Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 31 maj 2023

SD-kvinnor inte mansdominerade, säger de. Men vad är alternativet?

Riksdagens SD-kvinnor gör självmål i Expressens debattartikel där de tillbakavisar misogyni i partiet och trotsigt hävdar att de alls inte är styrda av männen. 

https://www.expressen.se/debatt/kvinnorna-i-sd-ar-inte-styrda-av-mannen/

Men vad återstår då som förklaring till deras val av politisk horisont? Jo, den för all del lika misogyna åsikten (gammal som gatan) att kvinnan är en lägre stående varelse och i högre grad än männen styrs av det Platon kallade den Irrationella Själen. 

Gammal engelsk lagstiftning till och med gav kvinnor mildare straff om brottet hade begåtts under månens inflytande på kvinnans biologiska cykel! Men redan Jesus sägs ha tagit eleven Maria från Magdala i försvar inför männen inför männen som muttrade över den tid han ägnade henne. Hon hade gjort dubbelt jobb jämfört med dem genom att först omvandla sig till män (välja den Rationella Själen) och var därför väl förtjänt lite extra uppmuntran! (Thomasevangeliet, av begripliga skäl bannlyst av den mansdominerade kyrkan i Rom.)

Nu är 18 riksdagskvinnor av SD-övertygelsen inget att göra statistik av. Att astrologin avslöjar politiska preferenser är i vilket fall en dubiös föreställning (som Sideriska likväl försökte testa en smula i under bloggens tidigare år). Tänk bara kartor hårt dominerade av Mörkrets kvalitet som både kan indikerar en konservativ och stabiliserande inverkan men i usla fall blir rena reaktionärer. 

På samma sätt kan horoskop tungt under Ljuset ibland vara verkligt falska ljusbringare, vilket redan holländska invandrarhatar-politikern Geerd Wilders visade. Samtidigt kan TOTALT Ljus ge närmast missanpassade utopister om än genier - favoritexemplet är uppfinnar-geniet Nikola Tesla som ville ge USA gratis energi, vilket inte föll i god jord i landets destruktivt härsklystna kapitalistklimat. Den "mixade" mellankvaliteten Passion (Rajas guna) är lika omöjlig att placera längs en politisk linje (plattmarksmänniskan, egentligen knappt ens existerande förutom i sin egen inbillning).

Ta följande snabbgenomgång som inget mer än ett energislösande uttryck för bloggarens nyfikenhet. Aldrig tidigare har jag för ett ögonblick tagit de få SD-kvinnor partiet uppvisat som täckmantal som annat än obegåvade människor som inte förstår något alls av politikens uppgift: att visa landet vägen in i en bättre framtid och inte bara tjurigt drömma om svunna och bättre tider.

Eftersom ingen av riksdagsledamöterna enligt filosofibefriad svensk hävd har offentligt känd födelsetid gäller hela dygnets himmel vid lunch och i ett fall också osäker dag (DD, dirty data) - avgörande här var att den andra möjligheten fanns långt i norr och det är ovanligt att hitta någon som bosätter sig i norr och sedan representerar ett distrikt söderöver...

Charlotte Quensel;23.10.1961
Carita Boulwén;6.09.1967
Mona Olin;4.12.1967
Victoria Tiblom;21.10.1969
Jessica Stegrud;27.09.1970
Carina Ståhl Herrstedt;26.02.1971
Katja Nyberg;16.09.1971
Ann-Christine From Utterstedt;22.10.1972
Anna-Lena Blomkvist;24.06.1973
Linda Lindberg;2.11.1974;12:00
Sara-Lena Bjälkö;23.02.1976
Julia Kronlid;16.07.1980
Angelica Lundberg;19.08.1981
Sara Gille (DD);24.09.1981
Clara Aranda;2.04.1988
Beatrice Timegren;12.05.1989
Yasmine Eriksson;23.07.1989
Angelika Bengtsson;20.03.1990

Notabelt är att dessa SD-kvinnor till största delen tillhör den förlorade generation svenskar som blev dummare (och fattigare) än sina föräldrar. Mer än hälften av dessa "politiker" är yngre än femtio år och en enda har ens uppnått 60 år i detta liv. Den vishet som idealt en politiker bör äga saknas i hög grad i den här gruppen kvinnor. 

Men hur är det med fördelningen över zodiakens tecken? Vilka principer dominerar? (Här är det viktiga att minnas att känt klockslag introducerar de "jordiska husen" vilka kanaliserar tecknens symbolik. De världsliga livsområdena döljer ofta zodiaktecknets eget väsen och reducerar dess genomslagskraft.)

Solen (objektiv utlevelse, ibland det själsliga väsendet)

1 Väduren (Timegren)
0 Oxen
1 Tvillingarna (Blomkvist)
2 Krabban (Kronlid, Eriksson)
3 Lejonet (Boulwén, Nyberg, Lundberg)
2 Jungfrun (Stegrud, Gille)
4 Vågen (Quensel, Tiblom, From-U, Lindberg)
1 Skorpionen (Olin)
0 Skytten
0 Stenbocken
2 Vattenbäraren (Ståhl-H, Bjälkö)
2 Fiskarna (Aranda, Bengtsson)

Vem som är vän är här ointressant, men intressant är att utagerandets Sol i Vågen tyder på att SD-kvinnor är mer benägna till obalans när inte "grannarna är de rätta". Vågen är intensivt socialt och att ha nysvenskar nästgårds ligger inte för detta förfinade men också lättstörda tecken. Det finns inget lättare än att läsa in saker i ett så här litet dataunderlägg, men vad är mer naturligt än att just SD saknar den filosofiska Skytten som också handlar om total öppenhet mot det globala, mot alla människor. 

Att Oxen och Stenbocken - båda Jord-tecken saknas ser mystiskt ut. Borde inte detta territoriala element vara tydligt i ett parti som i princip bara är grundat i "Sverige åt svenskarna"?  Är denna mikrogrupp ett första tecken på att svenskarna även inom ett parti som detta har börjat förgiftas av landets långa historia av ideologisk svenskhet? Dvs. rasism uttryckt i termer av tydligt deklarerad kulturell tillhörighet? Testet ger inte svar men sätter förvisso tankarna i rörelse!

Månen (dunkla begär, skuggor av det verkliga väsendet)

2 Väduren (Quensel, From-U)
1 Oxen (Lindberg)
0 Tvillingarna
3 Krabban (Nyberg, Gille, Timegren)
2 Lejonet (Stegrud, Kronlid)
2 Jungfrun (Boulwén, Aranda)
0 Vågen
1 Skorpionen (Bjälkö)
2 Skytten (Olin, Bengtsson)
0 Stenbocken
2 Vattenbäraren (Tiblom, Ståhl-H)
3 Fiskarna (Blomkvist, Lundberg, Eriksson)

Hinduisk astrologi singlar ut Månen i Tvillingarna som sinnelag med filosofiska dispositioner, så det är rätt typiskt att SD-kvinnorna som grupp helt saknar tänkande kring sitt tänkande. Att också Månen i Balansen står sig slätt pekar på samma sak: SD-kvinnor är tydligt sol-benägna att VERKA för friktionsfrihet (Vågen) i kvarteret, men de saknar incentiv att mån-reflektera över denna vilja.

Att den tänkande människans Luft ändå plockar 2 placeringar i Vattenbäraren har återigen att göra med Vattenbärarlandet Sverige för vilket allt stannar av vid ideologi och tankar om det teknokratiska och ordnade samhället. 

Det finns svaga tecken i denna lilla delmängd av Sveriges Riksdag att den tycks vara ett uttryck för den svenska folksjälen. Nationalkartan med dess hat och ignorans för Saturnus (ålderdom, vishet) har ju båda Balans som dess påstådda ledande tema men också ett självtjänande ideal hos massan och en realitet hos eliten. Se nyliga och viktiga vidareutvecklingen av äldre resonemang om folksjälen:

https://siderisk.blogspot.com/2023/05/klassresenarer-kan-behalla-lite-gott.html

Rubriken var en avsiktlig mystifikation i dess kontrasterande av det goda även en klassresenär uppåt kan behålla men som blir direkt korruption när det åtråvärda målet kommit närmare. Det goda består i att strävan i sig är ett gott, låt vara på ett extremt primitivt sätt, men att denna strävan slår om till kollektiv skuld när man "kommit upp sig" i förhållande till de många man trampat ner. Vart enskilt liv för med sig enorma kollektiva ramifikationer.

Sveriges karta påminner om det onda klassamhälle som uppenbarligen socialdemokrati inte lyckades åtgärda trots långt maktinnehav. Horoskopets totala brist på filosofi leder till korruption så fort man söker röra sig framåt. Det är svenskarnas kollektiva och dåliga karma som gör ärbar klassresa närmast omöjlig. Folket tar ju eliten som sina rollmodeller - exakt som eliten vill, som uttryckt via socialiseringsprocessen som samtidig är indoktrineringen som gör svenskarna till Västeuropas kanske mest naiva och lättlurade folk.

Det kan vara detta som märks i utsnittet av 18 riksdagspersoner. NOLL LUFT eller mental vakenhet förutom den LUFT som indikerar en redan färdig tankemodell (Vattenbäraren). Här måste man skilja mellan mänskliga ideologier och konceptioner och den Högre Vattenbärare som indikerar den eviga människans essens. 

Ordet "essens" är ett ord SD missbrukade å det svåraste. Innan det raderades från partiprogrammets gavs det sociologisk/kulturell prägel trots att Vattenbäraren står bortom alla tider och dess tillfälliga kulturella uttryck - Vattenbäraren handlar om att se Människan i alla, och det saknar SD uppenbarligen helt talang för.

Redan dessa få intryck är kanske att söka krama blod ur den själlösa svenska stenen! Ett fantastiskt brittiskt uttryck som mig veterligen saknar motsvarighet i svenskan. Ett land utan levande essens kan inte blöda, men väl förena sig med krigarklubben NATO.

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/get-blood-out-of-from-a-stone


Inga kommentarer: