Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 juli 2023

Detalj av ett skakigt Europa: finsk kärnkraft bakom Sveriges tid av Stora Döden 2036-55?

Skrivet 16 maj 2023 med flera påfyllningar, men inte publicerat. Jämför också med

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/sverigehoroskopets-svaga-punkt-ocksa.html

...om bland annat hur DN under några få timmar visade ett amerikanskt skräckscenerio där bara de superrika svenskarna överlever ett atomkrig. Snart insåg DN att skrönan var för bra att bara bjuda på och stängde in bakom betaldörren.

Kanske puttrade ämnet i bakhuvudet ett halvår och blev sedan till följande studie, som likväl lades på hyllan. Ska man vara låg och spekulativ som DN och skrämma upp folk?

Det faktum att det tog lite tid att jämföra Sveriges med Finlands och Norges horoskop, gör att texten ändå publiceras - trots dystopin.

Tala om sammanträffande: Just som onsdagen valts som publiceringsdag ser jag på söndagen 2/7 följande (betalartikel) i DN - en snarlik "atomteori" som i det följande.

https://www.dn.se/varlden/ukrainas-pulsader-ar-front-mot-ryska-styrkorna/

*****

Radionyheterna meddelar 16 april 2023 att finska kärnkraftverket Olkiluto nr 3 slutligen är igång efter många år kantade av tekniska problem. 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Olkiluoto_k%C3%A4rnkraftverk

Antingen är en konstruktion plågad av ett sådant bekymmersamt öde nu harmlös och fixad eller också har nedräkningen till en härdsmälta nu börjat för Sverige och det från grannen och numera NATO-landet på gränsen till Ryssland. 

Tanken är spekulativ men givet Sideriska fortsatta djupdykning i svenska nationalhoroskopets djupa undertext visade för ett år sedan att nationens brott består i dess sublunära närighet, vilken redan 1974 märkte det för "halshuggning". Att den drivande kraften i Sverige är den sublunära eller rent materialistiska demonen kan liknas vid kvartalskapitalismens irrationella väsen. Ketus djupare betydelse i nationalhoroskopet noterades i Dold Daimon del 2.

Fyndet av den sublunära demonen som en dominant i nationens öde gör Saturnus planetära storcykel (okt 2036-okt 2055) till en ännu allvarligare period än bloggaren tidigare förstått. Har f.n. pågående subcykel i Saturnus andra döpts till "Lilla Döden" finns det inget fel i att tillstå att Stora Döden obönhörligt närmar sig detta avfallna land som varken har tänkare eller filosofer - bara närigt marknadsfolk.

Då Saturnus står för ståndaktig principfasthet men i Sverige underkastad det sublunära gungfly som är "marknadens irrationella mekanism", då har landet per definition varken moral eller verkliga principer! Nationen kunde kastas på historiens skräphög och världen skulle vinna på det. En egocentrisk hycklare mindre.

Första spadtaget till kärnkraftsverket noteras inte på svenska Wikipedia, men har bygget en ödesroll (som måltavla i en stegrad kraftmätning mellan USA och någon annan stormakt (väljer själv vilken), så bör problemen vara synliga redan i en karta för september 2005, vilket är så nära man kommer med svenska Wikipedia.

Provokationen i maj 2023 -
likt barn som inte kan hejda sig...


Men varför nöja sig med svenskarnas allt sämre precision på alla områden? Googlar man på engelska hittar man strax datum för "första spadtag" - 12 augusti 2005 - och det var engelska Wikipedias uppgift. Den svenskspråkiga versionen hade inte ens månaden rätt...

Olkiluoto 3 påbörjas 12 aug 2005, vilket här betraktas som födelsehoroskopet. Alla barn borde registreras ögonblicket för föräldrarnas parningsakt, men av praktiska skäl skulle en sådan astrologi bli ohanterlig, och pragmatism är vad den är. Man tar den tidpunkt man har och litar på att tillvarons inre meningsfullhet producerar något tänkvärt...

Inlägget grovskissades hit den 16 april för att inte glömma ett skriveri att göra. Den 5 maj kommer en impuls att färdigställa texten:

https://www.dn.se/varlden/ryssland-hotar-finland-om-nato-bygger-baser-dar/

Eftersom den åter blir liggande, lyssnar jag den 9e maj till krigshetsaren Dagens Nyheter som söker vänja svenska folket vid ett Tredje världskrig, nu när det varit så enkelt att få svenskarna att välja sida i en fejkad antagonism mellan Väst och Öst. (I själva verket står tidsålderns skifte mellan "sista striden" mellan Mänskligheten och den arketypiska Onda Kapitalägaren, vars minioner rövat åt sig hela planeten för sitt eget berikande.)

Naturligtvis startas kriget som följd av USA:s oförmåga att uppskatta kollektiva eller samfällt mänskliga strävanden - om detta har nationalhoroskopet vid många genomgångar omvittnat.

Maj 2023, underrubrik: "Så förbereder en multinationell
Natostyrka sig för eventuell spridning av Ukrainakriget"

https://www.dn.se/varlden/nato-officer-beslutet-att-skjuta-ned-ett-plan-tas-pa-nagra-minuter/

Kort sagt, NATO ämnar provocera fram den Sista Striden eftersom USA nu är ett bisarrt land av en kristendom som drömmer om en blodig Apokalyps och Jesus återkomst för att döma alla folk. Föga förstår amerikanerna att de står först på tur att stå till svars för den kultur de odlat fram...

Viktigt tillägg 230708 - debatttext i AB: Sverige har blivit en hökarnas högborg

Enligt detta hypotetiska scenario kommer USA-Nato att försöka slå till först och i nästa skede drabbas norra Europa - Finland, Sverige och Norge - av Ryssens vedergällning. Den riktas gissningsvis mot Olkiluoto 3  som uppenbarligen föddes under de ondaste omen, så som monstermaskinen stretat emot sitt färdigställande. Med ett sådant starthoroskop är det bara att använda astrologiska metoder för att finna ut vid vilka kritiska tider anläggningen kan drabbas av Olyckan.

Bloggaren erkänner villigt att Three Mile Island i USA och det japanska eländet för att inte tala om den ryska härdsmältan FÖRST borde ha testats utifrån detta allmänna astrologiska påstående... Men prediktiv astrologi är bara halva historien, en annan sida är att astrologin också tjänar högre ambitioner, som att påminna mänskligheten om vilka dårar de lägger makten i händerna på av den lättja som blir den här artens undergång.

Det mest intressanta blir om UFO-folket kommer att intervenera ett Tredje världskrig eller som i science fiction-serien Star Wars (i dess olika inkarnationer) den helt överlägsna arten lämnar den primitiva livsformen frihet att följa sin väg.

Den kosmiska lagen har som ett primärt direktiv att den högre utvecklade inte får blanda sig i den primitiva varelsens felsteg. Nybörjaren har full rätt enligt den Högsta Intelligensen att ta sitt eget liv om det är vad den primitive verkligen vill.

Tillägg: Den här texten låg så länge att flera frågor fått förslag till svar. Whitley Strieber med åtskillig kontakt med UFO-fenomenet är övertygad om den högre intelligensen kommer att lämna människorna att förinta sig själva. Intervjuad i en poddcast i år säger han: "Hade de haft för avsikt att ingripa hade de redan gjort det." (Istället nöjer de sig med att gäcka USA:s militär genom att närmast hånfullt flyga över förbjudna territorier och mänskligheten saknar kapacitet att göra något åt det.)

Naturligtvis kan inte enbart Sverige ha en mörk tid framför sig om vedergällningen mot NATO:s maktanspråk inbegriper norra Europas mörka ödesfläck Olkiluoto 3. Och en genväg till någon preliminär uppfattning av scenariot blir förstås att jämföra främst Finlands och Norges planetära cykler under den period så Sveriges "Stora Död" inträffar.

Finlands storcykler (fött 1917 och inne på andra varvet storcykler):

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Ven:  2026-10-12  -  2046-10-12
 Sun:  2046-10-12  -  2052-10-12
 Moo:  2052-10-12  -  2062-10-12
 Mar:  2062-10-12  -  2069-10-12
 Rah:  2069-10-12  -  2087-10-13
 Jup:  2087-10-13  -  2103-10-14
 Sat:  2103-10-14  -  2122-10-14
 Mer:  2122-10-14  -  2139-10-14
 Ket:  2139-10-14  -  2146-10-14


Värt att notera. Finland upptogs i NATO 2023, under just föregående storcykel (maha dasha) och dess demoniska undercykel, halshuggningens Ketu. Perioden 2019-26 står alltså under Domen och landet kan mycket väl välja fel väg under en sådan tid av "huvudlöshet". Alternativt: landet bestraffas eller reduceras i betydelse (t.ex. genom att frivilligt välja att bli uppätet av USA-Nato).

Norges storcykler (fött 1905 och också inne på andra varvet storcykler):

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Sat:  2010-10-23  -  2029-10-23
 Mer:  2029-10-23  -  2046-10-23
 Ket:  2046-10-23  -  2053-10-23
 Ven:  2053-10-23  -  2073-10-23
 Sun:  2073-10-23  -  2079-10-23
 Moo:  2079-10-23  -  2089-10-23
 Mar:  2089-10-23  -  2096-10-23
 Rah:  2096-10-23  -  2114-10-24
 Jup:  2114-10-24  -  2130-10-24

För att förstå vad en planetär cykel bär i sitt sköte måste man ha bildat sig en tydlig (och korrekt) uppfattning och landets "ingångsvärden" eller de impulser horoskopet som helhet ser ut att vilja förverkliga. Eftersom Sideriska inte ägnat någon uppmärksamhet åt grannländernas horoskop blir följande väldigt lösliga kommentarer.

Medan Sverige genomgår sin Stora Död (Saturnus så svag och principlös i nationalkartan att många av planetens dåliga sidor aktiveras, sådant som gjort att den dragit på sig titeln Den Stora Illgöraren), ser Lilla Välgöraren Venus ut att reglera Finlands öde. 

Här är problemet att Sveriges Stora Död spänner över så lång tid att Finlands öde under samma period genomgår en förändring. Beroende på om båda storcykelägarna står förbundna på något satt kan ödet antingen skifta markant eller förbli sig likt. När den här bloggen startade 2009 hade bloggaren knappt "gjort" indisk astrologi och har under åren inte alls hunnit studera tillräckligt. Så ta följande som svepande observationer.

För Norges del är överlappande period styrd av Merkurius. Men också här sker ett byte av huvudcykel och halshuggningens Ketu tar över. Åter: Ketu kan vara allt från måttfull och lätt självförtryckande till ren och skär vedergällning (punkten där ansamlad dålig karma utkvitteras) - nationen drabbas för förflutna och dåliga val. Allt hänger på födelsehoroskopets många intrikata detaljer.

Finlands nationalkarta:


Med Arbetsoxens 26e grad i öster är uppenbart nationen otroligt nära knuten till det kärnkraftverk man började bygga under så onda omen (se hur kraftfullt planeter betonar de onda eller bekymmersamma husen i kartan för kraftverk 3). Det skiljer bara en enda grad mellan ascendenterna och man kan i princip säga att Finlands och Kärnkraftens öde är ett. 

Och som bekant har Arbetsoxen inte sin egen planet Venus med sig som välgörare när detta tecken står i öster. Möjligen är det tursamt för Finland att gränsdragaren Saturnus kontrollerar och söker hålla Venus - den lösaktiga slampan i schack. Detta är knappast ett horoskop för feminister utan påminner starkt om patriarkal ordning! Och så fick Sanna "partybruden" Marin gå efter en mandatperiod och lämnade förbittrat politiken helt och hållet.

Nu är Saturnus i Krabban en remarkabelt tillknäppt placering - tysta och strama finnar! Men där finns sisu under ytan eftersom Saturnus disponeras av en ofattbart kämpande Måne-med-Mars-i-Lejonet. Det här landet är så primitivt att det inte haft något annat än sin avskydda fiende i väster att bygga upp uppdämt aversion emot. Ett sådana nationella inre övertryck kan krevera och kanske blir det under Venus storcykel landets kantiga förmåga att hålla sin inre promiskuitet (och spritmissbruk) under kontroll. 

Det behöver knappast sägas att det är märkliga omen för allianser med andra längre. Sjunde partnerhuset går i Skorpionens tecken vilket återigen riktar blicken mot nationalsjälens krigiska ärr. 

Här finns olösta problem och sår som kan öppna sig på nytt och som synes har Olkiluoto 3 ett horribelt Eld/Vatten-krig inbyggt, där -återigen! - Saturnus står illa i Krabbans passionerade Vatten och söker släcka den vansinneseld som brinner i krigaren Väduren där Mars befinner sig i förlustindikationens 12e hus, en flammande eld som i sin tur söker angripa Saturnus så att de båda essentiella illgöraren hamnar i ett katt & råtta-inferno. 

Jag tror inte enbart detta beskriver principerna för kärnkraft utan den segdragna byggnationen och energistationen som en fruktansvärd nationell akilleshäl...

Klarar Finland livhanken genom sin "verksamt illgörande" Venus-period överlappar även nästa cykel Sveriges "Stora Död": Nu flyttar fokus till Finlands sol, dvs landets själva identitet eller väsenskärna. Och inte är det något höjdaromen att födas i solnedgången (hus 7) och i dödssymbolen Skorpionen. Skorpionhärskaren Mars står i Lejonet och Lejon och Skorpion är naturligtvis dödsfiender. 

Här bildas i Finlands nationalhoroskop en närmast stelfrusen dödsskräck, kanske de många åren nära Sovjet förklarar detta. Men det är också ett Eld/Vatten-krig som visar kamp intill den död som uppenbarligen är vad landet vill. Därav Nato-anslutningen. T.o.m. en snabbskiss, nedknackade med snabba blickar på kartorna tyder på att "rätt" planeter är cykelhärskare, rätt i den meningen att de ser ödesdigra nog ut att passa med Sveriges stora mollstämning eller avställning 2036-55.

Norges nationalkarta:


Frigörelsen från Sverige går hand i hand med en överexalterad Lejonascendent där den uppåtsträvande och ambitiösa demonen Rahu gör norrmännen så ohyggligt positiva i rollspelet.

Men landet är faktiskt mentalsjukt eftersom det söker nedbrotta sin bipolära tendens: svårmodets och allvarsamhetens Saturnus borde vara enormt stark i sitt lyckosamma bästa läge i väster och dessutom i sitt filosofiska och fundersamma hemmatecken Vattenbäraren. 

Men landet lider av exakt samma problem som Sverigehoroskopet: Saturnus i intellektuell Luft men så undertryckt av "halshuggna" södra månnoden att landet underproducerar filosofer och djuptänkare. Inte alls olikt Sverige att Saturnus i Luft trycks ända ner under Månen (sub Luna) och blir en demonisk fixering vid tänkande enbart kring denna världen och naturtillgångar. De hade en "ekologisk filosof" en gång i tiden men något annat minns jag inte.

Intressant nog har Norge OCKSÅ en placering invid det finska kärnkraftsverkets Oxe-ascendent, det är landets själva EXISTENS som knyts samman via Solen i Oxens 24e grad. Eftersom Sverigehoroskopets ondaste dödscykel här söker kopplas samman med grannländerna, kan det förstås passa att påminna sig Sverige Måne (landets inrikespolitiska sida) och hur bedrövligt svenska folksjälen mår till följd av Mars i Oxen i 8e dödshuset. Hela befolkningen borde lyftas bort från Arbetslinjen under tio år och lära om grunderna för vad som gör en människa verklig!

Nu befinner sig Olyckans Mars i den svenska Arbetsoxens 7e grad och därmed bryts den exakta svit som börjat byggas upp i tecknets senare del. Samtidigt har står den svenska rollmasken (Vågskålarna) i 21a graden och det betyder att Sverige har en extrem blindfläck gentemot Finland. Typiskt en arrogant gammal stormakt att knappt ens märka grannlandet! 

På samma sätt kommer Olyckan från Finland att drabba ett Sverige som inte fattat vad som hänt eftersom politikerna är så obegripligt fantasilösa. Det går inte in i Kapitalismens väsen att detta kan vara sista sucken för en gammal världsordning. Ett antikt visdomsord till USA: "Den som söker bevara sitt liv (eller makt) kommer att förlora den, den som släpper den olympiska elden vidare kommer att bevaras." (Fritt från vishets-gurun Jesus som resta vida omkring och samlat perspektiv som hans folk helt enkelt inte förstod sig på.)

Norges storcykler då? Först Merkurius och därefter Ketu. Merkurius står i 10e makthuset och är stark i den meningen. Oxen är ytterst territorial och Norge hade tur med sina oljetillgångar. Likväl är Venus ingen höjdare för den autokrata Lejonascendenten, Venus reduceras också för detta land till en hora för välståndet och komfort. Men till skillnad från Finland ingen sträv Saturnus som söker hålla bekvämligheten i schack. 

Dessutom är Venus i egocentricitetens Vädur bakvända världen. Venus handlar om allt annat än att söka komfort för egen del vilket Norge fått för sig! Därför är det en vurpad berättelse som ges via 9e huset (nationens "högsta goda") och en ultimat prioritering som bryter mot Dharma eller universums lagar. Gissa om Norge som profiterat så på oljan har en skuld mot Jorden!

Ett är klart: blir det ett Tredje världskrig är det fullständigt slut med den västerländska civilisationen och mänskligheten kommer därifrån att ta med sig så rika erfarenheter att de överlevande formligen kastas in den nya tidsåldern. Vattenbärarens era när naturvård står på dagordningen, men också vård av det störda mänskliga psyket (Vatten) som farit så illa under tvåtusen år av romersk imperialism i dess olika varianter på samma tema. Harmageddon var gränsen vid vilken mänskligheten avkrävdes ett uppvaknande.

*****

Den verkligt ambitiösa kan också studera Sverige, Finland och Norge i skenet av krigsorganisationen NATO:s planetära cykler:

https://siderisk.blogspot.com/search/label/NATO%3As%20planet%C3%A4ra%20cykler

Sveriges Stora Död motsvarar ungefär två av Natos, men hur kul låter det att finna både Venus och Solens cykler natalt i 8e dödshuset för denna täckmantel för USA:s maktanspråk i Väst? Sverige är ungefär så korkat ett land kan bli och har drullat in sig i ett större spel än ledarna kunnat överblicka. Eller också är den svenska Överheten cyniska dödsdyrkare, ett ont arv ett följande inlägg kommer att titta mer på.


Inga kommentarer: