Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 juni 2023

Ellsberg, visselblåsare om USA:s krigsbrott och hans kosmiska dimension

 

Den hedervärde Pierre Schori minns i AB visselblåsaren Daniel Ellsberg som avslöjade USA:s vidrigheter under kriget mot lilla Vietnam. "Är man stor ska man vara snäll" men det stora landet öste istället vrede över att någon kunde understå sig att välja en socialistisk väg istället för den amerikanska kapitalismen. En av västcivilisationens stora spikar i den kista man snickrat sig.

Schori kallar Ellsberg den viktigaste visselblåsaren vilket är att ta i (vilka fler missgrepp kan komma att avslöjas?). Men eftermälet är också typisk den typ av humanism som saknar föreställningar om någon annat än människans värld och Jorden. Det kan gälla Ellsberg själv, vars horoskop tydligt beskriver ett fokus på människan via artens tre Luft-tecken, alla aktiverade vid födelsen. En genuin humanist, kort sagt.

Eller, med tanke på att Merkurius är ascendenthärskaren, kanske detta var den Trefaldigt Store Hermes som framträdde i mänsklig kropp. Denna personfikation av den högre prinicip babylonierna kallade Nebo, gudarnas skrivare och budbärare (Merkurius) är en frukt av den intressanta hellenistiska synkretismen mellan olika religioner och filosofi, en antikens "jämförande religionsvetenskap"/"Comparative Religion" på ropet i Väst i början av 1900-talet.

En myckenhet av Luft i horoskopet kan dessvärre också bli till "tomskallar" som bygger overkliga luftslott. Risken ökar om Luft och Vatten dominerar en karta. Kategorin "verksamhet sprungen ur andesjälen och till dess fromma" kan inte Luft enbart indikera utan kräver också Eld - kognitiv förmåga. Eld med Luft kan kombineras till en visionär typ som konceptualiserar en högre typ av synintryck - klärvoajans kort och gott. 

Eld-triangeln i kartan för den hypersynske amerikanen Edgar Cayce är ett gott exempel men även Antroposofins grundare Rudolf Steiner menade sig ha synens gåva och har typiskt nog den kanske mäktigaste Eld/Luft-kombinationen, en fullmåne mellan Månen i Lejonet och Solen i Vattenbäraren. Samma zodiakaxel var också aktiv hos Tolkien, skaparen av ett litterärt universum.

Intressant med den högsta typen av Luft är att den leder direkt till den ännu inte realiserade mänskligheten. Ett sammansatt väsen av individer som verkar samfällt som ett väsen. Saturnus eller den sjunde himmelen klassificeras som essentiell Luft ("ande") och representerar världssjälens fulla innehåll - vårt solsystem som en "värld" med en själ och många men inte tallösa människosjälar och tallösa andra existenser.

Den här bilden lutar starkt åt Platons filosofiska idealism - verkligheten springer ur kroppslösa idéer, exakt tvärtom de till Jorden fallna själarna som begripligt tror allt börjar med materia. Själens syndafall blockerar fulltständigt den klarvoajans som är själens naturliga förmåga. 

Några typiska exempel på förlusten av synförmågan kan ses i regeringen Kristersson där Eld/Jord-friktionen duggar tätt i horoskopen och många gånger indikerar en så extrem materialism att allt Eld-visionen förmår är att belysa den döda Jord som redan övergivits av en annan generation av de Seende och deras skaparkraft. Eld är här helt felriktad och stirrar på det döda köttet istället för att blicka inåt och få genuin kontakt med den kreativa anden. 

Det är därför statsministern själv är det mest pinsamt passiva sedan... föregående statsminister. Sverige har sedan länge blivit ett dött skal inom vilket förslagna typer ägnar sig åt att föra över förmögenhet till de mest välmående. Ur sjunde himmelens ögon begås helt andra och mycket värre mord dagligen. Gissa varför Ortens våld är så tacksamt? Det håller befolkningen fixerad på fel brott! 

Det här är ett inlånat beteende från USA, vars överhets hat mot Vattenbäraren eller tanken om ett kollektivistiskt universum går ända tillbaka till industrialisterna ("de företagsamma byggarna av effektivitet") som bara ville maximera sin marknadsandel till priset av fabriksarbetarnas (och snart nog också planetens) hälsa och liv. 

På Jorden existerar i vissa samhällen rent hat mot mänsklighetens själva grundstruktur. Tänk den av materialistiska rasister så hatade "multikulturalism" - det är i själva verket en synlig avbild i den lägre världen av denna högsta kosmiska organisationsprincip, som tillika är upplevd verklighet för daimonerna / andevarelserna i sitt renade, materiebefriade tillstånd. 

Eftersom bundenhet vid den lokala täppan är så utmärkande för invandrarhatare finns ingen plats för denna skeva egenskap i "sjunde himmelen" som är transparent och dessutom begrepp som tillhör den materialistiska upplevelsen helt saknar mening där. Mått och vikt, "utsocknes" eller "invånare" saknar helt betydelse, även om andevarelser som passerat ett eller flera jordeliv har vunnit insikt om den här planetens avsevärda skada mot intelligensen. Människoarten har ännu skygglappar på sig - ett arv från de muterade ap-kropparna andarna bebor för en kort tid.

*****


Ellsbergs horoskop är ett fyrverkeri av aktiva principer och lika tydlig som den kreativa och klarsynta supralunära världen (gudar och andars "tillhåll"), lika tydlig är den lägre världens defekter och visselblåsandet därom: allt samlat i kretsloppets smörjmedel, Vatten-elementet. Missa inte det ovanliga att två planeter i Vatten har bytt hemmatecken med varandra - Skorpion-Mars går till Månens Krabba och vice versa, och denna ömsesidiga reception gör att den sublunära Vattenvärlden "faller" hjälplöst till låga och perversa uttrycksformer. 

Bland de horoskop bloggaren sparade redan vid de unga tjugo (fyrtio år sedan) utmärker sig ett enda av denna extrema hunger på låg biologisk nivå. Det var en kvinna som rev sönder umgängeskretsens sociala struktur genom att gå i säng med sin partners bästa vän. Senare i livet utmärker hon sig som en mer harmlös profitör på barnens blotta existens, vinstdrivna förskolor kan ses som en mindre skadlig form av den perversa vinstdrivna svenska skolan - ett typiskt exempel där Vatten-elementet översvämmade bildningen som tillhör intellektet (Luft eller Jord via merkuriska Jungfrun). Det är uppenbart att Ellsbergs "korruptibla" horoskopdel i Vatten adresserar USA:s vidrigheter i krig.

Visselblåsandet är det lättaste i kartan: kommunikativa Merkurius i Eld-tecknet, framåt och direkt och utan att spår av motsatta Vågen och dess diplomatiska balansgång. Men Merkurius frenetiska Eld baserar sig här på Vädurens härskare Mars nedsjunken i Vatten, i defensiva principen Krabban. Det är detta Eld/Vatten-krig som ofta verkar återkomma hos visselblåsare eller för den delen agitatorer som söker väcka befolkningen från den hypnos Överheten alltid söker sänka undersåtarna i, med nationalistiska resonemang eller annat hokus-pokus. 

Se Sverige, hur enkelt Överheten via mediepropaganda fick ett redan sovande folk att greppa sina McDonalds-vimplar och vifta entusiastiskt åt vårt kommande NATO-medlemskap. Det här landets fullständiga verklighetsfrånvändhet har mycket att göra med myckenheten av Luft i nationalkartan - här då i meningen tom i bollen, en nation som ständigt konstruerar luftslott som inte har med verkligheten att göra. (Se den ändlösa raden av it-fiaskon som medierna rapporterat om under årtionden.) 

Vem vet, den här bloggaren, också starkast under Luft, kanske lider av den svenska folksjukdomen (griller i huvudet). Vi är alls inte pragmatiker, vi är fullständiga extremister när vi konstruerar större mentala byggen baserad på åsikter, och det för att organisatören Saturnus är i så dåligt skick i nationalkartan. 

Enskilda kommer att underprestera till och med i den nationella jämförelsen, medan andra kommer att höja sig över snittet. Den här bloggaren är dock medveten om att UFO-frågan (aktuell på Sideriska från årets början) ser ut som en luftskalle blivit en foliehatt som förlorat verklighetskontakten - för den som inte ser implikationerna av att Pentagon börjat smutskasta sin senaste visselblåsare i UFO-frågan. 

Episod 21 av podcasten https://www.weaponizedpodcast.com/ är verkligen viktig. Visst anas bitterhet av att teamet jobbat i två år på att säkra visselblåsarens äkthet. Det är inga småsaker att kräva korten på borden eftersom USA har kraschade utomjordiska UFO:s på hemlig ort - precis som ryktena alltid sagt. Sagesmannen visar sig nu vara en underrättelsechef med de högsta säkerhetskredentialerna och insyn i mängder av hemliga amerikanska operationer. Men Weaponized som mött denne man och diskuterat ämnet, följde hans önskan och publicerade ingenting. Men så tisslas det och en annan journalist läcker nyheten och TVINGAR fram underrättelsechefen i rampljuset - vilket han inte tänkt sig, inte just nu. 

"Inbördeskriget" inom Pentagon ligger nu i öppen dager (och anades redan med förre UFO-visselblåsaren Luis Elizondo som dock som invandrare var typiskt tacksam mot USA och underdånig mot överheten, och alls inte mycket för att avslöja något överhuvudtaget).

Härvan med USA och vad de vet om utomjordisk intelligens vittnar om att Ellsberg kanske ändå inte var ens den amerikanska historiens störste visselblåsare. Det är möjligen David Grusch som avslöjar att USA allt inte vill ingå i Vattenbärarens tidsålder (den globala mänsklighetens tid) utan själviskt har smugit med kraschade UFO:s, vars teknik de sökt lista ut för att säkra världsherraväldet med överlägsen teknik. 

Pierre Schori (se horoskop) har sannolikt inte förstått implikationerna av det som för det flesta är en subkulturell icke-fråga. Vad snopna världens ledare kommer att bli när våra UFO-släktingar ger sig tillkänna. Dessa har Hollywood presenterat många olika versioner av, oftast baserade på den amerikanska paranoian om den ultimat onda Fiendens attack för att utvinna Jordens inre rikedomar - en Fiende påfallande lik USA själv! NATO i Europa är bara en täckmantel för detta verkliga USA och dess ärende. 

Så illa som Sverige tänker i dess frågor, lär en intervention från UFO-släktingarna vara mänsklighetens enda chans. Sök nätet efter det primitiva afrikanska Dogon-folkets traderade minnen av hur de besöktes av "stjärnfolket" och i rituella danser korrekt beskriver dubbelstjärnan Sirius rotation, och kan berätta om ting "stjärnfolket" lärt dem vilka inte går att se med blotta ögat. Som att gästerna kom från en tredje stjärna i Sirius-systemet som astronomerna ännu inte upptäckt.

*****

Ellsbergs grekisk-egyptiska Lyckans lott respektive Daimonens lott ses i kartan, båda belägna i Luft-elementet. Särskilt den världsliga lyckan i 9e huset tyder på en vilja att producera gott via det goda 9e huset (en stark samvetets röst). 

Horoskopet är otroligt svårbedömt, men ser ut att ha kontakt med en större verklighet än strikt humanistisk Luft (markplanet, människa-till-människa). Redan Tvillingascendenten som sätter fokus på kommunikationsledningarnas Merkurius i Eld ger en elementär kombination som jag senast hittade hos en briljant teknikreparatör. Alls inget övernaturligt men en osviklig förmåga att första och lösa svåra tekniska problem. 

Nu är "yrvädret" Eld/Vatten hos Ellsberg något som talar emot en tålmodigt felfinnande analytiker med ork att sitta timtals och lösa ett problem (teknikerna har den introverta Krabban som ascendent vilket visar en förmåga att roa sig själ i enskildhet). Men å andra sidan finns det djupa och fallna Vattnet i kartan och kan troligen ge en extrem inlevelse som föregår visselblåsandets "sensationalistiska" urladdning...

Tålmodighet i analysen hänger mycket på Saturnus som här bygger på Jupiters förmåga till expansion (och väva in alltmer fakta i helhetsbilden). Ellsbergs har dessa två giganter i en otroligt intressant opposition där de inte skadar eller blockerar varandra fysiskt eftersom Eld och Luft är supralunär och beskriver människans högre andliga sida. 

Man kan fråga sig hur Ulf Kristersson har så lite analytisk förmåga ang. Sveriges tillstånd trots en variant på Tvilling/Skytt-axeln. Är det valet av en orättfärdig politisk åskådning som gör att individen stänger sig själv ute från sin bästa potential?

Ett kan sägas: Ellsbergs världsliga position för de två stora ödesskaparna kunde inte vara bättre: Jupiter i öster, positionen som sägs passa planetens upplysande natur bäst och Saturnus i väster, dess starkaste position för en som kan tänkas vilka rita om kartan om vad som är och inte är. Missa inte vilket hus som ägs av Jupiter, medhärskaren till det personliga rollspelet (kropp och rollspel är samma sak ur perspektiv av den eviga själen, ett jordeliv bara ett rolltagande). 

Jupiter i 1a ÄGER 7e (allianser) men framför allt det 10e makthuset, så personliga framgångar förutspås för husets frågor. Eftersom Solen också ligger här understryks ytterligare en viktig person. Den demoniska ambitionens Rahu hade kunnat skada rejält (skjuta långt över målet) om inte disponenten Jupiter varit så välplacerad och stadigt kontrollerad av Saturnus-oppositionen. Fiskarna i 10e blir en Visselblåsare av Guds nåde eftersom Jupiter och dess negativa hemmatecken Fiskarna är martyren eller sanningsvittnets symboler. 

Huruvida Rahu fyller flera funktioner (som planeterna i astrologin tenderar göra) och faktiskt beskriver en demoniskt ärelysten härskare (Sol-Rahu) i USA, är något att fundera över... Titta t.ex. på president Richard Nixons "hälsotillstånd" i 10e huset...

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Richard%20Nixon

Till sist en ovanlig astrologisk figur: Lyckopunkten i den ideala Mänsklighetens Vattenbäraren förenar sig är med Tvillingsascendentens förnämliga "verksamma välgörare" Venus. Tänk amerikanska skönhetstävlingar: vem säger "world peace" och bär sin baddräkt mest övertygande? I Ellsbergs karta är budskapet genuint eftersom bara Budbäraren (Tvillingarna / Merkurius eller Hermes) tycks ha Vattenbäraren som sitt personliga högsta goda. 

Men i den här kartan sammanfaller den jordiska Lyckas lott (som här är så altruistisk något kan vara) märkligt väl med den personliga daimonen i Venus-styrda Vågens 10e grad. Detta är oslagbart lyckosamt för Ellsberg och världen eftersom 5e huset är lyckosamt och sägs teckna god karma själen tagit med sig till detta enskilda liv. Och när Daimonens Lott (från en helt annan astrologisk tradition) lägger sig där hinduerna menar att själens goda karma kan analyseras, då blir åtminstone jag smått imponerad över denna "ovetenskapliga" doktrin med rötter i antiken.


PS. Varför stoppar inte UFO-släktingarna den allt galnare mänskligheten (ryssar och amerikaner)? Jag upprepar en tanke från den futuristiska science fiction-serien StarTreks grundare, Gene Roddenberry. Han är ytterligare en med den intressanta oppositionen mellan Lejon/Vattenbärare (världsskaparaxeln). 

https://siderisk.blogspot.com/search/label/Gene%20Roddenberry

Inspirerat skrev han in en grundlag i sin rymdsaga: Den högre utvecklade civilisationen ska avhålla sig från direkt intervention i primitiva samhällen. Alla ska ges chansen att utvecklas så långt de kan utifrån sina förutsättningar. NATUREN kommer ändå att bryta ner civilisationer i sinom tid. Roddenberry förefaller därmed medge att det finns en större plan som alla vuxna civilisationer upptäckt. Dit hör inte den moderna västerländska...

Platon: "denna världen (med civilisationernas uppgång och fall) är inget annat än evigheten utrullad över tid." Tänk bort tidens gång och se zodiaken som en evig principskiss över tillvaron "här nere". Sedan aktiveras den i tid och rum och zodiakens så kallade tidsåldrar börjar avlösa varandra.

UFO-vännerna tillhör inte tiden utan ett högre våningsplan med formgivande eller kreativa kapaciteter. Smågudar med förmågan att leka med de enkla fysikernas "orubbliga" grundlagar. Men de verkar inte direkt på denna låga loppcirkus utan "influerar" eller stimulerar mänskligheten till nytt tänkande. Svärmarna av UFO:s över amerikanska militärbaser är just "influens", de ger den mordiska militärmänniskans "food for thought" genom att "strategiskt" visa sig på vissa ställen. De tar inte direkt över styrningen av Jorden, men de håller koll på hur dum människan blivit jämfört med de ultimata gränser som medges i Planen.

Dogon-folkets undervisning från "stjärnfolket" tyder dock på att Roddenberrys gyllene regel inte är en universell sanning... Se bara politikerna på Jorden, är någon av dem ens i närheten av en universell norm.


Högaktningsfullt,
Ännu en beskådare av de sju flammorna

(De sju flammorna har citerats åtskilliga gånger på bloggen och syftar på att mannen bakom Shakespeare-verken var en högutbildad aristokrat som inhämtat kunskap bl.a. från drottning Elisabets hovastrolog John Dee.)

 

Inga kommentarer: