Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 mars 2023

Sveriges karaktär ur perspektiv av 500-årsjubileet

 

Frågan när ett land egentligen föds är inte solklar. Men Sverige tycks ändå ha bestämt sig att vi definitivt dumpade arvet från de rövare som kallas vikingarna i och med valet av Gustav Vasa till kung. 

Att Sveriges 500-årsjubileum i år tar avstamp från "personvalet" snarare än konungaämbetet (Vasas officiella kröning i Uppsala domkyrka skedde flera år senare), säger en del om dagens Sverige och förmodligen också Sverige av igår. Åtminstone tillbaka till 1974 och dåvarande regeringens  "statskupp" mot kungahuset som kringskar deras makt till ... ingenting.

Snabbkurs i nationaldagen:

https://popularhistoria.se/vardagsliv/hogtider/start-for-rod-nationaldag

Det nationalhoroskop Sideriska laborerat med under flera år indikerar ett folk som är närmast hopplöst avstannat i tillväxten eftersom Månen i Väduren ägs av Mars i Oxen vilket symboliserar ett spädbarn helt beroende av födoämnen för kroppen. Att börja tänka på detta tidiga stadium är inte att tänka på - detta är personfixeringens allra första skede: fysisk kropp + näring.

Skribenten Alice Teodorescu-Måwe har likt en gatflicka dragit runt från ena rikstidningen till den andra, Göteborgs-Posten, Expressen och senast Dagens Nyheter för att sprida sin antisocialistiska propaganda. Hennes horoskop, så född i Rumänien hon är, illustrerar väl den hunger och kamp för tillvaron som alltjämt syns i det moderna Sveriges karta. (Såväl hög som låg drivs av denna tomhet och hunger, men eliten bäddar in den i en hinna av köpt elegans.)

Sveriges Måne/nationalpsyke vill brinna likt Eld men basen är Mars i utbrända Jordens tecken Oxen! Som kvinna kan det tyckas passande att nysvenskan Teodorescu vänder på steken med Månen i Oxen och dess fundament Venus i den brinnande passionens Vädur. Gatflickan som vill förbättra sin status, helt naturligt för jordens kryp men knappast ett omen om en andlig horoskoptyp. (Solen aspekt Jupiter ger "tumme med eliten" eller lyckosam karriärism eller helt enkelt född till välsituerade föräldrar.) Eldkampen om Jord - materiella besittningar - kommer först. Det är första trappsteget i Maslows behovspyramid.

Se ett antal inlägg taggade
"Planeters relativa förhållande"
för mer info

Som helhet bottnar bristen på ideologisk neutralitet på att hennes Eld/Jord-krig drivs av avundsjukans egen position i den osammanhängande "6-8-relationen": Mars i negativt "monstermagnet"-läge" i Skorpionen är svart i sin begärsfullhet. 

Avund på andras välstånd kan driva en individ och inte bara den fattigdom hennes debuttext i DN förrädiskt söker förringa som faktor till samhällsstörningar. Har aldrig sett så mycket gammal skåpmat omförpackad kring en extremt tentativ rapport från BRÅ. Men det är ju den nivån Våldarskij placerat tidningen. Basal info för landets nya generationer halvt läskunniga. Kapitalismen söker aldrig förbättra samhället utan bara kapitalisera på det. Teodorescu tycker på högervis att föräldrarna ska ta mer ansvar när kapitalisterna roffar åt sig av den marknadifierade staten...


Åter till det egentliga Sverige.

Med detta moderna harvande alltjämt på zodiakens tidiga nivå (Vädurens ego, Oxens materialitet), så mycket enklare då för de få smarta som lagt beslag på landet och använder dess folk som trälar - hela den beskrivning av samhället som lärs ut i skolan, komplett med representativ demokrati där folket avsäger sig alla sina rättigheter i tron om att de folkvalda ska vara något annat än Maktens fulspel mot de breda folklagren. Eliten härskar lugnt över mentala spädbarn i vetskapen om att inte ens en av tusen medborgare nås av impulsen att förkovra sig och förstå vilket liv de fötts till.

Många "folkvalda" politiker förstår inte ens själva att de går fiendens ärenden väg förrän de själva torskat på privilegielivet, vilket syns inte minst i sossars strömhopp över till Närighetslivet, ansvarigt för den nya fattigdom kapitalismen nu dragit in befolkningen i - alla pekar finger mot Putin istället för att inse att svenskarna är ett girigt folk där alla söker berika sig på den andre. 

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/2BjeQ4/handeln-tjanar-stora-pengar-pa-inflationen

Det finns inte mycket demokrati i detta land och bland de första observationerna till det moderna Sverigehoroskopet är att Vattenbäraren inte representerar hela folket utan den minoritet som fordom utgjordes av kung och adel, men från Regeringsformen 1974 snarare rör det politiska ledarskapet och storfinansen. 

"Folket", lågt som horoskopets betyg är, är icke desto mindre så duperat att det blickar mot eliten som sina förebilder! Därav kommer högersosseriets impuls att förakta sina rötter och förespråka "klassresa för alla, för nu låter vi botten gå ur detta land - rädda sig den som kan till den vinnande sidan i senkapitalismens tid". 

Det var väl en evig tur att vi tog in flyktingar i stora lass att skitjobben nu kan göras av alla dessa infama arbetare som kommit upp sig ett pinnhål eller två! Ingen svensk ska behöva cykla runt med lunchlådor åt sina landsmän/överherrar, men en mörkhyad passar bättre i slavrollen. Näringslivet har till fullo anammat svenskarnas gamla rasbiologi som lever och har hälsan via kapitalismens själva konstruktion.

1974-horoskopet kan sägas behålla sina medfödda ödessymboler men vilka som befolkar dem har skiftats ut. På många sätt beskriver folksjälens låga Vädurs-sida inte längre svensk arbetarklass, Barnets symbol ska numera hellre läsas som Debutanten eller Nykomlingen (läs: invandrarna). Nykomlingarna axlar nu bördorna i det grova missbruk av sina medmänniskor som Sverigekartans mer elitistiska delar ägnar sig åt, ledda av överstepräster som Finansministern, Riksbankschefen och allsköns ekonomister. 

Jupiter, enligt antik doktrin en nobel planet, är i Sverige enbart en symbol för Storfinansen eftersom landet officiellt gjort sig av med "olönsamma" ämnen som religion och filosofi. Slavägare och deras arbetskraft, det är allt detta lands officiella "religion" kretsar kring. Duperas inte av ett och annat "kulturevenemang", som Eurovisionsschlagern, detta är bara opium för ett folk som framavlats utan vett att efterfråga ett bättre liv.

*****

Nyliga inlägget om staden Umeås grundande fäste uppmärksamheten från det svenska problemet med att ha hängt fast vid den julianska kalendern ovanligt länge och problemet att veta om källor uppger datum enligt gammal stil eller konverterat till modern still. Inte heller Sveriges 500-årsfirande undgår detta problem. 

Svenska Wikipedia låter förstå att nationaldagen firas utan avseende till kalenderbytet. Att den 6 juni både omfattar valet av Vasa som kung 1523,  1809 års Regeringsform och 1974 års Regeringsform är svensk förvirring så det förslår. Traditionen dominerar över konsekventheten, men turligen valdes Vasa före den europeiska kalenderreformen och astrologiprogrammet hanterar därför korrekt datumet. Nedanstående karta är astronomiskt korrekt. Svenska horoskop har berett den här bloggaren problem, så jag vill understryka den saken, inte minst eftersom det finns spektakulära kopplingar mellan "Ur-Sverige" och det moderna nationalhoroskopet.

Att svenska delen av internet saknar uppgift om när under dygnet Vasa valdes i Strängnäs är inte förvånande. Kanske inga skriftliga källor ens noterat tidpunkten och även om så skett saknar Sverige astrologisk tradition. För många svenska företag är det lögn att hitta ens datumet för deras grundande, året är allt som anses behövligt att bevara åt framtiden.

Som tur är duger dygnets midnattstimma gott som startskott för en avlägsen tilldragelse och är det grundvärde astrologin faller tillbaka på i brist på mer exakt tidpunkt. Även 1974-horoskopet (liksom Storbritanniens) utgår från midnatt och det med goda resultat. Det moderna Sveriges Vågascendent i 21a graden, baserat på midnatt, har gradexakt korresponderat med flera viktiga händelser. (Tyvärr började jag aldrig lista dessa händelser och de ligger utspridda över många års bloggande om Sverige, svenskhet eller landets planetära transiter.)

1523-kartan, midnatt dygnet Vasa väljs till kung:


Några tekniska iakttagelser av stor betydelse:

  • Vattenbäraren i öster, det som långt senare blir det moderna Sveriges soltecken. 
  • Vattenbärarens två "verksamma välgörare" är dess egen härskare Saturnus, samt Venus (som i hinduisk astrologi håller patriarken Saturnus som en planetär vän, till skillnad från det "moderna" Sverige där kvinnan (Venus) av viss typ bekämpar patriarkatet (låt vara ett degenererat sådant).
  • Solen (här i Tvillingarna) betraktas av Saturnus (diktatorn) som neutral faktor, men med ascendenten som utgångspunkt för en prioritering, är Saturnus i öster viktigare än Solen. Minns Vasas "enhetsstad" - där hörs Saturnus röst, kontrollören som håller allt samman!
  • Den stora rikedomens Jupiter är dock en verksam illgörare ur ascendenthärskaren Saturnus perspektiv. Ingen större rikedom finns än sjunde himmelen vars "enhet" innefattar allt. Jupiter eller sjätte himmelen kan inte tillföra Saturnus något gott! Här syns den formella starten på den beklagliga traditionen där överheten betraktar svenskarna som slit- och slängprodukter enbart födda att tjäna "enhetetsstaten", inte olikt hur Putin i vår tid kastar in soldater med spadar i händerna i sina försök att utvidga Ryssland...

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

Här finns en inbyggd konflikt mellan "gasa och bromsa" (Jupiter/Saturnus) redan i "Ur-Sveriges" födelse! Men det finns mer att säga, för välgörarna Saturnus och Venus har båda sina egenheter...

Tar man dygnets första andetag som startpunkt för Sverige händer således remarkabla ting. Vattenbäraren inte bara stiger vid Sigtunas östra horisont, här är den i normala fall lyckobringande Jupiter inte bara exakt utan t.o.m. perfekt - avvikelsen är ±0° och gradtalet är, hör och häpna, Vattenbärarens 16e grad. Ur-Sverige är en ond Lycksökare från första dag - märkligt nog samma omen som i det gällande nationalhoroskopet.

Exakt i 16e graden står numera Solen i Vattenbäraren i det moderna horoskopets 5e hus för Eliten, vilket gör det solära eller härskande skiktet till illgärningsmän ur perspektiv av det moderna Sveriges Vågascendent. Vågskålarnas princip fungerar definitivt inte med ledarfigurer och deras favoriserade position, Vågen representerar snarare direktdemokrati. 

Vågskålarna är astrologins kanske mest avancerade tecken eftersom gudarna här utmäter rättvisa följder för nationens (eller individens) vandel i det ögonblick entiteten dör. 

Tyvärr ger kartan ovan ett lika lågt betyg åt Ur-Sveriges filosofiska tankehöjd som det moderna Sveriges omen i frågan. 9e huset i Vågens tecken är beroende av Venus, och denna står i egoprincipens Vädur. För andra gången i samma karta dyker personlig utblick - nationell självfixering eller inskränkthet - upp som en dominant. Frågan är om inte "det bästa huset", det nionde för landets filosofi och religion subtilt påverkar nationalsjälen i lika hög grad som den diktatoriska envåldshärskaren Saturnus i egohuset, första huset (mer om denna strax).

Precis som 1809 års nationalhoroskop beskrivs det breda folket som olycksbarn, felfördelade och inte mycket att se fram emot: Månen i Fiskarna är en känslomäsigt tillfredsställande position enbart för dem som i egots förglömmelse lägger allt krut på att rädda andra. Det är en human position till skillnad från Vattenbäraren och de andra Lufttecken som tenderar att intellektualisera och rationalisera...

Vid tidigare kommentarer har 1809 års horoskop bedömts teckna ett trevligare folk än vid nästa stickprov (1974-kartan). Något händer här, och det är naturligtvis socialismen som i Sverige aborteras på ett tidigt stadium, blir urvattnad socialdemokrati och snart nog börjar undgå en inre förvandling - fram till det haveri vi nu sett med ett antal tokiga partiledare på rad, alla svårt högervridna och angelägna och ställa sig in hos den onda Jupiter/Storfinansen (=landets reella makthavare). Socialdemokratins slutliga haveri kom i det forcerade beslutet om NATO-ansökan som om vi var världens räddaste och mest ryggradslösa folk. Ryssen var ju inte ens något överhängande hot. USA lurade än en gång den "dumma svensken" (som ryktet utomlands vill ha det).

Att den enkla delen av folksjälen från 1523 och till det moderna Sverigehoroskopet bara rört sig ett pinnhål, från Fiskarnas ego-förglömmelse till ego-centrerad Vädur, förfaller närmast som om den enkla folksjälen regredierat. Svensken var en bättre människa förr innan reklamens "för det är jag/du värd" fanns. (Hörts i bruk för både glass och schampo - kemiindustrin kränger kanske samma samma ingredienser för båda produkttyperna.)

*****

Att Sideriska förklarade det moderna Sverige dött vid 48 i början av 2022 berodde inte på en smygspaning på Vasas Ur-Sverige ett år i förväg utan var mer en känsloimpression utlöst av den indiska läran om de planetära ödescyklerna.

Men bit för bit kom 2022 att visa hur detta kan stämma. När till och med en av Aftonpladdrets NATO-hökar, Wolfgang Hansson surt börjar kalla Sveriges odemokratiska NATO-anslutning "en fars" (regisserad av Elitens i vår tid ovanligt klantiga politiker), då vet man att Sverige har sett sina bästa dagar. (Hansson vänder förstås udden mot alla andra än Sverige i sitt utrop om fars, han har inte betalt för att vara objektiv.)


Perioden sammanfaller med hinduisk astrologi som nu ser Sverige i "Lilla Dödens period" Saturnus särskilt dödliga tid inom ramen för den likaledes onda rikedomsplaneten Jupiter (också koncentrerad till Elitens 5e hus) och dess övergripande storcykel 2020-36. Problemet är att den egentligen principfasta och perfekta grundvalen Saturnus fungerar illa i nationalhoroskopet och i långa loppet tjänar Elitens ledare och rika människor väldigt illa (men de märker inget eftersom kapitalismens perspektiv är ack så korta). 

Att upptäcka att dessa två motpoler, expansionens Jupiter och kontraktionens Saturnus är nära konstellerade i Vasa-som-kung-kartan, är minst sagt förunderligt. 

Men istället för att som i 1974-kartan en defekt Saturnus söker kontrollera de "verksamt onda" Solen och Jupiter i elithuset, stod de 1523, vid Sveriges "ur-födelse" båda tillsammans och det vid midnatt i det subjektivistiska och egocentriska 1a huset: med Vasa föds en personbaserad diktatur (eller möjligen fåmansvälde, kungen och adeln) som ännu 1974 gällde men nu representeras av andra intressenter i ett handelsbaserat samhälle där hela spelet handlar om att skicka kostnader ner på befolkningen för att Eliten ska kunna flyta ovanpå.

1523-kartan stämmer väldigt väl med det moderna horoskopet från 1974 eftersom motpolerna Saturnus och Jupiter får sina diametralt motsatta innebörder accentuerade genom att båda stå vid östra horisonten. Till skillnad från det moderna Sverige har rikedomsskapande Jupiter en perfekt position i öster, medan spärren eller bromsen (som hindrar Jupiter från att bli en bubbla som spricker), här har sin allra sämsta position. Ego-området och envåldshärskarens Saturnus (diktator) går inte för sig, det anses astrologiskt vara en olycklig form av egocentrisk makthunger. Verklig makt är alltid distanserad från enskilda "jag".

Landet/Vasa tar alltför mycket ansvar på sina personliga axlar och har bara det subjektiva och begränsade egot som utblick. Alternativt kan man påminna sig Saturnus funktion som Liemannen och fråga sig hur lämpligt det är för Döden att visa anletet i öster, där man räknar med att Nytt Liv ska framträda. Vasa som kung/Sveriges Ur-sprung bär på närmast olöslig konflikt och en bättre beskrivning av Gränsen och Expansionen i ohelig allians kan knappast tänkas än den Stormaktstid som landet snart skapar sig.

Astrologin lär ut att Saturnus visar sina sanna kvaliteter bättre i antingen maktposition (10e huset) eller framför allt i väster (7e huset) där den efter ett liv/en dag vet vad som är viktigt och vad som inte är det. Ända sedan Ur-Sverige/Vasa har vi varit ett grötmyndigt folk som spelar äldre och mäktigare än vi är, och här börjar alltså landets eländiga problem med vad det försöker vara,  med krigarkungar och politiker som vill rädda världen fast de inte ens kunnat kapa Girighetens demon inom det egna landet.

Redan i valet av Vasa finns alltså den slitning som i backspegeln är så uppenbar i 1974-kartan.

Det tog Sideriska flera år att fatta allvaret och demokratibristen i det moderna Sveriges lurendrejeri mot Folket - astro-symboliken är subtil och bara den hinduiska astrologin ser nationens andliga syndfullhet med precision, västtraditionen har inte ens redskap för att förstå när och hur t.o.m. den stora välgöraren Jupiter, kan bli en sniken och uppblåst överhet som söker lura det enkla folket på konfekten.

*****

Att hitta Vattenbäraren och dess interna konflikt mellan "lycksökare" och "diktator" borde vara tillräckligt för att avblåsa 500-årsjubileet och ersätta med någon sorgeceremoni där svenskarna får piska sina ryggar och beklaga VAD de kommit att bli, till synes utan egen förskyllan.

Men det finns en sak till som är slående i jämförelse av de två nationalkartorna. Och det är att Sverige som nyfödd nation är uttryckligen vansinnigt redan från valet av Vasa. För tillsammans med denna motsättning mellan Saturnus ansvarstagande (tyvärr i det snäva ego-perspektivets väderstreck) och den lyckosamma Jupiters oförvägna chanstagningar, stiger också äregirighetens demon Rahu i öster!

Detta är definitivt överkurs beroende av den kosmologi som genuin astrologi måste utgå ifrån. Rahu är en sublunär demon som avundas de planetära gudarna och vill bli storslagen och evig som dem. Som en besatt karriärist lånar sig Rahu lätt till oetiskt handlande. 

I dagarna, långt efter 1523: Telecomjätten Ericson och ett svenskt flaggskepp i världen, betalar drygt 2 miljarder kronor i böter för att slippa dras i amerikansk domstol för sina korruptionsaffärer - i plural. Ericson hycklar och säger något om att det är en lärdom att ta med sig!

https://www.justice.gov/opa/pr/ericsson-plead-guilty-and-pay-over-206m-following-breach-2019-fcpa-deferred-prosecution

(Nyheten från amerikanska Justitiedepartementet publicerade den 2 mars 2023 och faller in under Sveriges fleråriga cykel "Lilla döden". Det är den defekta Saturnus som möjliggör den svenska näringsidkarens osedvanligt kriminella sinnelag!) Man kan också fatta "lilla döden" som en pinsamhet för Sverige bortom alla sans, precis som att tillåta Koranbränningar och förolämpa miljarder troende. Sveriges ohälsosamma moraliska ryggrad har verkligen gått i dagen på den korta tid som gått sedan Saturnus i transit återvände till sin egen Vattenbärare och visar hur illa landet förvaltat ett i grunden så gott tecken, som symboliserar ett enat kollektiv.)

Det vill sig inte bättre än att Ur-Sverige föds med denna Rahu, denna låga ambitionsnivå som ultimat styrande planet i horoskopet. Att Vasa genast rövar alla rikedomar från Katolska Kyrkan i Sverige visar att den onda rikedomssuktaren Jupiter vid ascendenten visserligen är omedelbar men att Rahu verkar från en djupare och mer oupplyst för att inte säga aktivt ond nivå.

Ingen annan faktor når så långt fram i sitt zodiaktecken som Rahu i Vattenbärarens 25e grad. Demonen är landets Atma Karaka ("själens signifikator" - här syftande på nationalsjälen). Landets själsliga ambition är inte högre än en demon som hör hemma nära jordytan men som vill komma upp sig i världen! Känns detta igen? Det var samma upptäckt bloggaren gjorde 500 år senare när Sverigekartan valdes som exempel på hur den gamla läran om "daimonen" studerades! (Se Dold Daimon del 2 - att där diskuteras andra ändan av månnodsaxeln ska inte förvirra - det är samma sublunära demon men betraktad ur två perspektiv.)

Att Sverige varit en egoistisk demon bland världens länder i så många århundraden har så klart gått befolkningen spårlöst förbi. Man är hemmablind av att bara vistas i sitt eget akvarium och när välstånd spreds nedåt och medelsvensson började åka på billig chartersemester tog man med sig samma skygglappar som detta personfixerade kungahoroskopet symboliserar i 1a huset.

Det finns mer att säga om Rahu. Inte bara är den Atma Karaka, den fungerar också som en tidsmarkör med månnodernas långsamma rotation (baklänges) genom zodiaken. Det är fascinerande att se hur Sverige börjar "på topp" 1523 med personlig äregirighet hos Vasa (som översätts till en primitiv personalistisk nation som tror de ägnar sig åt individualitet fast personlighetens stadium bara fixerar sig vid kropp och kläder och yttre livsstil).

Men med tidens gång vänts allt på huvudet och 1974-kartan visar inte längre "despotisk ambition" (Saturnus + Rahu) som lyckas (Jupiter) utan Saturnus förklenad av Rahus motpol, södra månnodens Ketu och denna stilstudie i ynkedom och usel kontroll och fast hand ÄGER Elitens Sol och dess rikedoms-Jupiter och gör det från den "goda karmans" 5e hus. 

Ur-Sveriges dominanta äregirighet "under månen" visar sig matcha Sideriskas dödsdom för det moderna Sverige under motpolen, halshuggningen för ömkliga jordiska ambitioner. Rahu och Ketu står som tes till antites och att nodaxeln vid riksdagsvalet 2022 EXAKT vidrörde den enkla (och duperade) delen av den svenska folksjälen, förefaller säga något om den celesta mekaniken!

Det är således inte svårt att se att ett TEMA skymtar i båda kartorna men att det "moderna Sverige" som börjar med inskränkningen av kungahusets makt är början på Sveriges mest dekadenta tid någonsin, och som slutar i den socialdemokratiska fadäsen att ansluta Sverige till världens största mördare, USA. Analys: 0. 

Traditionell vänskap mellan Sverige och USA (då: utvandrarna, nu: handelsförbindelser) förblindar Eliten och toppskiktets tid för fattigdom kommer 2036 när Jupiters rövarcykel (då näringslivet bestulit folket på all livskvalitet) slår om och Saturnus tid av Stora Döden anländer. 

Allt detta finns häpnadsväckande nog förutsagt i det horoskop som motsvarar officiella Sveriges startskott. Att inte 1523 års horoskop granskats tidigare är en fadäs, det medges. Men å andra sidan krävdes många omtagningar om det nuvarande landet för att fatta att roten till det onda låg i valet av en "stark man", Gustav Vasa! Ett primitivt land som aldrig förstått konceptuellt tänkande utan alltid valt "personen" före de högre verkligheter människan har det i sig att frigöra.

Det skulle inte förvåna om det är Tredje världskriget som drabbar Sverige extra hårt eftersom vi bjöd in NATO:s kärnvapen och striden om vem som blir nästa Världshärskare når sitt avgörande. Kina tar så klart Taiwan och USA vågar inte, men 2036 känner de att de måste markera - och nu handlar det inte längre om USA i proxykrig via Ukraina utan en direkt uppgörelse med Ryssland om silver och bronsmedaljerna - för att tala det enda språk som fungerar i Sverige. Enkla metaforer hämtade från vardagen.

*****


I något enstaka inlägg har jag provat tanken att Saturnus, gränsdragaren, inte ens fungerar på kosmisk nivå om man är svensk. 1974-kartans konjunktion mellan Saturnus och södra månnoden Ketu antyder att Saturnus i själva verket inte längre fungerar som sjunde himmelens herre eftersom den knutits till den sublunära månnoden. Sverige lever i en fantasibubbla där allt som är högre underordnas svenskens låga och jordnära utblick.

Svenskens himmel finns därför inte längre representerad i dess fakticitet. I medborgarnas essentiella natur - de är själar från en högre verklighet ("himmelen") - är denna mörklagd som följd av samhällets fokus på villfarelsen att naturen och det biologiska hölje är allt som finns att säga. 

Därmed passar Liemannen ytterst bra som symbol för en Saturnus som förlorat sin högre denotation. Vad värre är att kartan gör ett sådant skämt till fundament för Solen och Jupiter och Merkurius - naturen som bas för ledare, storfinansen och de pinsamma svenska medierna vars kroppsfixering närmar sig det kriminella. Jag menar, detta är nationens medvetandetillstånd 2023:

Det inom denna mänskliga identitetskollaps man ska förstå bloggens återkommande reservationer mot exempelvis män som spökar ut sig till kvinnor och läser sagor för impressionabla barn.

Hur kan ett land leva vidare som degraderar en hel befolkning till patetiskt självupptagna nivå? Det är helt upp till den enskildes individuella karma att vakna ur den svenska drömmen att få kliva in i den amerikanska drömmen och landa bland de fördömda själarna. 

Det moderna 1974-Sverige är "helt uppe i det blå" och inte på ett andligt vis. Det är ett rotlöst folk eftersom kartan beskriver en mental extremism (dårskap!) som företrädesvis springer ur det kapitalistiska konsumtionssystemet i kombination med undertryckandet av verkligt tänkande (kartans utslagna 9e hus för filosofi och grundforskning). Den utbredda könsdysforin i Sverige (som det verkar av mediernas bevakning) har allt att göra med landets rotlöshet eller bristfälliga Saturnus. Då blåses bubblor upp på löpande band och alla spricker de snart som de inbilska fantasifoster de är.

Sanningen är alltså att landet nådde vägs ände 2022, men en modern buddhistisk liknelse säger att "fläkten snurrar en stund ytterligare sedan elsladden dragits ur". Buddisterna syftar förstås på elströmmen som det omtöcknade begär från den Irrationella Själen (kroppsrelaterad) som trälbinder människans högre väsensled i Kretsloppet. Det är med andra ord för sent i tiden för Sverige, landet är under Domen och kommer att kunna utkvittera vad tillkommer det.


Inte direkt kretsloppet men väl
hinduismens/buddismens
medvetanderegioner/riken.
Klicka för läsbarhet
(översatt/justerat lån från nätet)



Bonusspaning

Jag tittar på en webbsidas källkod och ser "2023-03-02T16:59:21-05:00" för exakt när den amerikanska regeringssidan lägger ut nyheten om Ericsons bötesförläggande (för att undvika åtal... den onde rike mannen kan alltid köpa sig fri från Lagen).

Det ser ut som servern är inställd för GMT/UT (eller vad referenszonen kallas för tillfället) och från detta är subtraktionen -5 förstås den amerikanska västkusttiden som gäller för t.ex. Washington D.C. Ett horoskop kan därför ställas med lokal ascendent. 

Klubbslaget vid utdömandet av böterna vore mer exakt, men tillkännagivandet inför världen om det svenska skurkföretaget berör potentiellt Sverigehoroskopet och då särskilt dess anseende inför världen (hus 10). Låt se vad lokal ascendent för 11:59 i Washington resulterar i.


USA-horoskopet utmärks av paranoia, särskilt på det utrikespolitiska området (samma paranoia kan faktiskt ses som en drivkraft att med kommunistskräcken lysande ur denna galna nation placera en man på månen före Sovjet - dödsskräck och fruktan som motivation kan inte underskattas).

Men likväl visar just det här horoskopet för en tilldragelse att det amerikanska Justitiedepartementet är glasklart. Högsta betyg för rättrådigheten i det beslut som här kungörs (om men accepterar att den rike mannen kan köpa sig ur samma trångmål den fattiga döms för).

Kommunikationens Tvillingar stiger i öster och Merkurius står i perfekt konjunktion med lagens görare, Saturnus (exekutiv makt här som "verksam välgörare"), och i 9e huset för det gudomliga samvetet och Lagen. Universums morallag fungerar här precis som tänkt: kommunikationen når ned på jordmänniskornas nivå via sändebudet Merkurius.

I Vattenbäraren finns också Solen (vid kungörelsen bara två dagar bortom en konjunktion med Sveriges födelse-Sol). Det är enkelt att se att detta handlar om Sverigehoroskopets korrupta elithus, det 5e, där Solen/nationella ledare (alt. "landets identitet") och Sveriges Jupiter/storfinans håller hus. (Båda dessvärre tekniskt sett "verksamma illgörare"). Se Cervenka skriva om svenska företagsledare om minsta tvivel finna om den "verskamt onda" Solen i det moderna Sverigehoroskopet:

https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/WR8VKg/cervenka-naringslivet-ar-sin-egen-varsta-fiende

Men mellan sig har Elitsvensken också förfalskare och desinformatören Merkurius, här degraderad till följd av sitt omgivande sällskap. Därför blir Merkurius i rollen som handelsmannen föga mer än marknadsplatsens tjuv, en mutande och i djupt oärlig skit! Läs Cervenka!

Mer behöver inte sägas. Kungörelsen matchar och utlöser ett typiskt "Det här är ditt liv och vad det varit värt" - den typiska effekten när rannsakaren Saturnus passerar viktiga punkter i ett individhoroskop. "Domedagen" är en pågående process och inte en enstaka "världens undergång"...

Att Sveriges månägda 10e hus för ryktbarhet skadas var en gissning som inte infriades, men det publiceringshoroskopet visar är ännu mer träffsäkert. Sveriges femtehusare ("eliten") bör rätteligen drabbats av Herrans tukt och förmaning: det kostar att vara en ärelös profitjägare om skumraskaffärerna på minsta vis drar in USA i skiten.

Om Kapitalismen som sådan inte var en så diaboliskt primitiv plattform kunde man applådera bötesföreläggandet. USA:s rättsväsende verkar fungera bättre än det svenska där efter en dom "snippa" avhandlas i dagarna tre medan medierna (de korrupta) förläget nämner men omedelbart släpper frågan om Ericssons korruption snarare än ta den pinsamheten som underlag för artiklar som avser väcka allmänheten om det gift penningtänkandet genomsyrat hela befolkningen med. Var och en försöker agera som Eliten och det finns inget att tala om i Sverige förutom pengar. Ja inte ens det, eftersom privatekonomin är tabu i landet.

Att horoskopet innehåller båda penningplaneterna Venus och Jupiter i 10e publika huset kan troligen precisera vad detta horoskop handlar om: Venus är en god planet för kommunikationens Tvillingascendent, men den har infekterats av den verksamt onda Storfräsaren Jupiter. Venus är vidare tillfällig ägare över det 12e huset för ekonomiska eller andra förluster, och att finna Venus upphissad i offentliga tionde tillsammans med en Storgangster tyder på att det är tillkännagivandet av böterna som illustreras här.

Sensmoral: den född med Tvillingarna stigande i öster ska passa sig noga för samröre med de onda rika - det kommer att skada den egna Venus-balansen - omdömet! Som det gamla ordstävet löd: "Visa mig dina vänner och jag ska säga dig vem du är."

Sensmoral 2: Horoskopet för Vasas val till kung och det moderna horoskopets överlappande symboler borde få den med minsta anspråk på att vara en rationellt tänkande människa att undra om Väst förnekar fler sanningar som forntida människor listat ut. Sverige syns verkligen än idag lida av den förbannelse som landets bygger sin begynnelsemyt på.

 

//Signerat bloggarens personliga daimon

...som av en händelse lokaliserad vid Vattenbärarens 16e grad i bloggarens 9e Dharma-hus, och således i position att via perfekt konjunktion med det moderna Sveriges ledarskap kommentera nationens Sol i 16e graden. Detta var jag inte ens medveten om tills i början av 2022 när daimonens lott började kommenteras, åtskilliga år efter att nationalhoroskopet manglats gång på gång.

Undertecknad låter sig ibland fascineras av hur märkligt astrologiska omen kan uttrycka sig i praktiken. Jag får väl skylla på att mellannamnet Erik - "kung" - vandrat som släktnamn i flera generationer på farsgubbens sida. Kanske blotta ord har en pådrivande effekt?

Bara på Sideriska kan det läsas om Gustav Vasa och Ericsson som två av många skönhetsfläckar på det här landets vingliga färd mot att nå en intellektuell självbild som har det den ultimata verkligheten att göra. Det moderna svenska horoskopet visar hur riskabel det mentaliserande Luft-elementet är om man skär av det från det andliga perspektivet.

Något liknande har en egentligen inte alltför sorgtyngd kolumnist i Expressen upptäckt:

https://www.expressen.se/noje/kronikorer/therese-loberg/att-bo-i-sverige-dodar-min-sjal--langsamt/


1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för påminnelsen! Det var en déjà vu att läsa om de senaste 2,2 miljarderna men myntet trillade inte riktigt ned (händer ofta på bloggen)! Vilket skurkföretag!

Här nämndes 2019-korruptionen och hur den "samverkade" med Sverigehoroskopets korruptionsbenägna rikemansplanet:
https://siderisk.blogspot.com/2022/02/korruptionen-i-ericsson-och-sveriges.html