Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 9 juli 2023

Dina stjärntecken är ingen slump (stickprov på svensk-irakier)

I DN skriver svenske ordföranden för en muslimsk grupporganisation i Sverige på ett försonligt och vältaligt sätt. 

https://www.dn.se/debatt/nar-koraner-branns-blir-sverige-den-stora-forloraren/

(Se även: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/Q7W2n8/muslimska-trossamfund-att-branna-koranen-ar-inte-yttrandefrihet)

Han lyckas t.o.m. täcka in den fattigsvenska ekonomiska åsikten - "koranbränning kostar skattebetalarna mer än det smakar". Det är löjeväckande lågt hängande frukt och ren opportunism, men givet den här bloggens upptäckt av Sverigehoroskopets kriminella brist på filosofi och religion (hus 9) skulle nog också jag ta seden i det land dit ödet fört mig.

Intressantare än debattörens ekonomistiska argument (som strikt talat inte hör hemma i diskussionen) är att se hur Magdalena Andersson och andra maktsökare födda år 1967 bara är en formsvacka under det året (Förklarande inlägg här och ett ytterligare inom kort). Vissa perioder skiner himmelen starkt enligt romarrikets i efterhand mest imponerande filosof Plotinos.

Hans deklaration att Elden är det som står det gudomliga närmast kan samläsas med hans bejakande av astrologin om man (påpekade han) inser att kausala förklaringar om "inflytanden" är okunnigt trams från den tidens ofilosofiskaoch ofta rent materialistiska astrologer (då som nu simpla lycksökare som bara ville säkra sitt levebröd). 

Bättre illustration än den här kartans design får man leta efter:


Smolken i bägaren i den här annars perfekta Eld-triangeln är förstås turbulenta Mars-Stenbocken som förstärks av månnoden Rahu i Väduren. Detta är Satans grumlande av Eldens klarsyn, det är ekonomiargumentet och det är missaktare av heliga skrifter. Men hur parodiska och maktlösa är inte Mörkrets trupper när man ser på Ljusets kvalitet via Elden på denna himmel! Hur kunde detta vara annat än en nobel själ som ser mer än gemene man och har godheten som sitt rättesnöre.

Kartan är en "naturlig zodiak" som enbart tar det himmelska perspektivet och inte alls fungerar för förutsägelser om hur dessa omen förvaltas nere på Jorden. Däremot förutsäger kartan, som sagt, "smolket i bägaren". en hätsk krigare i den simpla Stenbocken som normalt bara bryr sig om materiell eller världslig makt. Sådana låga nivåer är predeterminerade denna dag och som de visat sig genom först USA:s destruktion av hans hemland Irak (i "demokratins" namn så klart), och i det allt mer islamofobiska Sverige alltsedan svenskarna är som grottmänniskor som ännu inte nått bortom den naiva materialismens horisont.

Men den gudomliga nivån, tecknad av Jupiter och dess två zodiaktecken, är häpnadsväckande framhävd i principskissen på ovanstående i himmel.

Jupiter står i Lejonhärskaren, förvisso ett djuriskt tecken och del av det oupplysta Mörkrets kvalitet. Men det åtgärdas av Jupiter som själv tillhör Ljusets kvalitet och därför lyfter Lejonet från rovdjur till den andliga och konungsliga symbol den också är så känd för (inte minst hos judarna och deras Lejonet av Juda stam - ett av Jesus epitet).

Och sedan kommer fullträffen, Solen (essentlellt av Ljusets kvalitet) intar Jupiters positiva hemmatecken Skytten för den bästa av "ömsesidiga mottaganden". Ljusets kraft är massiv och den egocentriska Väduren, trots ambitiösa demonen Rahu är ingen match för 2 miljarder muslimer (ny siffra i svenska medierna där jag sett 1,5 många gånger). Sverige har närapå sågat av den extremistiska gren av falsk (satanisk) imitation av "yttrandefrihet" landet parkerat sig långt ut på. En följd av Sveriges långa tradition av materialism, jobba och supa på fredagen som degraderat det här folket mer än någon jämförbar befolkning i västerlandet. Det är statens enda ambition för sitt folk.

Det handlar förstås åter om nationalkartans stendöda 9e filosofihus som dessvärre rymmer Saturnus, konsten att begränsa sig och sina uttryck. Det är mycket möjligt att Sveriges död 2022 som bloggen siat om, kommer nu under 2023 efter Koranbränningen. Den hinduiska ödescykeln "Lilla döden" pågår dock under flera år med Saturnus/Liemannen i fokus, och under dessa år hinner planeterna torna upp sig ofördelaktigt vid flera tillfällen. Saturnus transiter är viktiga här eftersom den totalt tillbringar 2½ år i den blasé svenska elitens 5e hus där Solen och källan till hela Sveriges renommé inför världen ligger (som "verksam illgörare"). Så detta var åren när världen slutligen förstod vad det här landet med sin skitvaluta äntligen var: en konfrontativ nolla på världsscenen.

Det är inte förvånande att det andra inlägget om att "verklig yttrandefrihet utgår från 9e huset" knappt lästes av någon. Detta är dock astrologi på högsta möjliga nivå och gäller per definition en minoritet. Bortom aktiveringen av den kompletta människan - inklusive sin intuitiva nivå eller gudomliga samvete - har det astrologiska symbolspråket här gjort sitt. Den här astrologin har ingenting med personlig karriär eller kärleken att göra - längre än från veckotidningarna kommer man inte.

Ett första inlägg såg en förödande fullmåne sätta igång svenska nationalsjälens mörkaste sidor, ett omen som i sig har en längre "bäst-före"-tid än den typiska ny- eller fullmånens månad:

https://siderisk.blogspot.com/2023/06/koranbrannaren-och-farstaskjutningen.html

Det förtydligande inlägget om yttrandefrihet som en hus 9-fråga behandlas här - det var den texten som knappt någon läste:

https://siderisk.blogspot.com/2023/07/trams-om-yttrandefriheten-i-dn-och-dess.html

Jag säger knappt, för var om inte i DN bereds den muslimska apologeten plats? DN kanske börjar omvärdera den religionsfientliga ton som så länge varit märkbar, varande det nyliberala marknadssamhällets organ med lite livspusselpsykologi istället för de verkliga frågorna. 

Kanske världen nu börjar se så osäker ut att till och med chefsredigeraren Wolodarskojsky anar att ordet "paradigmskifte" också kan appliceras på ekonomisk teori. Vattumannens tidsålder kommer inte att drivas av ekonomister längre utan av ett värdesystem som bär viss släktskap med hederskulturernas insikt: alla själar är sammanflätade (på gott och ont). I denna remarkabla tid på Jorden kommer hela mänskligheten globalt att uppfattas som en enda klan.

"UFO-folket" är faktiskt inte intresserad av mänskligheten på det primitiva stadium den nu befinner sig på. Den når inte ens minimikraven för när en mer avancerad civilisation finner det meningsfullt att ta kontakt. Är de primitiva alltför primitiva finns inga möjligheter att överföra något till dem, i linje med romaren Plotinus insikt att Den Ene (Gud) är oändligt god och "spiller över" nonstop (så uppstår världar och universa i hans kända "emanationsprocess"). Det tycks de interna bråken i USA om "tillvaratagna flygande farkoster" handla om, bortsett från det uppenbara, att regeringen mörkat och ljugit för befolkningen i alla år. 

Men bakom de officiella förlöjligandena (bara väderballonger eller facklor är standardsvar) döljer sig det faktum att de här farkosterna tycks uppvisa en teknologi som hemliga team i USA nu ägnat 70 år utan att lyckas förstå sig på. Fatta den skämskudden eftersom UFO-intelligenserna säkerligen kastat år även ryssarna och på senare tid också Kina några av de här tankekittlarna. 

"De" har fattat att människorna är obotligt inne i det unga barnets tekniska fas (astrologins Merkurius) och ger oss därför brödsmular att följa av just sådant slag. I verkligheten handlar det om något helt annat, något som bättre beskrivs av religionen (Merkurius motpol Jupiter), vilket återigen visar hur uträknad Sverige som stormakt av något slag är, särskilt efter en Nato-anslutning... Varför alliera sig en nation som inte klarat att lösa de gåtor universum kastat till dem? (UFO-kraschen i Roswell och annorstädes.)

Vattenbärarens tidsålder har knackat på dörren och människorna bränner hellre Koraner eftersom detta är den yttersta kampen mellan stagnation och begåvning, Mörkrets och Ljusets kvaliteter i hinduisk astrologi och världsbild.


Inga kommentarer: