Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 mars 2023

Havanna-syndromet och astrologins mest extrema omen

Amerikanska diplomater i Kuba som insjuknar av ett ihärdigt läte har intresserat mig sedan fenomenet först blev känt. Det var inte en kollektiv masspsykos informerar Wikipedias omfattande artikel, många av de drabbade kände inte till att även andra hade besvär. Senast har USA avskrivit förklaringen att det var kubanerna (läs: Ryssen, alltid Ryssen för det paranoida USA) som riktade mikrovågor mot USA.

Exakt när fenomenet först inrapporterades startade ges inte, men flera källor talar om "sent 2016". Och 2018 började även amerikanska diplomater i Kina förnimma samma problem. Tänka sig! Båda råkar vara USA:s fiender i frågan om vem som ska vara herre på täppan även i morgon.

Jag tänkte direkt på det sjunkna Atlantis, numera havsbotten bl.a. i Karibien och där Kuba och övriga öar är de forna bergstopparna i denna mytomspunna kontinent. Synske amerikanen Edgar Cayce hade bevisat extraordinära förmågor och precision i sin klärvoajans, men hans föredragningar i trans om den atlantiska högkulturen är svårsmält, särskilt som han yttrade sig under en tid när tekniska uppfinningar ännu stod som spön i backen. 

Kan Cayces undermedvetna har rört ihop rena fantasier under påverkan av tidens populära rymd- och science fiction-mode? Sci-fi-serierna Buck Rogers (1929) och Blixt Gordon (1934) debuterar båda under just de år Cayces ger transrapporter om en högkultur som fanns före senaste istiden. Han tillskrev atlantiderna en högt utvecklad teknologi som innefattade farkoster som kunde flyga via energi distribuerad från marken. Foliehatts-serien "Ancient Aliens" har under säsong efter säsong i kabelkanalen History Channel PLUNDRAT Cayces redogörelser och vanställt dem, utan att ange källan. 

Programserien fylls av desinformation och är frustrerande eftersom vissa avsnitt innehåller korn av sanning och många verkliga mysterier.  I en repris av ett avsnitt från cirka 2016 förvrängde de hela den antika världsbildens tankar om den personliga daimonen eller "översjälen" till att människan är en produkt över en högre utomjording! Visst kan man kalla daimonen utomjordisk men att i samma andetag reducera hela ämnet till en fråga om utomjordingar i skruv-och-mutter-farkoster är typiskt för vilken godtrogen och obildad publik sådana här program riktar sig till.

Bäst är "Ancient Aliens" när man håller sig nära arkeologiska lämningar och påpekar arkeologins hysteriskt fega dateringar, allt för att Västerlänningen inte vill veta att hon inte säkert är det bästa som världen sett. Fyndet i Turkiet av 12.000 år gamla kultbyggnation i Göbekli Tepe (en jättelik byggnation gömd under en artificiell kulle och bara utgrävd till några få procent) och underjordiska grottbostäder några mil bort och som kan ha rymt en underjordisk befolkning på 20-60.000 invånare - dessa båda fyndplatser nära den traditionella platsen där Noas ark sägs ha strandat för verkligen tankarna till "syndafloden".

Göbekli Tepe innehåller basreliefer som skildrar allsköns djur, många av vilka inte längre finns i dessa trakter - avbildningar av det djurliv som "Noa" räddade? "Ancient Aliens" målar upp ett plausibelt scenario men syndafloden tillskrivs en massutrotning till följd av ett förödande meteornedslag på Jorden och programmet (från 2016 om jag minns rätt) skissar en bild med många luckor.

En äldre mänsklighet har gått under och fick börja om som det vi känner som stenåldersmänniskor. Här är manusförfattarna bakom "Ancient Aliens" suggestiva om inte rent geniala som påpekar att de största och mest avancerade byggnationerna tycks vara de äldsta och att civilisationen sjönk tillbaka med tiden och blev allt mer anspråkslös. 

Botten av Mexikanska golfen är forna landområden som tillhörde vad man lite löst kan koppla till den atlantiska kulturen, och frågan är nu om det är något atlantiernas de energiskapande systemen som nu står på havets botten och som påverkar de svartaste själarna i området, nämligen diplomaterna som naturligtvis är amerikanska spioner under täckmantel.

Hade det inte varit för att även amerikanska "diplomater" i Kina drabbats, kunde man spunnit loss på den teorin. En expedition hittade ju i början av 2000-talet spår av en sjunken stad utanför Kuba innan problem med finansieringen satte punkt för vidare utforskning...

https://www.ancient-origins.net/ancient-places-americas/what-happened-sunken-city-cuba-001883

(Svårt manipulerad bild till ovanstående artikel! Originalfotona var långt ifrån så tydliga och jag känner igen delar av texten som "lånade" rakt från äldre artiklar som måhända finns kvar någonstans på nätet.)

*****

Istället för sjunka kraftverk vill jag förslå att det är Kosmos som påverkar människan. Havanna-syndromet börjar märkas "sent 2016" och lite löst tittar jag på stjärnhimlen för 1 november i hopp om att någon iögonenfallande symbolik radat upp sig i zodiaken.

Och här finns en intressant figur. Några få gånger har bloggaren nämnt att en viss kombination av två tecken tycks vara kapabel till riktigt nattsvarta psykologier och det är Skorpionen och Stenbocken där båda aktiveras på olika sätt. Jag har aldrig undersökt upplevelsen, som tagit form i bakhuvudet bara genom att granska tusentals kartor.

Tänk om Ebba Busch vore en 2 meters man och hennes outhärdligt "på" natur skulle genast tolkas som en ondskefull människa. Hon har Solen i härsklystna Stenbocken och fundamentet Saturnus i Skorpionen! Minns hur hon närmast med våld drev ut en gamling sedan hon bestämt sig för att stugan var hennes.

Busch påstås kapabel till "starka tankefigurer"

Häromdagen hade Expressen en artikel om en återfallsförbrytare som dömts, tidningen kallade honom "sexualsadisten" och det var verkligen en vrickad människa som fick tillfredsställelse av att plåga sina (kvinnliga) offer. En granskning av födelsedagen bekräftade den växande misstanken att dessa två zodiaktecken är en kungsväg för ondska, för här var kombinationen ännu en gång, och rejäl också. 

Likheten med Ebba Busch finns, för hennes Sol, en eldplanet, ersätts här av Mars, också en eldplanet och kvar står Saturnus i den ibland groteskt envetna Skorpionen.

Men här är dessutom astrologins två naturliga illgörare, Mars och Saturnus, i ömsesidig reception. "Kroniskt (saturniskt) förhärdad aggressor" och utgår man från sinnelagsascendenten, den svaga Månen i passionerat hemmaläge i Krabban, så landar de två illgörarna i husen för allianser (7) och nöjen (5). Detta psyke finner nöjen i att praktisera hårdhet mot andra!

Som ofta påpekat behöver Månen i sitt hemmaläte i Krabban en direktivstark Sol som leder den. Men se nu Solen i Jungfrun, ägd av Merkurius som visserligen är i sitt hemmatecken, Jungfrun, men undertryckt eller "halshuggen" av södra månnoden Ketu. 

Solen, tänkt att leda den irrationella begärsplaneten Månen, underordnas den sublunära sfärens irrationella drifter! Dessa indikationer förklarar varför ondska deklareras på denna himmel och de bra placeringarna, t.ex. Venus i hemmaläge i Vågen, tycks inte ha en chans mot lersörjan i Jord och Vatten.

Det här handlar inte alls om "sex",  det är ren sadism och önskan att utöva ond makt över den som är svagare (Månen). Vettet (Solen/Merkurius) är som bortblåst till följd av den sublunära demonen Rahu.

Går man nu till början på Havanna-sydromet, valde jag 1/11, och det är förstås inte längre Skorpionen i den sideriska zodiaken utan en födelse i Vågen. Men likväl är det Skorpionen som drar blicken åt sig ... Skorpionen och Stenbocken ännu en gång och i samma ömsesidiga reception!


Att Månen befinner sig i Skorpionen kan man lämna därhän eftersom den är flyktig och frågan var om någon tung indikation syntes. Att Saturnus står med välbefinnandets Venus och får balansen att spåra ut via den omilda Saturnus ömsesidiga receptionen med våldsverkaren Mars stämmer förvissa med situationen och att sadistens horoskop indikerar vållande av obehag stämmer perfekt med de enerverande ljuden "diplomaterna" hör.

Mitt spekulativa förslag (lika dåraktigt som "Ancient Aliens") när man ser att Jord och Vatten är de drivande faktorerna:

USA:s nationella karma är inte gott, det har flera blogginlägg visat genom att peka ut hur det mörka 8e dödshuset dominerar landets kognitiva kapacitet (Solen) och skapar en svartsyn inte minst i omdömet om omvärlden. 

De spioner och annan personal som befinner sig i amerikanska konsulat på "fiendemark" plockar upp sin egen ondska - kanske är de "synska" i den meningen att de uppfattar att "hela marken bävar" och att detta är en symbolisk varning att USA har nått vägs ände. Men inte bara USA, vars krigsfartyg är omsvärmade av UFO:s sedan årtionden (även om det varit mörklagt intill de senaste åren), de främmande objekten har också visat sig för rysk militär och för bara några dagar sedan hängde en sådan här tingest orörlig ovanför en flygplats i St. Petersburg. 

Incidenten kunde inte kommit som en bättre bekräftelse på den gamla kinesiska uppfattningen om "andar som sänker sig ner och inspekterar dödsdömda riken". Jag hittade äntligen tillbaka det stycket, efter att ha läst det för årtionden sedan. 

Dessa "andar" är "Skådarna" från den judiska Henoks bok som varken kom med i den judiska bibeln eller i kristendomens. Skådarna är en högre existensform, andliga (icke-materiella väsen) som av Gud beordrats att INTE blanda sig i mänsklighetens förehavanden. Det gjorde de ändå i den förhistoria som ännu  traderades för tvåtusen år sedan men som mänskligheten glömde när zodiakens tidsåldersskifte lämnade Väduren och gick in Fiskarnas kaotiska tidsålder. 

(Henoks bok innehåller för övrigt passager med primitiv astrologi/astronomi och rent astrologiska textfragment finns också bland Döda havsrullarna. Mängder av henokiska fragment från många olika kopior har identifierats och texten var uppenbarligen lika viktig för munkarna som Moseböckerna.)

Att Vattenbäraren tycks komma tidigare än dagens astronomi beräknat beror mest på att vetenskap idag mest är gissningar och antaganden. Men ponera att det är flera hundra år kvar. Tydliga tecken kommer så klart att komma som förelöpare till det astronomiska tidsåldersskiftet. En extra kaotisk övergångstid som 1900-talet med hela 2 världskrig indikerar. Vem vet om det blir ett tredje jättekrig? 

Dessutom vet mänskligheten ingenting om jordklotet alltid haft sitt nuvarande spinn, en avgörande faktor för hur lång en tidsålder är. Likt konstellationerna som upptar olika stora regioner i rymden (innan de snyggats till i den sideriska zodiaken) kanske Världsalltet reglerar jordklotets spinn - den här planeten är ju en i ett för människan helt obegripligt samhälle av själar... Detta är då DHARMA eller den universella lagen förbrytarstater som det ateistiska Sverige "inte tror på". Vi vet för lite och tror oss som art (i dess nuvarande tillstånd) om för mycket.


Tillägg/extraspaning

Många med Skorpionen och Stenbocken samtidigt aktiva kommer naturligtvis inte att känna igen sig i bilden att de skulle vara bärare av en extremistisk okänslighet för andras (och egen) smärta. Det kan bero på att planeter som i det horoskopet är oviktiga bildar kombinationen, eller att de ligger i hus som inte är psykologiskt intressanta. 

Under bloggens första år (2009) provade jag att göra "horoskop för ting", i detta fall en bok om de fanatiska esséerna, en självutnämnd, prästerlig elitgren av judendomen som hatade sitt folks ledare för att de köpt invadören och ockupationsmakten Roms hellenistiska hedonism (sexorgier och vin). Sverige under inflytande av USA påminner mycket om Israels situation under Rom. Det var esséerna som till sist utlöste det judiska kriget, en hopplös underskattning om hur starkt Rom var och som slutade i den judiska diasporan.

Berövad sitt eget land bytte essénismen karaktär och blev till sist kristendomen, ett lapptäcke av judiska föreställningar som pekar rakt mot motsvarande tankar i esséernas Dödshavsrullar och utvidgad med antik filosofi eftersom de första kristna saknade metafysiska argument för sitt nya troscentrum, "Jesus som dog och uppstod på tredje dagen".

Gruppens asketism och extrema moralism skulle då utgöra den goda sidan av Stenbocken/Skorpionen i kombination, en slags antibild av den självefterlåtna liberalism många judar "unnade sig" vid den här världen, delvis för att de redan korrumperats i sin vilja att "vara som" den coola stormakten Rom. Båda zodiaktecknen innehåller dominanta och viktiga planeter för det horoskop jag sent omsider ställde för den dag jag köpte Dödahavsrullarna i engelsk översättning.

Detta var en stor dag i mitt liv, och de otaliga kopior som just den här översättningen måste ha sålt, har naturligtvis lika många inköpshoroskop. Hur många av dessa köpare runt om i världen har någonsin ställt ett horoskop för sin kopia? Astrologi är på det sättet unik: utan vittne eller observatör ingen lära. 

"Finns längre stolen i rummet efter att du gått ut?" frågade sig biskopen George Berkeley på 1700-talet och kom fram till att tingen bara existerar i vårt medvetande. På egen hand hittade han tillbaka till Platon och den filosofiska idealismen. "Sverige" är en kollektiv hallucination och landet existerar bara så länge folket förblir i den hypnos de styrande påfört dem från första början. Idealismen förklarar varför den här bloggen tycks ha rört till det som låter Luft-elementet beteckna båda andevärlden och mänskligheten, grupperad i samhällen eller andra ideologiska konstruktioner.

Egentligen finns ingen åtskillnad, mänskligheten är andevärlden, men ur ett annat perspektiv där den kollektiva drömmen om Jord-elementet är framträdande. Försök flyga som människa och kommer inte att fungera så länge mänskligheten i stort "tror" på tyngdkraft och brutal massa. Mänskligheten är "fallen" och på lägsta möjliga förståndsnivå i andevärlden.

Men handlar inte köpet av Dödahavsrullarna mer om mötet mellan köparen och texterna, eller om "tiden som sådan", snarare än avslöja något om bokens innehåll (sektens trosföreställningar)? Det är bara det egna sinnet som begränsar, för mig kan horoskopet säga något i alla frågor, men så indikerar astrologin ett sinne i Luft då bloggaren föddes. Någon med sinnet i Jord kanske skulle inta en mer puristisk hållning i fråga om vad man FÅR se i ett horoskop.

Här är dagen för bokköpet som "naturlig zodiak" igen, men tecknat i annat dataprogram (snyggare grafik):


Den naturliga zodiaken binder inte samman med Jorden och de världsliga husen är bara av intresse som ledtrådar till tecknens innebörder - ofta syns tydligt samstämmigheten mellan zodiaktecken, dess planetära härskare och det hus tecknet tillfälligtvis ockuperar.

Utan att ha läst om det gamla inlägget slår det mig hur enormt väl kartan stämmer med esséerrörelsen, deras praktik och målsättning. Gruppen var stenhård och straffade den medlem med döden som smädade Moses, laggivaren (den judiska toran). Se hur den naturliga zodiakens Sol i Stenbocken faller kort om gruppens ideal. Detta är en världslig härskare (jordbrun) och Stenbockens välkända tendens att förklena andra (maktspråk) är inget esséerna hade någon fördragsamhet med. Det blir döden direkt (lag exekveras här via Saturnus i Skorpionen)! Jord och Vatten pekar också mot praktik i denna världen, ett mycket judiskt drag.

Stenbocks-Solens fundament är Saturnus, som i Skorpionen befinner sig i dödens domän. Detta är Ebba Buschs positioner och det är inte svårt att se henne som en späd men ettrigt gormande judisk fanatiker. (Monthy Pythons "Ett Herrans Liv" illustrerade väl morrande och gormande mellan olika fraktioner eller politiska ståndpunkter vid den här tiden.)

Men astrologins symboler berättar många saker samtidigt. Rörelsen är också känd för sin extrema koppling till renande vatten och ruinen vid Qumran/Dödahavsklostret har bassänger vilket bekräftar det rituella badandet. "Han kom till sina egna men de tog inte emot honom", beklagar sig författaren till Johannesevangeliet och med detta har alltid fattats ett antisemitiskt utfall mot judarna i stort. Ingen har tänkt på att Jesus, som bryter mot de flesta regler och ändå vid två tillfällen talar uppskattande om Ljusets barn (esséernas självbeteckning) tycks ha fostrats av föräldrar som tillhörde rörelsen (en lägre renhetsgrad, som gifte sig och bodde i städer och byar). 

Det är därför möjligt att "hans egna" inte syftar på judarna i stort utan esséerna. De inte bara vägrade höra hans ord utan exkommunicerade honom. Det är här "jesusrörelsen" börjar och de kör sin grej parallellt med esséerna och överlappande med mycket av tankeinnehållet, men ofta spegelvänt. Istället för dödsstraff vid smädande av Moses, menar Jesus att de gott kan få smäda honom men ska passa sig noga för att häda mot Anden! 

(Ateistiska aktivister har inget hopp, enligt Jesus, med vart andetag skär de av kontakten med sig själva eller sin inre ande. När sådana människor dör, går de ut i "det yttre mörkret" om vilket en del läkare som undersökt "nära döden"-fenomenet kunnat omvittna - det finns kroppslösa väsen "där ute" som inte kommer någonstans, de har fastnat i limbo. Inte förrän de är redo att be utåt om hjälp kommer de att befrias från denna, egoismens följd.) 

Jesus kontrasterar också mot moderrörelsens dödsstraff genom sin radikala doktrin att förlåta sin fiende, något hans yngre bror Jakob, i allt en puristisk esséer inte kan ha tagit på allvar. Det var nämligen Jakob som utlöste det judiska befrielsekriget från Rom enligt en inflytelserik forskarrekonstruktion (Robert Eisenman - James the Brother of Jesus).

Rituell renlighet ses tydligt i bokköpshoroskopet. När Jesus säger att men ska "ge Caesar vad honom tillkommer och Gud det som tillkommer honom", tolkas det som att man inte ska bråka om Romarrikets hårda beskattning av judarna utan koncentrerar sig på att göra rätt i Guds ögon. 

Men en forskare noterade på 90-talet att Jesus i bibeltexten inte tar emot det mynt som någon håller fram utan yttrar sin halakah - sitt rättesnöre - i frågan om skatt. Där är han ändå rituellt renlighetsivrande esséer och lät inte Satans pengar förorena honom. (glömt forskarens namn, men observationen finns någonstans i antologin "Jesus and the Dead Sea Scrolls", red. James H. Charlesworth). Det är inte Jesus som bär gruppens penningkassa, utan någon som hade lägre rituell renlighetsgrad. Jesus tycks präglad av sin uppfostran i esséiskt tänkande men har bytt ut en del läropunkter.

Notera nu bokinköpets tecken som rentvår från världens synder: Fiskarna. Här står Skorpionens härskare, Mars. "Syndens lön är Döden", och horoskopet visar tydligt frenetiskt arbete i reningsbadets Fiskarna (som sedan blev kristendomens symbol) för att få bukt med eländet i Skorpionen/dödsskuggan. "Frenetiskt" eftersom norra månnoden Rahu intensifierar vad den än kommer i kontakt med. Här är logiken tydlig: Frenetiska arbete på syndernas rening ger faktiskt det Rahu vill (i den hinduiska myten). Den sublunära och därför orena demonen söker ju gudarnas supralunära status. I detta horoskop kan man faktiskt se hur Rahu inte alltid är en ond planet.

Särskilt inte här, där Fiskarnas herre, religionens och filosofins Jupiter står i Vattenbärarens tecken (judarnas Adam Kadmon, kristendomens Kristusanden eller platonismens/hinduismens Världssjäl). Mars intensiva och rituella vattenbadande indikerar viljan att lämna den sublunära regionen och återvända till Himmelen. 

Budskapet är dessutom tydligt eftersom psykets Måne står i flammande och klar Eld, i Skytten, Jupiters positivt polariserade hemmatecken. Även den som bara vill se inköpsögonblickets karaktär i horoskopet men inte mycket mer, måste hålla med om att Månen detta dygn (och nästa) var vidöppet och i kontakt med sitt fundament, Jupiter i Vattenbäraren. 

Omina resulterar i ett bokinköp som beskriver en sekt som hatade jordiska Stenbocks-herrar men älskade dem som "arbetade på sin räddning" - en mycket avslöjande utsaga från Jesus som blivit kvar i Bibeln trots att den helt motsäger den falska kristendom som gjorde en poäng av hans politiskt motiverade avrättning och skapade en genomsnittlig hellenistisk frälsarkult av den (källa: Morton Smith: Jesus The Magician). 

Religionsvetaren Smith letade fram den romerska lagparagraf som visade dödsstraff för den som kallade sig kung - varav Jesus omsorg att inte framställa sig som "judarnas konung"! Smith visar dessutom på långtgående paralleller mellan den hopdiktade övernaturliga Jesus och den hellenistiska Apollonius, en sektledare som också sade ha utfört mirakler och avslutat sin karriär med en "himlafärd".

Även med den snäva definitionen av vad horoskopet "för ett ting" uttalar sig om måste jag nämna att köpdagen ifråga kan betraktas som en transitkarta för köparen.

Och det bara råkar vara så att bloggarens "personliga daimon" (anden man inte får häda mot) råkar vara Saturnus i Skytten. Daimonens punkt ligger i 16e graden Vattenbärare i filosofins och religionens hus (en passande placering) medan den osynliga daimonen röjer sig via sitt fundament som här är Saturnus, prominent i västra hörnet och "in-formerande" sinnelaget i Luft i öster.


Bokköpets horoskop är ställt för midnatt men det var snarare lunch eller eftermiddag när jag uppsökte bokhandeln. Mitt på dagen befann sig Månen i Skyttens 14e grad, men något tidigare på dagen kan ha fått mig att inse att jag inte längre kunde läsa OM Dödahavsrullarna utan behövde ha dem i sin helhet. Rotande i gamla papper resulterar i en välkomsthälsning till ny termin vid Uppsala universitet,
daterad 9/1-87. Det förklarar mycket. Jag köpte alltid på mig fler böcker som gick längre i ämnet än den påbjudna kurslitteraturen ) Insikten om att källorna behövdes kan ha fötts när Månen flyktigt opponerade sig min Tvilling-Måne i 12e...

Som transit är det intressant att det flyktiga sinnets Måne bokinköpets dygn pekar mot medfödda Saturnus, 9e religionshusets tillfälliga ägare och detta resulterar i den enda religiösa rörelse jag egentligen studerat på djupet. "Rentvåendet från synd" (Mars/Rahu i Fiskarna) landar dessutom i bokköparens 10e huset som representerar högsta världsliga prioritering, ett området normalt utan något intresse för bloggaren eftersom här finns Ketu, motsatsen till ambitionens Rahu. Det är Ketu som får bloggaren att ibland föreställa sig Makt som något han i detta liv ställt åt sidan, "gjort det, varit där" (i en annan existens).

Eftersom kartan för bokinköpet inte beskådats sedan 2009 är det roande att kombinationen av köp och köpare påminner om att bloggarens personliga daimon befinner sig i Vattenbärarens 16e grad. Detta är en daimon som vill något så när gott (det finns distinkta bråkstakar också!) men också en daimon som knappast faller Sveriges korrupta ledare i smaken! 

Den 16e graden är positionen för Sverigehoroskopets Sol, en ledartyp som passar väldigt illa för ett land som hycklande söker övertyga folket och omvärlden att det sysslar med jämlikhet och rättvisa (Vågen som ascendent). 

Eftersom Sveriges ledarskaps-Sol baserar sig på en Saturnus som är undertryckt av Ketu i 9e huset blir landet just ett sådana religionslöst och sekulärt land som Jesus varnade för. Ett Sverige som hädar mot anden kommer att kastas ut i det yttre mörkret där Ormen aldrig dör!

"Om ditt öga förleder dig, så riv ut det. Det är bättre för dig att gå in i Guds rike enögd än att ha bägge ögonen i behåll och kastas i helvetet, där maskarna [ormar] inte dör och elden inte släcks." (Markusevangeliet 9:47-8)

Hittar en liten text om begreppet "yttre mörker", använt av Jesus. Har inte läst den än, men den åberopar en egyptisk-kristen text som kyrkan i Rom förbjöd:

https://www.lostagesecrets.com/The-Outer-Darkness.html

Varför bloggarens daimon inte är änglalik syns i 9e husets härskare Saturnus står på en rakbladsvass egg. Saturnus i Skytten har Jupiter som fundament men en Jupiter i fiendens 6e hus. Det här kan man faktiskt läsa som en speciell svaghet för religioner eller filosofier som inte smyger med sina budskap utan talar klarspråk. Ideologier som inte tolererar jiddrande med dess motsats, mycket likt esséernas dödsstraff för hädare och allmänt degraderade offer för det sinnliga! 

Den här "missionerande" sidan kanske inte syntes när bloggen var ny, men den skaffade sig allt mer plats. (Tidigare liv kan ha flertusenåriga efterdyningar.) Eftersom Sverige numera excellerar i lagtrots tvingades jag ta ett beslut att inte omvandla varenda tidningsrubrik till en domedagspredikan. Det har ändå blivit några stycken! 

Att ha fundamentet till den personliga daimonen i Eld som i sin tur baserar sig på klar blick för Fienden (Jupiter i Skorpionen i 6e) indikerar en Eld/Vatten-strid, en eldsjälsliknande stil som bara hålls i schack av att Saturnus själv står för avmätthet och självkontroll. Detta är så långt från en änglalik position man kan komma men representerar ett liv där man börjar ta frågor om ont och gott på större allvar och därför dramatiserar hårt (Eld och Vatten).


Inga kommentarer: