Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 juni 2023

1. Har USA alltid sökt trigga Rysslands sämsta sidor? 2. President Truman eller hans nationalsjäl?


"kärnvapenvinter"

En fristående fortsättning till:
https://siderisk.blogspot.com/2023/06/skribentens-ryssbild-vad-verkligt-vad.html

Lite sifferuppgifter om USA:s kärnvapen i Europa:

https://armscontrolcenter.org/fact-sheet-u-s-nuclear-weapons-in-europe/

Länk till statistik har publicerats tidigare på bloggen (någonstans) men förtjänar att upprepas eftersom svenska medier samstämmigt spyr ut förtäckt amerikansk krigspropaganda. Den som tror på människans tankeförmåga inser att den svenska situationen är under all kritik när DN-Wolodarskij än en gång repeterar västnarrativet om Rysslands gamla imperiedrömmar. 

https://www.dn.se/ledare/peter-wolodarski-vad-putin-inte-vill-att-du-ska-forsta-om-ukraina/

Men ett narrativ är dock bara en historia, ett urval och arrangemang av mängder av fakta. Olika historier kan alla rymma korn av sanning, så också Ryssens långa minne av hur USA:s förrådde Sovjet redan vid slutet av 2a världskriget när öst och väst delade upp Europa mellan sig:

Stalin, Truman, Churchill

Konferensen i Potsdam (juli 1945) och

Överenskommelsen i Potsdam

USA:s bedräglighet med fakta kan fortfarande beskådas i vartenda historiedokumentär som amerikanska History Channel sänder. 

Detta sorgliga faktum insåg jag efter att ha lapat i mig information ett år med kanalen i husets utbud. Detta är visserligen historia men svårt vinklad, och tydligen gjord med adress History:s europeiska underbolag. Påfallande många röster talar brittisk engelska snarare än amerikansk. Jag har tidigare nämnt serien "War Factories" som på ytan jämför olika länders industrier under 2a världskriget men egentligen bara är ett parodiskt självskryt om den amerikanska - kapitalistiska - modellens överlägsenhet. 

Precis som många länder behöver expandera för sin växande befolkning och utvidgar gränserna, på samma sätt måste man förstå om USA ätt det är KAPITALISMEN som gör detsamma. Det är därför NATO finns! Sverige är redan uppätet.

I ett program på sagda kanal nämndes krigsslutet men berättarrösten undvek helt nämna överenskommelsen mellan Stalin och väst och förfalskade historien genom låta påskina att det bara var Sovjet som snodde åt sig länder! 

Att sedan USA skapar NATO och formaliserar sitt kommunisthat som en hel organisation redo till atomkrig för att behålla den kapitalistiska modellen säger en hel del om vilket ogjort väder Wolodarskoj och likasinnade är ute i. Det är först efter NATO:s tillblivelse som Sovjet skapar en motorganisation, Warszawa-pakten och vips är Kalla kriget ett faktum. 

Det duger inte att som den svenska propagandaapparaten gör, besatt fixera Sovjet/Ryssland ur ett så kort och inskränkt perspektiv som den historiker Wodolosky tycks använda för hela sin text. Under Ukraina-krigets gång har i så fall bättre historiska återblickar givits, som om Ukrainas långa historia och fladdrande mellan olika allierade och en självständighet som aldrig riktigt infunnit sig. Men propaganda och korrekt information är helt olika saker.

President Harry Truman som närvarade vid Potsdam var för övrigt en skurk av nästan samma dignitet som Stalin - minus massmördandet. Men här startade USA:s svek, Trumans småstadsmentalitet, osjälvständighet, arbetar/kommunisthat och falskhet fick USA att permanent spåra ur (Den imbecilla Trumandoktrinen: kommunism ELLER kapitalism, väljer du fel invaderar vi dig, vilket vi gör i vilket fall). 

Situationen har bestått genom USA:s alla misslyckade krig i fjärran land för att krossa kommunismen som idé och etablera "demokrati" (kapitalistisk - amerikansk - överhöghet). Han gav klartecknet för atombomberna över Japan (fast beslutet var redan taget) och detta trots att Kina redan var på väg att besegra Japan på östfronten. USA fick redan där Wikipedia har uppskattningen 129.000 – 226.000 döda japaner på sitt samvete (kändes säkert fint som hämnd för Pearl Harbor, nästan 2 400 döda amerikaner).

*****

Att Merkurius/Hermes representerar Marknaden (och ofta nog den ohederliga tjuven och desinformatören) är bekant och ses tydligt i Sverigehoroskopets med den otäcka påverkan från verksamt onda ledare och storfinansiärer (Solen, Jupiter). Merkurius mitt i denna självberikande elit har ingen chans - svenska medier är rena rävgiftet. Sverigekartan har förklarats tillräckligt.

Men USA-horoskopet då? Från USA kommer ju "drömfabriken" Hollywood och en driven reklamindustri som får den svenska tv-reklamen att se rent löjlig ut - sett SBAB-banken göra sig till åtlöje via folkkära personer i larviga sketcher. Eller ännu en ekonomi-app som ytterst har de privata bankernas kartall som avnändare: Lend-O ("Utlånaren" eller "Procentaren" kanske explicit "Rövaren").

Wiktionary om det språkliga mönstret, här "fyllebult":

wine +‎ -o (“person with characteristic”).
Alternative forms: wineo, wine-o

I en Lend-O-reklam sitter en fryntlig svensk herre med akustisk gitarr och sjunger allsång med en komvux-publik (i skolbänkar, man kan inte vara nog övertydlig i Sverige). Han lär ut sångtexten: "jämför, jämför, jämför". Se symboliken i denna scen! Dum svensk ännu som vuxen måste skrivas på näsan och inlärning sker bäst genom upprepning / hjärnvätt.

Har ett land verkligen en rätt att existera som hånar sin egen befolkning på detta sätt? Avsändaren är eliten och storstans reklambyråer och detta är uppenbarligen hur de ser på mottagaren / konsumenten. Det är ju samma Överhet som sett till att klarsynen sänkts maximalt hos befolkningen.


USA:s intellekts- och marknadsplanet är svag trots att landet lyckats så väl i kontrasten att halvljuga och övertyga, särskilt som Merkurius kombineras med äregiriga norra månnoden (Drakens huvud, Rahu). 

Svag Merkurius, så landets nationalhoroskop går ända tillbaka till 1776 och naturligtvis ger övning färdighet. Till och med den erkänt svaga logiken i det passionerade Vatten-tecknet Krabban (och Rahus överdrifter=lögner) lär sig över tid hur en slipsten ska dras, åtminstone i frågan om att manipulera andras passioner och känslor (Vatten). För det är ju exakt på Vattnets eller näringslivets nivå USA har sin styrka: Merkurius i 9e huset för vad de upplever som sitt högsta goda: Krabban betyder här: Säkerhet för oss

Det är därför USA eller täckmanteln NATO ständigt söker expandera så att alla osäkra platser blir till "vi" med en amerikansk fladdra som markerar "säkert område". "It's secured" som det hörs i alla militär- och polisfilmer sedan de tungt beväpnade uniformerna genomsökt en byggnad. 

Detta budskap strömmar nonstop i västerlandets underhållningsvåld. En mer degenererad tid och värld får man tänka länge för att visualisera! Lite smartare filmskapare har t.o.m. börjat ironisera över säkerhetsvansinnet i den amerikanska mentaliteten. 

I filmen Red eller möjligen Red 2 - båda innan Bruce Willis drabbades av sjukdom - instrueras hans kärleksintresse om att information från myndighetsfolk om att "hon är säker" eller ska tas till "säker plats" innebär att CIA-typer ämnar avrätta henne eftersom hon fått för mycket insikt i landets dolska förehavanden. 

Titta på filmtitlarna igen! De driver helt öppet med USA:s russofobi (de röda) och Helen Mirren i en rolig roll som brittisk säkerhetsagent har t.o.m. en liten kärleksaffär med en rysk säkerhetsman.

*****


Den katastrofala början på västvärldens slut: horoskopet för president Truman, som hatade människor som slog sig samman i fack för att stärka sin rätt. Horoskopet är otroligt intressant men via Jungfruascendenten (samma som socialismhataren och fd statsministern Fredrik Reinfeldt) påminns man om att tecknet är ett av de mest problematiska i som persona-tecken eftersom det är så hyperindividualistiskt och i grunden solitärt (den kooperativa Venus sägs "fallen" i Jungfrun). Människan sägs ju vara en social varelse och som noterat med Reinfeldt placerar Jungfrun i egots 1a hus den sociala instinktens Vattenbärare i 6e huset för olyckor och t.o.m. fiender.

Inte konstigt att Trumandoktrinen bara gav ETT VAL, du bör vara för vår egocentriska individualism (kapitalism, var man kämpar för sin egen rikedom)  eftersom alternativet Vattenbäraren/socialt större synfält gör dig till min, Trumans och USA:s fiende! Hos Reinfeldt var detta omen aktiverat genom att Vattenbärarens härskare Saturnus stod i 6e. Saturnus som organisation gör att Reinfeldt förmodligen helst sett att fackföreningar helt förbjudits - härska genom att söndra massorna! Sverige hade redan i Truman ett ont varsel om vad landet skulle komma att bli längre fram...

Att näringslivets Krabban ligger högaktiv i Trumans 11e idealhus stärker verkligen den föreslagna läsarten. Så lågt är Jungfruns egocentriska och egennyttiga utblick att detta ideal ändå är ett utvecklingssteg. Både energin/krigets Mars och rikedomens Jupiter är båda verksamt onda planeter för Jungfrun  men idealitet är alltså att se igenom sin småsnåla och självtjänande attityd och istället betjäna åtminstone en grupp närstående: Krabban står för familj och de nära och för en Jungfrun att ens kunna krypa ur sitt skal och jobba med det nära (via t.ex. patriotism) är faktiskt ett steg framåt. 

Här röjer diskret astrologin att den gömmer en rankning som det egentligen upp till var och en att upptäcka. Risken att bygga en astrologisk motsvarighet till svenskarnas gamla rasbiologi (som upptogs av Nazismen) är överhängande, och innan man ser vad astrologin faktiskt berättar mellan raderna bör man ha blivit en fullvuxen människa, dvs ljusår äldre och visare än Truman och den f.d. statsministern.

Det finns hyggliga Jungfruascendenter också, bloggaren räknar två till sina vänner och båda är förstås högblå moderater, inkapabla att förstå något av vad den här bloggen skrivit om i 13 år. Det beror på att Jungfrupersonlighetens DHARMA (plikt mot universum, sin karmiska del i något större) ses i 9e huset: Oändligt enkelt eftersom Oxen i 9e säger: skaffa dig pengar och försörj dig (känns det moderata tjatat igen?). 

Oxen är ett arbetsdjur och en av vännerna svarade en gång på frågan vad han gjorde: "jobba jobba jobba". Där hördes vad antiken sett: Jungfrun är zodiakens träl eller slav lägst av alla eftersom den ser sitt högsta goda (hus 9) som ren träldom. Kanske finns redan från början inbyggd en sanning i zodiaken: du blir vad du tror att du är! 

Att revoltera mot sitt öde låter som att det skär sig mot gamla läror om ödet och att människan ska foga sig i den lott man blivit tilldelad. Men ju mer man studerar astrologin, desto tydligare att systemet erbjuder många vägar ut helvetet på Jorden.

Truman föddes dessutom under en fullmåne (Släppare av atombomberna) och längsmed den känsliga men samtidigt passionerade Eld/Luft-axeln. Denna "reva" på livslinjen är nu också placerad i den "sataniska principens" axel (Hades/Pengarnas hus 2 och Dödens hus 8) och jag tänker inte ens försöka lägga ut texten om detta omen. Det är i vilket fall inte lyckobådande, president eller ordinär löntagare. Här antyds uppbunkrad karma från tidigare liv om vilken ingen från Jordens begränsade horisont kan uttala sig. (För en helt annan typ av medhavd karma, se amerikanska visselblåsaren Daniel Ellsbergs osannolikt innehållsrika horoskop.)

Men något måste Truman ha gjort för att bli president. En snabb titt på 5e huset för purva punya (kredit från tidigare liv) bekräftar via Stenbockens tecken att MAKT är den våg varpå han red. Makt eller styrning måste ha varit på hans bord i det förflutna och av någon anledning blivit centralt även i detta. Men det är förstås femtehusägaren Saturnus som är extraordinär: i 9e huset för "mitt högsta goda", vilket dessutom är den del av Dharma - universums gång - Truman hade förstånd nog att uppleva. Han tycks vara "den mörka sidans" motsvarighet till Ellsberg som också hade ett horoskop som knöt an till Dharma eller världens öde.

Men detta är inte allt om Truman, och nu följer en av indiska astrologins enklaste och viktigaste doktriner: Saturnus i 9e (här i rollen som "verksam välgörare") vilar i händerna på niondedisponenten Venus vilken i sig innebor i den världsliga maktens 10e hus. Venus och Merkurius bildar dessutom en ömsesidig reception mellan makt och det upplevt högsta goda (en högklassig "yoga" som förbinder individens karriär med universums eller åtminstone världens ödesväg).

Eftersom Merkurius också är ascendenthärskare står det rätt klart att de högsta tänkbara världsliga maktämbetena för förberedda för den här fysiska Jungfrukroppen - till följd av själens karma. 

Sedan kan det tyckas beklämmande att han föddes till ett land med så mycket attitydproblem att resultatet egentligen blev en katastrof för västerlandets synsätt...

Inga kommentarer: