Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 29 juni 2023

UFO-informatören av extraordinärt slag

 

 

Jag tjuvar såväl foto på Whitley Strieber som slutet på en intervju gjord november 2022 från en sajt för cineaster. Skälet till att en författare i UFO-ämnet förekommer här är att han en gång spelades av Christopher Walken i en liten indiefilm baserad på Striebers självbiografi Communion. Den sålde flera miljoner och bokomslaget har (milt sagt) satt spår i kulturhistorien.

MH: Min sista fråga är bred. Hur känner du om att UFO-tesen har blivit mainstream numera? Hur har attityderna skiftet sedan din bok Communion (1987) och filmatiseringen (1989) av den? Upplever folk UFO-temata genom en annan lins nu?

WS: Jag tror regeringen tvingades in i ett hörn när Lou Elizondo släppte en del material om några kontakter som inte gick att förklara. Men nu söker de vrida tillbaka klockan igen. För om du läser de senaste historierna (intervjun från november 2022) säger regeringen saker som, ”Åh, vi har upptäckt att de flesta är kinesiska drönare.” Verkligen? Då förmodar jag att general Nathan F. Twining i sitt memo 1947 om en siktning med exakt samma flygkaraktäristika som ses i Tic Tac-videon från 2017, måste ha haft kinesiska drönare i faggorna. Det är här samma dumheter som sumpgasförklaringarna (den regeringstillsatta forskaren Joseph Allen Hynek skämde ut sig rejält med den ”analysen” av ett UFO-inträffande).

Och naturligtvis tar media som vanligt som det levereras till dem eftersom de inte bryr sig om ämnet. De anser att det är löjligt. Det faktum att Leslie Kean, Ralph Blumenthal och Helene Cooper ens fick in sin artikel i New York Times (dec 2017) är rena miraklet! Men klockan kommer att vridas tillbaka, vänta bara och se. 

Över de kommande åren kommer allt att deskrediteras och försvinna totalt. Och saker och ting kommer att fortsätta precis som de är och vi kommer att röra oss allt närmare en situation där vi bor helt ensamma här, på en planet som inte längre kan försörja oss. Och en sak är säkert: vi, folket, kanske är öppna för besökarna och villiga att välkomna dem. Men regeringen kommer inte, ens med sitt huvud under vattnet och hela befolkningen svälter. Den kommer att vägra.

  • Whitley Strieber är författare till flera landmärken, inklusive Communion, The Key, The Super Natural (med Jeffrey J. Kripbal, J. Newton Rayzor Professor i Philosophy och Religion vid Rice University), och romanerna The Hunger och The Wolfen. Han delar sin tid mellan Kalifornien och hemstaten Texas.
  • Mich Horowitz är anställd författare vid New York Public Library och har som historiker vunnit en PEN-utmärkelse.

Det är omöjligt att inte granska honom lite extra efter episod 23 av Weaponized som jag väntat ett halvår på. Programledarna antydde tidigt att förklaringen till UFO:s är något helt annat än skruvar och muttrar som far fram i världsrymden från fjärran planet.

I den här intervjun på 1:40 - som man kan klara på en timma i 150% av normal fart om man är på alerten - visar sig Strieber ha samma syn på "UFO:s" som glimtat fram på den här bloggen under 2023. En andlig tolkningsram är enda förklaringen till många av fenomenen och intressant nog säger också Strieber att dessa intelligenser har HUMOR, exakt vad Sideriska sagt vid några tillfällen och kopplat till nordamerikanska föreställningar om Trickster-gestalten Coyote. 

En ledtråd var en nattdröm där drömjaget flög flankerad av två diffusa ljuskällor och i drömmen drog slutsatsen att han själv såg likadan ut, utifrån - ett ljusklot. Dessa var UFO:s i deras sätt synka med varandra i formation och flyga halsbrytande snabbt och i märkliga mönster över en insjö i Sverige just i gryningen.

Drömjaget visste ungefär var i landet han befann sig trots att sjöyta och granskog var allt som förekom i drömmen, men man kan förmoda att drömsekvensen var del av en mycket större upplevelse som inte lyckades tränga ner i drömmarens begränsade hjärnkontor. 

Det framgick av drömmen att ufona hade roligt när de flög och därifrån är steget inte långt till amerikanska försvarets genuina ufo-filmer - de här väsendena har kul och driver med de amerikanska soldaterna och deras macho kultur.  Bara det vilket visar hur körd den supermakten är. Allt USA kan göra är att skylla på "kinesiska drönare"!

Strieber säger sig ha accepterat att han, med ett yngre liv som gycklare och skämtare blir den som får en så osannolik historia att förmedla och förstår om han inte blir tagen på allvar. Hans helt materialistiska och världsliga världsbild har genom att liv av märkliga upplevelser bytts ut och han kallar sig numera andlig. 

Bloggaren var inte medveten om denna människa och vilken betydelse han haft för UFO-ämnets tillväxt men AA-rankad födelsetid finns på astro.com. Detta är en verkligt stark Vädur i öster, godartad sprattmakare tack Venus mildrande inverkan på den välplacerade Mars (verksam välgörare, dvs. en god krigare för sin sak). 

Hans genom materialistiska levnad i yngre år (partyprisse) kan skönjas av både Väduren och förmodligen också Solen i sybaritiska Oxen i 2a näringshuset (allt gott varmed den enbart egomedvetna Väduren matar sin kropp med). 

Månen i Krabban säger inte heller nej till livets goda, och man kan undra hur dessa indikationer stämmer med en som blivit "kontaktad"... Men så är det, och en som inledningsvis var helt förstörd av de önskade ufo-kontakterna men båda genomgått mentala undersökningar och lögndetektor kanske den robusta och primitiva starten på zodiaken är den bästa försökskaninen för "ufo-intelligenserna"?


Jag har mött flera exemplar av Mars-Väduren genom livet och uttrycket skiftar enormt beroende på bärarnas intelligens. Hjärtliga men råa (sunkig humor) är den bottennivå jag mött eftersom jag inte umgås i kriminella kretsar. 

Men krigsplaneten kan också ingå i horoskop för verkligt begåvade och fungera som en "mini-Sol" som skänker extra energi till det som kontaktas. Kort stubin är dock ett stående drag därhelst Mars är viktig i horoskopet.

Strieber är uppmärksamhetssökande, tveklöst så med Mars i Väduren i första huset. Jag har en annan Vädur, musiker med Mars i snabbtänkta Tvillingarna i 3e kommunikationshuset som villigt beskriver sig som narcissist. Och det är just detta som får mig att avstå från att ta ställning för den här mannens historier. Väduren och Krabban kombineras ju också till "sensationalism" - förmågan eller talangen att hamna i händelsernas centrum, att bli rubrikstoff.

Men hela kartan är ju ett enda krig mellan Jord (normal realism) och Visionen eller Eld. Det ser verkligen ut som en låg festnisse som får hela sin enkla värld ifrågasatt av "ett kall från ovan". Se t.ex. hur undertryckt hans 9e filosofihus är vid födelsen. Ketu i 9e ger som bäst avmätthet men ibland total blindhet. Detta är hur Strieber föddes, vilket han utan omsvep med ger, nöjeslysten och fullständigt sekulär (noll stöd från 9e huset). 

Hans 9e husägare är Jupiter, helt rätt planet här som en följd av Vädursascendenten. Och Jupiter själv står så bra det är möjligt, i den goda karmans 5e hus och tillika själens (Solens) eget hus. Men även här kastar Solen i Jord skit i maskineriet så att det uppstår ett Eld/Jord-krig i 5e som sinkar Jupiters förmåga att uttrycka sin högsta nivå, den filosofiska. Istället uppstår smutsig eld i 5e som sjunker från en själslig nivå till simpel "nöjesmänniska" - femte är ibland nöjeslystna och spelmissbrukares sektor.

Vore jag en UFO-intelligens nyfiken på mänsklighetens DNA är detta en högintressant horoskopägare att "röva bort" och utföra skumma tester på och till sist hölja i ett lager glömska, så att vederbörande först inte vet om vad han varit med om. (Hans psykologiska illamående fick sin förklaring först med en hyponosregression som lyfte UFO-upplevelsen till medvetandet.)

Eld/Jord-smutsen ger en solkig andlig upplevelse (Venus är INTE en välgörare för Väduren som ascendenttecken, så här blandas välgörande vålds-Mars med en märkligt "justerad" Venus). T.o.m. här beskriver de fyra elementen på sitt enkla sätt vilken karaktär människan typiskt färgar sina upplevelser i. När två varelser från Venus dumpade min själ tillbaka i kroppen som sov i sängen, då var detta ett alltigenom positivt minnesfragment, kanske för att Eld och Luft dominerar bloggarens horoskop och inte en enda placering står i Jord - en klar tendens att "spiritualisera" saker som man å sin sida måste vara vaksam på.

Uppenbarligen gav den osedda världen Strieber upplevelser som matchade hans "ingångsvärden" och därmed blir hans funderingar i Weaponized föremål för samma kritik. Är det bara hans öde som återskapas i märklig form? Nej. För till sist kommer den märkliga insikten. Hans påfallande Eld/Jord-krig (på inte mindre än tre ställen i horoskopet) är "goda omskakningar". För nedsmutsningen av t.ex. Jupiter i det synnerligen goda 5e huset är en god omvälvning. Solen är trots positionen i Jord en verksamt god faktor för Vädurens ascendent så detta är en Mars-krigare helt och hållet på det godas sida. 

Och det är sent i livet man ser resultatet: ett långt liv som börjat som solkig livslust men utvecklats till en insikt om hur låg mänskligheten FORTFARANDE är, och att "UFO-folket" som bäst söker skaka om människorna och få dem att återställa en mer nyanserad världsbild än den teknokratiska materialism varmed de söker sin och planetens undergång för närvarande. att Eld/Jord blir smutsigt krig märks i slutet av intervjun där Strieber spekulerar att alla bortrövanden som sker på Jorden i skymundan är att "främlingarna" sett människans framtid och bestämt skapa en artdatabank i den händelse vi gör slut på vår värld.

Strieber har en egen historia och den stämmer väl in med Sideriskas fragmentiska tankar under etiketten UFO. Överlägsna livsformer ingriper inte direkt i primitiva arters "utvecklingskurva" och UFO-folket kommer inte att hindra mänskligheten från att ta kål på sig själva. Däremot, tillägger den spekulerande Strieber, samlar de in Jordens och framför allt mänsklighetens DNA i syften vi inte kan veta något om!

Det hörs under intervjuns gång att Strieber är en kreativ eller t.o.m. passionerad historieskapare. Väduren och psyket i Krabban tillhör båda Passionens kvalitet och Mars i första huset må vara en välgörande krigare men den attackerar likväl nattpsykets Måne och Elden illuminerar de mörka Krabb-vattnen. Är här ändå någon som SETT vad få människor ser?

Då måste kanske Eld/Vatten-krigets "sensationalism" hållas öppet för en enormt avancerad typ, där filosofens Plotinos "mest gudomliga element" Eld verkar direkt på Vattnet på samma sätt som Platon redan beskrivit hur Formernas värld tränger ner i de sublunära mörkret som sigillet lämnar ett avtryck i vaxet. Horoskopet kan ha med klärvoajans att göra och Jord-elementet under ett liv avlägsnats.

Jämför den redan från början hypersynska amerikanen Edgar Cayce som har en ännu mer perfekt Eld-triangel mellan de tre Dharma-husen 1, 5 och 9. Cayce började sent i livet drömma hämningslöst medan hans hypnotiserade kropp användes av klienter som sökte svar på sina problem. Vid uppvaknande var Cayce nu inte som förr tom och trött av energiuttaget utan fylld med egna märkliga  drömmar. 

Även Strieber tycks ha blivit tillfreds med sina återkommande besök och börjat få spontana upplevelser av intilliggande dimensioner. Ett fascinerande livsöde som jag helt missade när självbiografin Communion kom ut på 80-talet. Minns tidningsskriverier men brydde mig inte. Striebers historia är så bra att den inte ska förstöras med jungianska analyser av arketyperna i mänsklighetens gemensamma omedvetna... Men om man ändå söker sortera in honom i ett fack, så är han en Jordmoderns son (Solen i Oxen) och hans budskap låter mest som en arg klagosång över människobarnens dårskap. 

Han är därmed Väduren/krigare i frontlinjen för den verksamt onda jordmodern (Venus --> Oxen) som behöver helas, om det så kräver att halva mänskligheten dör i en ofattbar massutrotning (antydningar om siaren Edgar Cayces i taggen Naturens Vedergällning eller Klimat-Harmageddon).

I den meningen är Eld/Jord-kriget i bemärkelsen hans egen vilda ungdom rätt ointressant. Horoskopet beskriver den "förråade typ" på vars bort hamnar uppgiften att varna världen.

Och där, avslutningsvis kommer härolden eller budbäraren Merkurius tecken Tvillingarna in. I tredje medvetandehuset skulle man lätt kunna tro att Saturnus och överskridandets demon Rahu tyder på sinnessjukdom. Men nu är han alltså testad för den saken och det fanns inte en antydan till något suspekt under 1 timma och 40 minuters prat.

Författaren har Daimonens Lott lustigt placerad i Tvillingarnas 11e grad i ett mentalt hus. Gradtalet kan man lita på till följd av det säkra födelseklockslaget. Den här daimonen (Platons rationella själ) finner en uppmärksam (perfekt) lyssnare i den här bloggaren som har 10e graden Tvillingascendent och mottaglighetens Måne i 12e graden. Eller en ovanligt godtrogen lyssnare?

Men framför allt ingår Daimonen i en astrologisk signatur som ser verkligt mystisk ut: Rahu sägs ju ge en hybris-artad vilja att lyfta sig från sin sublunära (låga) existens upp  till gudarnas nivå. Men om denna upphissar-princip slår sig ihop med Saturnus, den sjunde himmelen och gränsdragaren för vår "värld", så uppstår raka motsatsen till det sjuka Sverigehoroskopet där gränsdragen med halshuggningens Ketu tvärtom krymper och sänker ner den värld Sveriges härskare anser är allt de behöver. 

Svenskarna gör sig onödigt dumma under extremt låg takhöjd (särkilt i de Stora Frågorna/hus 9) mellan Strieber föddes med en daimon i de Mindre Frågorna/hus 3, men som ville mer än det ringa och intellektuellt triviala liv som han uppenbarligen levde (han var universitetsutbildad). Hans högre och bättre natur - daimonen - tycks enligt hellenistisk tradition ha initierat kontakt-processen eller åtminstone sagt ja till andra intelligenser. "Här, använd kroppen jag utnyttjar i detta liv. Roliga och goda ting kan komma ur det för oss alla".

Bara svenskar är snart "individualister". Många folk har vuxit ur denna barnsjukdom. Vad säger det om var folkdecimeringen kommer att börja? Inte i Afrika utan i Norra Europa. Något kan hända i vår livstid. Dödköttens avveckling.

PS. Den hellenistiska läran om Daimonen går stick i stäv med de den hinduiska synen på att Solen är andesjälens signatur och den än mer precisa läran om att den planet är Solens eller atmans signifikator. Att försöka binda ihop dem är tecknet på en usel astrolog som inte vad vederbörande sysslar med. 

Men man kan alltid nöja sig med konstaterandet att om Strieber har en intressant Daimon är hans atma karaka inte mindre så, eftersom det är Solen själv som intar horoskopets högsta teckengrad: Oxens 29e. Följer man Daimonens disponent eller bas så är det förstås Tvillingarnas Merkurius, och märkligt nog står Merkurius just invid Solen (bara 3° bort) som här är sin egen atma karaka! Så de två traditionerna möts ändå i detta horoskop, vad man nu ska säga om den slumpen.


4 kommentarer:

Susanne sa...

Jag både har läst och äger hans böcker om UFO-upplevelserna. Innan den första kom ut 1987 i USA så hade han skrivit SF-romaner, så inte underligt om folk trodde att det var sensationssökeri och fantasier det handlade om. Men upplevelser av det slag han haft är det många fler som har haft. T ex så redovisas flera stycken i den första boken, så där kan det inte handla om "härmapor" som påverkats av hajpen kring när boken kom ut.

Efter att ha läst detta inlägg tog jag fram böckerna och bläddrade lite på måfå i dem, och fick upp en sida där han nämner en symbol som förekommer hela tiden i folks berättelser. Det är en triangel! Tänkte förstås direkt på de släppta UFO-observationerna som visar ljus i form av trianglar. Strieber citerar några för mig okända personer som säger att triangeln är universums grundläggande byggsten och skapelsens tre heliga krafter, och förstås treenigheten. Strieber säger sig ha fått ett par trianglar etsade på armen 1986, och en annan UFO-bortrövad säger sig ha fått ett triangelformat märke runt naveln efter sin kontakt.

Vad beträffar Michel Desmarquet så noterade jag aldrig födelsedatumet, jag har försökt googla, men nu får jag inte fram det, vilket jag uppenbarligen fick förra gången. Förutom födelseåret 1931 så minns jag bara att han hade månen i kräftan, och möjligen var han sol-stenbock el vattuman men där är jag mer osäker. Har du möjligen födelsedatumet sparat?

Seaward sa...

Nej, jag har inget om Desmarquet.

I västerlandet torde det väl vara Pytagoras talmystik som är tidig med pyramiden (först med tretalet kan punkten och linjen sammanknytas till en figur), men hur gammal den mänskliga förmågan att uppfatta symmetrier är, vet väl ingen? Pyramiderna är äldre än Pytagoras.

I Indien dröjer det flera hundra år innan läran om de tre gunas (de 3 kvaliteterna) dyker upp i såväl kosmmologin som astrologin, men där kan man också fråga sig hur få de spår som inkluderas i vår historieskrivning egentligen är...

In bibelprofeten Hesekiel under den babyloniska fångenskapen (600-talet fvt) ser ett "ufo" med "fyra" varelser i kvadratisk formation är vi redan hundra år före "fadern" Pytagoras och hans talmystik.

Och skulle tetrahedern vara en "flash" från universum eller människsna själ (de är ett och samma) till hennes ytligare intellekt, då är symbolik tidlös, precis som mystiker alltid sagt...

Programmet Weaponize har understrukit att de pyramider som fångades på militärens gröna nattfilmer var tredimensionella, alltså tetraheder eller pyramider!

Susanne sa...

Jag gav mig den på att hitta min kommentar om Desmarquet här på bloggen, för jag visste att jag nämnt hans födelsedatum där, och nu har jag hittat det i ett inlägg från 1/9 2022. Han var född 16 juli 1931. Mitt vaga minne av solstenbock/vattuman var helt fel, för han var dubbelkräfta! Dessutom merkurius och jupiter där.

Pyramidformen är något som också nämns av Strieber i samband med det som står om triangelformen.

Det finns en intressant "konversation" i hans andra bok Genombrott. Först har han en utomkroppslig upplevelse där han ser sig själv, och efter det upptäcker han att om hans fru Anne frågar honom något så hör han en röst som svarar i hans ställe, bredvid hans högra öra. Då passar hon på att fråga: Varför har ni kommit hit? Svar: Vi såg ett sken. Varför gör ni så här med Whitley? Det är dags. Var kommer ni ifrån? Från överallt. Vad är jorden? Det är en skola.

Seaward sa...

Men ser faktiskt en skymt av en tredimensionell kropp i den gröntintade militärfilmen (som har fladdrat förbi i diverse tv-program). På stillbilder ser den platt ut.

"Konversationen" Strieber upplever har beröringspunkter med gamla själsföreställningar, som att tid och rum inte är verkliga egenskaper för själen, så att människans väsen innerst både saknar tid och rum: överallt och ingenstans. Det är filosofen Plotinos tanke: alla är allt i alla men inte i samma proportioner.

En viss frihet från tid skymtade i nattdrömmen (11 aug 2007) där jag upptäckte mitt "rätta" stigande tecken, sideriska Tvillingarna. I scenen innan mötet med flygvärdinnan som jag gissar Kräfta på men som rättar mig (min Beatrix, själen som Dantes vackra och goda väglederska) har jag flugit upp under flygplatsens tak och ser på håll de jordbundna människorna på kö att borda ett flygplan.

Vad de inte ännu inte ser uppfattar min själs perspektiv: en dödens labyrint väntar alla dessa charterturister och som de måste trassla sig igenom innan de kan gå ombord. Idag är flygturismen ifrågasatt på ett helt annat sätt än 2007!

Men det viktiga är att själens perspektiv ger tillgång till det som ännu är framtid för den som står "stadigt på marken". Själen ser mer än bara ögonblicket. Därför kan jag inte ta på allvar klyschan om att "leva i nuet". Vilken påver förståelsehorisiont, att sitta klistrad till de yttre sinnenas ständiga dataström!

Jung hade upplevelser där psyket delade upp sig i flera rollfigurer och drömsamtalet med "flygvärdinnan" var förstås också en skapad dialog mellan en mindre och en mer vetande nivå i psyket/själen...

Det Strieber säger i citt citat är intressant, och väldigt typiskt. T.o.m. på denhär bloggen har jag föreslagit skolmetaforen medan Edgar Cayce såg varje solsystem som just ett system själar involverade sig i och därför fastnade i tills de lärt sig det som fanns att lära. Det inkluderade för honom mellan-liven-vistelser på övriga planeter i systemet.

Jag vet inte hur hårt man kan pressa astrologin, men i mitt livs andra "ufo-dröm" dumpades jag i kroppen av två färdkamrater från Venus (ett minnesfragment just vid uppvaknandet). Ser man horoskopets Sol som atman eller själen stämmer det i mitt fall eftersom Våg-Solen "ägs" av Venus. Detta rimmar svagt med Cayce:s märkliga historia om hur själen vandrar runt mellan planeterna och har en "närmast före"-placering. Skulle det kunna innebära att soltecknen Oxe och Våg båda är "busslaster" av f.d. venusianer som nu återvänder till Jorden? Vem vet?

Tittar man på Strieber (Sol-Oxe) är han den "våldtagna" Venus i öster eftersom planeten är verksamt negativ medan Mars i Väduren är maximal "på". Hans dominanta signatur verkar beskriva att han får "ruffiga" utomjordingar på sig. Inte onda men svåra att förstå sig på med de flesta måttstockar. Mars i Väduren följer INTE logik, jag har bekanta med denna impulsiva position som frustrerar genom att vara så inkonsekventa i tankarna... I en psykologiserande läsning är denna Mars och "utomjordiska våldtäktsmän" utan en psykisk illustration av Striebers egen, mindre förfinade sida.