Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 mars 2023

Modepampen och guldgräverskan

Ytlighet och metafysik i samma inlägg.


Bloggaren har med åren slutat reagera på mediernas störtfloder av skräpnyheter, men temat guldgrävare eller lycksökare gjorde sig påmint när jag såg den betalspärrade historien om en svensk fotomodell. Likt malen som dras till ljuset ålade hon in i position hos italienska modepampen Roberto Cavalli och blev hans ålskarinna. Här handlar det väl ändå bara om hoppet om ett fett arv efter en man som skapat sig en förmögenhet? Svenskan har i alla fall fött honom ett barn.

Astrologi på förskolenivå är ibland smått underhållande eftersom extrema typer ofta uppvisar extrema födelsehoroskop. T.o.m. på en så grundläggande nivå som i läran om de tre kvaliteterna - som i hinduisk kosmologi behandlar de "fibrer" som väver det materiella universum.

Astrologiskt menas t.o.m. denna grundläggande sammansättning beskriva människors grunddrag. Den driftiga modehusägaren och parasiten eller guldgräverskan är ett perfekt par som illustrerar principen om "närande och tärande". Mannan är starkt dominerad av Passionens kvalitet (ett mellanting mellan Ljus och Mörker) och spänningen mellan Vågen och Väduren gör honom starkt skönhets- och personfixerad. Mode- och skönhetsbranschen fångade in honom, och han plockade hustru 2 från en skönhetstävling han dömde i. Bytte med tiden ut henne mot svenskan efter att hon figurerat och bjudit ut sig i herrtidningen Playboy.

Mest fascinerande är faktiskt hennes sammansättning av "kvaliteter" - hon är alltigenom ett barn av Mörkret, vilket förklarar att hon bara haft sin kropp att sälja. Det är Ljuset som består intelligens och Mörkret kan, neutralt uppfattat, liknas vid kinesernas Yin-princip, vars natur alltid är att apa efter och söka ge kropp åt Yang, som är den ledande, kreativa principen. 

I den meningen är detta ett Yin/Yang-par som följer den kosmiska ordningen: han har mycket lite kreativitet (Venus i Ljuset) men denna fixering vid skönhet väcker sedan hans Passion, hans entreprenörsanda, och han börjar tillverka (fula) kläder.

Båda har förutsägbart en minsta gemensam nämnare: sinnelaget i Oxen, som normalt har en stark dragning till det kroppsliga och till vällevnad. Men i kartan ges Cavallis (innerst) ett aningen bättre betyg eftersom hans Ox-psyke grundar sig i Ljuset, dvs. han är kapabel att urskilja skönhet. 

Lycksökerskan har inte ens den förmågan utan fungerar förmodligen som alla plagiatörer gör: tar likt "Bianca" tidens skönhetsideal och jobbar ihärdigt för att bli en så bra kopia som möjligt. Och det räckte åt den åldrande Cavalli. Han är typiskt den simplare varianten av Vågens tecken, för vilken det räcker med snygga omgivningar - svenskan som ännu ett statusföremål som bekräftar den egna framgången.

Att italienares sensibiliteter bara har en begränsad del av Ljus i sig, syns dock när man väger in ett astrologiskt problem: Venus anses i Jungfrun en fallen ängel (som förlorad sina vingar och nu är helt materiell eller jordbunden).

Bloggaren påminner sig en gammal "nästan flickvän" vars Vågascendent drogs ner i det materiella genom Venus i Jungfrun i "den världsliga uppoffringens 12e hus". Född vacker (ett verkligt fotomodellansikte) valde hon likväl ett tillbakadraget liv i en svensk småstad och ägnade sig åt sub-human vård av sjuka smådjur.

Så ser en Venus ut som faller under sin egen nivå (Vågen är ett av människosläktets Luft-tecken) och ägnar ett liv åt att klippa naglarna på hundar - eller vad en veterinär nu gör. Själen liknas ibland vid Venus och som syndafall är det här exemplet inte mycket att orda om. 

Djurvänner är ofta vänliga människor. Att ty sig till djuren snarare än människor är faktiskt ett uttryck för ascendenthärskaren i 12 "introverta" huset, i de fall där individerna inte känner "ett kall" eller en kallelse att göra gott.

Ett annat exempel är fd statsministern Reinfeldt vars Jungfruascendent for illa av Merkurius i 12e huset. Han var väldigt varierande i sin närvarograd och 12e tenderar ofta till drömmande passivitet visavi denna värld. T.o.m. som folkvald politiker!

Alert borgare i plenisalen

Men den bra sidan av ascendenthärskaren i 12e anades när han i någon tidig intervju berättade att han alltid varit fascinerad av psykologi (ev. sade han att han "i ett annat liv" kunde ha övervägt att bli psykolog). Här anas "moksha" eller sinnets befrielse som en flytande dröm hos räknenissen och socialisthataren.

*****

Ascendenten hos Cavalli och svenskan är okända, men den senare har en kolsvart Ox-Måne eftersom hon har sin Venus, fundamentet till Månens sensuella dragning, i ett annat tecken av Mörkrets kvalitet, Vattenbäraren. Här ser man hur även en månascendent kan avslöja privata ting/sinnets inre fantasier via fundamentet Venus: guldgräverskan drömmer om en man i 10e makthuset, en man med lyskraft (Solen) och en man med väldiga rikedomar (Jupiter). 

För att slå in de sista spikarna i kistan för svenskans liv (komfortabelt som det säkert artat sig), så står båda de naturliga illgörarna Saturnus och Mars tillsammans i Skorpionen och bildar den sataniska (hypermaterialistiska) axeln, Oxe-till-Skorpion. 

Eftersom också Cavalli har en intressant opposition, Sol till Saturnus/Jupiter-konjunktionen, ger även hans karta en oberoende bekräftelse på att en "man av rätta virket" för en själ i kvinnlig kropp och starkt styrd av Mörkrets värderingar.

*****

Något ytterligare måste sägas om 12e huset eftersom det attraherat så många och motsägelsefulla traditioner. Minns "den onda daimonen" från hellenistisk astrologi (egyptiern Ptolemaios) och i praktiken samma sak genom hinduisk astrologi som trycker på "förluster" eller diskret placerar sexlivet i 12e. 

Den senare positionen tycks det skrivas väldigt lite om, men tekniskt firar Venus sin "upphöjelse" i Fiskarnas tecken och därmed också i 12e som "sängkammarens hemliga nöjen". Man påminns av att sexualitet ibland ses som en andlig metod för att höja medvetandet (tantrisk sex), även om metoden säkert missbrukas av simpla hedonister och njutningsmänniskor. 

Men den "fallna ängeln" Venus i Jungfrun har ändå en potentiell upprättelse i motsatta Fiskarna, vars hus hinduismens dessutom kallar platsen att rena sina smutsiga känslor - det är den emotionella befrielsens sektor (moksha). Jag vägrar tro hinduerna var så simpla att de enbart talar om den tid av sinnesfrid som följer på en orgasm/utlösning innan själens fängelse kroppen (Platons åsikt, soma=sema) återigen börjar samla på sig spänningar. 

När det tredje Vatten-tecknet, det enda av Ljusets kvalitet, befriar sig så är det en permanent frigörelse från den låga irrationella själens grepp om både kropp och förstånd. Sedan hävde brittiske astrologin Charles Carter på 1900-talet att man inte får stirra sig blind på Vatten som det elementet där reningen eller befrielsen slutgiltigt utförs. Han påstod - kanske teosofiskt influerad - att själen måste genomgå befrielsen även i Jord, Eld och i Luft. 

Det kan ha varit denna lilla parentes från Carter som styrde undertecknad mot tanken att de fyra elementen kan ses som fyra världar eller medvetandetillstånd. Alla jobbar med sin mixtur i ett jordeliv och ett födelsehoroskop säger egentligen ingenting om "hur långt" själen nått i sitt arbete på att trassla sig ur det här solsystemet som snärjt alla dem som likt Guldgräverskan fallit pladask för de simplaste tricken från Den Onde, denna världens herre. Den gamle Satan, som tråkigt nog för alla naturalister och miljövänner verkar vara det väsen som också går under namnet Gaia eller moder Jord!

Utvikning. I kosmos existerar inte begreppen "manlig" och "kvinnligt" vilket ytterligare stärker tanken på att HBTQ-problematik är en mental sjukdom, en följd av karmiskt betingade återinträden till jordelivet. "When in Rome, do as the Romans do". Förmodligen kan merparten av HBTQ-fallen tillskrivas tidigare liv i intoleranta kulturer vilket med karmas precision blir till ett kommande liv i samma utsatta situation för egen del. Bloggaren anar att samma spegelvändning existerar i alla frågor, orättfärdiga rika återföds fattiga. 

Just i fallet rikedom har nödtorft om inte rent av fattigdom alltid varit normen på Jorden. Därför håller inte den individfixerade karma-tolkningen. Man måste laborera även med termen "kollektiv karma" - den som likt svenskar accepterar den onde rike mannens lögner måste anses medskyldiga. På så vis ger en ond rik människa upphov till tusentals kommande fattiga livsöden (och är själv en av dessa), just för att folk beter sig som lättledd boskap, "sovande folk". Kollektiv karma.

Dessa är då dussinliv som knappt går att urskilja i ett senare liv, även om man behärskar den djupa introspektionens konst. En gång, i naturskön omgivning och förunderlig stillhet, kom bloggaren i kontakt med ett medeltida brittiskt liv - som kvinna - och när den mentala impressionen kvarhölls några sekunder upplöste den sig i två kvinnoöden som var så identiskt lika att de NÄSTAN var helt sammansmälta. Den upplevda skillnaden var så subtil att den är svår att uttrycka i ord. Kanske något i stil med att man fingrar på två tygstycken och finner dem något olika i grovheten!

Många år senare, på besök hos en väninna, hade han en sällsynt vaken-vision där ett ljusklot syntes utanför det öppna fönstret. Ljusklotet bestod av ett flertal människoansikten som var i färd med att smälta samman ett och "fenomenet" bad mig meddela lägenhetsinnehavaren att hon skulle "tro på sitt huvud". Var detta en projektion? Kvinnan hade några månader tidigare överraskat genom att berätta att hon - då cirka trettio - hade "bytt" och var numera lesbisk.

Några år senare klassade hon sig istället som "bi" bara för att senare gå in i en generande massdejting av män (nu "hetero"?) enligt den moderna dekadens som fått IT-understöd (nätdejting). Uppenbarligen svarade hon inte alls på den uppmaning eller varning att "lita på sitt huvud" som undertecknad fick order om att framföra. Hon fladdrade som ett ofött barn runt i alla möjligheters ocean.

Syner, likt ljusklotet, utspelar sig förstås på den psykiska nivån hos upplevaren, men bara sjuka materialister skulle förneka att astrologins Måne - psyket - är mötesplatsen mellan världarna! Hinduisk astrologi klassar Månen som "vän med alla planeterna", och bloggarens Måne, exakt i öster, är troligen "en på tusen" eftersom den tar instruktioner från den komplementära oppositionen ägaren till 9e huset för religion, filosofi och den högre intuitiva medvetandenivå (globalt medvetande om man så vill).

Jorden, denna negativa pol i solsystemet drar till sig svaga själar och håller dem fångna i det jordelivet excellerar i. Bloggens familjära benämning "UFO-folket" som allt tätare ses flyga i extrema manövrer runt amerikanska (och ryska!) stridsflygare, dessa skulle då vara själar som aldrig fallit. De är intelligenser som inte är underordnade Jordens lagar, men (som en del spekulerar) innebor i en näraliggande dimension. 

Dessa intelligenser (spekuleras det) reagerade på mänsklighetens atombomber på 1940-talet - det var bara två år efter världskrigets slut UFO:s började siktas i USA - den mer kända "UFO-kraschen" vid Roswell föregicks av en pilots observation:

https://en.wikipedia.org/wiki/Kenneth_Arnold_UFO_sighting

Utomjordingarna vet, heter det, att den här oförståndiga artens utveckling av kärnvapen kan rubba även deras värld i ett flerdimensionellt kosmos. Jordmänniskan, i sin tilltagande självupptagenhet och dumhet, vet idag mindre om den större verkligheten idag än för 2000 år sedan.

Innan man bränner Guldgrävarna som häxor är det väl att minnas den större bilden: ingen som sitter fast i kretsloppet knutet till Jorden är ännu en avklarnad själ. Till och med Ljuset tillhör denna värld och bara något som kletar fast vid själen. Men bara Sverige och satanister väljer Mörkret som det goda, regeln i andra kulturer genom historien är att associera Ljuset med vad som väntar bortom detta kosmos....


Inga kommentarer: