Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 mars 2023

"Vi tycker" - Kristersson medger regeringens irrationella styre

 

Flytta från Sverige Kristersson, vi sticker
åt dig ett migrationsbidrag!

Sverige tar sjumilasteg mot fasciststaten med Kristersson i spetsen. Den överflödiga terrorlagen kommer att göra livet helt osäkert för var medborgare som tänker en enda tanke utöver vad Rapport i tv:n instruerar oss till. Med terrorlagen på plats räcker det att man tillför nya klubbar och föreningar på svarta listan för att en medborgare i ett nafs förvandlas till gangster. Folkuppror: låt alla anmäla sig i varje klubb för att ge Fascismen mer jobb än det var värt.

Det värsta är att Lagrådets skarpa invändningar mot Kristerssons planer bemöts av Sveriges Huvud med ett oacceptabelt känsloargument! 

"...Vi tycker att problemen är så stora, säger Kristersson." 

Känslor och åsikter (gr: doxa) är för kvinnor och slavar, menade antikens tänkare, men det var bara halv misogynism. Egentligen syftade de på att så få var läskunniga och via grammatik lärt sig tänka logiskt. Istället har vi fått åsiktsmaskiner i detta avlånga land, outhärdliga politiska analyser - ibland med världskarta och pekpinne i hand och iförda militäruniform och allt är bara tendentiösa åsikter baserade på en grundläggande oförmåga att höja sig över provinsiellt egenintresse! Sverige är ett skämt i informationshänseende.

Känslor och tyckande som Kristersson här åberopar är inget som får ligga till grund för statsmäns tänkande. Folket har än en gång valt sig en regering som speglar den förödande grad med vilken landets styrande fördummat befolkning. Landet är en "loop", en korruptionsmaskin som hela tiden skruvar till det allt värre. Och Eliten (inte medelklassen som nu bör ha vaknat upp ur fantasin att vara något extra) hittar som vanligt sätt att profitera på eländet.

Kristersson kan personligen blir ansvarig för det kommande inbördeskriget i Sverige som makthavarna verkligen tycks vilja driva fram. Vapen och ordningsmakt är ju en tillväxtindustri, men först måste man stifta lagar så att brottslingarna blir fler. 

Jämför USA, där fängelseindustrin blomstrar. Ser du en inte helvit amerikan, trakassera och döm honom. Senast var det t.o.m svarta poliser som gav sig på en svart man. Tyvärr tog de i för hårt och dödade en oskyldig man. Där snuvades fängelsedirektören på statlig ersättning för ännu en internerad Neger. 

Det som händer i USA kommer snart till Sverige, det vet alla som kan det minsta historia. Sverige är en osjälvständig copycat med nya långt mellan inhemska och reella snilleblixtar. Fråga Per Gessle som en gång i tiden förevisade sin monumentala skivsamling i något tv-program. Från den anglosaxiska popen kom uppslagen till alla Roxettes världshits, han medgav i princip så mycket. En analys av det lilla av melodi som finns i Max Martins simplistiska dunka-dunka-musik skulle säkert komma fram till detsamma. Och vad blev det av det svenska "it-undret". Ingenting.

https://www.dn.se/sverige/lagradet-sagar-ny-terrorlag/

 

Inga kommentarer: