Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 juni 2023

Al Pacinos unga flickvän (Sen dör gubbtjyven och pengarna frigörs). Samt: den synske historikern.

Ytterligare ett inlägg som lätt kunde delats i tre separata... Men så fungerar inte bloggarens medvetande, som alltid skannar flera tankar som ibland knyter ihop sig...


På senare år försöker jag fixera inläggen i någon slags "evig bas" men här får lite pöbelaktig moralisk indignation räcka. Vanlig moral har faktiskt rötter ända upp i "Himmelen" enligt nyplatonisten Plotinos, även om gudarna lever bortom de gränser som gäller för människans art.

En 29-årig kvinna som redan dejtat en 60-årig stormrik och halvdöde och superrike Mick Jagger och som nu blivit gravid med patetiske 82-åringen Al Pacino vittnar om svårartade störningar hos dem båda. Hon uppfyller med marginal tecken på en Guldgrävare och gubbfan är ju så rädd att dö att han inte ser klart längre. (Expressen - som snart lyckats hitta en svensk jämngammal man som genererar sig genom att alltjämt söka bidra till den parasitarten människans tillväxt på Jorden.)

Pacinos klockslag är känt men inte hennes. Hon föddes dock med geriatrikens och de döende sista årens Saturnus i Vattenbärarens tecken. Planeten ingår i ett sammanhang som ger intryck av ett rovdjur  som ligger på lurpass efter ett byte att utkassera ett rikt arv från. Detta genom Saturnus (Döden, Åldringar) extrema problem där den bildar en del av det sociala utstötningssyndromet.

Detta har hon själv aktiverat genom sin "vandel" eftersom Solen har en koppling till egna viljan. Saturnus är "fixa föreställningar" och kopplar och låser Skorpion-Solens inriktning till teman som sexualitet och känt, framgångsrikt folk. Det är värt att påminna om Woody Allen som med samma symbolik gick motsatt väg: grabbade en mycket ung kvinna som var hans och dåvarande hustrun Mia Farrows adoptivdotter! Sen var han "socialt utstött" - i linje med dessa oförenliga zodiaktecken hoppressade i en "Luft/Vatten-dissociation".

Det är snarast exempel som Allens som fick ge "syndromet" dess namn. Det är en av bloggens mest kommenterade kombinationer och jag gissar att skandalfallen vida överträffar de som faktiskt producerat något gott men där personerna lidit exil eller utstötning av något slag. 

Det är viktigt att minnas att Vattenbäraren representerar hela tankesystem eller ideologier medan Skorpionen närmast perverst väljer positioner som INTE är som folk är mest. Det kan bli groteskt urspårade världsbilder när Luft/Vatten verkar i en människa och en nylig men intressant variant är att typen också tycks dragen till det övernaturliga och ufo-fenomenet (se senast inlägget om underhållaren Robbie Williams).


Jag antar att den arabiskättade kvinnan föddes i Kalifornien men hennes sinnelag/Månen är i vilket fall osäkert. I Beverley Hills vid lunch står Månen i slutet av Tvillingarna men hur mycket bättre är det inte att anta modersprincipen i början av sitt eget tecken, Krabban. Då matchar hon perfekt Al Pacinos sista suck som "ymnig modersprincip", här så självisk att han aldrig kommer att få uppleva barnets unga liv (om han inte blir 100, 110). 

Detta är typiskt Krabban som är lidelsefullt bortom förstånd - Månen "hemma" i Krabban är själva sinnebilden för Platons "irrationella själ". Den kan bli extra problematisk när man som Pacino har ascendenthärskaren i sitt fallna läge i dödens Skorpion. Den här graviditeten kan mycket väl vara Pacinos sista bragd. Månen i 29e graden Skorpion är en "döende planet" enligt den hinduiska avashta-metoden för att bedöma planetens "ålder". Nå, han tog sig i alla fall genom sexakten utan att få hjärtslag.

Solen/Saturnus i Väduren i 10e celebritetshuset förklarar visserligen skådisens kändisprofil men avslöjar också den extrema snålhet han är känd för och en sjuklig narcissism som ofta syns i de roller han gör. Hur många gånger har han inte utfört gesten av någon som vänder sig runt omkring och mottar en inbillad publiks jubel fast han bara befinner sig i samtal med en person? Väduren/Barnet blir sedd på 10e husscenen! 

Våldet i kombinationen stämmer också i de många våldsmän han spelat genom åren. Soltecknets härskare Mars har en våldsam och t.o.m. brutal aspekt i Oxen om bestens vrede väcks. Se Sverigehoroskopets folkliga månsida och hustrumisshandeln i svenska hem! Pacino är en man för de enkla svenska männen att identifiera sig med.

Att han möter en ung kvinna som bara skriker Skorpion-sexualitet visar hur låg Mån-Skorpionens nivå är: över 80 år gammal har han inte kommit en meter längre på själens evolutionskurva under ett helt liv (eller också har han regredierat på ålderns höst). Han har hela detta liv letts av den mest omedvetna emotionstypen av dem alla: själva reproduktionsdriftens Skorpion, naturens "mekanism". 

Missa inte Sol/Saturnus och Måne i hinduiska 6-8-relationen som indikerar akut mismatch mellan inre sinnesrörelse (Månen)  och yttre agerande (Solen). Han hade en besynnerlig ungdom som han förr aldrig ville tala om, följer inte kändisskvaller så det kan ha ändrat sig. Kanske var han en manlig prostituerad - horoskopet är gräsligt. 

Den enda kändis jag känner till som haft och uttalat sig om en episod av manlig prostitution är svenske Jonas Gardell. Han har Saturnus i 270-graderskontroll över Solen, en fixeringen på män, framgång eller kändisskap som påminner om Guldgräverskan. Hos Gardell är Solens fundament Venus illa vanställt av "förhöjda libido"-signaturen Mars/Venus i den dödliga sexualitetens Skorpion. Det finns lösa astrologiska paralleller till Pacino och hans flickvän.

Naturligtvis har astrologin en frustrerande tendens att använda olika symboler för liknande slutresultat. Det vore oklokt att tillskriva alla med samma signatur ett förflutet som manhoror eller hor-horor för pengarna!

Varför kvinnans horoskop ser ut att vara av Guldgrävar-typen beror på Solen med den enorma äregirighetens Rahu, med omoralens Mars, Venus amorösa trick och Merkurius som smickrat dessa åldringar som denna femme fatale söker snärja. Faktiskt inte helt väsensfrämmande från Gardells karta.

Nu har Al Pacino också en "horbocks" Mars/Venus i Oxen mittemot Skorpionen och jag känner några par som hittat varandra via denna helt materiella axel och som varit oerhört attraherade av varandra på djurets intelligensbefriade och rent kroppsliga nivå - uppenbarligen räckte det. Tänk Donald Trumps karta! Tänk, vissa själar har knappt börjat träna på att vara "människa" än och än färre passerat halvtid och valet att stanna kvar eller utvecklas vidare!

Ett enormt faderskomplex i kvinnans horoskop kan antas, men tyvärr kräver sådana närgångna analyser en känd födelsetid. Men redan Saturnus fixering vid Solen tyder på "livslång amorös fixering" vid antingen fadersgestalter eller prominenta män.

 

Apropå naturens blinda sexualitet (överlevnadsdriften) som ledtema

Expressens senaste kulturredaktör slirar runt och håller sig inte till sitt område utan blandar sig i den sociala ingenjörskonst landet sysslat med så länge. Alternativt har han tappat greppet likt en Sverigedemokrat och tror religion "bara" är kultur (vi är ju i Sverige nu, landet som berövade sig själv filosofisk mognad och bortom det sociologiska planet lever svenskarna i mörker).

https://www.expressen.se/kultur/victor-malm/pingstkyrkans-motstand--mot-hbtq-ar-en-skam/

Här agerar han åsiktsmaskin till försvar för Sveriges obefintliga medvetenhet i HBT-ämnets bottnar. Otroligt PK och därför ointressant. Inklusion/exklusion är del av naturens gång, och Sideriska har tillräckligt diskuterat ämnet från en högre position (hus 9 i ett horoskop): själavandringens realitet och den vidgade insikt (om aldrig så liten) i Kretsloppet kan röja. Han citerar Expressens enda journalist med teologisk kapacitet, Joel Halldorf, vars tolerans på sedvanligt kristet sätt bygger på en bortträngd intolerans: nämligen kristendomens bannlysning av den saknade pusselbiten, själavandringen.

http://ockult.blogspot.com/2009/07/den-eviga-sjalen-och-kristna.html

Efter männen förklädda till sagotanter (för att verkligen förvirra barnen i deras kommande utveckling), har ämnet återigen puttrat lite varstans i medierna. Nämnde Gardell har t.ex. i kraft av sin titel som "hedersteolog" i ateistlandet Sverige dammsugit historien på alla dess typ tio fall av män i kvinnoperuker och förundras att "SD just vintern 2023 valt att bli sjövilda för att män i kvinnokläder läser sagor för barn, en uppskattad företeelse på biblioteken sedan flera år. Naturligtvis är det inte en slump. Och det är inte bara i Sverige som dragqueens sagostunder angripits utan . i .. flera andra länder."

https://www.expressen.se/kultur/jonas-gardell/sa-foddes-hatet--mot-feminina-man/

Intressant nog anför han inga prejudicerande historiska svenska fall där könsförvirringsgiftet riktas mot barn - det har i de fall han nämner rört rollspel fullt mogna vuxna roar andra vuxna med. 

Män som Gardell är oskyldiga eller åtminstone bara delar i en kollektiv skuld. Hans oförmåga är Sveriges teologiska och filosofiska haveri - statens oförmåga att bibringa befolkningen en existentiell plattform. Sverigehoroskopet indikerar att landet fungerar som en korruptionsmaskin som går i evighetsloop och kartans myckna Luft indikerar att det är i tankemönstren och förklaringsmodellerna abnormiteterna ligger. 

Sverige har en talang för att välja fel svar på Livets tilltal och när inte ens teologen längre är fri från korruption har ett land (eller hel kultur) längre någon chans. Vetenskap är värdelös för den också, bygger på djupa grundvärderingar som ytterst sett kommer att visa sig västerlandets urspårning. Några hundra år varade "avförtrollningen" men våra vänner UFO-folket försöker nu snabba upp övergången till "Vattenbärarens tidsålder".

I bloggens publiceringskö finns ett mer intressant men besläktat ämne, som också figurerade i någon kvällstidning: asexualitet.

Om den "läggningen" berättar t.o.m. den kristna Bibeln i en episod där folk söker snärja läraren Jesus om hur det blir i himmelen för en kvinna som råkat bli änka flera gånger om. Vem av männen ska hon då paras ihop med i livet efter detta? 

Är ni helt dumma, säger Jesus (ungefär), och påminner om att de judar som prövar honom borde veta av sina egna heliga skrifter, att "i himmelen är man lik än ängel". Frågan om vem som får vem är överhuvudtaget inte aktuell.

Eftersom judarna inte hade någon kanon vid denna tid syftar han förmodligen på texter som gått förlorade. Ett skriftfynd nära Jeriko (i sin tur nära klosterruinerna vid Qumran) rapporterades på 800-talet och snart hade en ny religiös rörelse uppstått som predikade själavandring. 

Hugh Schonfield (1901-88)

Troligen, menade historikern Hugh Schonfield, var detta värdefullt material från Dödahavsrullarna. Även i det återfunna materialet från Qumran-grottorna ägnar sekten fenomenet "änglar" stort intresse och tycks ha faktiskt erfarenheter av "visitationer" i klostret av dessa väsen ("änglar går bland dem"). Dödahavssekten var kristendomens omedelbara föregångare via medlemmen Jesus (som kan ha stötts ut ur rörelsen pga. uppkäftighet och sedan "startat eget" med ungefär samma doktrin).

Schonfields födelsedata har först på senare år dykt upp på Wikipedia (jag har sökt datumet i många år). Han var oortodox och lät sig ledas av intuition (synskhet) i sin forskning. Hur väl stämmer inte kartan för hela dygnet med detta sätt att närma sig filosofi/teologi. 


Se det högre medvetandets hus 9 och hur det ingår i en stor Eld-triangel, exakt som den definitivt hypersynska siaren Edgar Cayce, extremt medial i både vaket tillstånd och under hypnos. Romerska filosofen Plotinos hävde bestämt att Eld-elementet var det noblaste och mest gudomliga av elementen och förnekade i detta Aristoteles femte element (Etern) som "himmelskt stoff ovan månen".

Hinduerna hade som vanligt originalläran utan korruptioner. Etern/Femte elementet FÖREGÅR rumtidens manifestation och hinduerna klassar ENBART Jupiter som en eterisk planet. Jupiter som är det 9e metafysiska/teologiska husets essentiella ägare.

Schonfields Sol lämnar just Algol/Åklagarens inverkan men ur Vädurspsykets perspektiv går det inte att hitta ett bättre horoskop än fundamentet Mars i 5e atma-huset (själen/den goda lyckan) och Jupiter i 9e. Jupiter/Saturnus-konjunktionen tycks här odelat bra men Saturnus begränsningar störde faktiskt Schonfield. 

Han var kandidat till Nobels fredspris 1959 men vann det inte. Katolska Kyrkans forskarteam förnekade honom tillträde till Dödahavsrullarna och han tvingades arbeta med enbart det materiel som den utvalda kretsen oändligt långsamt publicerade (innan materialet "kapades" och mängder med tillbakahållna texter publicerades runt 1990).  (Minnesfel. Den motgången drabbade forskaren Theodor Gaster, händelsevis också jude.)

Wikipedias nya information (kortfattad men intressant) berättar att han hade flera bittra upplevelser av försöken att inlemma sig i religionernas trånga fållor. Detta är typiskt för hur formalistiska Saturnus förnekar Jupiter dess fulla inverkan som framgångsskapare. Däremot kan intuitionen gynnas av att ha tillgång till Saturnus som förmår klä visionen i ord, begripliggöra det "andeskådade".

Historikern kan lite slarvigt beskrivas som en religiös humanist - att noga skilja från det råttgift som spritts över Sverige - de sekulära humanisterna som i linje med landets historia vill tysta rösten från det 9e "bästa horoskophuset" och tvinga in den i den privata kammaren för att aldrig störa den destruktiva kapitalismens härjande på gator och torg.

Schonfields karta är enbart JORD och ELD. Men hur kan han ha nominerats till Fredspris? Började inte bloggen med att kalla Eld/Jord-striden som "egenmäktig" (alternativt stridbar, "av egen makt") för att från och med regeringen Kristersson notera en oslipad karaktär (t.o.m. råhet) som associeras med den själviska borgerlighetens politik? 

Fallet Schonfield är förklarligt, detta är INTE en Eld/Jord-konflikt i den meningen att planeterna disponerar varandra olyckligt eller att elementen tvingas samman via planet och underliggande disponent. 

Eld-triangeln gör helt och hållet sin grej och som synes samma med Oxen, där Solen och dess fundament Venus delar Jord och därför blir en fredlig typ av Sol, möjligtvis anfäktad av Satan (Algol i Oxens 2a grad) och tvingad att stå upp för sin sak. Men alls ingen förråande eller till och med brutal inre natur som den Sverigehoroskopet bär på sin lunära insida (där Mån-Väduren disponeras av en frustrerad Mars-Oxe)...

Andra (reviderade) versionen av
Schonfields intressanta tagning
på Nya Testamentet med
västteologin borttvättad -
hur en jude hade hört texterna
under 1a århundradet


1 kommentar:

Havsörnen sa...

"Apropå naturens blinda sexualitet". Då är det ju symptomatiskt att Pacino fick sin enda Oscar (bland flera nomineringar under karriären) för en film med titeln En kvinnas doft.

Läste att f d flickvännen Meital Dohan, då 40 år, dumpade Pacino för tre år sedan p g a den stora åldersskillnaden. "Det är svårt att vara med en man som är så gammal, till och med Al Pacino." Men hon säger också: "Han köpte bara blommor till mig. Hur kan jag på ett hövligt sätt säga att han inte tyckte om att spendera pengar?" :-)

Före Dohan var Pacino ihop med Lucila Solá i nio år och det var Pacino som introducerade Solás dotter Camila Morrone för Leonardo DiCaprio (de var ett par 2017-22). Solá är två år yngre än DiCaprio...