Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 mars 2023

Lägst av de låga - tidningen som profiterar på andras fruktan

 


Den här rubriken måste väl vara ett av tidningens bottennapp i år, i hård konkurrens med många andra sjaskiga ämnen och rubriker. 

NATO-norska Schibsted är utan tvivel en ägare som profiterar på svenskars fruktan och dåliga självkänsla. För att inte tala om tidningens urlöjliga tester där alltid den billigaste varan vinner. Ett löjligt knep för att hålla underklassen i stillhet och låta dem känna att de minsann har det rätt bra på botten, bland marknadens fattigalternativ. Ibland finns det fynd i lågprissegmentet, men det är inte regeln. Uppenbarligen sysslar AB med rena lögner för det är helt orealistiskt att "billigaste alternativet vinner" precis varje gång.

Med tanke på hur viktig informationsbearbetningens (marknadens, tjuvens och lögnarens) Merkurius är för människan, är det mot tidningshusen terrorbombare förmodligen kommer att rikta sina attacker, om nu Sverige är intressant nog. (Koranbränning och muslimhat i landets uslaste folksegment tycks inte ha väckt mer än protester ute i vida världen, ett tecken på hur muslimer snarast finner Sverige ett ömkansvärt land, inte ens värt att ödsla en bomb på.)

*****

Under dagens promenad genom Stockholm föll blicken på en annons som just påminner hur kapitalismen först försvagar ett folk för att sedan kunna sälja på dem påstådda kurer. Någon firma - såg inte vem avsändaren var - erbjuder en app eller liknande för att ta reda på hur mycket föroreningar som ligger i Stockholmsluften.

Med tanke på att den här mojängen tar fasta på den hälsohysteriska svensken och ytterligare förvärrar befolkningens egocentriska navelskådande, bör vem som helst fatta att den här typen av "tjänster" förstorar och förvärrar känsligheten till dess att stockholmarna är ett så förklenat släkte att deras livslågor lätt kan blåsas ut. Detta var allmänt känt och kallades "biofeedback" för några år tionden sedan. Det går ganska lätt att röra sig från inbillningssjukt ego till verkligt sjuk och på den vägen är Sverige ett föregångsland med sin laglösa avreglering av allt mellan himmel och jord. 

KRY och de andra vårdprofitörerna gör stockholmarna ömhudade och ständigt pseudosjuka. Så ser ett folk under avveckling ut - helt utan självbevarelsedrift eftersom profit-skolan inte längre lär ut kritiskt tänkande.

På samma sak som en god Merkurius i horoskopet via kritiskt tänkande kan hjälpa svårt anfäktade födelsehimlar, på samma sätt kan tyvärr en usel Merkurius ta udden av många i övrigt goda himlar. För utan tankeförmåga återstår bara känslomässighet och förtröstan på "turen" (lotter och spelmissbruk på nätcasinon). Där är Sverige sedan snart en mansålder eftersom nationalkartans Merkurius är så svårt klämd mellan Ledarskap (Solen) och Vinstlystnad och Framgång (Jupiter). Svensk information är det sista man bör låna sitt öra, den är ofelbart vinklad för att tjäna fåtalets intressen.

Både Solen och Jupiter är i grunden tillgångar men i Sverigekartan felstämda enligt hinduisk tolkningsmetod. Det rika ledarskapet gör landet mer illa än gott. På sikt kommer tillväxtideologin (ond Jupiter) att förgöra hela Väst och det är nu i el- och matpriskrisens tid de Rika i Sverige passar på att stjäla från folket så mycket de kan (det är tydligen värre i Sverige än i andra europeiska länder). De anar kanske att dagarna är räknade... Inte bara den här bloggen menar att Timman är nära - det ligger så tydligt i LUFTEN att man kan ta på det. Se bara hur Tiden (yttre kretsen) påverkar Sverige (inre kretsen) för tillfället:


Texten blev klar kort före 15.00 och det visar sig att konungavärdighetens stjärna Regulus stiger exakt då och träffar Sveriges misär i Luft exakt, särskild den onde rike mannens Jupiter. Då stod det klart (för bloggaren) att det var Regulus i öster som frammanat detta inlägg och rekommanderade publiceringstiden. 

Kungavärdighet, som så bittert saknas i detta land efter att den fria marknaden (och dess politiska förespråkare) gjort skräp av ett helt folk!


PS. Sverigehoroskopet talar inte om enskilda individer, så det finns naturligtvis mängder med trevliga svenskar och till och med några som inte fallit in i det pseudoliv konsumtionsträsket lockar med. 

Men kartans usla Måne i Väduren med dåligt placerat fundament (Mars-Oxen) gäller ändå som en övergripande sanning om hur Överheten VILL HA sina undersåtar och inte minst hur landet som ENTITET själv fungerar på insidan (oändligt illa, själviskt och korttänkt). 

Men vad gäller menighetens beteende i allmänhet råder i landet egocentrisk självfixering och verkligt dåliga revoltörer (till skillnad från fransmännen som verkligen tar strid MOT en överhet som vill låsa fast dem på "arbetslinjen" tills de dör). Om inte svenskarna blivit så prylfixerade hade de idag varit mer stridbara och garanterat aldrig valt en sån skräpregering som den som bär Ulf Kristerssons namn.

 

 


Inga kommentarer: