Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 mars 2023

Propagandamaskinen, mer om de Tre kvaliteterna samt Bergfeldts mys med Bindefeld i public service

"Macron vågar lyfta blicken"

Redan när ovanstående rubrik publiceras på fredagen säger första anblicken att Wolfgang Hanssons text bjuder sedvanlig västpropaganda trots en försiktig formulering som avser locka till läsning. Macron är ju en räknenisse och Hansson avser säga att han har vett att se fram mot nationalekonomin i morgon. Till skillnad från protesterande fransmän som just under ytan önskar sig en annan samhällsmodell, baserad på grundvärdet människan snarare än penningen. Det gillar Hansson inte alls.

När jag vaknar dagen efter har någon skruvat på rubriken och nu är det inte längre någon tvekan. Lyssna till gårdagens röster i AB och låt dig manipuleras att dö med kapitalismen!


Detta häpnadsväckande klargörande förtjänar en reprisering av hur Mörkrets tjänare föds med avslöjande celesta signaturer. Ibland går Mörkrets barn över gränsen från sund konservativ försiktighet och blir rena reaktionärer. I det här fallet måste man gissa att Solen i Ljusets kvalitet inte förmår leda vägen, det är något i den svarta kuben/kvadraten som fängslade barnet redan tidigt och sen blev livet därefter. Något måste ha skrämt den unge Hansson rejält! Ryssen? Buh!

Kartan kommenterades 10 januari 2022, som en utvikning till inlägget "NATO:s förrädiska födelsehoroskop"- ett text som förekom Sveriges chockerande sätt att likt Magda lägga sig på rygg, visa USA buken och vår undergivenhet.

En antydan om vilka av de Mörkerdominerade födslarna som löper risk att gå över gränsen ger Tamas-tecknens inbördes verksamhet. På den här dygnshimmelen syns t.ex. det kanske värsta missljudet, som varslar om att detta kan vara mer än en konservativ "var-sak-på-sin-plats"-mentalitet. Det är den "sociala utstötningen" eller mobbar-tendensen som här bildas via Skorpionens härskare Mars i ideologins (och den sanna globala mänsklighetens) Vattenbärare, samtidigt som och den senares härskare Saturnus gästar "outsidern" Skorpionen. En synnerligen svår "ömsesidig reception" att vänta till något gott även om det finns exempel på folk som gjort gott ifrån sig trots horribla födelsehimlar.

Eftersom Vatten och Luft representerar instinktiva attityder och mentalisering respektive och inte är element som generellt fungerar väl tillsammans, anas här ett anlag till en elak jävel, en amerikavän som söker med ljus och lykta efter utmanare att förtala eller misskreditera. Eftersom Mörkrets kvalitet söker lugn och ro, blir en maktposition som Sveriges största tidning en utmärkt plats att bistå favoritlandet USA från.

Att till och med ett mildare samröre mellan Mörkertecknen Skorpion och Vattenbäraren kan ställa till det. 


Woody Allens dunkla fråga om eventuella sexuella förehavanden med adoptivbarn kan tydligt skönjas om han istället läser Skorpionen som sexuell instinkt som går på tvären mot det allmänt överenskomna (Vattenbäraren, folkets stabila koncept i frågan). Skorpionen får här funktionen av "sjuklig avvikare" och tack vare känd födelsetid för den begåvade filmskaparen ser man att Skorpionen som problemet är verksam just i det som borde vara barnens skyddade och inhägnade hemmiljö (hus 4). 

Här kastar en oerhört stark Saturnus exakt i väster (Saturnus = regissör, organisatör, diktator, etc, sin långa, kontrollera de 270-gradersaspekt fram genom zodiaken och slår till just mot Hemmets 4e. 

Det amerikanska "homeland security" har här blivit en mardröm där Husbondens förfarande mot kvinnor och barn förfärar!  (Jämför USA-horoskopet som också har Skorpionen och Vattenbäraren aktiverade och på många sätt kan jämföras med en verklig skurkstat som alla utom Hansson kommer att vänta sig bort från. Vänta bara och se.)

Woody Allens komiska figur då han ännu hade huvudrollen i sina filmer kan ses i den dramadrottning som Lejonet i öster ger när tecknets härskare Solen visar sig stå i Skorpionen. Från liv till död, här är ateisten Allens gruffande om livets meningslöshet och ständiga hypokondri (det är alltid något som hotar ta död på honom i de roller han spelar). Kombinationen av Lejon och Skorpionen är en av många märkliga kombinationer och både kan ge briljans eller leda till tragedi. Allens eftermäle kommer troligtvis att påverkas av hans 4e hus och familjedramatiken...

*****

Woody Allens karta passar för en liten uppfriskning av hur de tre gunas eller kvaliteterna kan tjäna som en svag första indikation om horoskopets tendenser.

Ta hans Lejon-persona t.ex. Givet hans spensliga kropp och korta längd - Saturnus långa struptag om hans ascendenthärskare Solen bakvänder snarast budskapet och ger en anti-hjälte. Han kunde inte annat ha gjort än använd sig själv som utgångspunkt för den underhållande neurotiska karaktär han så ofta återvänt till.

I termer av kvaliteterna färgas Lejonet därför kolsvart, det är Solens position i Skorpionen som understryker en rigid och konservativ personlighet (hans rollfigurer mår akut illa av minsta förändring, så den verkliga jag måste ha lidit hårt av flykten från ett älskat New York till Europa eftersom USA inte vill finansiera pedofila regissörer).

Lejonet som Mörker är en konstig beskrivning, konungens (av Guds nåde!) symbol och allting. Men Mörkret syftar på lejonets bestiala natur och det som frigör en människa från sitt djuriska arv kan vara en födelse med den ljusbringande Solen i tecknet. Men Sol-Lejon är sårbara, fåfänga så attacker mot Lejonet eller andra problem kan åter lyfta fram det hungriga rovdjuret som ett problem...

Går man till Allens Sol i mörka Skorpionen skiner lite orange färg in. Det är Rajas eller Passionens kvalitet som tjänar som en modifikation av det rent instinktiva som sexdriftens symbol står för. Passionen är nu inte samma som Ljuset, den är en slags icke-existens som uppstår i spänningen mellan Ljus och Mörker. Allens soltecken lever därför i evig vånda över Mörkret, exakt som hans rollfigurer!

Passionen härrör från Mars i Stenbocken och det här tecknet älskar att formalisera allt - Allens maniska produktivitet och ständigt likadana svartvita titlar i början av varje film påminner om Saturnus kroniskhet/fixering i kombination med Passionens kvalitet. Eftersom eventuell förbjuden sexualitet inom hemmets fyra väggar blev hans fall, förtjänar det att påpeka Skorpionhärskarens position: 6e huset för olyckor och fiender. I den mån han mött sådan har det varit i anslutning till privata angelägenheter...

Karriären var lång och stabil, 10e huset i Mörkrets kvalitet förbjuder alls inte framgång, men den kommer att bygga på ett fast och oföränderligt format: i Allens fall små dramer mellan människor och prat, prat, prat. Oxen i 10 står för verbal kommunikation. (Tvillingarna, intellektets tecken, representerar grammatik och skriftlig kommunikation - apropå den pågående förstöringen av svenska språket. Tvillingarna har problem medan landet har en tjurigt tvär och enkel naturlig muntlig kommunikation i Mars-Oxen.)

I Oxens trygga och homeostatiska kroppsbalans skiner en smula ljus in i 10e och detta måste vara att hans rollfigurer ofta är, inte spirituella, men kvicka och underhållande i sina replikskiften. Denna kvickhet - Allens egen, härrör från att Venus i det ljusa av Jord-tecken, Jungfrun, bidrar till hans tiondehuskarriär. Nu anses visserligen Venus "fallen" och har förlorat sina änglavingar i Jungfrun, men det passar å andra sidan med Allens ateism och judarnas förlust av (en banal) gudstro efter Förintelsen. 

Not. Inte ens i den esséiska formen av judendom för tvåtusen år sen hade dessa ytterlighetsmänniskor (som framfödde provokatören Jesus) fått fullt grepp om själavandringen, såsom den utvecklats längre i andra länder - inte minst fångat de bildade grekernas uppmärksamhet. Hos de judiska esséerna talar Dödahavsrullarna bara om att vissa prominenta figurer ur folkets historia förväntades ÅTERUPPSTÅ vid den messianska tid när imperialisten Rom skulle kastas ur landet. Reinkarnationsläran tycks ha varit mest en del av politiserade predikningar i syfte att väcka ett annat sovande folk till kampvilja mot den materialistiska dekadens Rom (eller snarare hellenismen) dragit ner folket i.

Woody Allens Venus är således en ängel fallen till Jorden och det blir inte bättre av att den ligger i det materialistiska 2a huset, ett simpelt och sinnligt hus som har föga med högre tankar att göra. Även här känner man igen Allens filmer där så mycket utspelar sig runt förtäring av olika slag. 

Och för det tredje smyger Mörkret sig in i till och med en förklenad Jungfru. Den mörka fläcken påminner här om att när Venus inte fungerar tillfredsställande kan Jungfrun alltid falla åter på sitt skarpa och kritiska intellekt. Men här ligger Merkurius i mörka Skorpionen och hålls hårt av diktatorn/regissören Saturnus, mäktigast av alla planeter genom sitt "kraftläge" i väster. 

Planeterna i Skorpionen kan inte mäta sig i världslig styrka med Saturnus eftersom 4e huset är svagast av hörnhusen. Detta hus vänder sig i vilket fall inåt, mot sig eget, ungefär som den judiskättade ateisten Micael Bindefeld sitter och önskar sig ett "judiskt designerbarn" i svensk tv. Så lågt har förståndet alltså sjunkit i detta land och t.o.m. judarna låter mer som svenska rasbiologer eller nazister från en annan tid.

https://www.expressen.se/noje/kritiken-mot-svt-later-som-ett-designat-barn/

Faktiskt, så mycket uppseende väckte detta pinsamma avsnitt av soffprogrammet Bergfeldt att en snabb koll på både den infama elitens nya hovreporter Carina Bergfeldts och homopappans kartor ska få en kort kommentar.

I medier en tid innan den här vurpan hördes Bergfeldt säga om sina dåliga sidor: "Jag är svartsjuk och manipulativ" samt att har nära att "knäckas av ond pappa". Okej, barndomstrauma som ursäkt för undermålig omdömesförmåga.


I termer av kvaliteterna råder här ren mytologisk kamp mellan det Goda och det Onda, hela horoskopet är en mix av svart-vit oklarhet (husvill?) och inte en enda placering i den harmoniserande Passionen (som samtidigt är mänsklighetens mixade kvalitet, människan som den skål i vilket motsättningarna ska harmoniseras).

Redan utifrån det mjuka och formbara sinnelaget (Månen med Venus) i empatiska Fiskarna kan man ana att detta är fel person att ställa kritiska frågor till sina nya och gamla kompisar i den svenska eliten. Därför är den frågan löst. På mörka sidan däremot den "onda pappa" - ur sinnelagsascendentens perspektiv representeras massor av Mörker i demoniseringens 6e hus. 

För likväl som fiender och olyckor kan ju huset representera all den skit man inte kan hantera i sig utan lastar av sig på något annat parti eller kanske tacksam folkgrupp. Också folket på konceptuell eller ideologisk nivå är ett problem för Bergfeldts psyke eftersom Vattenbäraren så lätt begränsas till eliten i Sverige (se nationalkartan). Detta blir för Bergfeldt en "förlust" (12e förlusthuset), att hon burat in sig i en alltför liten värld.

Vad om elitens festfixare Bindefeld då? "Drog in 9 milj under 3 år av högerregering!" har jag noterat invid planetplaceringarna. Kan enbart en månascendent antyda en närig tjänare till de rika och berömda?


Föregående mening skrevs innan kartan togs fram. Här står det klart att de tre kvaliteterna är det mindre intressanta. "Den näriga tjänaren" står i stället i eldskrift via de fyra elementen, nästa grad av förfining på vägen till en värld jordmänniskan kan relatera till (Astrologin är för de med himmelska anlag och således inte för alla.)

Månen i Väduren är eldfängd debutant, pigg på att visa sig ur sin bästa sida och applåderas likt Barnet (Väduren) söker bekräftelse hos föräldrarna. Men här är det uppenbart att något gått väldigt fel. Det är lätt att peka ut den här varianten av det förråade Eld/Jord-kriget som den förödande Förintelsen, och en själ som återigen återföds av judisk börd men nu helt utan intresse av att gräva ner sig i sitt arv. Vi får ett psyke som är helt främmande för sig själv och ägnar årtionden åt att krypa för och ställa sig in hos svensk elit. Missa inte den praktiska (Jord-elementet) tjänaren i olyckans 6e hus - här är en typisk "disconnect" mellan psyket och dess fundament. Ett psyke utan förankring i sitt fundament (likt Bergfeldts!) hemfaller lätt till att spela falska roller.

Att Bindefeld nu vill ha ett judiskt designerbarn (fött i USA för att lägga fantasi till fantasi) måste tyda på att den "6-8-relation" som psyke och dess disponent här bildar, och som också kan kallas "dissociation", börjat lägga sig vartefter åren gått. 

Men nu träder den råhet fram som de fyra elementen tecknar. En primitiv och grovt tillyxad natur avslöjar sig och det judiska barnet är en verklig nybörjare (Väduren = Debutanten, i värsta fall Ariern!) på att tänka slipat. Småaktig ras-preferens sitter den stackars människan och yrar om inför hela svenska folket. Det är priset för ett liv i landet Sverige, där tänkande är så nedprioriterat att tjänare inte bort få yttra sig i officiella sammanhang. Jag såg inte mysprogrammet men uppenbarligen var det inte en bra kombination att sammanföra två människor med seriösa kognitiva fläckar på sin karta. 

Jag tror det var förra våren, med korvätande "liberalen" Johan Pehrsson, primitivismen i Eld/Jord-friktionen först fördes på tal och sedan har ett antal medlemmar i Kristerssons regering visat sig tillhöra samma kategori. 

Kanske det stämmer med svenska folkets försvagade förmåga i vår tid att välja sina ledare: nationalkartan innehåller också samma problematiska låsning mellan Eld och Jord på den folkliga Månens sida: Bindefelds Mån-Vädur men nu istället Mars i Oxen i 8e "stillastående" huset - Reinfeldts "det sovande folket"! 

Ja, han var elak den statsministern, men ibland fick han till briljanta formuleringar. Nu var visserligen sovande folk en tankefigur redan i senantiken många av Egyptens religiösa sekter svängde sig med Platon-influenser och betrakta materialismen i omgivningen som tecken på en lägre art människor, "hyliker" som kan liknas vid andligt sovande individer. 

https://www.merriam-webster.com/dictionary/hyle

Alla med en Sol i sitt horoskop har potential att vakna men vissa horoskoptyper talar för dispositioner som motsätter sig verkligheten. Det är ju så mycket behagligare att fylla psyket med fantasier.

 

PS. Micael Bindefelds karta har kommenterats tidigare, två gånger. Rubrikerna var inte fördelaktiga, ser jag nu, och anspelar på samkväm med högern/eliten. En sista fråga kan därför vara: hur högervriden är Carina Bergfeldt? Svar: hon har själv svarat på det, men astrologiskt går sådana ting inte att säga säkert. Nobla själar tar den födelse KARMA tilldelar dem och lyckas göra gott även om råmaterialet är ser tvivelaktigt ut.

 

Inga kommentarer: