Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 maj 2011

När verkligheten imitierar konsten

I inlägget från den 10 maj om krögaren i Stockholm som försökte byta vapen mot kokain, ursäktar jag i sista meningen alla ärbara människor med samma  horoskop med att den troligen även kan återfinnas hos "gruvarbetare och (dem i) andra hårdföra yrken".

Den 11e maj intervjuar AB krögarens nära vän, Ingrosso. Det han säger tycks föranleda skribenten att placera in Ingrossos utsaga i ett sammanhang:

För familjen förklarade Paul Mardirossian sina resor med att han höll på att utveckla en maskin för gruvprospektering.

– Jag trodde att han var där för att lokalisera olja och guld och sådant, säger Ingrosso.

Det är här verkligheten börjar imitera konsten, om man betraktar astrologin som en konstform! 

För hur stor är chansen att Ingrosso verkligen förde "familjens" talan här, eller använde ordet "gruvprospektering"?

Talar Ingrosso sanning och journalisten tillhör den unika grupp som inte manipulerar sina fakta, läser ni just nu en blogg av världens kanske mest synska astrolog! Och hur troligt är det?

Ska sanningen fram höftade jag bara till med "gruvarbete" som exempel på en hårdför och kantig arbetstyp. Det finns hundratals andra lika bra exempel på vad ett Jordhoroskop som kolliderar med Eld kan företa sig för att "urladda" den här anspänningen. Bulta på bergväggar är kanske inte ens det exempel som först kommer i åtanke.

"Olja och guld och sådant", är också en väldigt svepande utsaga från Ingrosso som liknar min diskussion av Mardirossians Ox-Lejon-kombination som hårt insyltad i jakten på "lätta rikedomar".

Det kan vara en oerhörd slump, men för säkerhets skull bör Ingrosso eller/och alla tidningsjournalister undvika astrologibloggar. Risken finns alltid att någon ser paralleller så att den som talade sist framstår som någon som diktar ihop historier i efterhand för att bedyra sin ovetenhet om allt som rör kokain.

Vilken kokainfeber i Sverige det blivit! Det började med Plura och nu duggar nyheterna tätt.

Inga kommentarer: