Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 maj 2011

Knarkkrögaren föll på sin orala fixering

 
"Allt vad mina restauranggäster kan önska sig"
Den stockholmske kändiskrögaren, som kan ha ett eller annat med våra kändisars kokainvanor att göra, hade nu hittat lite vapen i undre världen och tänkte fylla på i kökets mjölburkar. Allt för att traktera sina gäster! Men ack, amerikanska knarkpolisen hade span på honom och nu kan det sluta med fängelse tills han dör.

Att hitta en krögare i munnens och matens tecken Oxen är inte förvånande, heller inte att tecknet i "Stora skurkestet" led av en tydligt förhöjd tendens att bli straffad. Oxen har inte nått den moraliska fasen - det sker först i nästa tecken, där emellertid Tvillingarna väljer att stå oförpliktade (det amoraliska tecknet)! Moral dyker upp först i senare zodiaktecken.

Oxen representerar ju den enkla människans sinnliga identifikation med livets fysiska och så de njuter av att lukta på blommorna under korkeken! (Se tidigt inlägg om "tjuren Ferdinand".)

Ibland är astrologin enkel som till och med en nybörjare förstår utan att ens koppla på intellektet!

Men varför saker gått överstyr här beror på, misstänker jag, den gamla vanliga slitningen mellan Jord och Eld. Den kan illustrera materiell hunger av osunt slag, och det här är sannerligen inte bloggens första kriminella horoskop med omoralens planet Mars i monetära Oxen som hungrigt blickar mot den enorma rollen som stans storfräsare Lejonet spelar upp en bit fram i zodiaken! Krögarn ville också bli nån!

Men så synd att han satsade på att fixa framgången via utlandet (nionde huset). Chandra lagna-horoskopet tycks här stämma kusligt bra. Så många "kanaler" eller aspekter som "hoppfullt" eller aggressivt hungrande blickar mot just nionde.




Venus i härskarläge i Oxens 4e grad ser förstås ut som ett riktigt kockämne, men glöm inte fixstjärnan Algol i tecknets 2a grad. 

Orben (avvikelsen) från exaktitud är kanske i mesta laget eftersom vi vill ha fixstjärnan och planeten på nära nog rak linje från jorden sett, men jag tror den här kombinationen spelar in. 

Åtminstone gjorde den det för Mona Sahlin, vars Algol/Mars-kombination tycks vara det som bäst förklarar hennes monetära sjabbel. Dessa småpengar (egentligen) som permanent eroderade hennes förtroendekapital hos tillräckligt många svenskar. Den solidariska människan kunde inte längre tänka sig henne som partiets huvud. 

Apropå huvud hade Sahlin den avhuggna (huvudlösa) Draksvansen i Vädurens 29e grad. Hon hade också en problematisk typ av "egenmäktighet" som band ihop Eld med Jord (de vill inte vara nära varandra, de är så olika!) genom Draksvansens kombination med olycksbringaren Mars.

För Sahlins Lejonascendent var visserligen Mars en god bundsförvant ("verksam välgörare"), men det räckte inte. Alla henne problem kan hänföras till den dubiösa skamfläck som Mars/Ketu bildar precis vid gränsen mellan det samvetsgranna nionde huset och det äregiriga tionde...

Med bara en månascendent för krögaren blir utsagorna baserade på husen betydligt mer spekulativ, men fokuseringen på nionde huset som en källa för Mars-Oxen till pengar (Solen, Venus och Mars i 2a huset = vettlös drift att förvärva pengar), den fungerar remarkabelt bra i det här fallet. Jupiter som älskar lätt framgång och snabb rikedom ligger i Lejonet - som på inget sätt förnekar att den älskar det storslagna. Även Jupiter riktar sin välsignelse mot möjligheter i utlandet.

Men ytterst i solsystemet ligger Saturnus i Vatten och tänker sig att nionde eldhuset ska ge den kick den frusne Saturnus behöver. I kombination med det giriga Drakhuvudet kan det här vara ett budskap om att de med Saturnus i tolfte med Rahu drömmer fantasier om sina möjligheter som saknar rim och reson.

Saturnus i tolfte för den naturliga illgärningsmannen när Väduren är ascendenttecknet gör Saturnus dubbelt illasinnad. En dålig Saturnus brukar kunna kopplas till "förslagen och kallt beräknande brottslingar", till skillnad från en riktigt dålig Mars som leder till illa överlagda passionsbrott.

Chandra lagna-horoskopets Saturnus och Hungerns Drakhuvud i huset för världsliga förluster skulle kunna tyda på att det blir en lång tid i fängelse, en ålderdom (Saturnus) i fängelse. Rahu förstorar upp allt, så den verkställande Bestraffaren Saturnus kan här tolkas som ett extra hårt straff, precis som AB-artikeln säger: amerikanska myndigheter tar hårt på vapen-mot-knark-brotten då de kopplas samman med terrorism.

Även i Expressen.


Tillägg. Det är är för övrigt ett horoskop i bloggens nya linje att titta mer på hur elementen minglar med varandra. Här är det alltså våldsamt "mörk" energi som utgår från Jordelementet och "smittar" eller förorenar Eldens möjligheter till andlig klarsyn. Elden degraderas och blir en lortig materiell passion. Se Expressens redogörelse för hans kriminalitet parallellt med fuskidentiteten som krögare.

Med reservation för att man kan hitta samma fenomen även i horoskop för t.ex. gruvarbetare och andra hårdföra yrken!

*****


Tillägg 110515.



När Aftonbladet några dagar senare kör en längre feature på Mardirossian lyder underrubriken: "Jag ville ha det invandrare inte kunde få". Det är lätt att triumfera över att detta är exakt vad inlägget pekade ut i Oxens aspekt mot grandiosa lyxliraren Lejonet.

Men det finns en viktigare, teoretisk poäng här. Detta är ännu ett horoskop som pekar på att den sideriska zodiaken är den rätta.

Denne krögare, som så väl placeras i njutningens, matens och pengarnas tecken Oxen enligt den sideriska zodiaken, skulle vara född i Tvillingarna enligt den västerländska.

Viss tonvikt på Oxen syns även i den tropiska zodiaken och "lätta framgångens" Jupiter ligger även här i Lejonet. Men det som saknas är den viktiga solära motivet och den helt avgörande attacken från omoraliska Mars mot lyxens Jupiter i Lejonet.

Inga kommentarer: