Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 maj 2011

IT & demonangreppet mot det svenska psyket

I det här långa inlägget (1800 ord) återvänder jag till det svenska nationalhoroskopets blackout under tjugo år och tittar närmare på det tredje huset, den sk. kommunikationssektorn - under vilket bl.a. it-industrin sorterar. Den astrologiska diskussionen börjar drygt halvvägs in i texten.



Vad är det Aftonbladet gör sig skyldiga till när de låter oinformerade unga skribenter vinkla historien om de två livstidsdömda porrteknikerna i riktning mot en snyfthistoria?

Männen verkar skyldiga som Synden själv, att döma av en mer välunderrättad utlandssvensk med koll på alla fakta i målet.

I svensk press får de istället okommenterat bedyra - likt Adolf Eichmann i rätten för massmord på judarna - att de bara gjort sitt jobb med det tekniska.

I själva verket, enligt utlandssvensken, drev de verksamheten och betalade ut lön åt de fängslade kvinnorna. Att titta in på utländska forum ger också en kylig bild av hur de här två svenskarna ytterligare drar ner omvärldens syn på vad svensken är för underlig typ.

Det gäller att inte ramla ner på personnivå här och empatisera med deras snåla risportioner i fängelset. Det vore att missa nivån på deras förbrytelse. De här två it-teknikerna tillhör samma kategori som hackarna i Pirate Bay, de är alla själlösa kriminella.

*****

IT-Sverige har fostrat en ny generation människor helt utan moralisk kompass. De tänker i siffror, vilket civilekonomen Fredrik Reinfeldt i den politiska implementeringen av sin "monetära tankestil" visar att människor som tror sig själva om att vara rationella i själva verket skadar livet, skadar kulturen, skadar medborgarna. 

Datorn - den ultimata räknedosan - har helt derangerat den unga it-hackerns världsbild. Skulle man i avgiftningssyfte tvingas dem att fasta från en dator f.o.m. i dag, skulle man strax finna nioåriga barn inuti 30-åriga mäns kroppar. Utan lång psykologisk behandling kommer de inte att i detta liv hinna förvärva en normal och allsidig psykologisk natur.

Sångerskan Kate Bush hyllas nu för att hon redan 1989 förutsåg hur störda människor fixerade vid sin it-utrustning skulle komma att bli. Låten hette "Deeper Understanding" och är bortom textens ironi en rent profetisk förutsägelse som blivit bokstavlig verklighet.

För att inte tala om människor som i sina arbeten tvingas umgås hela dagen med en dator. De rapporterar om känslor av maktlöshet inför programmerare som tänkt krångligare än den rakaste vägen att utföra en uppgift.

*****

De två normlösa it-teknikerna representerar en ny ondska som spridit sig genom Sverige och bl.a. påverkat hela arbetsmarknaden och hur personal anställs. 

Jag har tidigare påpekat att det är datorerna som drivit fram tusen och ett sterila system där platssökanden manas att beskriva sig själv i termer av siffror, ålder, antal år inom den eller den sysslan, antalet tentade högskolepoäng. Att klicka och välja att se livegna unga kvinnor i sexhandeln eller olika filtreringsssytem för platssökande - det är samma principer bakom alla datorprogram.

Den här reduktionen av en människas intelligens och kunnande till bara siffror "för gammal", "40 poäng" mindre än vår andra sökanden framskapar i sin tur ett klimat inom HR (personalhantering och rekrytering som är rent ut sagt nazism. Det behöver absolut ingen begåvning eller förmåga till egen bedömning längre när datorerna så bra berättar vem som direkt kan sorteras bort ur den digitala pappershögen med ansökningar.

Jag har inte sett hur bemannings- och rekryteringsbranschen arbetar på insidan, men som fd. dataprogrammerare antar jag att ansökningarna halveras redan genom en inledande datorrutin, utan att någon människa ens tittat på vad sökanden berättar, vad som motiverat honom att söka. 

Det personliga brevet som kan förklara mycket och avslöja kvaliteter som inte syns i siffrorna kommer inte ens att bli läst med mindre ansökan överlever en första rent kvantitativ sållning och når rond två. 

*****

Också i andra ronden regerar det rationalistiska malltänkandets dårskap men då levande människor nu involveras anslås viss tid för att hitta de intressantaste ansökningarna - tid är nämligen pengar och påverkar bemanningsföretagets vinst. 

Därför finns nu det outtalade kravet på sökanden att säga vad han har att säga på en halv A4-sida. Antingen det eller att finna sig bortsorterad (om inte den kvantitativa aspekten redan övertygat). 

En hel sida "om mig" är numera för mycket att belasta en allt mer omdömeslös och lågavlönad kår av HR-rookies med. Bara en Einstein klarar väl att utvärdera en så komplex information som den som ryms på en hel sida!

I en vidareutveckling av detta skräckscenario är vi troligen nere på "säg vem du är på fem rader" och därefter, "skicka bara in en emotikon". 

Just innan marknadskapitalismens slutgiltiga sammanbrott ser jag hela HR-avdelningen bortrationaliserad med datorer som sköter hela processen. Människan gjorde sig själv till boskap. 

Får Marknaden vad den vill och svenskarna fortsätter välja en borgerlig politik kommer nästan alla människor att hamna i oavlönad FAS III. Marknaden älskar teknologer som stegvis ersätter allt fler arbeten. HR-folket står näst på tur att drabbas av onda ögat för de arbetar tigande redan idag med bisarra bortsorteringsmekanismer. 

Deras enda räddning inför domstolen på andra sidan är att de är så unga, oerfarna och medelmåttigt begåvade att de ändå inte skulle kunna sortera fram lovande ämnen åt sina arbetsgivare av egen kraft. Som jag sade: människan har blivit slav under siffrorna och en falsk känsla av att genom några extra decimalers precision ha kontroll och veta vad det handlar om. I själva verket, som porrteknikerna i Filippinerna visar, har vi tappat allt mänskligt omdöme!

IT-teknikerna är således skyldiga som Synden till vad som har hänt med stämningen i det svenska samhället. Sifforna styr numera nästan allt i det djävulssamhälle som Marknadskrafterna frontade av en pajas vid namn Reinfeldt direkt ansvarar för. Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas eftersom man måste kunna se vilka länkarna i kedjan till vårt mentala haveri är.

Det är just därför jag menar att IT-smällen i början av 00-talet så väl matchar nationalhoroskopet ras in i ett 20-årigt kommunikationsvansinne. 


Bakgrund:

1. Sverige under en ond demon 2002-2020
2. Demonen i Sverige-horoskopet gav åldersdiskriminering

Den perspektivskeva planeten Rahu dominerar nationalhoroskopets tredje hus för amoraliskt intellekt. Direkt när mörkret sänkte sig över Sverige fick vi Pirate Bay. Det var bara en tidsfråga innan Sverige blev känt i världen som it-specialisternas Mecka, med särskilt kompetens för att utnyttja kvinnor i porrträsket.

Betydligt flera tekniker än de här två affärsmännen i porr borde fängslas för deras korruption av hela tidsandan, hela stämningsläget i Sverige och världen. Och vi tror muslimsk fundamentalism är det stora hotet mot vårt samhälle? Vakna upp och se systemfelen på närmare håll än så!

Den vediska astrologin innehåller så många tolkningsregler att man blir smått förvirrad. Men att svenskarna är ett snuskigt folk framgår av driftplaneten Mars som befinner sig i den onda driftens åttonde dödshus. 

Dessutom är sexplaneten skadad genom att stå placerad i det "enbart sinnliga" tecknet Oxen. Svenskarnas fixering vid föda är den harmlösa sidan av den här ganska enfaldiga överbetoningen av livets enbart fysiska utsida - sånt man kan ta på eller stoppa i mun (konsumism helt enkelt).

Den här beklämmande lågt utvecklade placeringen för Mars skulle inte vara så viktig om detta inte var disponenten för nationens sinnelag, Månen i Väduren. Folksjälen smyger alltså i det mörklagda åttonde huset med sin sinnlighet och här syns genast grogrunden till ett folk som inte roas av intellektuella nöjen men är fastmer fixerade vid kroppslig, sinnliga förnimmelser. Svenskar vill ta på saker, känna på livet, smaka på det. Svenskarna i gemen är som småbarn!

Och det är just det här man ser i framgången för modebloggar på hemmafronten och H&M globalt. Jordelementet i allmänhet och Oxen i synnerhet representerar känselsinnet - beröringen med materia. 

Ta som motsats Luftelementet som finner sin fröjd i det helt immateriella, i tänkandet som sådant, i korsords- och rebuslösning eller i verkligt abstrakta saker, som matematik eller spekulation över universums mening (om det nu finns någon).

Mycket intressant är det att Mars, så viktig för den svenska nationalsjälen, också är det tredje husets signifikator, dess bhava karaka. Mars berättar därför om kvaliteten på det svenska intellektet! Mars i horoskopet säger alltså mer om den svenska särarten än vad kanske är hälsosamt, svenskhet är att ha "alla ägg samlade i samma korg" - förödande om man tappar korgen i golvet…

Vad detta betyder i praktiken är att även vårt logisk-kritiska intellekt färgas av Mars skadad i Oxen och inföst i det onda åttonde huset, en sektor som påverkar mentaliteten i riktning mot det mörka.

Men det betyder också att den svenska intellektualiteten är fastlåst vid Jorden, är praktisk och väldigt negativ till "tänkande för tänkandets egen skull". Svensken spekulerar inte utan vill ha fakta till förbannelse. Därför uppstår numera rena idiotdiskussioner över konspirationsteorier. Blotta ordet "teori" visar att världen i början av it- och kommunikationseran tillfälligt tappat verklighetskontakten och inget land verkar värre drabbat än Sverige, av vårt horoskop att döma. Vi som människor är inte mogna att hantera detta överflöd av data (information). Dator först när man blir myndig.

Vad jag säger, är att intellektshusets signifikator så svagt placerad som i nationalhoroskopet tyder på allvarliga problem med utbildningsväsendet. Och vårt nationalhoroskop är alltså från 1974. Vid nationens reinkarnation eller skinnömsning vid denna tid finns alltså ett extremt latent eller potentiellt problem med dess grundläggande intellektualitet.

Jan Björklund, som anklagar socialdemokratin för att ha skapat en flumskola där eleverna inget lär sig, är möjligen själv beviset på det. Han är en politiker som påfallande ofta bara påstår saker som vid närmare kontroll inte stämmer.

En något välvilligare tolkning är att tredje husets bhava karaka - Mars i Oxen i åttonde - indikerar det svenska intellektets paradgren. Vi är duktiga när det kommer till miljö, geologi och naturlära i största allmänhet. Vi är ett land av biologer, vi studerar livets materiella substrat - och tror naturligtvis att det materiella substratet är Livet självt (vilket det inte är). Vi är perfekta barn av den totala Materialismen.

Det är därför svenskarna inte bryr sig om att kvantfysiken under 1900-talet smulade sönder begreppet "materia" så att det strikt talat inte finns något sådant längre. Vad som existerar är energi i ett av två tillstånd enligt mätapparaterna vill säga: energi i ett "partikulärt" tillstånd eller energi som vågrörelse (t.ex. ljusvågor).

Den nya världsbilden har inte sipprat igenom i Sverige, och för nonsensorganisationer som Humanisterna som just utgår från  1800-talets obetvivlade materialism, gäller den alltjämt som sanning och bas för t.ex. religionskritiska uttalanden. 

Eftersom svenskarna i allmänhet föredrar att låta någon annan summera saker och ting på svenska för dem, märker alltför få vilken pseudodiskussion Christer Sturmark och anhang för. Som jag sagt tidigare lovordade snarare 1900-talets stora fysikgenier världsreligionerna för att de på sin tids språk beskrev förhållanden som materialisterna häpet kom framtill. 

Ska man börja någonstans var det väl med Maxwell som upptäckte elektromagnetismen i slutet av 1800-talet, just som Darwin och materialismen härjade som värst. Fysiken kom att upphäva sig själv i sin yttersta framkant, och man kan med rätta tala om "ande" om nu tillvaron är så gåtfull så att vi - synbart solida kroppar - egentligen bara är en formad vågrörelse!

Det tredje huset i Sveriges horoskop har naturligtvis också en tillfällig härskare som ger sina bud, och de måste avvägas mot beskeden från dess bhava karaka Mars.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
visst heter väl Kate Bushs låt "Deeper Understanding"?

Seaward sa...

Så sant, ett ord kom snett. Tack, jag ska rätta i texten.