Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 mars 2023

Franska revolutionen och premiärminister Élisabeth Borne

 


Frågan om den personifierade Revolutionen skulle eliminera "kung" Macron via halshuggning fungerar även om man byter ut överhetens representant mot Frankrikes premiärminister (sedan förra året), den Macron-trogna Élisabeth Borne kan besvaras med ett nja...

Hon forcerade den turbulenta torsdagen fram slavarbete för fransmännen sedan Macron likt en Magdalena Andersson i Nato-frågan rundat folket. Om man upprepar den experimentella dubbelexponeringen av Franska revolutionens horoskop och premiärministerns står det helt klart att hennes fysiska person är i fara. Fransmännen har kultur (till skillnad från Sverige) och jag har ännu inte kollat astrotheme.fr och saknat verifierad födelsetid för någon av landets politiska figurer.

En sen morgonfödelse ger Borde samma ascendent som Franska revolutionen (Tvillingarnas tecken) och samma hat mot folket som Fredrik Reinfeldts (minns Fas3-slaveriet där arbetslösa utförde verkliga arbetsuppgifter för fattighjonets slantar). Här visar det sig att Revolutionen skulle göra affären kort med Borne, hennes våldsverkare Mars i 28e graden, PERFEKT på Revolutionens ascendent i samma gradtal. Det är inte svårt att tänka sig hur en aggressor plötsligt själv står där med halsen mot den vassa eggen (Mars råder traditionellt över svärd och knivar och naturligtvis också giljotinens bila och allt skarpt eller stickigt).

Att människor som hyser sympati för en annan eller dennes tänkesätt ofta har snarlika horoskop är en astrologisk klassiker och här har Borne Solen i Väduren som har allmän synergi med Macrons Sol i ett annat Eld-tecken, Skytten. 

Båda har problem med Solens disponent, Borne alltså för att Vädurens Mars visserligen är stark i öster men samtidigt förvandlas till en verksam illgörare för den ungdomliga Tvillingascendeten (hon inte åldrats väl, och Olyckan tycks här verka inifrån 1a kroppsegna huset). Macrons storfräsande rikemansplanet Jupiter är heller inte till gagn för honom i 6e olycks- och fiendehuset. De här två påminner om Frankrikes motsvarighet till de eländen svenskarna gav sitt illa underbyggda förtroende i senaste riksdagsvalet.

Att hon delar Macrons utblick (och parti) framgår av 10e makthuset där Macrons södra månnod uppenbarligen symboliserar hans ointresse för demokrati (landets styresskick) tillförmån för Kapitalisternas "behov". Borde har en irrationell tendens att ansluta sig till vad än äger makten i 10e huset och Venus verkar märkligt nog vara boven här. 

Men uppenbarligen kan dess förnämliga läge i empatiska Fiskarna resultera i en ja-sägare som följer slaviskt, och att även intellektets Merkurius står i detta anpassliga tecken är också ett omen som kan peka mot vad som helst! Mycket tyder på att den ikoniske Einstein med Merkurius i Fiskarna hade graverande fel i de tankar som gjort honom till idol för science fiction-konsumenter, som älskar tankar om multiversa och "maskhål" vilka förenar vitt skilda delar av den "oändliga" rymden. (På bloggen ofta nämnde vetenskapsfilosofen Wolfgang Smith medgav i 90-årsåldern att han alltid haft en kristen och platonisk grundsyn men levererade en intressant kritik mot bärande delar av Einsteins tankar.)

För att förstå vad slags makt Borde så empatiskt förlorar sig i, måste Storfinansens Jupiter, tillfällig ägare till 10e, undersökas. Inte förvånande är placeringen usel, minst sagt. I konjunktion med sin motpol strama och återhållsamma Saturnus blir tillväxtekonomins Jupiter är otrevlig typ som gärna använder piskan för att hålla folk nere när Kapitalisterna känner sina marginaler hotade. 

Dessutom befinner sig det här problemet i hennes 8e hus för dålig karma (från tidigare liv) och risk för korruption i detta liv. Jag tror eländet till premiärminister fått sin förklaring och att denna dödliga korrupta Stenbock dessutom råkar vara det tecken president Macron har som sin ascendent visar hur personligen trogen hon är honom.


Inga kommentarer: