Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 30 juli 2023

Världens muslimer håller möte om det sönderfallande Sverige (och Danmark)

 

Sideriska parafraserar i rubriken världsrubrikerna, men ämnet är egentligen inte vem som krisar utan hur konsekvent steg tycks tas när man granskar händelseutvecklingen via "Guds eldskrift på himlen".


Nyplatonismens gudomliga Eld-triangel dyker återigen upp, dygnet för detta virtuella möte. På exakt samma sätt formades den för ett kort tag via den lättrörliga Månen när demonstranterna samlades utanför svenska ambassaden i Bagdad (som utmynnade i bränningen):

Bagdadmanifestationen och Himmelens Vilja

Den totala frånvaron av planeter i Jord vid båda händelserna indikerar att detta är andliga skeenden och därmed bortom materialistens fattningsförmåga. En sådan kan inte se verkligheten i ämnena. Men jag underströk i förekommande syfte för någon vecka sedan att Plotinos skilde ett högre och ett lägre uttryck. Den som är andlig och lutar åt sin högre själ har, trots planeter i Jord, en hemmahörighet i den högre verkligheten och drabbas inte av planeternas omen på samma satt som en materialist när t.ex. Eld och Jord brakar samman i världen i en konflikt.

Gudlösa materialister däremot, med Jord i konflikt i kartan, kan räkna med helvetiska upplevelser under jordelivet (under de kristider olika prognossystem pekar ut). Enligt astrologin röjs den himmelska viljan tydliga genom Eld i Dharma-husen 1, 5 och 9. Visserligen ingen garanti men pekar så starkt ett omen kan mot en högsinnad person eller ett högsinnat evenemang/händelse.

Detta är ingen Eld/Jord-konflikt på himmelen, bara ett markant "statement" via en motsvarande bränning till hedningarnas i det sekulära Skandinavien. Sverige har varken filosofi eller religion enligt nationalhoroskopet och kan inte förstå detta, om vilket den tystlåtne Kristerssons första uttalande omvittnade. Han har inte nog andlighet i sig utan ser bara den jordiska elden som brann i Bagdad. Han ser inte andevärldens Eld. 

Den Eld-triangel den här kartan tecknar är inte ens verksam i samma verklighet som det statsministern uppenbarligen fruktar. Fel man på fel post. Det är Solens eller landsledarens bas, den skadade i Saturnus i 9e religionshuset som visar hur sårbar ledare och land är i alla frågor som handlar om religion eller verklig tankeverksamhet. Det är kostnaden för att välja ett sekulärt samhälle och penningens pseudoreligion.

"Lilla dödens cykel" som Sverige genomgår till in i halva 2025 sorterar under just Saturnus, och och det här utfallet, Sverige mot hela världens muslimer, var bortom bloggarens föreställningar! Visst, Saturnus ligger undertryckt i 9e religionshuset men Sideriska har underpresterat. (Enda ursäkten är att jag i alla år ogillat framtidsprogoser och först med de indiska metoderna börjat undersöka dasha-läran.)  Men det är illa för bloggaren har nästan monomant upprepat de vitala punkterna gång på gång, tecknen var där: landsledarens (Solen) disponent (Saturnus) undertryckt/overksam i 9e religionshuset.... Så tydligt det ser ut nu.

Nionde representerar också Lagen och de som manar att inte ge muslimerna ett finger genom att återskapa hädelselagar är de verkliga landsförrädarna. Saturnus ger alltid individen/landet "vakna upp"-signaler och visar vad den inslagna vägen varit värd så långt. Detta eftersom i fallet Sverige Saturnus är ägare till ett av de tre Dharma-husen och placerad i ett annat, men i skadat skick. 

En uppenbar läsart är att detta indikerar ett land som ger fingret åt universums morallag - förnekar den - och således indikerar att valet att bli Guds och skapelsens fiende. Allt enligt det ålderdomliga synsätt varpå astrologin en gång konstruerades. Det är faktiskt förbluffande hur väl astrologins djupare nivå bekräftar mycket det muslimska ledare säger för närvarande.

Det lär följa fler undersökningar av Sveriges degenererade 9e samvetshus, kanske granskningar vad som hänt vid tidigare fall när Saturnus varit cykel- eller undercykelhärskare.

*****

Mötet mellan 57 muslimska länder kommer några dagar efter mötet där den amerikanska kongressen hållit utfrågningar till insatta om hemliga subkontraktörer verkligen tjuvhåller på kraschade UFO:s sedan årtionden tillbaka (utan att fatta ett dyft av hur de fungerar).

Jämför med Kongressmötets karta sist i det här blandade inlägget. Intressant är den avvikande Solen i Krabban (Vatten) som i båda fallen för tankarna till Krabban som den protektionistiska instinkten. 

I USA är det politiker som vill veta om dessa UFO:s är ett hot mot säkerheten på hemmaplan (Solen i 4e huset/hemmet, det privata) och mötet där 57 länder i den islamiska världen kommer samman för att diskutera problemet med de själlösa hedningarna i Skandinavien rör också säkerhet. De upplever nu ständiga trakasserier från de primitiva nordborna som en följd av att dessa inbillar sig vara mer civiliserade, avancerade eller vilka mentala grillar som nu drabbat dem.

Hybris är en mental sjukdom som brukar drabba civilisationer som snart ska rasa. Romarriket överlevde flera galna härskare men Nero var dödsstöten för Caesars ätt. Nero har något så ovanligt som känd födelsetid given av skriftställaren Suetonius bok om kejsarna ("De vita caesarum"). Att många historiker menar att han var sinnessjuk ser man tydligt envåldshärskarens inre spänningar i formen av Solen i Jord och Månen i Eld och dessutom dissocierade (150° separation) från varandra.

(Såg fel! Sol och Måne står Eld till Eld vilket ger en expansiv natur men har inget med dårskap att göra. Längre ner i texten nämns Mars som kan ha med saken att göra.)

Givet hans bedrägliga, ränksmidande och framför allt dominerande mor Agrippina (som han sedermera mördade jämte båda sina fruar och många andra) kan man tänka sig hur illa ett Jord/Eld-krig eller en bruten förbindelse mellan den lägre och högre själen kan yttra sig om människan förutom förståndsstörningar har en härskares allmakt!


Eftersom detta definitivt är ett prima hellenistiskt horoskop sticker jag in Lyckans lott och Daimonens lott, trots att den senare helt skiljer sig från den hinduiska traditionens Atma Karaka (själsviljans signifikator).

Jag tänker inte trassla in mig i frågan om människans högre Jag, hennes daimon är detsamma som hinduismens lära om atman eller själen. Men sägas kan att ingen av punkterna lovar mycket gott. Den hinduiska AK är här Saturnus i 10e makthuset - en ökänd placering känd vida diktatorerna Napoleon och Hitler. Att finna den även hos Nero stämmer på något vis...

Tyvärr är Saturnus en verksamt ont planer för den jupiteriska Skyttascendenten så den här själen hade inte rent mjöl i påsen och det syntes i hans maktutövande i hus 10...

Väljer man den bortglömda hellenistiska traditionen är det nästan ännu värre för här föddes Nero med en ond daimon (kanske bättre stava det demon i detta läge). Det är inte bara en oturlig ande (6e huset kan stå för olyckor och ohälsa), men eftersom daimonen samverkar med sitt tecken (som vilken planet som helst) måste man väga in Oxens Venus. Och denna planet är INTE bra för Skyttascendenten som hatar att sitta och väga saker hit och dit. 

Nero skämde snart ut sig inför hela Rom genom att vilja tävla med hästspann på arenorna, och skråla och bära sig åt som teaterapa, en syssla med extremt lågt anseende vid den tiden och långt fram i historien. Kombinationen verksamt ond Venus och demonen illustrerar väl den olycka han drog över sig själv genom dragningen till Venus dräggigare sidor. 

En tv-dokumentär i återkommande repris i AxessTV berättade att han gärna deltog i den tidens nöjen, aristokrater roade sig med att angripa unga fulla män när de vinglade hem från krogen  - och knivhugga dem till döds. Sådan var nivån på Romarrikets elit - inte olika västerlandets framväxande ideal och vilket Islam ser ut att rusta sig för krig kulturkrig skapat företrädesvis av skandinaviska lågliv...

Det här helt klart att alla framträdande punkter i Neros horoskop går att knyta till verkligheten. Solen konjunkt Mars håller inte alls krigaren på insidan (vilket kan gynna intelligensen), utan här, i 1a kroppsliga huset är Nero en klassiskt utagerande våldsman!

Både Saturnus och Mars tävlar om AK-rollen men det är Saturnus som vinner det planetära kriget. Den står 2 grader norr om solekliptikan medan Mars har 1° sydlig latitud, enkelt att se för en antik stjärnskådare.

*****

Så ser typisk västerländsk smuts ut astrologiskt när den når sitt bottenläge men även Stalin (klockslag okänt) bör nämnas: samma Sol-Skytt som Nero och Månen i ett Jord-tecknet Jungfrun för den förråande "Jord/Eld-friktionen". Jag tror denna signal finns i många "erövrartyper" och naturligtvis dem som tror kapitalismens "kreativa förstörelse" är något gott.

Neros mordiska förhållande till kvinnor och folk i allmänhet framgår att också han har denna störning via demoniska Rahu och Venus i Stenbocken (grundad på en verksamt ond Saturnus, hans AK!). Också Stalin hade äregiriga Rahu i Stenbocken men istället med expansionslystna Jupiter.

Att de islamiska nationerna möts under en perfekt Eld-triangel och fri från materiens förorenande inverkan (Jord) kanske ändå ger en aning om nivåskillnaden mellan dessa kartor. Det är islams rätt att leva tryggt och känna sig hemma var som helst (Solen i 4e) som är ämnet för den konferensen, en mycket närbesläktad läsart till amerikanska kongressens nyfikenhet om vad dessa UFO:s egentligen är. Naturligtvis passar den runda Solen i 4e utmärkt som markör för privata gömmer med UFO:s som det nu höjs röster för att de privata företagen förverkat rätten till dessa fynd genom årtionden av lögner (även från Pentagon som dragit in dem).


PS. Redan bloggens första år (2009) kommenterades Nero, men sedan dess har en del tolkningsregler tillkommit. För att inte tala om den torftiga hinduiska fyrkantiga kartan som snart nog ersattes av en rund västzodiak med österländska (sideriska) planetplaceringar.

 

4 kommentarer:

Susanne sa...

Först: Länken till 2009 års Nero-horoskop funkar inte.

Ett påpekande: Det står i texten att Nero hade solen i jord, men kartan visar på en sol i 26 gr Skytten. Jupiter i Skorpionen (och Mars även den i skytten) så det är snarare ett eld/vattenkrig som visas. Och den myckna elden passar väl bra för en som tuttade på hela Rom... och skyllde på de kristna (demonen i fiendehuset) vilket var startskottet för förföljelsen.

Seaward sa...

Tack för uppmärksamheten! Måste ha tänkt på något annan, lite längre fram är Solen tillbaka i Skytten igen! :-)

Aproå branden har jag hört om den i flera historiska dokumenterar och många fackmän är mindre benägna att köpa den för kristna så tacksamma martyrhistorien. Skälet är sunt förnuft (vilket förvisso Nero saknade). Men sätter inte eld på sin egen huvudstad.

Dessa historiker menar istället Rom redan kände de kristna för att "hata världen" (tydligt tidigt esséer-kristet inflytande eller att historieskrivare inte kunde skilja kristna från de anti-kosmiska gnostikerna). Smart i så fall av Nero att skylla på dem för att slippa framstå som oduglig ledare.

Att bränna staden för att bygga ett nytt skrytigt centrum avfärdas också av många som menar att myt har blandat sig in i historieskrivning och dessutom bryter mot sunt resonemang.

Å andra sida ger ju horoskopet en Mars i 1a huset som bygger på en rent destruktiv "förlustinfluens" från Jupiter-Skorpionen i 12e - Eld/Vatten-kriget du nämner... Här ser 12e husets grundläggande betydelse av "världslig förlust" ut att väga tyngre än hinduerna som deklarerar Jupiter "verksamt god" om än begränsad till följd av husets karaktär.

Susanne sa...

Ja vem kan veta vad som hände för 2000 år sen... men även om esséerna hatade världen så gick de ju ändå inte omkring och tuttade på byggnader - rörelsen hade ju funnits i flera hundra år före det. Man kan ju tänka sig nån enskild fanatisk galning bland de kristna i Rom, men att lyckas åstadkomma en sån storbrand... Nero hade väl andra resurser. Och att hänvisa till hans sunda förnuft när han nog inte hade något... och så de astrologiska indikationerna dessutom. Men man får väl konstatera att det inte 0)går att bevisa något.

Apropå ingenting, men jag kan lämna ett bidrag till den exklusiva samlingen av svenska kändisar med känd födelsetid. Claes Eriksson (Galenskaparna) sommarpratade i veckan som gick, och meddelade att han föddes kl 9 fm (27/7 1950). Det ger en lejonascendent med Saturnus några grader därifrån. Och lustigt nog börjar han programmet med att kåsera om sin långsamhet, med utgångspunkt från hans utdragna födsel som började två dagar innan. På slutet kritiserar han dessutom infantiliseringen och ålderismen i det svenska samhället. Två sidor av Saturnus alltså - den långsamme och den gamle. Det tycker jag visar att födelsetiden är korrekt :-)

Seaward sa...

Monthy Pythons "Ett herrans liv" sägs ha varit väl utforskad. Det var en så stirrig sekterism vid den tiden som gänget skämtade om, att man gott kan tänka sig lite av varje i rörelserna. Kanske t.o.m. en och annan selot ("ivrarna") bland esséerna som hotade skära halsen av folk som inte omvände sig till den anti-romerska saken.

Erikssons klockslag var ett tacksamt tillskott till den fattiga svenska avdelningen kändisar! Jag sparade en tidningsbild när Croneman i DN hyllade hans prat och var på vag att skriva något om den välkontrollerade torrhet som flera positioner tyder på ("deadpan comedy") och Saturnus-Lejon i 1a instämmer helt på en showman som kan jobba med gravallvarlighetens Saturnus! Där har du helt rätt.