Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 mars 2023

Senaste Muf-ledaren med kosmiskt gangster-dna

Borgarnas "andliga" karaktär är nu så på botten att man ofta hittar gangstertypen av horoskop vid kontroll. Den besinningslösa vänsterhataren Douglas Thor har enligt Expressen sökt kuppa sig seger i intern MUF-strid, och en granskning av horoskopet avslöjar rena stilstudien i problematiska omen. 

Här är det så mycket som pekar på degradering att man måste fråga om den fria viljan alls existerar på människans nivå. Det här ser ut som en period öronmärkt för själar som ska skickas till Jorden som bestraffning för gamla synder. 

Horoskopet är en provkarta på diverse indikationer där inte en men väl alla tillsammans ger anledning att fråga sig om platser I TIDEN där de fördömda återvänder till mänskliga kroppar. 

I andra tider och kulturer hade de sett sig omkring, insett sin anomaliska natur och därefter gått ner på knä, bett himlarna om förlåtelse för vad som gjort dem till vad de är. Men i ett sekulärt land som Sverige drivs ytterligheter istället till sin spets och sjukligheter förklaras vara normalitet. Sverige måste vara universums nya avfallsplats för själar inget annat land vill ta emot.

Ett land har en viss "vibrationsnivå" så det kan också vara att själar som styr sina egna återfödelser väljer en landningsplats som stämmer med deras egen "vibrationsnivå" (lika barn leker bäst). Allt detta är klumpiga ord som söker förklara hur världsordningens DHARMA samverkar med den individuella KARMAN. Många själar har ingen styrsel alls utan flyter bara med i ett kollektiv rörelse och Thor kan liknas vid det nya gangster-Sveriges kollektiva nivå. Psyket/Månen uppvisar samma problematiska fundament (Mars) som nationalhoroskopets smått råda och outvecklade Jord/Eld-krig. 

Först när man avsmakat alla smaker och nyanser astrologin kan antyda, förstår man att det inte existerar någon jämlikhet på Jorden, de som påstår det saknar nykter realism är ideologiska fanatiker. Jämlikheten finns bara på andesjälens nivå, men den nivån existerar inte ens i sekulära länder som Sverige.


Bloggen håller ofta fram löftet att det är vissa timmar en sådan här tid när helvetet sover sött och ger en chans för något konstruktivt att ta ledningen av de många beskeden. Men dygnet som helhet tecknar alltså utsikter till en framväxande problemhärva.

Preliminärt har kombinationen av makthungrig Stenbock och omänskligt hårdför Skorpion förklarats som en grogrund till den värsta typen av makthunger eller maktutövande. Till och med goda typer är stenhårda principryttare men sedan barkar det ibland iväg helt vägen ner i helvetet på jorden, som fallet med "Sexualsadisten" nyligen visade. Expressen har t.ex. kallat Ebba Busch "chefen från helvetet" och i den kartan är teckenkombinationen mycket stark. Långt innan Expressen föreslog Sideriska att politikerna påminner starkt om någon av Romarrikets många usla despot-caesars. Den visualiseringen kan nu sägas besannad av KD:s inre sammanbrott.

Detsamma gäller även denna Thor, som också uppvisar det brutaliserande Jord/Eld-krig som frekvent kan ses i regeringen Kristersson. Vi har nu inte längre med politikerämnen att göra utan med primitiva och egoistiska kämpar - nästan som den lägsta sortens viking återuppstått i Sverige och sökt sig till högerpartierna där själviskhet är det dominanta temat.

Hos Thor är det förstås sinnelaget i ego-principens tecken Väduren som mixar illa med Vädurshärskaren Mars i makthungriga Stenbocken. "Egenmäktighet" har kombinationen kallats på bloggen och röstfifflarskandalen är ett perfekt exempel på sådan förråad själviskhet.

Till följd av astrologins konstruktion skapar systemet ibland dubbleringar och här kanske själviskheten förvärras ytterligare av att Mars via sin 90-gradersvinkel faktiskt attackerar psyket, så att vi har ett galet töcken som för tankarna till den hela vanartiga eld-varelsen Hitler. Även Hitler hade den överhettade mixen av krig och fred, Mars och Venus påverkat av egocentricitet och bombasm.

Studerar man makttecknet Stenbocken hittar man strax ett annat problem som vidhäftar flera regeringspolitiker inkl. kortlivade statsministern Magdalena Andersson: hällebergets Stenbocken står på sank mark, Stenbockshärskaren Saturnus i ett Vatten-tecken. 

Förutom att Jord/Vatten som bäst tecknar naturvänner men som värsta inpiskade och primitiva materialister kan den här signaturen - med hänsyn till de andra - bara indikera en helt principlös människa (Saturnus = moral, principer). Vatten representerar frodig grönska men det är den naturliga nivån. Som element för Saturnus på mänsklig (och högre) nivå, är placeringen svag. De många årgångar med svag Saturnus hittas ofta i arbetaryrken eller bland de med maktbegär men grumlig insikt om sina egna begär.

Se bara Sveriges mat-vd:s - vilken Vatten-dominans! Antingen sol- eller måntecken, eller båda. (Kökspersonal och kulinarer sorterar också under de sinnesorienterade men har kanske inte haft någon chans att ta sin disposition till samma extremläge som en vd-typ). Att tre av de fyra mat-despoterna hade Solen i Skorpionen och samma position finns även hos Thos föder tanken på att antikens stjärnskådare kanske var något på spåren. 

I korrupt västastrologi kallas Skorpionen "mystisk och sexig" men spåren tyder snarare på att den här ett särskilt förhållande till synd och död - ämnen som Sverige ogärna vill ta i. ("Syndens lön är döden", det gamla talesättet, skulle kunna vara Skorpionens tagline och t.o.m. hedervärda typer drabbas ibland av knäppryck och något avundsjukt och nattsvart går i dagen.)

När tillväxten av nya politiker ser ut så här, så vet man att landet måste börja introducera kapabelt folk utifrån eller i resignation inför sin intellektuella inavel sälja sig till NATO-USA som en slav... Intellektualitet ja, den tecknas av Luft-elementet, men t.o.m. frånvaron (som här) av aktiva Luft-tecken kan kompenseras av intellektets Merkurius. 

Varför jag inte ens orkade färga in Skytten eldigt orange, beror på att detta intellekt OCKSÅ ramlar in ett Eld/Jord-krig. Skyttens härskare Jupiter har sitt traditionellt svagaste läge i makthungerns Stenbock, så utifrån sinnelagsascendenten är intellektualitet och 9e husets samvets-, filosofi- och religionsorientering en lika stor katastrof som i Sverigehoroskopet.

Det är ytterst det högre medvetandet som sprider intelligens nedåt och är blockeringen total blir det som i fallet Thor. Och i trolösa skitländer som Sverige märker ingen ens hur illa det är ställt.

 

PS. Vad som attraheras vart i denna värld är förstås outforskat, och astrologins språk räcker inte för att fullt ut förstå varför oerhört nobla själar kan anlända under mediokra omen eller dem som tycks ha fått allt serverat ändå inte lyckas med världsliga mått. Här kan läran om "daimonen" spela in, men inte mycket är känt om hur sen senantika astrologin hanterade "daimonens lott"... 

Den hinduiska astrologin känner ingen lyckopunkt eller daimonpunkt men har istället atma karaka, någon slags markör för vad själen vill företa sig i detta liv. Den påminner både om lyckans lott och daimonens lott på en och samma gång!

PS2. Taggen "maktmissbruk" har använts alldeles för sällan på bloggen. Återupptäckte den just nu.


4 kommentarer:

Anonym sa...

En koloss på lerfötter! profetia ur Daniels bok.

Seaward sa...

Kolossen som illustration i äldre inlägg:

https://siderisk.blogspot.com/2015/07/keynes-ego-och-ideal.html

Anonym sa...

Tack! Mycket intressant inlägg från 2015, minns att du nyligen skrev att kollapsen kom tidigare än du anat. Jag som var djupt sovande vid den tiden och fram till Corona-utbrottet ryser nästan när jag läser inlägget.

Anonym sa...

Corona är åtminstone närtid. På den här bloggen kan ses hur det tog evigheter för bloggaren att börja misstänka att Sverigehoroskopet luftighet kanske inte var helt av godo, utan tvärtom i mycket elitens täckmantel eller progagandabild (som dessvärre befolkningen okritiskt lyssnat till under många årtionden)...