Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 mars 2023

Sverige är dött, länge leve Sverige! (Tid för nytt nationalhoroskop?)

Tjugoandra februari 2023, samma dag regeringen Kristersson klubbar USA:s maktövertagande av lilleputtriket Sverige skriver Eric Rosén en dystopisk text om framtiden för landets medborgare:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/76x5L4/eric-rosen-om-svenska-natobeslutet

I NATO-anslutningen övertar vi USA:s paranoida Homeland Security, dvs en fasciststats kontroll över medborgarnas minsta andetag, en följd av USA:s krigsförbrytelse i invasionen av Irak på lögnaktiga grunder. USA fick hela världens arabbefolkning mot sig, av vilka en handfull extremister genomförde 9/11. 

Detta episka drama IRL ledde den bildskärmsmissbrukande nationen Sverige, att söka vägar att ställa sig under USA:s kärnvapenparaply (bildskärmsmissbruket har lett till en förlust av förståndet). Så enkelt för USA, när dumme Putin startade sitt nostalgikrig för ett Stor-Ryssland, att lura med sig de ännu dummare svenskarna i sitt patetiska "last stand" innan den globala kapitalismen rasar. Men nu går vi händelserna i förväg.

Hösten 2022 skrev Petter Larsson om den rika procenten svenskar som ligger bakom NATO-anslutningen och som länga haft den radiostyrda Magdalena Andersson inbäddad som högersosse (svenska folket har ju ingen förståelse för vad som är vad längre). 

NATO-anslutningen är en direkt följd av vad de rika gjort med detta land i princip sedan kommunitetshataren Olof "vad kostar en liter mjölk?" Palme och hans Regeringsform 1974 gav landet dess omstartade klassamhälle. Klassamhället tog verklig fart när borgarna i ett mellanspel i regeringsposition fimpade arvsskatten och de genomkorrupta socialdemokraterna sedan inte menade sig kunna återinföra den. 

Så mycket kan t.o.m. en politisk idiot läsa sig till i de få öppna gläntor som ännu går att hitta i de av propaganda övervuxna svenska medierna:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/G34E9B/petter-larsson-om-den-rikaste-procenten 

Men nu gällde det möjligheten att Eric Rosén omedvetet men drabbad av "högre inspiration" följer upp den här bloggens dödförklaring vid 48 år av Sverigehoroskopet i början av 2022:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/sverige-48-ar-men-vad-att-fira.html

Det var just när USA smusslade som bäst att få Sverige med i sin frihetsmaskerad kallad NATO men som alltid är en täckmantel för att manipulera den globala ekonomin till sin fördel. 

Om den konsensus i Sverige varit att kastreringen av kungahuset i Regeringsformen 1974 varit tillräcklig för att ge landet ett nytt nationalhoroskop, vad är då inte det som nu händer! Det är oerhört viktiga ändringar i grundlagen så hur väl passar det inte att landet dör i början av 2022 - ett skitår som efterhand kulminerar i månader av panik över fulspelet om medborgarnas tillhörigheter (el- och matpriskuppen) - allt med en passiv högerregering medskyldigt till brottet mot befolkningen.

Hur passande är det inte att se förra året och tiden fram till nya grundlagen som det kaos som skiljer det gamla och nu döda Sverige från det nya och genuint onda land där militarism och vapenindustri är vårt enda signum? 

När ett land bytt nationalhoroskop är inte någon självklar fråga. När jag såg astrologen Stefan Stenudds val av Regeringsformen 1974 kändes det instinktivt rätt: att sno kungahuset på politisk makt, det är en rejäl ändrig av det nationella ödet. Likaså att sälja ut sig till USA vilket Sverige ägnat sig åt länge, men aldrig så uppenbart som nu. Nya Sveriges horoskop härnedan noterar detta genom att flytta Solen som den oberoende individualistens 5e hus till den livegna slavens 6e hus - sådan är vår nya relation i förhållande till ägaren USA!

På nätet hittar man hobbyastrologer som sitter och laborerar med mängder av kartor över nationella tilldragelser vilka tillmäts olika vikt. Sideriska upptäckte helt nyss att Gustav Vasa blev kung under en himmel som företedde graverande likheter med det Sverige som nu går i graven.

Utan att ens avsiktligt ägna sig åt politisk astrologi föreslås härmed - med Eric Rosén - att ett HELT ANNAT SVERIGE väntar från första juni i år. Givet hur litet intresset för astrologi är i detta land, kanske någon diskussion aldrig kommer att uppstå om huruvida ett nytt nationalhoroskop är på sin plats. Ta följande som en hypotetisk skiss, men där de flesta pusselbitarna redan i ligger i öppen dager. Den nya kartan bara cementerar landets sjuklighet.

Detta blir det nationalhoroskop under vilket landets unga befolkning kommer att se Klimat-Harmageddon och allsköns skit utspela sig. När de stora makthavare skiftar tätposition kommer Sverige att bittert ångra många årtionden av mental inavel! Ett folk måste odlas som plantor i en trädgård. Allt Sverige har gjort är att sätta dem i arbete för att förbättra Rikets finanser. Sicken j***a husbonde! Så själviskt, så korttänkt.

Vi är till att börja med Putins eller snarare Ryssland fiende nu, och med den allt tajtare kopplingen mellan Ryssland och nya ettan Kina verkar Tredje världskriget kunna komma att starta i Norden, kanske med centrum i Sverige. Bara en ond föraning, inget jag skådat i någon vision...

*****

Hur ser då Sveriges nya nationalhoroskop ut? Om det förra bjöd på fulspel på den planläggande Luft-nivån - i elitens 5e hus (se Petter Larssons text ovan), då fortsätter eliten att dominera nya Sverigekartan men nu på ett helt nytt sätt. Här gäller ELD, aktivism, vår nya Führer, USA, är ju en krigsherre! 

Likt Nya Sverige hade också Hitler eldiga Väduren och Skytten som dominanta tecken. Eld-elementet representerar inte tänkande, den vill ha action och är i sämsta fall den helt visuell och tror på sinnenas vittnesbörd och konsumerar allting, hämningslöst. "Seeing is believing". Sverige har blivit att mentalt dött land som enbart konsumerar sinnesdata (förbrukar likt den naturliga elden dödar i sitt konsumerande). Landet fungerar inte längre som planläggare (var det detta regeringen Magda erkände när hon kastade sig i NATO-USA:s armar?).

I den nya nationalkartan har Sverige internt inte längre ett fungerande, reflektivt psyke. Den nya svensken stirrar (Eld) på sin omvärld men kan inte längre konceptuellt knyta ihop de disparata sinnesintrycken. 


Folket eller de breda folklagren såg passiva och eländiga ut i föregående nationalkarta (trots så många år av bygge på välfärdssamhället som visar sig ha varit en stor lögn eftersom klasskrankorna suttit stenhårt i landet. Se Petter Larsson-länken ovan). 

Månen som "folkets" planet är om möjligt ännu sorgligare i det nya Sverige. Nu är det uppblandat med så mycket underklassvenskar (läs: invandrare) som kör runt matlådor åt herrefolket utan att kunna behärska svenska ett den Nya Kartan visar prov på det inbördeskrig och akut oförstående och misstro mellan befolkningens olika segment. 

Här råder en störning mellan Luft och Vatten långt värre än hos klassåtskillnadsframdrivaren Fredrik Reinfeldt. Han hade dessutom en tyranns vasst diskriminerande mentalitet i addition till en dissociation just mellan Vatten och Luft, Sol och Måne. Låga exemplar av kombinationen representerar falska tungor, lögnare och historieberättare som kallar det falska för sant. 

Tillägg. Texten skrevs ett par dagar före helgen men två senare tidningsartiklar går lätt att peta in under Luft/Vatten när mixar yttrar sig som ett problem:

Love Bonnier lägger i Expressen ut texten om den imitation av mänskligt beteende som IT redan nått och tankarna går till detta Nya Sverige med ett folkdjup fullständigt borttrollad av algoritmiskt styrda låtsasröster! Givet bristen på intelligent tanke redan nu och svenskens naiva omfamnande av allt nytt tekniskt, ser man här morgondagens pöbel och dess halvbakade psyken i Luft/Vatten-röran.

Daniel Suhonen skriver också om landets språkliga sönderfall och den illa satta rubriken frammanar den dråpliga och tragiska scen där vad som verkar vara hans lilla unga redan blivit så förhäxad av den diaboliska it-skärmen att blicken förblir fixerar på den, t.o.m. när minstingen drattar på ändan. Men det var rubriken det, texten berättar en annan historia.

En livsväg av Luft/Vatten-typen (Måne->Sol) kan förryckas flera gånger under ett liv och elementen inte lyckas agera väl (det finns blixtrande högfungerande exempel också). Reinfeldts tal om "öppna era hjärtan" handlade bara om att han såg billig arbetskraft i invandrarströmmen och står inte i motsättning med hans onda Mars i egohus nr 1, i den räknenissiga och vinstsuktande Jungfrun. 

Man kan jämföra en annan statsminister, Göran Persson, med motsatta Venus i egohus nr 1. Där var självkärleken (latinets cupiditas - se t.ex. https://affirmingcatholicreflections.wordpress.com/2017/09/22/radix-malorum-est-cupiditas-2/). Perssons självkärlek var så extrem att det var ett nöje att uppleva hans självgodhet. 

Naturligtvis svek han sin partifärg och blev materialist som nästan alla i detta land. Nationalsjukdomen går tillbaka till åtminstone 1809 års nationalhoroskop med Solen/drivkraften i materiellt orienterade Oxen, en tendens som återvände i 1974 års karta som Mars i Oxen, en diminutiv Sol-Oxe men en simpel tendens som nu fyllde den enklare delen av folksjälen (Månen i ett marsianskt tecken). 

Med Månen som emblem för statens inre liv, fanns naturligtvis samma enfaldiga jakt på materiella fördelar även i Sveriges inre liv på politisk nivå. Pinsamt nog har Riksdagens webbsida denna genomfalska tagline som snarast är att likna vid tafatt massindoktrinering - som dock räcker för att övertyga ett egocentriskt och lättsmickrat folk:

Den här lögnen bekräftas av att det är folkets Måne som förefaller styra landet i 1974-kartan eftersom den också är tillfällig ägare av det nationalhoroskopets 10e makthus (i Krabbans tecken). Men man ska vara bra blind för att missa hur eliten i 5e huset rundade eller åt sig in i och korrumperade "folkvalda" politiker. Borgare är specialister på att fejka politiker några år för en genväg till goda positioner i det privata närighetslivet. 

Men också Socialdemokraterna i dessa tider förordar strömhopp från arbetarklassen till den blingiga och urlöjliga medelklassen... Som Sideriska ofta sagt: Sverige, en ren korruptionsmekanism som få medborgare undgår att dras in i. 

*****

Folket eller Månen i Nya Sverige lider fortfarande av 8e husaktivitet, dvs. landets dåliga karma vidhäftar folk i stort. Lilla illgöraren Mars är alltjämt i detta korruptionens och dödens hus som mer psykologiskt indikerar en loj och medlöpande befolkning utan egen vilja till kritisk tanke. 

Men istället för att tjäna som det folkliga sinnelagets bas - den gamla MånVäduren hade som sagt Mars som fundament - visar det Nya Sverige att Mars (Olyckan!) i Månens hemmatecken Krabban ätit sig in likt kräfta eller cancer i den svenska folkkroppen och Mars aggressiva 90-gradersaspekt riktas mot folkets Måne i rubbade Balansens Vågskålar! 

Här är problemet med andliga realiteter: astrologin måste använda teckna i två dimensioner för att indikera djupare ting. Mars aspekt mot Månen i kartan representerar bl.a. en intern "feedback-loop" inom den nya svenska folksjälen. 

Naturligtvis kan Mars attack också ses termer av rumsligt externa angrepp på landets säkerhet och jag föreslår att detta är NATO-USA:s våldtäkt och inget med avsändare Ryssen. USA har nämligen exakt de svåra Luft/Vatten-problem Nya Sverige uppvisar, en irrationell härdsmälta som det inte finns en anstymmelse till i Rysslands horoskop. 

Där samexisterar t.ex. två starka positioner i parallella världar utan att störa varandra: Luftplaneten Venus i härskarläge i Vågen/Luft och Vattenplaneten Mars i härskarläge i Skorpionen/Vatten. Sida vid sida men båda budskapen sköter sitt: Venus är heterosexuell, vilket är dess korrekta tillstånd i uppgiften att sammanbinda ett par och producera artens fortsättning. Mars står för naturens biologiska reproduktionskraft, i sig också ett klanderfritt omen.

Här ser man den rysk-ortodoxa kyrkans (med fleras) frågetecken inför västerlandets förvirrade mix av "sexualiteter" - dessa är stora ödesbundna teman där nationer antingen väljer rätt eller trillar dit på stickspår. Alfa och Omega - i slutändan kommer dock Projekt Mänskligheten att konvergera på den högre nivå Venus i Vågen symboliserar. Filosofen Plotinos höll Afrodite för att vara en representation av den mänskliga själen och UFO-extremister i vår tid har utvecklat en helt lära om de utomjordiska typer av besökare vi förmodas ha - bland dem tycks den blonda nordiska eller venusianska typen tillhöra "de goda". Är detta Plotinos gamla tanke som återkommit som den eviga arketyp den är !? 

Exkurs. Årtionden före mötet med Plotinos mötte även den här bloggaren två "venusianer" i ett nattlig drömfragment, just när de lämnade av mitt psyke i den sovande kroppen! Det är möjligt att jag runt 18, mer än ett årtionde tidigare, läst något om utomjordiska typer. Men drömmen gick mycket längre än något jag kan ha läst. Under natten hade drömmaren psyke varit med venusianerna i deras egen värld och mottog förklaringar till om hur deras verklighet var beskaffad. 

Så annorlunda mot livet på Jorden var besöket att allt jag lyckades fånga vid uppvaknandet var hur Venus saknade räta vinklar - ALLT i den verkligheten SAMMANHÄNGDE HARMONISKT MED ALLT ANNAT. Inga frågetecken kring något existerade i denna värld. Faktiskt rätt likt astrologins skildringar av Venus inflytande. Jämför skillnaden med jordelivet där uppgiften är att korrekt balansera Venus med Mars, vilket många överhuvudtaget ännu inte behärskar trots otaliga återbesök i denna verklighet.

Titta två gånger på den folkliga eller statsinterna röran i Nya Sverige, och som dessutom har Mars och Venus i en libidinös kombination - en oförmåga att skilja vän från fiende! Så förvirrat att man kunde tro det är HBTQ-frågan som blir det utmärkande i Nya Sverige - ett helt land som inte längre fattar vilka eller vad de är!

Missa heller inte den sublunära demonen Ketu invid detta nya sönderslagna svenska folk! (Nykomna läsare till denna blogg har en diger samling texter att ta sig igenom för att förstå vad det innebär att vara besatt av en sublunär demon och inte kunna andas fri tankeluft och än mindre ha tillgång till andesjälen inom sig.)

Dessa signaturer skildrar ett folk i inbördes krig. Landet har rasat samman vilket vi redan sett i månader med alla artiklar om skjutningar och knivhuggningar. Detta tillstånd kommer inte att lägga sig i närtid, våld och krig är ju så lönsamt - fråga SAAB och Bofors! (Ska man sätta starten vid flyktingvågen 2015?) 

Allra mest tragiskt är paranoian som tycks importerad från USA. Nu är den här och den torgskräck jag tidigare beskrivit i samband med Vatten och Luft i just denna disharmoni, mellan trygghetsprincipen Krabban och känsliga balanstecknet Vågen, beskriver ett krossat folk, helt utan psykisk balans och rättrådigt omdöme. Samma kan sägas om Nya Sveriges inrikespolitik!

I detta borgerlighetens naturliga slut - deras nyliberala drömmar blev en mardröm - kommer nya vaktbolag och övervakningssystem att blir enorma källor till lönsamhet under kapitalismens sista dagar. Allt flera svenskar kommer att bo i våldets närhet när det tar över tidigare kälkborgerliga miljöer som ett stort, slemmigt monster (skräckfilmen The Blob var en metafor för "kommunisthotet" i 1950-talets USA, i Nya Sverige symbol för importens USA:s galna omvärldstolkning). 


Den som röstat höger bör veta att detta inte var fel ytterst sett, alla har fullgjort sina förutbestämda små roller. Detta var det naturliga slutet på Ödets väg. Det var något åt det här hållet Sideriska mumlade om i sin enda kommentar till valhoroskopet 2022 (typ: "vänta och se vad regeringen Kristersson" kommer att innebära). 

I Sverige är allt så förutsägbart att man inte behöver läsa ens en termin statskunskap för att förstå - Petter Larsson igen - det RIGGADE SYSTEMET.

Efter att ha noterat att svenska folket är ett haveri är det lätt att förstå att den rika procenten alltjämt kommer att ha sköna dagar en tid (intill Klimat-Harmageddon eller Kriget - vilket som nu kommer först). Solen i 6e träldomshuset visar visserligen att vi inte är en fri stat längre utan bara en av NATO-USA:s nyttiga lydstater, Sverige har blivit en träl! Men i elitens 5e hus råder ännu inga sorger. Jakten på vulgär rikedom slår nu alla rekord. 

Storfinansens Jupiter står kvar i lyckosamma elithuset från gamla horoskopet men är nu fullständigt galen eftersom till Jupiter dessutom läggs den hybrisdrabbade tillväxtdemonen, norra månaden Rahu. Sådana extremlägen skapar ett oerhört instabilt land (Jupiter och spruckna bubblor! Obs. Bubblan inte identisk med "blobben"). Och se bara den Rike mannen nu i opposition till Månen - folkdjupet - med alla folkets problem. Ser inte detta ut som ett horoskop som gäller redan nu, vinter-våren 2023? 

Jag tror faktiskt inte ens detta Nya Sverige överlever 48 år. Det kan bli en kort tid av tyranni innan Kina och alla dess allierade runtom i världen sätter ned foten. Är Kina som smart som det verkar av Xi:s beställning av kassar med Kentucky Fried Chicken till en massa mötesdeltagare visar han i denna signal det amerikanska folket att han är deras vän också (om än inte nödvändigtvis den korrupta amerikanska eliten, lika eländig demokrat som republikan).

Kanske löser Kina har det väldiga nationella intellekt som krävs för att lösa världens spänningar utan ett sista världskrig. Det var Putins och USA:s väg, gårdagens folk.

 

PS. Jo, den observante läsaren såg rätt: 1974-kartans "onde rike man" saknar nu prefixet "ond". Jupiter är med Skyttascendent nu enbart "rik man" och ascendenthärskaren är därför ytterligt välplacerad i elitens 5e hus - välplacerad för eliten vill säga. Skytten är ett globalt (universellt) tecken så Sverige beskrivs här bäst som ett av den globala Rovkapitalismens nästen.

Därför avstår jag från att kalla detta en god rik i linje med de astrologiska spelreglerna. Detta eftersom Folket (Månen) mår bedrövligt i det nya Sverige, och pga. att Jupiter övertaggats genom samkväm med den brottsliga demonen Rahu (samtidigt som folkliga Månen undertrycks invid repressionens månnod Ketu). Detta är inte ett balanserat rikets inre tillstånd! 

Den ambitiösa demonen bestraffades av gudarna, utan pardon, i den hinduiska myten. Sublunära kryp, dagsländor, ska inte försöka nå himmelen och dess nästan eviga invånare! Naturligtvis ser allt extra dramatiskt ut klätt i astrologiska symboler men borta är det trevliga Sverige den åldrande befolkningen minns. För de yngre har Hollywood redan lärt ut att detta är Hungerspelens tid på jorden. 

Det är som Nya Sverige ämnar göra Babels torn en gång till, som en intern utveckling. Babels torn och språkförbistringen - det var ju det som tecknades av Nya Sveriges oförstånd mellan klasserna. Här kommer inga "dom"-reformer att räcka till för att upprätta en samsyn mellan samhällets våningsplan.

 

Inga kommentarer: