Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 mars 2023

Matprofitörer av VD-typen

 

AB anar seriöst allmänintresse och gör efter bara några timmar betalartikel av Andreas Cervenkas krassa avslöjanden om matprofitörerna bakom det svenska livsmedelsmonopolet. 


AB profiterar på svenska folkets nöd, så är det tyvärr och öknamnet Aftonhoran stämmer ibland ruskigt väl. Som f.d. kvällstidningen påminner hon starkt om de kvinnor som stod på rätt ställe när männen återvände efter en het dag i det tröstlösa stenbrottet ("arbetslinjen" i vår kultur) och erbjöd lite lindring - mot betalning. I det här fallet förstås tvärtom. De siffror Cervenka redovisade kunde starta en revolution när man inser vilken falsk matematik kapitalismen utsätter det grundlurade svenska folket för!

Samma tidningsägare, Schibsted inser att det är lönlöst att släppa fram samma figurer en gång till i sin andra tidning. De är stekta i allmänhetens ögon. SvD låter istället en annan ICA-chef säga som finansminister Svantesson redan försökt innan hon bytte taktik och låtsades oroad av folkets situation och kallade matjättarna till diskussion. Figuren Erik Lundberg väljer att skylla ifrån sig på det skyldiga barnets vis: Det är kunden som måste ta ansvar och välja vettigare! 

ICA-företagen har för övrigt många vd-typer, många som hungrar efter härliga mångmiljonlöner. Till och med en ex-chef passar på och kvitterar ut mångmiljonbonus för 2923 fast han sedan årsskiftet ersatts av enda kvinnan i den här snabbspaningen på svenska girigbukar.

Låt se om det finns några minsta gemensamma nämnare i dessa fyra födelsedygn:

Eric Lundberg, VD, ICA Sverige



Klas Balkow. CEO minsann!, Axfood



Per Strömberg, ex-VD, ICA-Gruppen



Nina Jönsson, ny VD, ICA-Gruppen


Att enbart ha födelsedygnets allmänna trend försvårar. Här skulle t.ex. den tidigare vd:n Per Strömberg passa MYCKET BÄTTRE under sinnelaget i Fiskarna än Månen en ynka grad in i Väduren vid lunchtid. Detta för att Månen i Fiskarna utmärkte sig i kategorin vd-typer i ett av bloggens tidiga kvantitativa tester. 

(Bloggaren har sedan dess insett att astrologins "sanning" ligger på en högre intellektuella nivå än dagens materialistiska vetenskap så testet av 270-vd typer tycks ha varit en initial lyckträff...)

Jag spekulerade då i om det var tecknets koppling till "världsliga förluster" och "samhällets olyckligt lottade" som hos vissa gav en så känslomässig fruktan för nöd och misär att de valde galningens strebermentalitet i detta liv. VD-typen kan rymma en stor andel själar som levt så ynkliga och eländiga liv att de slår över i denna återfödelse och blir det värsta det moderna samhället har att erbjuda: den giriga chefstypen. Det går naturligtvis inte att bevisa.

Intressant nog sticker ändå Vatten-elementet ut här, exakt som man kunnat misstänka efter att närighetsminister Ebba Busch har en skrämmande övervikt på det hungrande Vatten-elementet i sitt horoskop. Bloggen har vuxit sig så stor att det finns mängder av perfekta exempel på när Vatten sänker sig till ren närighet, men att strukturera allt material är en forskargärning jag inte tar på mig. Morgondagens ännu smartare datorer kan säkert läsa in och strukturera den här bloggen på ett kick - och kanske hitta empiriska tecken på den antika lärans riktighet.

SvD:s val av Eric Lundberg resulterar i en äkta närighetsmänniska: Solen i Vatten och Månen. Dessutom Mars "fallen" i Krabbans Vatten vilket tyder på just en Ebba Busch-typ, här på jorden bara för att göda sig efter ett förmodligen horribelt fattigt och hungrigt tidigare liv.

Balkow, en enda utanför ICA-monopolet som håller svenska folket gisslan, uppfyller också Vatten-kriteriet med råge, både Sol och Måne i Vatten och Månen i sagda vd-typ: sinnet i Fiskarna.

Balkow hoppas svenskarna kan skilja på hans ersättning som höjdare och matpriserna vilket är ett bedrägligt trick för att lura publiken att titta åt fel håll. Allt hänger ihop och det börjar klarna varför f.d. ICA-vd:n Strömberg med 7 miljoner i bonus fast han inte gör något av nytta, bör ha den fula rike mannens Jupiter och Månen samlade i Vatten?

Under alla omständigheter är det Jupiter i Vatten som disponerar eller förfogar över massor av planeter i hans soltecken Skytten, vilket skapar en "negativ sensationalismen" (Jupiter i negativt tecken väcker en Vatten/Eld-frenesi som släcker livets eldar.) Horoskopet är således perfekt för att hamna i skottgluggen för hans omättliga behov.

Hans ersättare Jönsson, är kvinna och så typiskt fött under en helt avvikande signatur. Här är det Vatten (igen!) men i direkt konflikt mot folket eller Månen i Vattenbäraren. Denna kombination har fått namnet den sociala utstötningens syndrom, mobbarens alt. mobbingoffrets signatur och tyder på att hon upplever raseriets i landet hårdare än de sjukliga männen i denna snabbstudie. Men missa inte att här är den tredje Sol-Skorpionen av fyra möjliga.

Det kan vara läge att fundera över varför det tecknet sedan tidernas begynnelse dragits med så dåligt rykte! Det är zodiakens åttonde station och andra aktens fokus på individen kommer till sitt slut. Skorpionen symboliserar döden för självintresset och när akt 3 startar så är det i universalismens tecken, de återstående fyra ägs av antingen sjätte himmelen (den stora godhetens Jupiter) eller sjunde himmelen (Saturnus den gudomliga arkitekten). 

Men nobla tecken kan korrumperas gräsligt om himmelen kidnappas av låga tendenser. Det är då man hittar människor stora i orden men små på Jorden, som vd-typen som tyder kunderna måste rätta magen efter plånboken! Hur VD Lundberg kommit att härbärgera sådan ondska (om än maskerad) går inte att säga utifrån enbart dygnet, men notabelt är den uruselt placerade hårda husbonden Saturnus i självutnämnda härskaren Lejonet. Men en tvivelaktig placering ensam kan inte skada så. Att däremot hitta ett intellekt (Merkurius) i Väduren grundad på den trygghetssökande Mars i näriga Vattentecknet Krabban är ännu ett exempel på "negativ sensationalism" där invididen inte verkar för det goda utan hamnar i situationer där man tvingas försvara sig.

Faktum är att vart och vartannat horoskop har rejäla skavanker, men eftersom så få väljer att avslöja sig via karriärklättring och påföljande medieexponering har människosläktet kommit undan sanningen om sin primitivitet dold bakom  högkulturens draperingar.

När UFO-folket på allvar börjar lägga sig i Jordens framtid kommer DNA-manipulationen att ta ett jättekliv framåt och VD-typen vara ett minne blott. Astrologin kommer på den dagen inte längre att motsvara den Naturliga Ordning under vilken den såg dagens ljus och kan läggas undan som en historisk artefakt. Där är vi ännu inte. 

UFO-folket är övernaturliga intelligenser från en annan dimension snarare än kräldjusliknande utomjordingar som fantasilösa materialister föreställer sig. De tillhör det osynliga Luft-elementet för att tala astrologiska och från denna nivå är det lätt att korrigera artens genom och immunisera oss mot den irrationella naturens oskick. 

Missa inte att DNA är kod, kommunikation och även om astrologin underligt nog tilldelar Merkurius platsen för sin "upphöjelse" i ett Jord-tecken snarare än i sitt rena Luft-tillstånd i Tvillingarna, förefaller systemet här söka kompensera för den realitet som beskrivs som Venus "fall" i samma Jungfru. Om själen (Venus) förlorar sin självmedvetenhet har den bara hjärnan och kapaciteten för logiskt tänkande kvar (Jord, tid och rum där allt sker i sekvens) för att rädda sig ur sitt syndafall från den rena Luft-världen.

Men nu är vi långt bortom vår tid och dess döende kapitalism. I själva verket är nöden och hungern en impuls till folkens uppvaknande. Sovande själar behöver ibland hård behandling, och nu har även Sverige nåtts av denna universums metod.


Inga kommentarer: