Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 2 mars 2023

Lilla astrodrevet: Låt intelligenstesta HM:s vd. Får hon vara kvar?

HM:s vd med jäktad blick

 

Som någon kan ha sett rullade Aftonpladdret igång ett mindre drev, den här gången mot HM. Företaget beter sig bara som kapitalismen dikterar, med den döende världens egenintresse som överideologi. Hyvlingar av personal och märkliga jobbannonser.

Senast är det it-teknikerna som känner sig ofredade av Arbetsgivaren, utsatta för en gammal nazi-svensk specialitet; intelligenstest för att skilja sanna ariska övermänniskor från underpresterande. Inte ens trotjänarna med många år på det ruttna företaget går säkra!

Så varför inte göra ett astrologiskt intelligenstest på den säkert trevliga vd:n Helena Helmersson. Trevlig, vill säga, innan karriärdemonen grep henne och föste henne mot den skara genuint obehövliga människor morgondagens planet Jorden inte längre är betjänt av, efter kapitalismens undergång och introduktionen av en ny världsordning baserade på en helt annan värdeskala. 

Det är sällan Sideriska "intelligenstestar" celebriteter och offentliga personligheter, allrahelst som analysen av hela dygnets himmel gäller "alla och ingen" som föddes därunder. Men det var HM som startade det, som barnen brukar argumentera!

Med redan 3 tidigare kommentarer baserade på HH:s sinnelagsascendent (Månen) har förklaringar till tidigare magplask utretts så gott det går och om man utifrån Månen uttalar sig om intelligensen eller om begåvning nog finns för ledarrollen i ett gigantiskt (svenska mått) företag måste brasklappen inflikas: Månen som baslinje säger ingenting om den verkliga supralunära värld varifrån det gudomliga varat (evig existens) filtreras ner och i vår värld uttrycker sig som intelligens.

Intelligens ska inte förväxlas med enbart gatusmarthet, med baksluga eller räknenissiga medelmåttor. Intelligens är något säreget som innefattar förmågan att hoppa över flera enligt logiken behövliga tankeled och ändå hitta prick. Intelligens är att se framtiden och justera sin verksamhet i nuet för att inte hamna på historiens soptipp.

Så kallat synska eller mediala människor har en form av denna sanna intelligens, men så också uppfinnare (den välkända Heureka!-upplevelsen där lösningar levereras färdiga till komplexa problem. En och annan musiker har hörts säga att de inte skriver låtarna själva, sången finns redan "därute" och det handlar mer om att komma i samklang och förmå skriva ner slingor av musik som finns i det eviga. 

Radiostationsägaren Robert Monroe (avhandlad i två inlägg) hade förmågan att lämna sin kropp och sökte i sina tre böcker (eller åtminstone tvåan och trean) beskriva en annan värld han trädde in i och som ter sig helt obegriplig. Han såg märkliga "former" som nonstop "loopade"eller genomgick pulserande mönster. Man kunde få uppfattningen att han "såg" byggbitar till vår verklighet i denna andra värld eller dimension.

Detta är så nära Platons 2300 år gamla tankar om Formeras eller Idéernas värld, på denna platoniska astrologiblogg identifierad med symboler som Saturnus (tidigt på den här bloggen kallad "själens form"). "Regionen" är LUFT-elementet på dess högsta tolkningsplan. 

Men även Jupiter som 9e samvets- och intuitionshuset är förstås intressant - eller den planet som beroende på ascendent tjänar som 9e husets tillfälliga ägare. Men tillfälliga ägare ges bara med känd födelsetid och kan inte användas i fallet HH.

För en sinnelagsascendent återstår egentligen bara sinnets egen föreställning om hur intelligent man är, och är Månen svårt skadad, astrologiskt, finns risk för våldsamma avvikelser från verkligheten, antingen som övertro till sin egen utvaldhet men också motsatsen, individer som förringar sig själva helt i onödan.

HH:s karta kommer därför bara att kommenteras utifrån väldigt grundläggande astrologiska tolkningsregler.

Bloggen har på senare tid allt oftare kommenterat den hinduiska tradition som utöver en sparsmakad uppsättning planetära aspekter också verkar ha en oberoende tradition som studerar vissa planeters "relativa förhållande". Senast sågs den hos polischefen Löfvings självmord under, tydligen, olidlig press från pressen och negativ support från Polisen. 

Och det var den betydelsefulla revan med Måne och Sol i tecken i 6-8-förhållandet. Ena planeten sex steg bort från den andra (positionen som steg 1) och därmed symboliskt erinrande om hus 6, Olyckan (eller Fienden). Den andra planeten åtta steg bort från den första vilket aktiverar symboliken hämtad från hus 8, korruption (t.ex. svågerpolitik) och i värsta fall döden. Tveklöst känns det som 6-8-relationen spelade in i det ödet, även om bristen på känd födelsetid hade behövts för att bättre förstå varför utfallet blev maximalt allvarligt.

HH har också en 6-8-relation, dock inte mellan Måne och Sol utan mellan Månen och dess fundament/disponent. Den är heller inte trivial och kommenterades i föregående inlägg om vd:ns billiga abortpopulism.

Månen är rapidsnabb ("maggropsinstinkten" som så många vd:ar berömmer sig av), men har man den Långsamma - Saturnus - som måndisponent och dessutom i "icke-förbindelse", verkar inte alla hästar vara hemma. Det föregående inlägget resonerade kort om vad det innebär att utöver dessa också ha den ogynnsamma kopplingen Saturnus med södra månnoden, demonhalvan Ketu. Det är bara att påminna sig hur eländigt länge det tog HM att tänka ut ett svar på någon tidigare skandal (glömt vilken). 

Det är uppenbart från HH-kartan att den inte passar för snabba manövrer under eldgivning. Doktrinen om planeters relativa förhållanden ger därför ett minus eftersom Saturnus ÄR intelligens i den högre skolans astrologi. Här saknar den enkla människan som förlitar sig på sina sinnesintryck (Månen, sjätte sinnet som knyter ihop data via de omvärldsorienterade fem sinnena) helt tillgång till Basen för sin egen existens. 

Det är som att stjärnhimmeln ett par dagar varje år skapar en speciell zon speciellt för rotlösa ateister som ingen kontakt alls har med alla goda gåvors givare! Åtminstone i teorin skulle Månen i saturniska Stenbocken eller Vattenbäraren, knutna via en alienerande 6-8-relationen kunna innebära små hjärnor,  goda nog för att lösa vardagsproblem men utan det geni som är verklig intelligens och som en framgångsrik vd bör vara utrustad med.

Att denna period innehåller hela tre stycken 6-8-relationer är något av ett rekord och om detta är, som tidigare noterats, är en signatur för två planeter som inte kan samarbeta, inte är integrerade, så är stora delar av HH bara tomrum - det är mycket som inte fungerar som hos vanligt folk här! 

Det kanske är en liten indikation om påstående att vd-typen ofta är en sociopat, effektiv just till följd av sociopatisk inhumanitet. Det är därför jag mycket avsiktligt påminde mig det knappast ännu lastgamla Sveriges "banbrytande" ambition att utrota lågpresenterande landsmän genom att kastrera dem och så på lite sikt skapa en renare och mer "arisk" folkstam. Det är exakt det HM just nu gör på företaget.

Intelligens beskrivs av hinduisk astrologi via Solen (och dess 5e hus om födelsetid är känd). Men här har bloggaren invänt sig eftersom Solen i hans ögon mer handlar om livskraft och det som kallas "kognitiv kapacitet". I ett av ateismen smittat land som Sverige saknas den högsta våningen i landets medvetenhet om tillvaron och det är därför begripligt att man rört ihop saker och tror kognitiv kapacitet är detsamma som intelligens. De är dock besläktade eftersom både Sol som Saturnus (sen senare i dess primära roll som Luft-planet) är supralunära och således beskriver "konfiguration på det andliga planet", eller "livet ovan månen". 

Här är Solen och Saturnus inte "planetära fiender" utan ingår båda i den kosmogoniska eller kosmologiska axel som Lejonet och Vattenbäraren bildar. Solen är punkten inom cirkeln, Lejonet är den rena symbolen för individen. Detta har blivit solens astrologiska symbol men det är lätt att glömma att punkten/individen bara är "central" i egna ögon. 

Symbolens omkrets och det inneslutna tomrummet runt pricken - allt detta är världsrymden eller Vattenbärarens Luft. Detta är Världssjälen eller Luft som metafor ("lägre Luft" är den jordiska mänsklighetens andningsluft och sociala sammanhållning men även sociala grupperingar vilka har sin förlagor i den andliga världen - kollektiva själs-aggregationer).


Tillsammans ger denna Eld/Luft-axel det Allseende Ögat, den gudomliga intelligensen som också förlänar jordmänniskorna med mer eller mindre av samma vara. En stat ställer ribban och det går att framskapa eländiga nationer med extremt låg intelligens hos befolkningen. 

Sverige, t.ex., har inavlat sig själv till denna beklämmande sits genom ett låta ett gammalt fattigarv styra politiken och enbart satsa på det materiella. Kött och Ande är förstås eviga fiender och givet en historia som ett fattigt land i världens utkant (Ultima Thule om man är nazianstruken) kom Köttet (kroppen, det materiella) i första hand. Se den svenska kvällspressens sorgliga kroppsfixering, även den ett arv från den rasistiska rasbiologi det till Sveriges eviga vanära det ankom att föra ut i världen med Hitler som varm anhängare.

HH har Månen med Jupiter vilket borde rädda henne från att bli kodum, men sinnet är orienterat mot det jordiska i Stenbocken och Jupiter har en av sina svagaste positioner här enär disponenten är Saturnus och dessutom inte ens konstruktivt kopplad till Jupiter. Det blir lite, "hallå? är det någon hemma?"

Uppenbarligen har HH fötts till ett lyckosamt hem: Månen och Jupiter handlar ibland om förmögenhet, men inte alltid. Jupiter som den högsta kastens symbol indikerar åtminstone att hon uppfostrats till att bli en "skötsam flicka" och med Jupiter-som-framgång att hylla tillväxtekonomi och vinster. Hon är ett vanligt barn av ett döende system. Kartans många icke-kontakter får det att verkar som hon haft kontakter som hjälpt henne ända fram till vd-sitsen. Kanske är HM bara en rätt korkad organisation så att vilken räknenisse som helst kan bli chef...

Eftersom Solens grad av samarbete med Saturnus ger "kosmisk intelligens" i de få fall där all symbolik sammanfaller på bästa sätt, kan åtminstone så mycket sägas, att Solen i Jungfrun och Saturnus i Vattenbäraren åtminstone inte är skadlig. Hinduisk astrologi låter inte Saturnus kasta hårda och störande 90-gradare (enbart turbulenta Mars kan sända "onda ögat"). De två elementen är Jord respektive Luft, och har vissa fördelar. 

Bloggen kallar kombinationen "rationalism" eftersom Luftens intellektualitet här knyts till det konkreta/praktiska (Jord). Men så var det det lilla problemet att Solen i Jungfrun visserligen ser all data men Saturnus undertryckt av Ketu har (likt Sverigehoroskopet!) ingen konceptuell överblick av rätt slag. Saturnus som gudomlig intelligens är undertryckt och därmed blir människan inte mer än den lägre grad av begåvning. Kanske mäter intelligenskvoten okej, men det är inte måttet på verklig intelligens utan människan som gjort sig själv till alltings mått. Platon hånade den här typen i sin berömda dialog Sofisten (rekommenderas).

Eftersom tid saknas kan inget sägas utifrån 3e huset som brukar kunna spela in och beskriva artikulationen av den intelligens man nu ändå fått en portion av från högsta himmelen. Inte heller 5e eller 9e dharma-huset kan identifieras med bara en månascendent, så mer än så här blir det inte. Av det man kan ana sig till är HH den sista som skulle göra tester av andra, men hon har säkert hyrt in en stab "kognitiva specialister" som föreslagit dessa rasrenhetstester på det AB kallar kontorspersonal, vilket är en mindre skymf mot den här gruppen som beskrivs som företagets inhouse it-specialister.



PS. Det allseende ögat tecknas ofta inuti en triangel och astrologins DHARMA-triangel (den gudomliga och därmed universella ordningen - husen 1, 5, 9) är förstås bara del av en urgammal tradition som inte ens startar med talmystikern Pytagoras. Han sades ha rest österut och inspirerats av tankarna där. Man kommer osökt att tänka på den antika kinesiska formuleringen: Det Ena gav upphov till det Andra, det Andra till det Tredje och det Tredje till de Tiotusen (oräkneliga) tingen (i fenomenvärlden).



Inga kommentarer: