Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 23 maj 2011

Grimsvötn, domedagsvulkanen!

[Efterord, den 26 maj 2011. Vulkanen tycks ha lugnat ner sig ganska snart och följande inlägg saknar på det hela taget läsvärde. Att förutsäga utbrottets varaktighet på de grunder som redovisas nedan, fungerade inte. Samtidigt var det, som jag sade, ren spekulation. Jag vet ärligt talat inte om det finns någon gren inom astrologin som har utvecklat metoder för geologiska intermezzon!]

Naturligtvis är Grimsvötn ännu ett inslag i den västerländska res- och slöscivilisationens nedräkning. Inte för att människorna självmant planerade att byta livsstil till något mer rimligt och mindre förargelseväckande i gudarnas ögon, men Naturen kommer att hjälpa dem på traven.


Vad i utbrottshoroskopet från den 21 maj som talar för att Grimsvötn kommer att hålla på länge kan ses i flera faktorer. Men märk, detta är fri spekulation utifrån astrologins ålderdomliga symboler!

Först och främst startade vulkanen upp samtidigt som den store sinkaren Saturnus steg i öster. Saturnus har med geologisk aktivitet att göra, härskare som den är över Stengetens tecken (bergsklättraren). Saturnus råder över geologi och tingens struktur eller topografi.

Saturnus i bemärkelsen sinkare går tillbaka på att den var den långsammaste planet människan med blotta ögat kunde se på himmelen. Shani, Den Långsamme, är också dess namn på sanskrit. Som grekernas Kronos representerar Saturnus kroniska eller "segt" varaktiga tillstånd.

Saturnus är också känd som Döden och f.n. befinner den sig inom Merkurius domän (Jungfruns tecken), ett teknologiskt tecken som har allt i världen med kommunikation att göra. Luftrummets och luftburna kommunikationens tredje hus påverkas negativt av denna silvervingsförsedda Merkurius som råkat in i ett Eld & Vatten-krig i det åttonde onda huset för ackumulerad skuld.

Märk att det är en passionerade och av egoism enfaldiga Väduren som naglats fast i det åttonde huset.  Detta är den stingande Skorpionens hus - Vedergällarens sektor. Vulkanens bokstavliga krig mellan naturlig eld och vatten behöver inte påpekas.

Visserligen skulle Solen (vulkanutbrottets aktiva levnadslopp) kunna betraktas som flyktigt pga. placeringen i det rörliga (övergående) nionde huset, men Solen i fixerade Oxen förfogas av Venus som också är inspärrad i helvetets åttonde hus för gammal, ackumulerad synd. Mer talar således för ett långt levnadslopp för utbrottet än ett kort.

För månadsindikatorn Månen till sist, påbörjar den vid Grimsvötns uppvaknande en vandring genom ett fixerat, beständigt hus (Lejonets och Solens). Också detta tyder på varaktighet, särskilt som också månadens Måne disponeras av den prominent stigande kroniska Saturnus.

Kort sagt, Naturen höjer nu insatsen och frågar västerlandet vilken livsstil det  tänkt sig framledes, om det alls är intresserat av en framtid. Sällan har väl nytillträdda miljöpartisterna ställt frågan så tydligt och timligt till herr otyglad marknadsekonomi, Fredrik Reinfeldt: vad vet väl en konsumtionsfixerad Moderat om en fungerande helhetssyn på samhälle, miljö och framtiden?

Sverige är i praktiken ett grönt land redan nu, tack vare svenskarnas närhet till sin älskade natur. Så det är bara att dumpa Rovkapitalismens myt om "tillväxt" - då har vi goda möjligheter att rehabilitetera oss för all den dårskap vi i övrigt ägnar oss åt - våra religions- och främlingshatiska strömningar, vår övertro på vetenskapen i varje ögonblick (teknokrati) med mera.

Varför brann KTH-ägda arkitektmuseum nyligen? Vad berättade detta "statement" från Livet självt för svenskarna? Åtminstone många stockholmare var glada över att stadens fulaste byggnad kanske nu kan jämnas med marken och något mer vänligt och skönt uppföras i dess ställe.

Det gäller bara att se de stora BILDERNA på västcivilisationens fall som Livet flashar till oss via skeendena som sådana, utan att för den delen inte glömma att föda visionerna av det nya.

Medelsvensson, för vilken stort tänkande är terra incognita, kommer att lida värst. Han kommer knappt ens att förstå varför Livet ber honom höra upp med sitt ansvarslösa flygande runt jordklotet. Han som just tror sig ha förstått att han har "mänsklig rätt att..." och så hela klichéhärvan av allt den derangerade västerlänningen tror han har gudarnas sanktion att göra under sitt korta och obetydliga liv.

Tack Saturnus i Grimsvötns förklädnad, mänsklighetens barske fostrare och manare till seriositet medan vi ännu finns till i Tiden! Jag misstänker att Saturnus har en större plan, men som den långsamma systematiker han är, kommer han att delge oss sin avsikt metodiskt, steg för steg.

*****

Expr: "Då når askan oss i Skandinavien"  (Island är del av Skandinavien, stupid) - rättad av en läsare!

AB: Turistmål hotade

DN: Inget flygförbud i Sverige - än

SvD: SAS ser allvarligt på ... sitt inkomstbortfall

Se även: Domedagsprofeten Camping gjorde ett okej jobb

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Island är en del av Norden. Men enkom Norge och Sverige ingår i Skandinavien vars namn härrör ur Skanderna - vår gemensamma bergskedja ;) Nu skriver jag inte för att vara petimeter ej heller för att direkt kommentera kartanalysen (min kunskap och mitt intellekt räcker ej till). Dock skulle det vara intressant att få utrönt hur mp:s f.d. språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand kunde hålla ihop så länge. Kan det vara Marias sol i Jungfrun och Peters måne i Fiskarna? Och för att dra det lite längre: (även om detta inte är en önskeblogg eller för den delen astroprogressionsblogg för den delen heller [bortsett från detta inlägg då]) hur kommer det att gå för de nya språkrören? Åsa, solfisk och måntvilling – Gustav solvädur och ev. månfisk... Bara en tanke

M.v.h/R.C.

Seaward sa...

Titta, det var mina geografiska kunskaper som börjat förblekna... Tack för rättelsen. Jag säger som Bond-skurken: "The earth is not enough" - horisonten blir allt större och smådetaljerna faller bort en och den. Jag kan förstå tanken hos filosofen Plotinus, att Gud inte ens är medveten om att vara Jordens och mänsklighetens skapare. Vi är alltför långt från Källan.

Avhoppade politiker har gjort sitt och är inget hetare ämne för blogginlägg. De nya miljöpartisterna har jag tänkt titta på, när det nu blir. Men du har nog rätt i att Sol möter Måne via den negativt polariserade oppositionen. Jord och Vatten sjunker samman, stöter inte bort varandra eller riskerar medvetna oppositioner pga divergerande tankar eller oppositioner. Jord och Vatten (lera) blir mjukare i konturerna än oppositioner mellan Eld och Luft. Det är en fungerande teamkombination.

Anonym sa...

En händelse som ser ut som en tanke att vulkanutbrottet sammanfaller med den nymornade debatten om de allt frekventare All inclusive-resorna i charterbranschen och hur de slår ut lokala näringsidkare samtidigt som de anställda på anläggningarna har usla villkor.
S

PS. Danmark ingår också i Skandinavien, har kollat min uppslagsbok. (Som också påstår att nv Finland av någon anledning också hör dit.)

Seaward sa...

Ja, vår reseturism har blivit ett livsstilsproblem. Det är säkert en aspekt av den västerländska habitueringen som får ge vika - med mindre glidflygstekniken utvecklas.

Men Medelsvensson vill väl bara bli transporterad så lätt och snabbt som möjligt till en ny exotisk kulissvägg att grogga framför, så en flerdagarsresa med soldrivna glidflygplan kanske verkar omständligt. (Robert Broberg sjöng visst något om att målet är vägen i sig...)