen genomdrivs. 

Mycket intressant har klubbslaget en koppling till Frankrikes tradition att hugga huvudet av dåliga makthavare, symboliskt tecknet i halshuggna demonen södra månnod/Ketu bara cirka 2 grader från nationens senaste nyfödelse. 

Visualisera följande: Bland transiterna syns just Månen - Folket - uppe Frankrikes 10e makthus, en intressant och eldfängd position där Folket markerar att DE faktisk har makten i en demokrati och inte någon finansbankir som tror sig vara en gud (Jupiter-Macron). Månen i 10e, det är samma position som när borgarna drev igenom den Franska revolutionen, men i torsdagens demonstrationer utan stöd från Skarprättaren Saturnus. Istället tog överheten till våld mot de protesterande fransmännen den svarta torsdagen!

Att klubbslaget nu faller under Månens eget tecken (i Elitens 5e hus för övrigt), aktiverar förstås den Jupiter i transit som passerar Frankrikes 1a hus. Och det är samma historia igen om ett folk som "hanteras" illa av Eliten.

Missa för övrigt inte hur illa Frankrikes Jupiter står i nationalhoroskopet. Ascendenthärskaren är god men instängd i sina gamla synder (8e huset för dålig nationell karma, tecknet på "gamla oavslutade affärer"). 

Uppenbarligen har Storfinansen ytterligare förvärrat för sig under denna period då Jupiter i transit passerar landets 1a kroppsegna hus och aktualiserar - i landet - protesterna mot denna korrupta rikedom och vad den företar sig.

*****

Eftersom Venus storcykel omfattar flera år är det kutym att också inspektera subcykeln innan man för bästa timliga precision (i prediktiv astrologi) studerar transiterna. 

Vimsottari Dasa:

 Ven MD:  2008-06-23  -  2028-06-23

  Antardasas in this MD:

  Ven:  2008-06-23  -  2011-10-26
  Sun:  2011-10-26  -  2012-10-25
  Moo:  2012-10-25  -  2014-06-24
  Mar:  2014-06-24  -  2015-08-26
  Rah:  2015-08-26  -  2018-08-26
  Jup:  2018-08-26  -  2021-04-22
  Sat:  2021-04-22  -  2024-06-23
  Mer:  2024-06-23  -  2027-04-23
  Ket:  2027-04-23  -  2028-06-23

Franska revolutionens Skarprättare har trots allt ett finger med i spelet. Saturnus är gränsdragaren, "hit men inte längre!" och den symboliserar helt olika ting beroende på vilken sida man står. Den kan vara slavdrivaren och den omänskliga arbetsledaren med krav likt Macrons. Men Saturnus kan också vara den arbetande massan som säger ifrån! Minns planetens ekivoka astrologiska betydelse. Den står dels för Ägaren och dels för de ägda. Den står också för ålderdom (pensionen!) och de sista svaga åren (som i det omskrivande och verklighetsfrånvända Sverige besjungs som "de sista ljuva åren").

I det moderna Frankrikes horoskop är Saturnus INTE en tillgång för landet:

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Som verksam illgörare i "det högsta goda" eller 9e huset ser man här spåret från revolutionens religionshatiska effekter och övertron på människans "upplysning". En verksamt god Saturnus i 9e kan representera en metafysik med systematisk böjelse (bloggarens 9e ägs av en god Saturnus och har alltid varit svag för det astrologiska systemet). Men en svag Saturnus här kan bli en låg mentalitet som söker rationalisera bort det övernaturliga och ersätta med pseudoreligioner som teknikfetischism eller politik.

Frankrike har ett dubbelt problem i de kompletterande motpolerna Saturnus och Jupiter. När hinduisk astrologi antingen klassar Fiskacendentens Jupiter som "verksamt neutral" eller "verksamt god" (nätet innehåller båda synsätten) så nettoresultatet detsamma. Är den neutral i sin verksamhet blir resultatet gott eftersom Jupiter är den Stora Välgöraren. 

Men gränsdragaren Saturnus är inte optimal och Frankrike är dessutom ett njutningslystet land och jag såg på tv om restaurationen av Marie-Antoinettes privata slott och den fejkade "folkliga by" hon lät bygga nära inpå slottet kort innan revolutionen drabbade. 

Denna önskan att skapa stil och fejka en romantiserade bild av den i verkligheten svältande befolkningen säger en del om det nutida Frankrikes esteticerande och den nyliga restaurationen under 1990-talet enligt en nätuppgift men 2018 enligt en annan, de mer trovärdiga DailyMail. Det tidigare datumet kan ha varit när den omfattande renoveringen startade. 

Denna turistattraktion säger en del om att Frankrikes Jupiter alltjämt befinner sig i 8e huset för "dålig karma" eller ett oavslutat kapitel i dess historia! Detta är den falske Macrons värld och skuld till folket.

Nyhet:

https://www.dailymail.co.uk/news/article-5692327/Marie-Antoinettes-hamlet-opens-public-326million-restoration-project.html

Turistreklamen:

https://en.chateauversailles.fr/discover/estate/estate-trianon/queen-hamlet

Två gånger tidigare har Marie Antoinettes horoskop figurerat på bloggen. Jag kände inte till hennes bisarra ambitioner (men också talang) som esteticerande landskapsarkitekt när dessa inlägg skrevs Men hennes myckna LUFT påminner starkt om det luftslott som under tre år var hennes idealiserade lantliga miljö där hon levde ett avskilt fantasiliv som en docka i ett dockhus. Sen kom revolutionen.

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Marie%20Antoinette

Missa inte att Marie Antoinette hade vredens och våldets Mars i Tvillingarnas 27e grad, bara en grad från dagens franska folk (Månen i 28e) och händelsevis samma Mars-placering som hos överhetens premiärminister Élisabeth Borde!

Eder rapportör har förmedlaren Merkurius i 27e graden Tvillingarna och har ett tidigare liv-minne från Franska revolutionen (som så ofta via en nattdröm - där en del har en extra dimension av realism). Då hetsig ung borgare som njöt av att se överheten föras ut till schavottering, har jag bemödat mig att i Frankrike-inläggen inte gå till fullt samma emotionella överhettning nu som då! 

Men den fransosens hat mot överheten tycks ha hängt samman med att han i sitt just föregående liv varit slav i North Carolina och dog när hans husbonde släppte lös hundarna på honom. Det livet var inte långt och returen till en kropp måste ha varit nästan omedelbar - tidigt 1700-tal och sent.

Husbonden var en fransos som emigrerat till nya världen och slavens oförrätter drog hon karmiskt till just Frankrike just i tid för att bevittna den orättfärdiga rikes undergång! Varför är bloggaren svensk den här gången?

Dessa är frågor som förr eller senare kommer att få sitt svar. Men arten är ännu så obegåvad att det större mönstret inte ens är föremål för de breda konsumtionsfixerade massornas tankar. El- och matkrisen som drabbat särskilt svenskarna döljer det större faktum att mänskligheten ännu en gång står i ett vägval. Civilisationssammanbrott eller ny världsordning.

"Älskare, vart dras du, till handen på hjärtat eller den irrationella själens sexualdrift?" 

Platon använder termen Älskaren för en högt utvecklad människotyp, och det är troligen därifrån motivet hittat in i Tarot-kortleken. Varianter som använder pluralformen Älskarna är hopplöst korrupt och har tappat sikte på symboliken.

 

Inga kommentarer: