Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 juni 2023

6 juni - fyra nationalister från välmågans Lidingö och plattitydens röst

 

Idyllen på Lidingö

"Landet Sverige, det svenska folket och dess kultur förtjänar att både hedras och försvaras, är exceptionellt framgångsrikt, fritt, jämställt, rikt och framstegsvänligt. Det svenska är både värt att fira och att rentav hålla fast vid, som långsiktig strategi för välgång."

https://www.expressen.se/debatt/var-kultur-kan-inte-bara--anvandas-for-integration/

Ett pekoral undertecknat fyra Lidingöbor, två moderater och två lokalpolitiker:

Daniel Källenfors (M) 12 maj 1972
kommunstyrelsens ordförande Lidingö

Staffan Strömbäck (M) 8 aug 1958
kultur- och fritidsnämndens ordförande Lidingö

Anders Paulsen (LP) 18 maj 1960
kommunstyrelsens vice ordförande

Lars H Ericsson (LP) 15 dec 1955
ordförande LidingöPartiet

Källenfors är redan rikskänd efter att ha skämt ut sig å det grövsta i samband med ett tjuvryck där han hösten 2018 sökte höja sin ersättning med 20,000, till 108,000.

Eftersom det tycks populärt att agera i grupp - nyss dummade sig samtliga 18 kvinnor Sverigedemokraterna i samma tidning i försvar ... för sitt och ytterligare ett fåtal förtappade donnors partival.

https://siderisk.blogspot.com/2023/05/sd-kvinnor-inte-mansdominerade-sager-de.html

Så varför inte upprepa övningen och se om de komfortabelt levande Lidingöborna har någon minsta gemensam nämnare? Håll nyckelordet "nationalism" i tankarna och se tjuren Ferdinand bekvämt softande under sin korkek. Bilden är närmast perfekt för de Fyras Gäng. Bara det att ingen av dem är en äkta natur- och kulturälskare utan falska utnyttjare av det nationalistiska sentimentet som de använder för att smutskasta vänsterblocket för att använda i "integrationssyften".

Övningen är extra spännande eftersom den extrema nationalismen - och falska - smyger med att den går Jimmie Åkessons ärenden. Artikeln är en tunn täckmantel för mer obehagliga ting: den självgoda svenskheten är lögnen som utstrålar från själva Sverigehoroskopets med dess typiska spinndoktormentalitet via ett Luft-elementet som verkar vad ont är. 

I klartext (för den som inte redan läst samma tolkning hundra gånger på bloggen): massor av intellektuell luft och betoning på eliten eller den elitiska grupp av verkligt lyckosamma svenskar, men utan en susning av den hinduiska medvetenhet som tänker ett steg till, tar ett metaperspektiv och frågar sig om denna elit verkar för gott eller ont. Sverige är ett av få länder i världen som bestämt sig för att ontologisk godhet och ondska bara är fantasier i människohjärnan - fatta landets dårskap!

Sveriges "verksamma natur" har redan utretts på bloggen: något är väldigt sjukt i svenskarnas förställningsvärld. Att 500-årsjubileet firas 6 juni delar horoskopdetaljer med valet av Gustav Vasa som kung är inget annat än ett illavarslande omen (noterat tidigare på bloggen). Kanske konfiskationslystne girigbuken Vasa var sista försöket att bevara i vikingarnas rövarmentalitet.

Normalt gäller KRÖNINGSCEREMONIEN som statens (ny-)födelse men svenskarna är så underligt beskaffade de valt ett personfixerat datum, psykologiskt omoget men helt i linje med sin totala isolation från kutymen i kulturländerna nere i Europa.

*****

Källenfors, självtjänande rövare i vikingarnas fotspår:

Källenfors karta är en äkta spinndoktor! Med båda Sol och Måne i Väduren är han med i leken bara för att gynna sig själv och trots att jag har vänner som mixar Vädurens Eld med Tvillingarnas snabbtänkta Luft är de alla borgerliga och ytterst sett själviska (kan man bara överse och inse att ingen är perfekt är det här en mycket rolig typ att umgås med under förutsättning att man hänger med i svängarna!)

Moderaten har förvisso Saturnus i tjuren Ferdinand eller Oxens tecken, men Saturnus är ingen känsloplanet, den är formalistiskt och han avslöjas här med att bara använda Oxens naturligt territoriala/nationalistiska sentiment i annat syfte. En 100% äkta nationalist skulle bara sniffa på blommorna under sitt träd och inte spilla kraft på att skriva en dunkel SD-doftande artikel!


Strömbäck, promoverare av svensk kultur på Lidingö:


Här, med lite tur, befinner sig faktiskt en mer känslosam och äkta planet i Oxen. Men också Månen i tecknet har en dold agenda eftersom Oxens härskare Venus befinner sig i spinndoktorn och snabbtänkaren Tvillingarna. Som bäst är denna kombination goda människor men som icke desto mindre har vuxit ur nationalismen - eller har potentialen från den underliggande Luft-basen att utvecklas till en fritänkare. Kanske blir det inte mer än en otäck krämare som söker slå mynt av naturen och det nationella, men Luft applicerad på Jord kan blir många ting, det kan bli en vetenskaplig blick för det jordisk-geologiska...

Också som verksamt solar varelse har den här Strömbäck en mer genuin ton: Solen i Krabban är verkligen en sublunär vakenhet - han lever i intim upplevelse av att vara en liten människa som går en stund på jorden... 

Astrologi på denna allmänna nivå säger definitivt inget om partitillhörigheter eller politik i sig. Zodiaken har en slags inre evolution men det finns alltför många variabler... Vattenbäraren förklaras ofta ha en gruppsocial innebörd, men tecknet saknas på inget sätt i horoskop för moderata politiker. Finns känd födelsetid, som t.ex. för tidigare partiledaren Reinfeldt, kan man dock se att Vattenbäraren fungerar som symbol för Fienden. Individualisten Reinfeldt hatade - precis som de här fyra Lidingöborna - allt som stinker socialism eller den vuxna människans förmåga att samarbeta för något större gott. 

En problemfylld Vattenbärare kan t.o.m. bli till förnekelse av mänsklighetens sociala dimension. Evolutionsmytens Charles Darwin hade problem med sin sociala roll via Saturnus i "avvikaren" Skorpionen och Solen i Vattenbäraren ("dissociation"). Däri tycks ligga hela hans bisarra lära om allas konkurrens mot alla andra - kapitalismen och hela Väst har torskat på en lätt sociapatisk naturs projektion av sina egna sociala tillkortakommanden på den oskyldiga naturen!


Ericsson, sitter av sina äldre dar som ordförande i lokalparti:


Intressant karta som kunde gå i vilken riktning som helst, bara mannens ledarposition garanteras. Vad tyder på det? Jo, kartan påminner starkt om ledande vänsterrösten Kajsa "Ekis" Ekman som också har en eldig Måne som bygger på att hungern efter en chefsroll får sitt lystmäte (Jupiter i bossen Lejonet är basen för den begärsfyllda Månen).

I kartan visar sig nu chefen - Solen - vara det svaga elementet eftersom den står i döende individualismens Skorpionen och därför blockerar från Skyttens sanna universalism som alltid vet att socialism är den mer korrekta vägen. Att notera att Solen i  negativt polariserade Skorpionens 30e grad innebär att Solen just är "nyfödd" enligt avashta-metoden för finjustering kan man ha eller mista. Mannen lär sig bara början av konsten att dö i detta liv, men utan känt klockslag är det säkrast att bara hålla sig till att dödens tecken föregår den sanna universalismens Skytt.

Inte heller den här kartan verkar genuint nationalistisk. Tvärtom undertrycks Oxen av halshuggningens södra månnod och dess bas, Venus, handlar i vilket fall bara om ego-kärlek till den första i den här lilla inventeringen. 

Naturligtvis kan man ta månascendenten på största allvar och utifrån denna hävda att det är Ericssons FIENDE (hus 6) - vänsterblocket - som söker utnyttja Sverige för sina syften, men det gör inte kartan för politikern mer nationalistisk i sig. Det här mest en makthungrare. Det skulle vara lätt att tro att Jupiter i 9e huset visar en otroligt öppen och andlig typ - men klockslaget ändrar med stor sannolikhet på det budskapet.

Paulsen, viceboss i kommunens styrelse


Slutligen en karta som tycks rymma lite genuin nationalism snarare än bara den usla instrumentalistens utnyttjande av det egna landet i andra syften. Identitetens Sol och intellektet/kommunikationens Merkurius i territoriala Oxen är definitivt obalanserad fixerad vid det egna landet - se bara Oxens bas Venus som även i denna karta befinner sig i jag-centreringens princip, Väduren: "min mark! min ägodel" Detta är en rätt tydlig variant på Eld/Jord-kriget som så tydligt utmärker Jimmie Åkessons snarlika (men mer krigiska) horoskop och för övrigt genomsyrar viktiga ministrar i regeringen Kristersson. 

Det är också denna förkrympta identifikations- och identitetssymbolik som bäst förklarar varför den universalistiska mixen av expansiva Skytten och ideologiska Vattenbäraren inte fungerar som "vidgad vy" som innefattar alla länder och folk (Vattenbäraren som samlingssymbol för hela mänskligheten). 

Ett annat skäl till att denna potentiellt utmärka teckenkombination (en av de bästa!) inte fungerar som tänkt: Södra månnoden Ketu - den halshuggna eller den halshuggande demonen i samma tecken som Månen. Eftersom Vattenbäraren är en kollektivistisk symbol som åtminstone i borgarens vanförståelse står för förhatlig "socialism" blir Ketu i just detta fall halshuggaren.

Paulssen HATAR på samma sätt som SD, även om Mars ligger i Fiskarna och i detta fall inte främst står för hat / krig utan snarare den negativa polaritetens fruktan att bli upplöst i ett multinationellt fiskstim! Den här politiskt aktiva ser ut att vara så nära en inskränkt svensk xenofob som man någonsin kan komma och horoskopet är det som mest liknar andan i debattartikeln med dess udd mot att Sveriges "urvattnas" av multikulturalism (som om inte svenskarna redan begått självmord i sin dyrkan av allt amerikanskt).

Allt detta är förstås resonemang som tar den publicerade artikeln till hjälp för den nästan hopplösa bedömningen när födelseklockslag saknas. Ta parallellen mellan Ericsson och "Ekis" Ekman - vänsterdebattören skulle inte skulle gilla att astrologiskt påminna om en konservativ gårdagsmänniska. Till hennes försvar, trots att båda två har Solen i Vattenelementet och primärt arbetar för näringssjälen, en mycket låg medvetandenivå i den senantika världsbilden är att hennes Sol-Krabba är den beskyddande modersprincipen så att socialism för henne verkar springa naturligt, ut viljan att skydda avkomman från högerns hjärtlösa kapitalism. 

Ericsson har också Solen i Vatten men i Skorpionen representeras nu just den hjärtlöshet som uppstår när en biologisk varelse tvingas kämpa för livet (Skorpionen = den biologiska strukturens nedbrytning). Och drabbas detta soltecken av dödsskräck, uppstår de vidrigaste politiska åskådningar som bygger på "var och en för sig själv". 

Ekis är således en mildare och mer sympatisk makt- eller chefskapssträvare än Ericsson, men även Skorpionens dödspanik går att förstå (not. Månen i Lejonet svarar på tanken om chefsställning och nappar förmodligen direkt när möjligheter erbjuder sig - jämför Ekis havererade chefsjobb för tidningen Arbetaren).

I Skorpionens djupa affekt tänker man inte klart (tunnelseende) och Månen i Skorpionen ledde ligan av mördarhoroskop genom 4-5 påfyllningar av material i bloggens tidiga år. Sen följde bloggarens rejäla sökande efter mindre kända nazister från 2a världskriget och typiskt osjälvständiga entourage anmälde sig då en flodvåg av Månen-i-Skytten som "me too"-kopior av Hitlers Måne i samma tecken. Den historiskt misstänkliggjorda Mån-Skorpionen petades ner till andra plats.


Inga kommentarer: