Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 juli 2023

Zelenskyj måste förstöras, han saknar brobyggarförmåga

 

En som bombar broar istället för att bygga dem bör bara undanröjas. Följande udda analys av Zelenskojs födelseögoblick granskar enbart de symboler som representerar brobyggande och finner dem alla undermåliga eller utslagna! 

Denna man tålde inte att leka politiker i verkligheten, den protektionistiska eller nationalistiska instinkten är stark Krabbans tecken men det är också det första tecknet att förlora förståndet under hot. Kvar blir bara naturens instinkt att slåss till sista blodsdroppen för det upplevt egna och hur USA utnyttjar detta för sina egna syften! 

Läste någonstans - var det DH Lawrence? - hur villebrådet i naturens dans vid ett givet ögonblick kastar sig ner och ger upp, och låter rovdjuret vara den som får mätta sin mage den här gången. Krabban saknar denna nivå av begåvning och bara slåss och slåss vid hot. Jag känner inte till om det marina livet är likadant och Lawrences observation bara gällde savannens djur.



Vad har då brobyggande för astrologisymboler?

Främst Merkurius naturligtvis! Budbäraren "som vandrar mellan världarna" och också kan symbolisera bron eller andra förbindelser, det finns flera duala tecken i zodiaken men bara Tvillingarna och Jungfrun har Merkurius som härskare. Primärt den förra såsom Luftens och tankarnas färdvägar.

Här står Merkurius i det rakt motsatta tecknen till Merkurius logiska succession av tanke steg. Merkurius i Jupiters Skytten hoppar ofta över logiska steg och önskedrömmer (som t.ex. att Väst ska gå in och kriga åt Ukraina, Zelenskav har säkert inget emot ett Tredje världskrig, han saknar realism i sin karta). Det kan göra Skyttar smått obegripliga för alla som inte lever på visionens medvetandenivå.

I brobyggaren eller kommunikatören Tvillingarna står här framgångens Jupiter men där är den inte alls av godo eftersom Oxen stiger i öster. (Vart stigande tecken har sina förhållanden till planeterna.) Det är denna Jupiter i 2a ekonomi- och förnödenhetshuset som tigger och tigger från Väst för kunna fortsätta kämpa sitt fruktlösa krig.

(Av gammal astrologisk tradition måste både landets ledare och nationalhoroskopet studeras, ibland verkar nämligen hela landets öde stå och falla med ledaren/despoten, vars karta väger tyngre än ett svagt nationalhoroskop.)

Brobyggaren Merkurius står således i ett för den svagt tecken (Skytten) och har som disponent/fundament den VERKSAMT ONDA Skytthärskaren Jupiter OCH DÄRTILL befinner sig härdsmältan i 8e huset för dålig karma från det förflutna (eller döden). 

Nu börjar man se något av Zelenskovs fixering vid bron Ryssen byggt. Och förvirringen om hur Ukrainas trasiga historia ska skrivas fyller svenska medier, alltid med en antirysk vinkling trots att historien kan skrivas på flera sätt.

Och slutligen: Merkurius med så usel kapacitet att bygga broar står opposit sitt eget fundament. Oppositioner mellan Luft och Eld kan vara resursfulla och kreativa (eller ostyriga som en präriebrand), men här står den världsligt i den sataniska axeln (hus 2/8) och är ungefär lika flexibla som de till husen motsvarande Oxen och Skorpionen. 

Husen förnekar såldes det sista goda denne zkådespelare skulle kunna bringa sitt land i ledarposition. 

Och apropå den rigida axeln Oxe/Skorpionen är Oxen stigande i öster, inte det bästa tecken när landet inte längre är lugnt och stilla och åkerbruket går sin gilla gång. Dessutom står Zolonskys herre-på-täppan-planet Saturnus i 4e huset för "interna förhållanden" och därifrån kastar den hinduernas 270-gradersvinkel vilket gör en hyperlåst Ox-personlighet som fastnat i förvarsläget. Både Oxen och Krabban gör honom meningslös att diskutera med. Han måste bytas ut för att Ukraina-konflikten ska komma någon vart.


PS. Kanske någon undrar varför inte Venus inkluderades som brobyggare? Hon är ju trots allt Merkurius mor i vissa myter. Nu är Oxen stigande i öster rätt unik eftersom dess egen planet, Venus, är dess fiende! Venus är ingen brobyggare med detta tecken stigande. Det hänger samman med att Oxen saknar flexibilitet i trängda lägen och är inte förutsättningslös.

Skådespelarpresidenten har dessutom den maktlystna Solen i Stenbocken som överskuggar Venus allt medan Solen inte synkar bra med sin disponent Saturnus (Sol/Saturnus byter hemmatecken med varandra men är varandras planetära fiender och på kuppen aktiverar de också Eld/Jord-krig.) Det står allt klarare varför Zlonky står upp till öronen i kodynga och inte kan få bukt med situationen. Han är inte UTVALD, svårare är det inte. Alla själar har sin karma och sina erfarenhet att göra i vartdera liv.)




Inga kommentarer: