Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 maj 2023

IT-fascismens senaste affischpojke - född under den onda stjärnan

 

En frammanare av
Harmageddon?
(Alla vägar bär till Rom)

Datanörden som skapat OpenAI är intressant ur astrologisk synvinkel. DN har googlat ihop en "minidokumentär" och klassificerar det som Satan själv, som "ekonomi". Men det räcker så gott att studera horoskopet några minuter. Fallet noterades strax innan föregående inläggs "satansdrabbade" figur, den korrupta ukrainske domaren och väcker frågor om Solens ingress i Oxen bär ovanlig kraft...

https://www.dn.se/ekonomi/podd-techunderbarnet-sam-altman-sa-slappte-han-ai-anden-ur-flaskan/

Den här figuren som spelar två roller samtidigt, domedagsutvecklare och varningsröst, kan klämmas på lite astro även utan känd födelsetimma. Med hjälp av den onda stjärnan Algol kan man skapa en hypotetisk födelsetid vilken i sin tur lyfter fram flera andra faktorer på himlen.

Inte minst aktiverar horoskopet talesättet att "kaos bor granne med Gud". Detta apropå farhågorna att Sam Altmans vitalisering av ämnet artificiell intelligens öppnar dörren för mänsklighetens självmord. 

Inte konstigt att han ser så galen ut i blicken om han verkligen föddes perfekt i harmoni med det märkligaste av omen: Satans stjärna med det onda krigets Mars som dominerar det personliga psykets Måne! 

Runt fyra på morgonen i maffiastaden Chicago är detta omen perfekt format på himmelen och det i sin tur leder till kaostecknet Fiskarna vid Chicagos östra horisont och dessutom den intressanta mixen av intellektets Merkurius i sitt "fall" i Fiskarna tillsammans med Venus eller "kärlek till..." 

Klockan fyra och under Satans eller Algols inflytande föds således någon med "aptit på förödelsen" - helt klart någon som sett Terminator-filmerna för många gånger som barn och har predispositionen att söka materialisera onda fantasier!


Även om man mildrar spekulationerna så kvarstår konjunktionen mellan Lilla Ondskans Mars och Algol hela dygnet. I vilket fall om man använder den här bloggarens marginellt utvidgade "orb" ±2 grader relativt den perfekta konjunktionen. Lustigt nog har en annan datanörd, Mark Zuckerberg också intim kontakt med Satans stjärna, men då via sin Sol i Oxen - samma som Jimmie Åkesson, också en alltjämt hatad individ av alla individer kapabla till klart tänkande. 

Jag menar att Algol kan anas även där den senantika toleransen på 1 grad i endera riktningen överskridits. Begreppet Satan kan både peka på att individen får mer än sin beskärda del av hårda omdömen (Satan som Åklagaren) men också att individen lider av någon slags karaktärs- eller förståndsbrist och är lätt förledd (Satan som Frestaren).

Det förtjänar att påminnas om vad som måste vara mer än ett sammanträffande: den egyptiska astrologen Ptolemaios (som kom att påverka västerlandets tänkande i över tusen år) förmedlade ett gammalt schema där planeterna tilldelades gradtal där de ansågs "upphöjda" (vilket troligen inte från början fattades som positionen för planetens "bästa beteende"). För det låga och jordnära sinnelagets Måne är platsen för dess upphöjelse just Oxens 3e grad. 

I mina ögon är Månens "upphöjelse" vid Algol en variant på Jesus dunkla förkastande av "denna världens herre" och den senantika filosofin som såg Jordelivet som en pinohåla, som dödsriket självt!

Att Oxen också kopplades till "Dödsrikets dörr" i antiken visar hur mycket väst tappat bort under försöken att modernisera astrologin vartefter människorna blev allt mer andefattiga i takt med de tekniska framstegen och gjorde sig hemmastadda i en värld där de är döda redan några år in i grundskolan. En lägre makt har gjort anspråk på dem!"

I dag har astrologin slutat som något som bara mindre begåvade människor sysslar med, i senantiken var det tvärtom samhällets högst begåvade och med vetskap om hur Oxen står för kroppsfixering och ägandeinstinkt kan man alltjämt använda zodiakens enkla symbolsamling för att se hur ofattbart lågt i verklig insikt mänskligheten kommit att bli i takt med västcivilisationens olyckliga väg mot en reducerad bild av vad en människa är, och mot ägandefixering. 

(Den röde mannen överlistades så lätt av européerna därför att han inte kunde föreställa sig så låga intellekt som trodde någon kunde göra anspråk på att äga mark. Amerikas många indianfolk representerade en äldre och högre utvecklad typ av mänsklighet.)

Att Sam Altman också har en "satanisk axel" på sin himmel innebär INTE att han är ett letargiskt dödkött (även om datafolk tenderar att sitta still för mycket). Axeln mellan Oxe och Skorpion kan mycket väl förenas med hög intelligens. Däremot är en Sol-Vädur med soldisponenten Mars i Väduren en klassiskt egenmäktig typ - Eld/Jord-friktionen som skapar strid eller störningar (se föregående inlägg om ukrainska högsta domstolens korrupta domare).

Bloggaren kände under några ungdomsår en vanartig bekant från en f.d. statsministersläkt som var hemsökt av ärftlig sinnessjukdom. Denna människa var en intressant bekantskap och måste ha stimulerat ett amatörintresse för astrologin (psykologin). Individen var en formidabel mix av himmel och helvete (precis som daimonerna själva) och gudarna vete vad den själen gjort i tidigare liv för att välja en så kaputt genetik (paranoid schizofreni) som ingång till detta "karmareglerande liv"... 


I något så när stabilt tillstånd uppvisade människan en enormt vinnande personlighet och astrologin bekräftar perfekt detta med Månen och välviljans Jupiter i öster - i öppna hjärtat Lejonets tecken. Många misstog oss för att vara bröder och årtionden senare ser jag nu för första gången att hans personliga daimon landar i Tvillingarnas 9e grad - just invid min ascendent i Tvillingarnas 10e grad. Detta var helt klart en bekantskap som primärt utspelade sig på den andliga nivån. Vissa bekanta och vänner växlas in i det egna ödet därför att de ingår i den egna ödesvägen...

Han var ytterst beläst och stimulerade den ännu tonårige bloggaren till "allätande" snarare än den inskränkta specialist som Sverige enbart efterfrågar. Men samtidigt led han av skov när ren förvirring tillstötte och kunde då uppvisa slående ... dumhet (rent korkad). Via den kända tidpunkten ser man att 3e intellektshuset är kritiskt, trots att den gamla Lyckopunkten skulle kunna tyda på att intellektuella intressen var en källa till jordisk lycka. 

Men för Lejonet i öster är INTE tredjehusägaren Venus en tillgång utan en risk för mental överrörlighet, en anpasslighet som trasslar till det för sig är en typisk risk för Venus, här alltså överfört på intellektet (hus 3). Även Merkurius själv ser en aning kritisk ut, med halshuggningens södra månnod i 10e makthuset. Ett vanärat öde intellektuellt eftersom också Merkurius har den verksamt onda Venus som sitt fundament.

Han var också involverad i kriminalitet vilket jag inte förstod förrän efter ett par år. Det här 3e huset indikerar intellektuell ohederlighet eller dålig urskillning. Jag upptäckte att han stal småsaker från mig och där var "förtrollningen" och förbrödringen bruten. Som sagt: ett märkligt horoskop som både är "ängel och demon" i ett. Men den intellektuella stimulansen var ett bestående bidrag som säkert har lite med den här seglivade astrologibloggen att göra.

Den här kartan för en mycket blandad natur tål att jämföras med Bianca och dem som lurat i henne imperiedrömmen. Se de inblandade faktorerna: både det mentala problembarnet i statsministersläkten och arvtagaren till en släkt etablerad i underhållningsbranschen har Månen/hemmet och Jupiter/överflöd men dessutom den demoraliserande/störande Mars i attack mot psyket/Månen och den begränsande alternativt konsoliderande Saturnus som tycks krympa världsbilden.

https://siderisk.blogspot.com/2023/05/knepig-bindning-mellan-varumarket.html

Faktum är att foton på Sam Altmans hemsökta blick påminner starkt om bloggarens sedan länge försvunna ungdomsvän. Men här måste det vara Mars + Algol som ger psyket direktkontakt till Mörkrets makter. Det räcker med Mars konjunkt Algol för att Månen i samma tecken ska "smittas" av galenskap.


Är geni och dårskap sidor av samma sak? Den babyloniske kungen Nebuchadnezzar II ska ha förlorat förståndet och rusat runt i landet, idisslande gräs som en oxe (enligt Bibeln)! Oxen och Algol sammanfattad som sedelärande historia? 

Läs gärna artikeln nedan och särskilt stycket om den verklige kungens forcerade utskifte av babyloniska gudar mot "nymånens gudom" och hans misslyckade projektstart (ett härnadståg). Här finns gott om allusioner till astrologisk symbolik.

https://history.howstuffworks.com/history-vs-myth/nebuchadnezzar.htm


Inga kommentarer: