Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 juni 2023

Ukraina lögnaren! USA smygkrigaren! (Nord Stream igen)

Fegt och politiskt korrekt hyvlar AB ned Washington Posts sensationella scoop till nästan ingenting: att USA i många månader känt till Ukrainas terrorsprängning av gasledningarna i Nordsjön. Men den NATO-trogna svenska tidningen har åtminstone vänligheten att ge länken så att vakna svenskar själva kan se fulspelet i god detalj.

USA:s målsättning är rovkapitalistens - minns hur snabbt amerikanerna lovade att snabbt börja skeppa amerikansk dyrolja till Europa som det hette då! Amerikansk business (och Joe Biden) gnuggade händerna över maffianationen Ukrainas styrande (och folket kommer som vanligt i kläm).

NATO är ingen "fredsorganisationen" utan snarare en täckmantel för USA:s hunger efter pengar och marknadsandelar. Jag tror inte ens amerikanerna fruktar det röda kommunisthotet längre. USA:s irrationella fruktan har annars varit en bra förklaring till alla deras illdåd. Men det är bara ren och skär demonisk girighet som förklarar landets ständigt pågående blodblad runt hela världen.

Tidningens sensationella nyhet är av den digniteten att publiceringen måste omvandlas till ett horoskop att dubbelexponera för att se vad av USA-horoskopets många ruttna dyhål som berörs. Kan det vara djuphavsgraven av dödens tystnad och försagdhet där så mycket av den amerikanska själen utspelar sig? (Talar om Solen och ascendenthärskaren lömskt dolda i 8e "dolda huset".)

Innan jämförelsen med tidens transiter en snabb blick på tidningens publiceringshoroskop. Sager det något om vad som ligger i luften?


Över Washington DC stiger majestätiska Lejonets tecken i öster. Det tyder att symbolen för energikällor (inte minst gas) är viktigt. Men visst kan det storslagna Lejonet tolkas som att något verkligt stort anmäler sig just här - ett verkligt scoop!

Och att den bistra sanningens Saturnus ligger i sitt maktläge i dödens läge i väster och i klartänkande Vattenbäraren indikerar också att här är ett begripliggörande med enorm sprängkraft. Hur länge kommer USA att orka spela världens skitstövel när alla får veta hur deras spelplan ser ut?

Missa inte att ascendenthärskaren här kämpar i 10e makthuset och i ett resurstecken (Oxen). Men Lejonets Eld och Oxens Jord kan ge förbittrade maktkamper eftersom båda tecken står stadigt och har kopplingar till makttänkande. Här stämmer Eld/Jord-krigets FÖRRÅADE natur som så ofta stämmer med denna friktionsfyllda kombination. Värre än ascendenten och dess härskare (Solen) kamp blir det knappt. Det är en fullständigt generande nyhet om makthavare (hus 10) som scoopet tecknar, astrologiskt. 

Och den mobbade boven Ryssland var helt oskyldigt till åtminstone denna ekonomiska terror som skurstaten Ukraina tänkt skull ändra maktbalansen i Europa och ge européerna en kall vinter. Detta är den sjuka extremist Sideriska såg i Ukrainas nationalhoroskop men som bloggaren knappt kunde tro på själv. Nu verkar clownpresidenten ha blivit helt förryckt och förlorad sig i sitt livs roll som "äkta" makthavare. 

Jag skulle föreslå, om spekulativt att Saturnus i perfekt blå Luft representeras det i frågan oskyldiga Ryssland som publiceringen framställer det. "Fiendens" sjätte hus ägs just av Saturnus och här är den både starkt placerad och oskyldig till sprängningen (ren Luft inga fula mixar) . Saturnus är "above board" vid västra horisonten och helt utan skavanker, astrologiskt sett. 

Detta är inte en Fiende och Washington Post är inte som de falska svenska medierna utan har modet att ställa Biden mot väggen! Biden och Zelenskij är skithögen uppe i 10e makthuset som bildar en så destruktiv fläck (sprängningen) vid östra horisonten ("ämnet").

Och om man dubbelexponerar USA-kartan på nyhetshoroskopet?


 

USA drivs av en skadlig hemlighetsfullhet och försöken att dölja sina verkliga avsikter. Skorpionhärskaren har här betydande problem med sin vettlösa allierade Ukraina vilket GRADEXAKT syns när partnern sjunker som en döende Sol i väster. Redan denna gradexakta korrespondens säger att Frimurarna hade en födelsetid för USA som ger utslag i ett så här tydligt ärende som att landet mörkar sin iblandning i ren terror eftersom de tänkt själva tjäna på utgången.

Intressant nog tycks den allierade vara lika vettlöst i förståndet som USA själv är i sin fråga om vad landets "allra högsta goda är" (hus). Här ser man hur det sammanfaller med Ukrainas överlibinösa oförmåga att sluta kriga och gilla läget. Mars och Venus är det synnerligen obalanserade basen till symbolen för de den här allierade Sol-Oxen som tidningen pekar ut som en terroristnation.

Så nej, inte USA:s egen mörkande zon / hus åtta utan en transit som sätter fokus på en vettlös allierad och en närmast religiös fanatism och vilja att kriga och visa att de är lika stora stridisar som idolen USA. Något för Sverige att lära sig av, innan det är för sent?

(Zelenskij har Månen i Krabban om någon undrar hur världen har kommit till detta olyckliga läge. Det kan vara hans personliga psyke som skapar en så nyttig idiot som här syns i USA:s 7e hur för den/de allierade. Obs. USA:s andra knähundar är inte aktuella i detta horoskop, transiten/publiceringen rör som sagt Ukraina.)




Inga kommentarer: