Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 mars 2023

Närighetsivrarna, ondskans kolportör Timbro

Läser i Expressen att marknadsekonomins propagandacentral Timbro försöker lura på de dumma svenskarna marknadshyror genom att tala om höjda hyror på Östermalm.

Timbros leds för tillfället av en fjompig fd ungmoderat, Dousa, vars horoskop Sideriska redan noterat som perfekt illustration av närighetsnivån i den jordiska existensen (f.n. två inlägg). Dousas karta har dock på sistone överskuggats av Närighetsminister Ebba Buschs lika mardrömslika födelseögonblick där låga impulser totalt dominerar och uppenbarligen styr henne.

Näring är nog så viktigt för biologiska varelser men närighet duger inte att göra ideologi av. Vatten-elementet var dock den Irrationella Själen i antik tanke och det är dit levande varelser rasar när de förlorat sin Rationella Själ, illustrerad av Luft-elementet. Fördelningspolitik skapas som ett Luft-schema, nere i Vatten rycker och sliter de levande varelserna odisciplinerat för att lägga beslag på resurserna - vart särintresse månar om sin lilla klan. 

(Statsminister Reinfeldt förvånade mig en gång genom att närmast statsmannalikt förebrå något "särintresse", men så hade han också Solen i klaniska Krabban och reflektorn Månen i Luft-tecknet Vågen. Kanske gick han till sin egen partiska natur och använde insikten om hur klantänkande stör Vågskålarna som idealbilden för rättvis fördelning.)

Typiskt Sverige går inte att göra astrologi på något, landets brist på kultur och detaljprecision gör att astrologer tvingas till arkiven i nästan varje svenskt ärende. Svenska wikipedia har bara "1978" för Timbros grundande. Tacksamt har istället en källhänvisning råkat inkludera en lika god uppgift. En Sture Eskilsson på f.d. Svenska Arbetsgivareföreningen oroade sig 1971 över att vänstern hade mer av opinionsbildande kraft än Slavdrivarna och ett viktigt föreläggande i frågan detta år dateras den 18 mars.


Det räcker med en snabb kontroll av denna himmel för att se ett SIGNIFIKANT horoskop, en karta som tydligt rimmar med sakfrågan. Händelsevis sammanfaller ascendenten för dygnets öppning med den månascendent som ibland tjänar som en nödlösning när klockslag för tilldragelsen saknas. Det näriga Vatten-elementet visar sig här i sin värsta och mest otyglade form! 

Här är avslöjas den rike mannen i Sverige som en närig och penningfixerad varelse som bara vill ha mer och mer! Både Sol och Måne på näringssjälens nivå - Vatten - och ingenting alls i det intellektuella Luft-elementet. Däremot Algol (Satans stjärna) i väster, vilket jag misstänker representerar den demoniserade vänster som Arbetsgivaren tycker har för stor plats i den tidens offentliga samtal.

Här gäller det att hålla tankarna raka, visserligen är den rike mannens Jupiter "verksamt god" när den stiger i öster (dess kanske bästa världsliga läge och därmed lyckobådande på kort och medellåg sikt). Men samtidigt är detta en Jupiter med fokus på Vatten och inte dess andligt klarsynta och essentiella natur (Jupiter är primärt Eld-Skyttens och 9e religions- och filosofihusets optimum.)

Men på längre sikt än kapitalismens snabba rövarfasoner representerar Skorpionen i öster individfixeringens "sista suck" (avslutar zodiakens andra mellanakt) - tecknet symboliserar ju Döden. Frågan blir därför hur lyckat det är att argumentera för en döende marknadsliberalism (Jupiter, frihetlig). 

Arbetsgivarens impuls från detta dygn att ta kontroll över problemformuleringen lyckades som man ser av Sveriges pågående haveri, men lika tydligt är att hållbarheten (Saturnus) är tvivelaktigt: Saturnus i 6e olyckshuset. Detta är varför marknadsliberalismens propaganda i Sverige har ett bäst före datum.

Gränsdragaren Saturnus är motbilden till gränslösa tillväxtekonomins Jupiter och det ser ut som det är nu med girigheten i el och mat-krisen tydlig för var och en som Timbro kommit till vägs ände. Folk tror inte längre på myten om "smulor från den rike mannens bord". 

Missa inte att landet 2020-36 genomgår den spruckna välfärdsbubblans tid (ond Jupiter under Ödets lupp), men att Sverige mer specifikt genomgår "Lilla Dödens" (Saturnus) mer kännbara period av kyla och armod just nu. Den här inlägget drar sitt strå till stacken för Timbros snara död i smälek och genomlysning.

Att samma problematik degraderar Sverigehoroskopet från det intellektuella Luft-elementet från 1974 visar bara att närigheten nu klätts i låg, propagandistisk Luft (som egentligen inte förtjänar att kallas det intellektuella elementet). Och som ofta noterat är det Elitens - den rike mannens 5e hus - som producerar all desinformation och ful propaganda. Publiceringens Merkurius ägs totalt av Storfinansen och cheferna (ond Jupiter resp. ond Sol).

Det finns en ytterligare sak av intresse i kartan, och det är Eld/Jord-kriget som ofta förts på tal sedan regeringen Kristersson lurade svenska folket på konfekten. En enkel sinnebild är att Eld är vision men att den möter karg och ofruktbar jord som inte medger de "visionära bilder" som planeras. SUBSTANSLÖSA UTFÄSTELSER eller ett krig mellan visionen och verkligheten.

Lögnaktighet och desinformation från regeringen Kristerssons lurar även på denna himmel när Arbetsgivaren planerar att bedra politiker och folket med sina lögner för den näriga Vatten-Jupiter som på denna himmel både fyller sinnets fantasier och äger den aktivistiska Solen i Fiskarna (i 5e chefshuset och tillika de lyckligt lottades sektor).

På många sätt ser man här den ONDA NÄRIGHET som kapitalismen i Sverige lyckades föra ut så till den grad av den förklär sig som Luft-ideologi i det moderna Sverigehoroskopet - trots att det nominellt är ett land som återföds medan socialdemokratin ännu är stark (intill Olof Palmes valförlust 1976).

Men hinduisk astrologi låter sig inte luras! Det finns knappt ett gott ord att säga om Sverigekartans version av Luft-intellektualitet. Tänk så positivt horoskopet kunde ha tolkats om inte distinktionen funnits mellan planeters "verksamma natur". Jupiters rikedomar har hopats i Sverige, bara inte hos folk utan hos eliten (till vilket även den övre medelklassen hallucinatoriskt tror sig tillhöra tills nu, när de inser att de lurats av Kapitalismen att låna sig till sina färggranna fjädrar och bling-bling).


Ytterligare och viktiga detaljer:

  • Ascendenthärskaren Mars befinner sig i 2a ekonomihuset, i Eld, och bildar Eld/Vatten-turbulens. På bloggen ofta förknippat med mediernas hojtande sensationalism eller politisk agitation. Stämmer perfekt för den plan som smids under denna himmel.
     
  • Eftersom Mars och Jupiter befinner sig i varandras hemmatecken, uppstår dessutom "ömsesidig reception" med styrkan hos en stark konjunktion. Här går det alltså inte att skilja Arbetsgivarens hungriga ego från hans 2a pengahus. Så dråpligt avslöjande. Detta är girighet som går in i väggen!
  • Dödens och den yttersta gränsens Saturnus är definitivt ovälkommen för Vatten-elementet, trots att det senare per definition representerar det flyktiga liv den sublunära varelsen lever. Arbetsgivaren söker här Jupiter-maximera sitt intresse men det vill sig inte bättre än att orealism och skam går på torra land.

    Första huset och Saturnus i olyckliga 6e har en dålig relation och här ser man hur 6-8-relationen aktiveras mellan Skarprättaren och girigbuken (Månen=magen, Jupiter=uppsvullen och skamligt rik). Eftersom planeter i 6-8-relation saknar realistisk integration med varandra uppfattar man här hur sjukt verklighetsfrämmande den rike mannen är i sin fantasi (Månen) att mer pengar på arbetarnas bekostnad ska kunna köpa dem evigt liv. 


Inga kommentarer: