Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 mars 2023

Iver för alkohol hos Ebba Busch

I Aftonsluddret skriver Susanna Kierkegaard grafiskt om den svenska, halvalkoholiserade borgerlighetens framtid med erfarenhet inte från Systemets lådviner utan om den privatiserade brittiska alkoholförsäljningen.

Hon kommer inte på den mest skadeskjutna av regeringspolitiker vars folkliga stöd nu är rekordlågt:

Ebba Busch har gjort vinet till en hjärtefråga. Om man ska vara nogräknad är det socialminister Jakob Forssmed (KD) som har hand om alkoholpolitiken, men Busch ligger på.

Närighetsministerns karta har till följd av dess extremism varit tacksamt för både frågor om inskränkt xenofobi och de basala näringshungrarna - näringslivet är deras tummelplats -  och brist på bildning (tre svenska bokklassiker, tre bommar för Busch). Men faktiskt, även i alkoholfrågan är himmelen användbar. Man kan fråga om Busch svajiga hantering av sina ansvarsuppgifter har att göra med smuttande på vinglaset efter en hård arbetsdag? 

Bloggaren rör sällan alkohol numer eftersom IQ-nivån sjunker något katastrofalt i flera dagar därpå. Inget den unga kroppen märkte eller tänkte på, men tydligt märkbart efter att ha odlat själens mer intellektuella orientering under den tid den här bloggen existerat. Platon hade rätt, studiet av Ouranos (stjärnhimmelen) renar psyket och gör människan till en mer kapabel beslutsfattare. Om medborgarna slutade dricka idag, skulle regeringen Kristersson ha missförtroendeförklaringen på kontorsbordet redan i morgon! 

Småsippande på vin gör befolkningen till obegåvad och förslappad och upproret mot den tärande Kapitalismen kommer aldrig att ske, helt enkelt för att folket konsumerat sig så långt från klarsyn de inte ens kan se igenom de myter de tror på.


Dominant på denna himmel är förstås Vatten-elementet och det är värt att påminna om hur dominant det är just i detta fall.

Allt tyder på att Månen ÄGER SIG SJÄLV i Krabban (det enda som ev. tyder på en Måne i Tvillingarna är att Busch slirar så extremt mycket på sanningen, Luft-möter-Vatten ger ibland kroniska lögnare och friserare av informationen).

Även Jupiter ÄGER SIG SJÄLV i Fiskarna, men där finns också hungerdemonen Rahu och omoralens (och skandalens) Mars. Den här röran kan mycket väl förklara det vacklande förhållandet till sannfärdighet: Busch tål inte att bli motsagt och Rahu söker här lyfta offertecknet Fiskarna var gång hon själv hamnar i blåsväder. Sjukt mycket energi läggs på att rättfärdiga sig själv.

Att sedan hitta fixeringens Saturnus i det fermenterade vattnets Skorpion är så att säga sista spiken i kistan. Risken för alkoholmissbruk är överhängande eftersom den kroniska Kronos/Saturnus här ägs av den demoniskt förstärka Mars (Skorpionens härskare).

Vattentriangeln som blir explicit eftersom Jupiter ensam kan bilda den, kan liknas vid en syndaflod och det är den här typen av karta som går till extremlägen och blir antingen absolutister eller får problem med alkohol, vilket Ebba Busch uppenbarligen här, även om i rollen som lobbyist för näringslivets bransch för nervskadande preparat.

Jag har en bekant vars horoskop också visar både Sol och Måne i Vatten och där har det motsatta resulterat: många år av absolutism och först framåt de sextio en återgång till det svenska folknöjet vinsnobberi (en del av födoämnesfixeringen som gäller för att vara ett uttryck för kultivering i detta land).

Där satte jag punkt och då hördes Shawn Mc ...nånting. Det var den kvintessentiella alkoholisten från folkgruppen Pogues som frigjorde sig ur förglömmelsen. Så naturligtvis måste hans karta inspekteras, om jag bara kommer på vad han hette i efternamn....

...

En googling senare. Inte ens förnamnet var rätt. Shane McGowan och kändisskapet har inte lett till att födelsetiden offentliggjorts. Men vad sägs som samma intima koppling mellan Mars och Saturnus som i fallet Busch. Här är då hennes typiska offer för oreglerade marknad och ett folk som avsiktligt hålls fördummade av de härskande.


Här finns karismatiska och blixtrande kvaliteter via Solen i Eld och lyft skyhögt av Jupiter och uppåtsträvandets demon Rahu, men det handlar om musiken. Det är den nedåttenderande sörjan av Vatten och Jord som förenar honom med Busch. Här är Månen och inte Solen i Stenbocken men att den ligger här och inte i nästföljande tecken stämmer väl eftersom Månen nära Venus i det traditionalistiska Stenbocken passar perfekt med den folkmusik han drogs till. 

Venus är ofta karaktärssvag och dragen till jordiska fröjder. Den understryker det problem som syns i det förgiftade vattnets Skorpion med giftdödens Mars i hemmaläge och därmed "fundament" till den kroniska Kronos/Saturnus. Skulle en sådan här konfiguration trilla dit på alkohol kommer sjukdomen att sitta stenhårt, särskilt om Stenbocken ingår. För kombinationen av Skorpion och Stenbock se nyliga texten om "astrologins mest extrema omen". 

MacGowan ger ännu ett oönskat uttryck! Kombinationens "goda exempel" (sist i länken) var den extremt självtuktande sekten vars toppskikt bestod av asketer bosatta i Döda havet för 2000 år sedan. De vägrade alkohol fullständigt (och den uppstudsige Jesus bröt mot den regeln också, "åt och drack vid syndarnas bord"). 

Johannes Döparen som stod vid Jordans strand "ett stenkast bort" från klostret vid Qumran, levde enbart av gräshoppor och vildhonung och praktiserade absolut renhet - klassisk esséism och ett exempel på hur omänskligt fordrande den här kombinationen kan bli, på sig själv eller andra. Kollapsen ner i fullständig degradation ligger som myntets andra sida.

Jag hade inte ens MacGowans födelse nedsparad så det är märkligt hur väl hans tragiska alkoholism motsvarar astrologins symbolspråk! 

Mitt definitiva minne var hans duett med Nick Cave av "Wonderful World", Louis Armstrongs enda pophit från 1960-talet. Cave fraserade väl men MacGowans bidrag till framförandet var minst sagt sluddrigt. Om jag inte minns fel var Cave heroinist under flera år och naturligtvis har han också dödens eller förgiftningens symbol Skorpionen som en definierande del av horoskopet (och död har följt honom). (Två tidigare inlägg.)


Inga kommentarer: