Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 27 juni 2023

Timbro föreslår fönsterlösa bostadshålor åt Sveriges fattiga

Nyligen noteras ett kusligt födelsehoroskop som i fallet ifråga uttryckt sig som en Timbro-propagandist. Ofta kan man lämna den här skruvade arbetsgivarorganisationen därhän, man vet i förväg att högern bara är ute och roar sig med samhälles lägre skikt. 

Journalister som formulerar det som att de bara gör "utspel" bara för att prova om "det flyger" borde byta yrke. Skit behöver man inte föra vidare genom att ta upp det. Att den här bloggen nu gör det, beror på att astrologin är ett så bra sammanhang som ger en ursäkt för att diskutera mänsklighet och omänsklighet. 

För Timbros chefsekonom Fredrik Kopsch gäller det senare, han t.o.m. kanaliserar en ond demon, vilket i princip innebär att en lägre livsform driver. Och lägre livsformer sätter vi vanliga ju i bur och tar inträde för andra att storögt titta på. I Kopschs fall kanske en fönsterlös cell är bättre - vår rikare sinnesvärld har han visat att han inte förtjänar eftersom han har så lätt att tänka bort den för andra!

https://www.expressen.se/debatt/bostader-utan-fonster--ger-fler-och-billigare-hem/

Paradoxalt nog tycks han sett och inspirerats av någon dystopisk BladeRunner-film med de dystopiska boenden som där tecknas. Paradoxen ligger i att BladeRunner beskriver Timbros kapitalistsamhälle i dess degenererade och sönderfallande sista tid! Timbro tycks veta att deras dagar är räknade.

*****

Så... hur ser födelseomina ut för den här Timbro-mannen? Det är svårt att tänka sig ytterligare ett lika nattsvart omen som för kollegan Adam Danieli... 

Fattas bara för en som har "chef" i yrkestiteln att Solen står i Lejonkungens tecken, en renodlad sinnebild för chefskap. Dessutom befinner sig sinnet/Månen i räkneflinka Tvillingarnas tecken så "chefsekonom" stämmer perfekt. Här en man som hittat ett passande utlopp för två böjelser, viljan att bossa och sinnets hunger efter data att hantera. 

 

"6-8-förhållandet" - hatiska attityder
i ett från början uppblåst psyke

Så långt inget demoniskt utan tvärtom en Sol/Mån-kombination som kunde taggas "kreativitet" - fast här då kanske "kreativ bokföring" som samhällets besuttna har ett oändligt behov av för att komma undan statens skattmas.

För perfekt demoniserande av Timbro borde kartan varit mer extrem tills man påminner sig att även Sverigehoroskopet ser i huvudsak lyckat och välmående ut tills man adderar de tolkningsregler som kräver extrakt födelsetid. Den välfärd som utlovas på Sveriges himmel förvanskas svårt när den jordiska aspekten (husens inverkan) tas i beaktande.

Det är både möjligt och troligt att något liknande Sveriges öde händer om man adderar en känd födelsetid till detta Lejonhoroskop. Lejon blir bland de värsta typerna när kungavärdigheten helt saknas och allt man har är att föreslå fönsterlösa helvetesceller åt landets underklass, presenterat i "rationella" siffror på hur mycket billigare fasciststaten därmed kan husera den onämnbara bottenkasten (som innefattar MÅNGA svenskar, inte bara underklassen utan också medelklassen är körd dödvikt för dessa märkliga figurer).

Det finns några ledtrådar som förbinder den här människans vansinne med Adam Danielis kryptofrascistiska mentalitet. Även på denna himmel störs psyket av tilläggsinformationen. Ta bara Månens härskare, intellektsplaneten Merkurius. Står tillsammans med Saturnus som i Jord gör ett gott jobb om snålhet är allt som gäller. Jungfrun är ett urskillningens eller diskrimineringens tecken och det är typiskt att belasta de redan fattiga med indragna västerländska självklarheter som ett fönster och se ut genom (och drömma om ett värdigare liv).

Dessutom är sinnelaget hos chefsekonomen som antytt i bildtexten extremt polariserat. Det ser ut som arbetsgivare av idag är mer galna än någonsin i Sverige och det är hoppet att krossa arbetarnas sammanhållning i fackföreningar som tycks vara allt de kan tänka på. Notera hur nära i tiden kryptofascisten och chefsekonomen får sina underliga texter publicerade. Det extrema klassamhället kan inte införas nog snabbt och svenskarna är så osammanhängande att de låter det ske. Bara stora geopolitiska skeenden kan nu rädda folket, men troligen är det Naturens Vedergällning (klimatkrisen) som hinner först.

Missa inte hur ekonomens sinne är perverterat av den genomonda Mars-Skorpionen i 6e fiendehuset. Detta är "arbetarklassen" och deras bekrigande av den "solsida" ekonomen i sitt sinne tillhör. Men planeter i oturliga 6e huset för slaveri, olyckor eller fiender kan betyda flera saker samtidigt. 

I detta fall tycker sig ekonomen bekrigad genom Mars hinduiska 210-gradersvinkel. Men samtidigt är detta hans egen kapacitet till våld, och i 6e steget från 1a egopunkten är Timbro-fanatikern inte ens medveten om sin egen roll som Mars, den Lilla Illgöraren. Han är själv den drivande kraften i problemen som typiskt råder mellan Arbetsgivare och Arbetstagare. Även Solen i Lejonet är en klockren symbol för Arbetsgivaren medan intilliggande Jungfrun representerar den underordnade ("trälen" när astrologin var i ropet och i vår tid snarare "löneslaven").

På flera sätt upprepas således dilemmat mellan hög och låg på denna himmel och liknande kartor är inte ovanliga. Gissningsvis råder ingen brist på maktlösa människor som bittert hatar den position livet placerat dem i. Eftersom Eld och Jord saknar all synergi blir det livsöden som är fastlåsta i materiella perspektiv utom för de få som på andlig grund tar strid mot den onda materien. Även andliga människor kan födas under Eld/Jord-friktionen, vilket säkert är en vanlig figur i kartorna för välfärdsarbetare med tydliga motiv bakom sitt vägval.

*****

Men till sist vad som skulle ha nämnts först. Demonin i kartan! Ett sinne i ett räknenissetecken och med den demoniska överdriftens Rahu har slutat fungera som ett mänskligt sinne, och kör ner allting genom sin räknementalitet. Bara så kan man bli så sjuk i huvudet att man bortser från människan inburad i sitt fönsterlösa kyffe för att bara peka på siffror som utlovar besparingar. Den här sortens människa skapas det tretton på dussinet av i Sverige och förklarar varför landet är extremt och på många sätt rent otäckt bortom den polerade Jupiter-ytan.

För Månen/psyket i Tvillingarna är Jupiter dessutom en verksam illgörare så det är onda pengar chefsekonomen räknar på! Jag har noterat flera verksamt onda Jupiter-i-Luft i horoskop för borgerliga individer som lyckats väl utan att vara exceptionella. I vanliga livsöden ska inte "den verskamma ondskan" överdrivas förutom att de har den skeva individfixerade obalans som Sverige importerat från sin idol USA. Det är när individen är en policyskapare, som politiker, skadliga effekter för kommande generationer kan förväntas.

Fredrik Reinfeldt är en av få politiker med förhållandevis säker födelsetid och naturligtvis har denna utbildade civilekonom en verksamt ond Jupiter, vilket Sverige nu känner av genom hans två mandatperioder. En annan och mer intressant är Göran Persson som faktiskt red ut en svår konjunktur bara för att förvärra det profitskolevansinne Carl Bildt introducerade. 

Perssons kända födelsetid (om den stämmer) ger en perfekt Jupiter som stiger i öster sitt eget positiva tecken Skytten, en verksamt god Jupiter. Men här betyder Jupiter på inget sätt en hög och nobel mentalitet utan bara att Persson älskade att äta för stora portioner (Jupiter, överklass åt förr perverst mycket för att markera skillnaden till fattig och utmärglad underklass/Saturnus). Dock syntes Jupiter i Perssons skämtlynne och direkta repliker. 

Det är den illa placerade Saturnus i Lejonet i 9e huset som sänker Jupiters förmåga i Perssons karta. Jupiter, fastän god för honom, tycks ändå bara ha blivit Jupiter-som-Lycksökaren, vilket hans liv efter politikeråren tydligt bekräftar. Han är numera en korrupt lobbyist inom ett system som ingenting alls har med socialdemokratin att göra, förutom partiledningen då, där strömhopp över till näringslivet tycks vara hela poängen med dagens sossar.

Åter till Timbo-mannen. Förutan demonen Rahu hade Mån-Tvillingarna haft ett gott stöd i Merkurius/Saturnus-kombinationen i Jungfrun. Alltför hård och legalistisk hade nog varit domen från de flesta, men ur den här intellektuella Månens perspektiv är Saturnus strama tyglar verksamt goda, de bidrar till måluppfyllelsen. 

Men demonen Rahu gör den grundläggande hårdheten rent absurd, och här ser horoskopets livsväg ut att rämna. Månen fungerar inte som grund och negerar budet om att detta skulle vara en genuin "solkung" eller äga den goda chefens kvaliteter. Detta är "chefen från helvetet"-typen.

Om Solen illuminerades från ovan, från Solens SOL, skulle den få kraft att slita sig från det invanda Mån-psykets snåla attityder. Men skulle chefsekonomen genomgå en sådan "frälsningsupplevelse" bytte han förstås yrke. Saturnus (den kroniska) tyder på att hans psyke inte är skapat av detta enda liv utan har formats under flera tidigare existenser. Känd födelsetid kan ge en fingervisning.

T.ex. har bloggaren Saturnus i opposition till sin Måne och sökte många år förneka betydelsen, men via minst 40 år av drömmar och enstaka ingivelser i vaket tillstånd kan han nu räkna till åtminstone 3-4 tidigare liv där 9e-husfrågor varit dominanta. Hans 9e-hushärskare är Saturnus och står i sin position av maximal världslig styrka - i väster och närmast exakt med ascendenten. Opposition betydde inledningsvis motstånd mot det som till sist ändå accepterades som ödesuppgiften.

I "den kinesiska upplevelsen" handlade det inte om mer än att som en länsherres bokhållare hålla ordning på furstendömets kalender. Gissa var den här bloggens i insisterandet på rätt kalender eller zodiak har sin upprinnelse? Det kan vara tidigare liv som tränger igenom människors favoritsysslor här och nu. 

För bloggaren föregicks dock det kinesiska livet av ett assyriskt (Irak) där astrologi verkligen låg på bloggarens bord (eller kanske grundforskning - i detta livs horoskop ligger DAIMONENS LOTT i 9e huset för metafysik och grundforskning). Det betyder att Daimonen blir viktig, i linjen med att dess disponent Saturnus står stark i väster. 

Men att den sideriska zodiaken dröjde ända till 50-årsåldern att anmäla sig förbryllar en smula, kanske förledde livet i Sverige bloggaren så att det tog tid för daimonens knackningar på medvetandetröskeln att göra sig hörda... Å andra sidan indikerar Saturnus "sent i livet" så ur det perspektivet stämmer tidplanen perfekt.

Drömmen om flygvärdinnan som identifierar sig som Tvilling istället för Krabba markerar förmodligen övergången till den senare fasen. Krabban var min tropiska ascendent och drömvarelsen tycks antyda den sideriska Tvillingarna. Att tecknet är en resenär och hon har formen av en flygvärdinna är också en slug symbol som pekar ut zodiaktecknet intill. Varför en kvinna? Kanske för att själen gärna beskrivs i feminina termer, eller på Jungs animus/anima-teori som jag förstås kände till.

Drömmen var så stark och tydlig (har beskrivits i andra inlägg) och den nedtecknades vid uppvaknandet. I jordisk tid hade psyket drömupplevelsen under en fullmåne i Krabban medan Merkurius (budbäraren) stod vid Stockholms östra horisont ganska exakt 04.30. 

Lustigt nog befinner sig Daimonens Lott just då vid Tvillingarnas 27e grad (och man tänker sig att varje ögonblick är fylld av en unik tidsande. Bloggarens Merkurius stod i 27e Vågen vid födelsen och ger en besynnerlig antydan om att någon händer här. Men eftersom Daimonens lott skiftar gradtal med bara några minuters mellanrum och tidpunkten inte är helt garanterad, är det bäst att inte snärjas av de mest banala slumpsammanträffandena. (Samtidigt är en synkronicitet det som upplevs som en "meningsfull signal". Det ska ett kommande inlägg om greven av Oxfords "ödesdag" peka på. Människans medvetande och inte "hårdkodade hjärna" söker dessa mönster.)

Men händelsen ser definitivt ut som att drömmaren med sin dåvarande föreställning om en persona som Kräfta/Krabba under den tropiska Krabbans nymåne får påhälsning från flygvärdinnan Merkurius som berättar vilket symboliskt skikt i tillvaron hon tillhör. Synnerligen lustig dröm, men jag har för mig att psykologen Jung också hade påhälsning av aktiva drömfigurer som stökade till i hans föreställningsvärld och levererade positiv kunskap till honom.

Snart efter drömmen den 11/8 2007 köpte jag en bok om hinduisk kultur inkl. ett kapitel om astrologi och 2½ år senare rullade Sideriska igång...

Tanketaket i Sverige må vara kriminellt lågt till följd av alla räknenissar i beslutsfattande position, men inget kan låsa den goda anden. Det är budskapet här.

*****

Att Sverige är en formidabel korruptionsmaskin har att göra med att 9e moral- och filosofihuset är helt förstört i horoskopet (långlivat arv från rövarvikingarna?) och unga påläggskalven och MUF:aren Douglas Thor som antidemokratiskt sökt manipulera en omröstning genom röstköp visar hur den sjuka eliten fylls på med ungt degenererat blod. Allt för att demokratin i Sverige alltid varit för att slå blå dunster i ögonen på vanligt folk meden den verkliga makten har sina egna vägar.

https://www.dn.se/sverige/utbetalningar-till-muf-stoppas/

Horoskopet har redan kommenterats när nyheten först seglade upp:

Senaste Muf-ledaren med kosmiskt gangster-dna

De två Timbro-horoskopen och Thors är vitt skilda men representerar bottennappen av sina respektive "typer". Att avgöra moralisk resning kräver känd födelsetid och är inte ens då mer än kvalificerad gissning beroende inte bara på 9e husets styrka utan också frånvaron av problem som kan grumla eller utesluta det "bästa huset" ur tolkningen...

Skulle kunnig astrologi från förr begagnas skulle troligen inte en enda politiker få sitta kvar. Problemet är att folkets ideal kommer av ett dumstrirrande på den privilegierade eliten och imitation av deras beteende. Och 5e elithuset, sätet för verklig makt, har inte mycket att göra med 10e makthuset som ska föreställa Sveriges demokrati. Vi har istället en korrupt elit som tryckt in sig i det 5e som fordom var Konungens reserverade sektor. Inte konstig att politikerna i 10e huset alla söker ta sig till 5e efter några hundår som fejkade politiker. 

I 5e finns den verkliga rikedomen och makten. Tionde är bara spelet för gallerierna. Varför svenska medier så desperat skriker "demokrati" vareviga dag syns i medieplaneten Merkurius (kommunikatören), svårt inklämd mellan Solen och Jupiter, de verksamt onda arbetsgivarna/ledarna och storfinansen. Medierna tenderar att korrumperas genom detta umgänge och väljer och vinklar det som folket anses betjänt att höra. Detta är den hinduiska astrologins slutsats och har inte det minsta med extrema alternativmediers snarlika påståenden, vilka gammalmedierna upprepat så ofta att bloggaren fått en ungefärlig bild av dem. Enstaka stickprov har lett rakt in i högerextrem smörja, men en snarlik Sverigebilden kan uppstå utifrån vitt skilda perspektiv.

Den här bloggen har, och det är viktigt, under sin tid aldrig följt en enda alternativt medium utan försöker förstå astrologins budskap om man tar bort den sockrade versionen. Undantaget är - vilket framgått detta år - är upprepade referenser till UFO-podden Weaponized. Via intressanta och viktiga källor ger den inblickar i hur svårt USA har att bestämma sig vad befolkningen ska få veta om hemliga ingenjörsprojekt som pågått i årtionden och sökt förstå hur kraschade UFO:s fungerar.

Den här bloggaren tror projekten är dödsdömda eftersom de kraschade "farkosterna" är de här intelligensernas materialiserade tankeformer, ett sätt att driva gäck med mänskligheten. De är de nordamerikanska indianernas Trickster-figurer som antar i princip de föreställningar mänskligheten har i sitt sinne: numera rymdfarkoster och hi-tech. 

Dessa är busiga gränsande till smått onda väsen som driver med en hybrisdrabbad mänsklighet... Ond eller god är ord utan mening i det verklighets- eller medvetandeskikt de kommer från. Kanske Timbro-folket är materialisationer från någon sunkig dimension?


7 kommentarer:

Susanne sa...

"Ekonomens sinne är perverterat genom den genomonda marsskorpionen i 6:e fiendehuset" - just det, och samma sak gäller för kärnkrafthöken Karaganov som bloggaren hyllat för sin hyperintelligens. Samma sol och saturnus, men merkurius och venus har bytt plats med varandra, och månnoderna är inte inblandade i den senares fall, vilket förstås spelar roll, det medger jag. Men likheten är att båda har en vilja att krossa och tillintetgöra något - Timbromannen löntagares rättigheter och den ryska höken Ukraina.

Att månen attackeras av en giftig marsskorpion passerar nog aldrig obemärkt i ett horoskop fast det förstås kan uttrycka sig på olika sätt, i det fall jag själv känner till och relaterade i inlägget om Karaganov var det i form av svårartade depressioner som botades med elchocksbehandling.

Seaward sa...

Den här "hyllningen" blev visst en anfäktelse. :-) Läser du noga hyllar jag i så fall lika mycket den här Timbro-mannen för innehållet i Jungfrun som skapar ett knivskarpt intellekt, men "väl hårt enligt de flesta". Vad jag inte lyckades förmedla var att det var Karaganovs militära analys jag såg som klok, jag t.o.m. sökte förklara i kommentarfältet att det inte handlar om "mjuk humanism" utan enbart intellektuell eller logiskt konsekvens. Men det var tydligen inte en helt intuitiv distinktion.

Att ha Mars båda i 6-husförhålalnde till jaget (1a) och också attackerad i 8-förhållandet är nog den knepigaste hinduiska specialare jag mött. Hur omedveten är egentligen 150-gradersvinkeln?

Ett enkelt fall är förstås där 6e som sjukdom kan ligga latent som en fiende och vid sjukdomstillfället blir en öppen angripare (210-gradersvinkeln). Ditt fall tycks tillhöra den psykosomatiska typen. Men 6e olyckshuset kan också ha funktionen av en plats där man lastar av sina egna önskade särdrag och projicerar dem på en fiende. Då är vinkeln inte spårlöst borta men väl höljd i självbedrägeri…

Adderar man några hundra fall blir kanske ett mönster tydligare, men ett är säkert: man kan se flera olika resultat bara man påminner sig alla sidofaktorer astrologin tvingar betraktaren att bolla med. Problemet med bloggens urval är dessutom överflödet av att sinnelagsascendenter (enbart baserade på dygnet) – de är mest som övningsmaterial. Man vet inte vilket genomslag det har i Platons grotta, de dödas verklighet (den vi likväl envisas kalla verkligheten i kraft av människans förkroppsligande på Jorden och förlust av högre medvetandenivåer – som några få utvalda synska människor får påminna om existerar).

Din observation att Mars har som uppgift att kriga och krossa är bra här, båda har detta som ett sidoinflytande som förändrar deras sinnen till det sämre - som en strikt human tolkning skulle uppfatta det. Och Månen är just det humana perspektivet som en sublunär härskare. Månen i Eld och Luft kan vara en annan fråga ofta ifrågasatta, som här, av strikt humana Månar (din Oxe t.ex.).

Själv lutar jag mer åt både Timbro-mannen och Karaganov som dataprogrammerare under några år då köttets betraktelser måste läggas undan, för att kunna lösa logiska dataproblem.

Susanne sa...

Tja, är man människa (human) ska man väl vara human... även om man har månen i eld eller luft. Undrar vilket måntecken Jesus hade förresten, han predikade ju humanitet...

Seaward sa...

Den veckoaktuella episod 23 av Weaponized har som gäst världens kanske mest kända författare i UFO-frågan. Whitley Strieber skrev om att ha blivit bortförd av "utomjordingar" och från det bokomslaget har folk nu den klassiska bilden av en liten grå främling med stora sneda ögon. 1:40 spännande lyssning. Hans syn är så lik den jag stuckit in här och där om UFO:s på bloggen att det ser ut att vara exakta samma slutsatser av samma data. I mitt fall mest läsefrukter.

Striber har haft fortsatt kontakt med denna högre intelligens och den är definitivt inte god på det sätt kristendomen vald vissa delar av Nya Testatmentet för det godhetsbudskap. Boken var en sådan sensation att förf. och hustru fick dra in en sekreterare att sortera och läsa alla läsarkommenterar. Över 35.000 läsarbrev som i detalj berättar att de också haft upplelvelsen att bli bortförda och utsatts för "våldtäkt".

Den medicinskt undersökta och sanningstestade författaren (befunnen frisk och sanningstalande) förmodar att "UFO-folket" reden ser den destruktiva mänsklighetens framtid och skapar en "artdatabank" av livet på Jorden, därav dessa märkliga upplevelser som dessutom mörkas för den utsatte och bara dyker upp vid hypnos.

Detta är en annan art men också "Guds skapelser" och de tycks också ha en plan, även om de inte tvekar att "dra svärd" (som en av Jesus närmaste gör natten för lärarens gripande) och göra ting som inte passar in med den moral som vår art utvecklat.

Strieber spekulerar i att dessa intelligenser INTE har för avsikt att rädda mänskligheten från sig själv. Så mycket för att tro de är änglaväsen av bokmärkestypen. I så fall, spekulerar han, hade de ingripit innan USA släppte atombomberna.

I termer av DHARMA eller vissa individers tilldelade ödesroll i större eller globala frågor är de också "Guds barn" men naturligtvis helt omänskliga ur kroppens vishet. Striber (Sol-Oxe) klargjorde att han var 100% sekulär före sina nu många "UFO-upplevelser" men nu omvänd till en spirituell världsbild - under visst gnissel om hur han befandlades som donator till artdatabanken (eller kanske "utomjordingarnas" artblandning - han vet inte vad deras avsikter är, ingen förment "högre" informationskälla hävdas).

Varför jag inte kopplade Timbro-mannen till Karaganov beror på att Månen / psyket kan klara många angrepp, Mars från 6e fiendeposition inte minst, som ju lika gärna kan vara blott psykisk anfäktelse med en månascendent. Men att likt Timbro-ekonomen ha också psyket infekterat av måttlösa ambitionens Rahu var skälet sill att jag förde på tal demoni eller subhumant innehåll i detta fall.

Mars är våldsam men i allra högsta grad en del av den mänskliga erfarenheten, men ett sinne förstorat av Rahu bryter t.o.m. normen satt av den gudomliga Solen på dess bana (hybris). Karaganov är mentalt frisk i jämförelse med Timbro-mannen och detta för att andra budskap än demonen Rahu skiljer de två åt: psykets disponent Merkurius.

Den står tekniskt bra hos Timbro-tänkaren och med tekniskt välplacerade Saturnus, ändå är hans godhet snarare pennalism (som jag ser det). Ryssen har Merkurius med Solen i Lejonet samt en Saturnus uppmjukad av Venus. Totalt sett är detta en mer human himmel och som jag påpekade i det äldre inlägget såg Karaganov uppenbarligen det kristna perspektivet i sin referens om den skuld det bombande landet ådrar sig. Men det är ett ont för att få stopp på ett större ont. Ren intellektualitet, ren konsekvenskalkyl och inte Timbro-mannens (och förmodligen avsiktliga) trakasseri till förslag.

Men i sådan här frågor drar alla sin röda linje olika.

Seaward sa...

PS. Jag delar den UFO-bortfördes mörka syn: "UFO-folket" är delvis kroppslösa intelligenser som funnits på Jorden längre än det funnits människor och de skulle inte sakna mänskligheten om den faller kort om den plan denna art hade.

Kristendomens godhet är i mycket spelad för att mörka det större onda som inträffade när det som var esséism gjordes om för att gå hem hos romarna. Det politiska rävspelet var påfallande från nästan första början. T.o.m. Jesus yngre bror Jakob hade en militant sida enligt historikern Robert Einsenmans tusentals skrivna sidor i ämnet. Lustigt nog fick denna exempellöst lyhörde forskare ett kallt bemödande från den kristna forskarvärlden eftersom han var farliga saker på spåren: den första "kristendomens" beredskap att bruka våld för att nå nationellt oberoende. Jesus var bara en av rörelsens ledare och därtill själv en slags esséisk "missionär" med "uppgift att samla in enbart Israels barn" - NT bär spår efter hans funktion inom rörelsen. Jag tror t.o.m. han blev exkommunicerad för att ha kört en solo-show från början, misshaglig för de Äldste. Judendomen kanske en gång vägrade erkänna Jesus som messias (nationell kung) utifrån den tidens vetskap om sin esséiska gren, som sedan förlorades intill fyndet av rullarna.

Susanne sa...

Jag är väl insatt i Strieber och hans erfarenheter. Jag antar att det finns UFO-varelser av olika typer och olika grader av utveckling. Ämnet får mig att återvända till något jag nämnt förut, Michel Desmarquet och hans bok om "Thiaoouba profecy". Där säger en av varelserna: "Vi kan studera vad som händer på många olika sätt. Vi kan leva bland er i fysiska kroppar eller i astral närvaro. Vi är inte bara närvarande på er planet – vi kan även påverka uppförandet hos flera av era ledare, vilket är tursamt för er. Till exempel förhindrade vårt ingripande att Tyskland blev det första landet att använda atombomben, eftersom det hade varit förödande för resten av mänskligheten om nazismen hade segrat i slutet av andra världskriget." Desmarquet frågar då varför dessa varelser inte ingrep när USA släppte atombomberna i Japan, och får svaret: "Om andra världskriget inte hade stoppats som det gjordes genom bomb­ningen och förstörelsen av dessa två städer skulle det ha blivit många fler dödsoffer – tre gånger så många som offren för bombningarna. Som ni säger på ditt språk: av två onda ting väljer man det minst onda. Bomben var tvungen att finnas. Vi kan antingen bevaka det som händer som åskådare, eller så kan vi ingripa."

Här har utomjordingen alltså exakt samma argument som amerikanarna hade, och samma argument som Karaganov och du har för att atombomba Ukraina - ett ont för att få stopp på ett större ont.

Nu ska man naturligtvis läsa Desmarquets berättelse med ett skeptiskt sinne. Det står så mycket fantastiska saker så för egen del har jag svårt att ta det hela bokstavligt, och dessutom får man ibland intryck av att han förmedlar sina egna åsikter. (Han hade förresten månen i Kräftan.) Men det hindrar inte att det kan finnas korn av sanning. Något som fick mig att haja till var historien om nålarna i rymden, som jag nämnt förr. Det stod om experiementet i en vetenskaplig tidskrift flera år efter att Desmarquets bok kommit ut: man sände ut 400 miljoner nålar i rymden, och UFO-varelser säger: "Vi ligger bakom borttagandet av dessa ’nålar’, då vi bedömde att de kunde vara katastrofala för er planet. Då och då förhindrar vi era experter att ’leka med tändstickor’, men det är viktigt att vår hjälp inte ska tas för given när misstag görs. Om vi bedömer det lämpligt att ’sträcka ut en hand’ gör vi det, men vi kan inte och vi vill inte automatiskt rädda er från katastrofer – att göra det vore att agera mot Universums lag."

Vad beträffar kristendomen: Jesu lära blev korrumperad av maktspelare i Rom, det är helt sant. Men den blev också korrumperad av de som på Jesu tid och strax efteråt ville utnyttja den för politiska syften. Att uppnå nationellt oberoende för judarna var aldrig hans mission. (Det är en intressant tanke att det var esséernas mening från början och att han därför blev exkommunicerad från dem när han började predika annat, och kanske därför som det piskades upp en hatisk stämning mot honom - folk var besvikna.) Därför har också Kristuskraften visat sig på andra sätt senare, och försökt få fram sitt budskap, t ex genom En kurs i mirakler, som för mig är "Bibel" och rättesnöre.

Vad beträffar det Karaganov säger om skuld osv. kan jag inte läsa det eftersom Expressenartikeln ligger bakom betalvägg.

Seaward sa...

Desmarquets Mån-Kräfta. Efter morgonens regpliker till dig ägnade jag hela förmidagehn åt Striebers horoskop, "historieglatt" sinne i samma tecken där med! Texten på torsdagen.

Nålhistorien minns jag att du nämnt, den är verkligen remarkabel! Jag tror också att "budbäraren" färgar meddelandet en del, förutom de "uppenbarelser" som är fejk.

Går in lite på Striebers rätt kärva psykologi (tydligt ned honom i bild genom hela intervjun), den stämmer väl med horoskopet och i att han upplever vissa "arter" som ondare än andra och menar att han hade tuffa upplevelser pga den av den han var då. Han noterar andra, "mer sprituella" än han var, som haft helt positiva möten.

Sparar visst material i pressen eftersom tendensen att det hamnar bakom betalvägg snart nog. Tyvärr sparade jag inte den här texten som var kort och inte innehåll någon analys, bara ett neutralt hållet referat. Han sade inte mer än att spränga av en bomb var ett ont för utföraren.