Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 mars 2023

Ericsson - tillägg till tillägget om Sveriges karaktär

 

Nationens goda intellekt och telekomindustri
kläms och korrumperas från två håll av
den "verksamt onda" Eliten -
en intern förbannelse på landets solsida.

Apropå den lustiga upptäckten att den stark men inte särskilt god rikemansplanet (Jupiter) hängt med Sveriges öde ända sedan Gustav Vasa valdes till kung, förtjänar ovanstående färgläggning en återanvändning. 

Merkurius klämd mellan "verksamt onda" Storfinansen (Jupiter) och och ledarna (Solen) är om något en träffsäker konfiguration för den svenska telekomjätten Ericssons. En vaken läsare påminde om att Ericssons bot om 2,2 miljarder ju föregicks av jätteboten 10 miljarder. 

Jag hade glömt den verkliga pinsamheten från 2019, och svenska medier tycks också ha velat låta gamla synder ligga begravda och glömda. Att servera helhetsbilden kanske klassas som anti-patriotism eller t.o.m. undergrävande av nationens intressen.

I själva verket är Ericsson - ett av Sveriges flaggskepp perfekt för att förstå hur korrekt hinduisk astrologi är som "finjusterar" horoskopen utifrån om planeterna verkligen är så goda som de utger sig från att vara. I nationalkartans fall visar sig det 5e "tursamma" huset vara en ren orgie i korruption, det är skattesmitare och dumma svenska lycksökare (ur medelklassen) så det står härliga till och förklarar varför Dagens Nyheters tilltal blir allt mer korkat. Alla de sämsta svenskarna flyttar till Stockholm (även om DN numera försöker agera hela landets tidning).

När Sverige slavade under förra planetära storcykeln, den giriga demonen Rahu i Sveriges 3e hus för bl.a. telekom (okt 2002-okt 2020), skrev jag:

 "När en demon sätter sig slår den till på alla nivåer. Det går bra att fräscha upp minnet genom etiketten Sveriges planetära cykler. Där någonstans ligger ett eller t.o.m. två inlägg, där IT & demonangreppet mot det svenska psyket...

http://siderisk.blogspot.com/2011/05/it-demonangreppet-mot-det-svenska.html

...kanske kommer närmast Ericssons/TeliaSoneras häpnadsväckande omoral."

Ericsson har varit på tapeten flera gånger på bloggen men det är si och så med taggningen. En googling på "Ericsson" ger i vilket fall ett antal träffar:

https://siderisk.blogspot.com/2011/11/telekomaktorer-nationalhoroskopets.html

Om Carl Bildt, svensk telekom och folkmordet i Syrien:

https://siderisk.blogspot.com/2011/12/de-kopta-moderaterna-svensk-telekom.html

Ett annat inlägg innan 10-miljardersboten var ett faktum:

https://siderisk.blogspot.com/2016/06/rovkapitalisterna-eller-folket-bara-att.html

Även:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/korruptionen-i-ericsson-och-sveriges.html

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/varmeboljan-2022-ar-inte-defamationen.html

I efterhand kan man konstatera att det var Rahus onda tid, hungerdemonen i 3e kommunikations- och it-huset som svarade mot Ericssons - och Sveriges - stora prestigeförlust i världen (och Klarna Bank och Spotify är inga succéhistorien de heller).

Intressant nog ÄGS Rahu i 3e kommunikationshuset av den onda Storfinansen, så allt ampert som kan sägas om Schibsted och Bonniers hypervinklade kapitalismkramare som jobbar natt och dag på att hindra svenska folket från att tänka fritt och fundera över ett nytt civilisationssystem, allt som kan sägas om deras sjunkande nivå kan också sägas om de telekom-aktörerna. 

Jupiter i lyckosamma 5e huset är normalt en toppenplacering men eftersom Sverige, om det inte varit så hycklande och förljuget om sin personlighet (Våg-ascendenten) och verkligen strävade efter jämlikhet och rättvisa, hade minimerat Jupiters kortsiktiga "klipparmentalitet" som hör hemma på börsen och bland svaga eller t.o.m. onda människor som söker snabba och lätta rikedomar. 

Som det nu är, blandar sig Ondskan och Stor Rikedom utan hinder i landet och Ericsson som t.o.m. kohandlar med IS - terrorister som spränger sönder mänsklighetens kulturarv - för att tjäna pengar, är och förblir praktexemplet på vilken skamfläck Sverige är i världen. Är det konstigt att vissa vill ha med oss i NATO, som redan är en täckmantal för företags-USA:s lika svarta sätt att göra affärer? Sveriges horoskop visar hur en skurknation kan se ut.

*****

Det här "tillägget till tillägget" gör som samma sätt som i texten för Sveriges 500-årsjubilum, och tittar på amerikanska Justitiedepartments publiceringsögonblick för att få en exakt karta när dråpslaget mot Sverige utdelades.

https://www.justice.gov/opa/pr/ericsson-agrees-pay-over-1-billion-resolve-fcpa-case

Hur oändligt intressant att DoJ väljer att publicera denna förtjänta dolkstöt mot Ericsson halvfem en fredagseftermiddag - klassiska metoden för att en nyhet ska dö snabbt eller vålla så liten skada som möjligt. Horoskopet om 2-miljardersboten nyligen fick lovord för att horoskopet tydde på ett friskt Lag- och Samvetshus (nr 9), men kan verkligen samma sägas även här?

Sverige med dess välkända (på den här bloggen) fejkade spel av harmonisk Våg i 21a graden och amerikanska Justitiedepartementets kungörelse i yttre kretsen. Värt att notera är gradtalen. 

Astrologin håller sig schizofrent med två traditioner, alltifrån dess vaga början när hela tecken var det viktiga fram till vår tids hysteriska sifferprecision till den grad att ingen längre SER de större mönstren, saker som är lika talande fastän inte gradexakta. 

Exakta (eller "perfekta") konjunktioner har förvisso alltid betraktats som något speciellt och här träffar Justitiedepartementets kungörelse Sverige riktigt illa. Illgöraren och skandalskaparen Mars strök förbi (den här bloggens) Vågascendent runt december 2019. 

Transiterande Mars har ännu 3 grader kvar till "perfekt" konjunktion med den falska svenska ytan men väljer man den troligen riktigt gamla hinduiska metoden med större fokus på hela tecken så är perioden ändå högintressant. Varje gång skandal- och problemskaparen Mars passerar Sveriges rollspel bör landet lida förluster i anseende och detta för att landets medfödda Mars och den transiterande nu UTTRYCKLIGEN tappar kontakten med varandra. Och precis som månnoderna anses skadliga när de hänger och slänger fritt (utan stabilisering via välgörande planeter) måste man fatta den uttryckliga förlusten av kontakt mellan natal och transiterande planet. Vad som helst kan hända.

Ska man kalla detta "Loose cannon-syndromet"? Sverige avslöjas ha noll koll på sina sämre impulser eller begår under sådana tider allvarliga omdömesfel. Man kan påminna sig att det var under Magdalena Anderssons korta tid som statsminister (Mars i Vågens första grad) den svenska Eliten gick över huvudet på folket och skickade in en NATO-ansökan. 

Som om det var planerat i förväg startade omgående de korrumperade medierna (se om Merkurius överst) sin sanslösa hjärntvättarkampanj, ett extremt drev (särskilt i Aftonbluddret). Det fick den här bloggaren att inse att det "svenska jordelivet" bara var till för att se och lära av skitnationer och deras misstag. Även negativa lärdomar kan vara bra för framtiden. Man vet ju aldrig vilken position Ödet placerar en i vid nästa eller nästnästa återbesök!

Nu kan man visserligen argumentera för att Sveriges Vågpersonlighet inte är genomfalsk. Fortfarande 1974 märker man hur kartan bär ett eko av den tid då den allmänna välfärden byggdes upp, och Vågens jämlika vågskålar har faktiskt en genuin disponent i Venus-i-Stenbocken. "Vackra svenska flicka" som utlänningarna brukade säga - svenskorna kan åtminstone piffa upp sig och noga kolla ev. pojkvänners finansiella status. De är barn av ett land som aldrig gav dem en chans att bli människor.

Men hur man än bedömer Venus i formalistiska Stenbocken går det inte att dra några slutsatser av enbart en position, särskilt inte när det ser ut som det gör i Elitens 5e hus! Eller när Stenbockens moraliska ryggrad (Saturnus) är helt kaputt. Allt detta känner bloggens återkommande läsare till från många genomgångar.

Transiterande Mars i akut icke-kontakt med medfödda Mars i dåliga karmans 8e hus är därför en dålig variant på den utvidgade "inkonjunktion" hinduerna kallar "6-8-relationen".

Justitiedepartementets kungörelse, så publicerad en tid när ingen bryr sig som den är, matchar Sveriges onda period under demonen Rahu, se vilken aktivitet i Sveriges 3e telekom-hus: bland transiterna syns också Rahus motpol, Ketu där gudarna straffar/halshugger demonen för dess falska och orimliga försök att tillväxa till gudarnas nivå. 

Också den stränga rättsskiparen Saturnus har en mycket viktig transit under hela de 2½ år då den OPPONERAR sig Sveriges medfödda men tyvärr defekta maktplanet. 

Både när Saturnus går konjunkt med sig själv eller opponerar sig själv signalerar påfrestningar. För Ericsson tio kännbara miljarder men för Sverigehoroskopet snarare en påminnelse om vilken satans omoralisk skitnation vi är - oppositionen påminner om hur bedrövligt det religions- och filosofi"befriade" Sveriges 9e hus - det bästa huset enligt alla astrologiska traditioner - ser ut. 

När ett land eliminerar högre principer och försöker sköta sig själv på sekulärt sätt, då börjar haveriet...

I kungörelsehoroskopet, som har Oxen som ascendent blir 9e laghusets tillfälliga ägare Saturnus. Därmed går bollen tillbaka till det som här ovan sades om Sveriges kristid när dess medfött moralsvaga Saturnus möter sig själv i "känn dig själv"-opposition. USA:s lagmän får återigen högsta betyg (Saturnus är en väl och välgörare för publiceringstidens Ox-ascendent).

Ur Sveriges perspektiv är det inte lika kul av skäl som alla som kan sin nationalkarta utantill... Landets svaga moral Saturnus ger en dålig bas åt Venus-i-Stenbocken som urartar till en ytans- och penningens tjänarinna. Detta innebär en tid då en omoraliska Mars-Vågen som passerar och stinger Sveriges personliga förstahus-make-up (där ABBA och Ericsson är viktiga delar av sminket). 

Svedan uppstår men tolkas av en inskränkta nationen Sverige i monetära termer eller i termer av personlig prestigeförlust. Hur djup skadan egentligen är, kommer landet Sverige aldrig att förstå - den valde bort alla sådana frågeställningar i sitt liv "som Sverige".

*****

Bloggaren noterar senare att en skandalnyhet om Ericsson publiceras 2022 bara "sex timmar före det Sverige fyller 48 år" - året Sverige "dog" enligt Sideriskas impressionabla sätt att göra astrologi.

 

Folkrättsaktivister menar att Ericssons mutaffärer i Irak liknar folkrättsbrott. "Sex timmar före Sveriges 48-årsdag" avsåg DN:s publiceringstid, ännu en i raden av bekräftelser (små och stora) att nationalhoroskopet för midnatt den 28/2 responderar väl och tycks hålla jämna steg med verkligheten. Vilket leder till frågan om Sveriges öde är hugget i sten och vi aldrig kommer att bli bättre än så här...


Inga kommentarer: