Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 20 maj 2023

Slaktaren USA behöver svenskt kött till sin krigskvarn

 

Det här såg man ju komma på mils avstånd. 

https://www.dn.se/sverige/kallor-nato-vill-ha-svensk-armetrupp-pa-5-000-soldater/

När USA krigar om världsherraväldet är det sina "vänner" man skickar in i köttkvarnen... Men inlägget kommer primärt att diskutera astrologins 11e idealhus kontra realiserad 5e hus-identitet. Sideriska lämnar här allmänningen och snuddar vid gamla sanningar om allas yttersta enhet och astrologins rangordning av kungavärdighet (Guds spegelbild på Jorden). Det leder dessutom till en liten urfransning, ett återbesök hos drottning Elisabet den första och hennes toyboy greve Oxford.

*****

Hur kom USA att bli detta monster som spelar fulare än t.o.m. Putin genom Hollywoods stora erfarenhet av förrädiskt uppsnyggade historier som döljer den amerikanska drömmens mördande infantila natur?

Det amerikanska idealet kan enligt den västliga astrologin ses via hus 11. Men där den naturliga zodiaken pekar ut den sanna, universella ordningen och låter den globala människan - mänskligheten - eller Vattenbäraren representera det messianska rike judarna räknade gradvis skulle sänka sig ner till världen (himmelriket på jorden) och som alternativt beskrevs för den grekisktalande eliten i runt Medelhavet som en tid "när Kristus blir allt i alla" (aposteln Paulus variant på nyplatonismens "Gud är alltid allt i alla men inte i samma omfattning"), där visar USA-horoskopet en starkt förkrympt ideal i 11e huset. 

Här är exakt den amerikanska individualismen som fått USA att fullständigt hata den egentliga världsordningens ideala Vattenbärare, symbolen som påminner om att hela mänskligheten är ett väsen, en Vattenbärare, en varsam förvaltare och trädgårdsmästare i denna värld.

Det är USA:s olyckliga Skorpionascendent, den biologiska individens oundvikliga död, som ger ett 11e hus i Jungfruns tecken, en slags desperat idealbild av "var man för sig själv", eller den nybyggaranda som USA inte kan ses för vad det är eftersom detta är landets horoskop, vad landet är och står för alltsedan de kastade loss från Europa. 

USA föddes till en döende individ (Skorpionascendenten) och vars lösning med fattigdoms- och ofrihetsproblemet i gamla världen skapat en trivial individualitet där var man äger sin egen lilla fläck land (stulen från ursprungsbefolkningen vars Store Ande dikterade att ingen kan äga land).

Men i den naturliga zodiaken - naturlagen eller det dikterande Dharma som hinduismens säger - är Jungfrun i 11e idealhuset en bakvänd variant eftersom amerikanerna här försöker undvika döden genom att istället idealisera träldomen som är ett annat sätt att beskriva Jungfruns tecken. Västastrologin av idag, i den mån den har någon filosofisk insikt alls, döljer zodiaktecknens starka symboler och smetar ut dem. Jungfrun i väst handlar om "service" eller "hälsovård" - ofattbart förljugna omskrivningar av tecknets äldre skikt, där Olyckan och Fiendskap är framträdande utgestaltningar. 

Men ur symbolens agrara grundsymbolik skymtar också den rastlöst produktiva praktikern som ingen tid har att reflektera över dessa ting eftersom Jungfrun som Jordbrukaren är upptagen att hålla Skorpionens hungersnöd och död på avstånd genom ständig aktivitet. Det är ett verksamt eller företagsamt tecken i 11e huset och återigen är det 1a egohusets Skorpion som representerar den fallna själens kontakt med den sublunära och biologiska verkligheten - och inte mycket mer än förnimmelsen av alltings förgänglighet - som samverkar med detta perversa ideal, att hellre leva som slav under den materiella produktiviteten än offra det fysiska levernet och återvända till själens högre medvetenhet, dess tillstånd före Fallet.

Detta, i ett nötskal är USA:s "fallna" natur och där individer med Skorpionascendenten uppvisar en mer insiktsfull orientering än låsning till kretsloppet och biologiska realiteter som det dominanta, där ligger förklaringen i att födelsekartan har andra budskap som lyfter nivån till bortom den Vatten-triangel som fyller de tre dharmiska husen 1 (kropp), 5 (själ/individualitet) och 9 (världssjälen/den samfällda själen som i kristendomen kallas Anden).

Eftersom USA:s innersta identitet - Solen - begravts i 8e huset för ond karma eller döda/slumrande ting vet nationen inte om hur vansinnig dess vandring genom historien varit. Amerikaner uppfattar sig som världens välgörare eller garanter för "frihet".  Dödshuset i ett horoskop tjänade i senantiken bara för att beräkna varelsens livslängd, men den hinduiska astrologin är betydligt mer utvecklad och förfinad. 

Däremot är det hopplöst att få klarhet i hur gamla de indiska traditionerna är och en möjlighet är att deras förfining beror på historiens gradvisa förfining. Men ser man till den gamla hinduiska kosmologin finns alla pusselbitar på plats så det är möjligt att dess astrologi verkligen var långt mer utvecklad än de importerade brottstycken av "främmande läror" som västerlandet mottog och på flera sätt missförstod. Dessa missförstånd permanentades och har kvarstått alltefter västerlänningen ändrat på innebörden av symboliken för att passa de skiftande tiderna. 

Men den som glömmer den Naturliga Zodiaken slutar snart som en galning där allt förlorar sin mening - se bara västerlandets hbt-urspårningar som söker göra gällande att det finns hur många typer som helst. Detta är falsk individualitet utan grepp om 5e huset för äkta, själslig individualitet. 

När ett manligt horoskop för en crossdresser med känd födelsetid uppvisade Solen i härskarläge i Lejonet men inte som äkta "själslig essens" utan bara som ett ideal att söka nå upp till (hus 11), så insåg bloggaren antikens tanke: Solen är ENBART realiserad när den står i Lejonet OCH i sitt eget naturliga hus (nr 5, atmans hus). Solen i 11e kan i värsta fall bli en skådespelare som agerar ut ett ideal, en ganska lättviktig historia även om läsarten "stark idédrift" kan vara helt korrekt. 

*****

Som god tvåa till den aktualiserade själen uppvisar Solen i annat tecken än Lejonet MEN fortfarande i 5e huset tydlig originalitet (och nästan alltid åtskillig stolthet). Positionen påminner om att själen är en gnista av Gud i individuell form. Här blir astrologin lika fascinerande som trasslig eftersom den gamla västtraditionen om daimonen påminner starkt om hinduismens syn på Solen som en individuell själ eller atman, men daimonen har det ordats nog om.

Exempel på andra typen: en kvinnlig bekant - en platonisk affär under 30 år - hade så motsägelsefulla besked som Skorpionen i öster (individens frånfälle) medan Solen i Fiskarna än mer indikerade individualitetens upplösning på det biologisk-psykiska planet. Denna kvinna kämpade hårt med att hitta en identitet och fladdrade mellan olika sexuella preferenser. Men trots alla dessa Vattnets falska och förgängliga fantasmer fanns en tydlig individualitet via Solen-i-5e. 

I bloggarens undermedvetna resulterade intrycket av den astrologiska majestätspositionen (som det trots allt är en chans på tolv att födas med och alls inget unikt) i den memorabla drömmen från 2005 om att detta var drottning Elisabet I:s själ som numera levde ett sorgligt vacklande liv i Sverige - landet dit förtappade själar attraheras eftersom andeväsen utan väg passar bra i ett värderelativistiskt land där den Naturliga Zodiakens sanningar suddats ut. Eller snarare ett svenskt liv som resulterat av bl.a. karmiska frön Elisabet-livet lämnat efter sig för "recycling".

Hur denna underliga identifiering "rakt ur det blå" uppstod berättades om i det halvdana första försöket att skriva en udda astrologibok, som tack och lov inte värst många slösade ur sina surt förvärvade pengar på, den var ojämn och många delar skulle ha sorterats bort idag (den tio år gamla titeln har dragits tillbaka). Episoden som föregick "Elizabeth och Oxford-drömmen" kan också ha förkommit på Sideriska men kräver hopplöst mycket tid att återfinna bland alla sidor. 

Eftersom drömmen föregick upptäckten av den sideriska zodiaken med bara några år, är det intressant att bloggarens drömliv parade ihop drottning Elisabet med väninnan på ett astrologiskt hyfsat sätt. Kan också drottningens ogifta status livet igenom ("the Virgin Queen") ha haft med identitetsstörning att göra? Hypnoterapeuten Michael Newton gav exempel från 30 års praktik på människor under hypnos som kunde röja problem som följt dem under många århundraden, i jordetid!


Elisabet och gengångaren har båda en Sol/Merkurius-konjunktion och i motsatta tecken. Drottningen i Jungfrun och spelade "oskuldsfullt" jungfrulig hela livet medan gengångaren enligt egen utsago genomgick perioder av sexmissbruk, vilket troligen drottningen också gjorde, även om brittisk historieskrivning nogsamt sett till att inget finns nedtecknat. Statens/Kronans kontroll över allt som nådde trycket var oerhörd vid denna tid.

Intressant är därmed att den sentida "Elisabet" fångar upp en reflektion av Jungfruns tematik via sin identitetsförvirrade fullmåne - Månen i Jungfrun och därtill bara 1 grad från drottningens "essens" - soltecknets härskare Merkurius.

På ett djupare men mer allmänt plan föddes "kanalen" / kopian / vidareutvecklingen ett år när den högsta kastens Jupiter hade återvänt till sitt positiva hemmaläge där aristokratins symbol Jupiter också befann sig när Elisabet föddes. Med tanke på hennes oerhört långa och på många sätt lyckade regeringstid (om man bortser från att mäktiga män i skuggorna skötte England) kunde födelse inte stämma bättre än med Jupiter stigande i öster, ett genuint härskaromen.

Den betydligt yngre greven av Oxford dyrkade drottningen som ung och en av hans tidigaste dikter antyder en sexuell episod med en rödhårig kvinna - helt klart drottningen. Hon älskade att låta sig omges av unga hovmän som Oxford och friare. Hennes sentida kopia hade en lång period då hon drogs till betydligt yngre män t.o.m. så unga att det var gränsade till incest. 

Detta beteende kan förklaras med att "kanalen" utsatts för sexuella övergrepp i barndomen, något som vissa historiker menar skedde även den tonåriga Elisabet (se bl.a. den kontroversiella men skarpa "Shakespeare's Lost Kingdom" av historikern Charles Beauclerk). 

Den "nutida Elisabet" mötte bloggaren som arbetskamrat när hon var bara 18 och bland de första personliga uppgifterna den hemlighetsfulla Skorpionen delade med sig (årtionden innan jag kände till kopplingen Elisabet och Oxford) var att hon gärna använde en rödhårig peruk när hon gick ut och festade. Påverkan av ett omedvetet minne? Jag har noterat att drottning Elisabets ascendenttecken Skytten verkar vara ett tecken som ofta drar mot rött hår - åtminstone hos västerlänningar. Och engelskans gamla begrepp "fair" eller ljushyad ska nog lika ofta fattas som en rödlätt läggning.

Brittisk hippie-pop från 1968. Barden
Marc Bolan fantiserade om sig själv som återfödd druid

Man kan fortsätta: båda kartorna har också den röda planeten Mars i Oxen och det kan noteras att hennes unge (men försmådde och med tiden allt bittrare) Oxford prickar in sin kärleks Venus (med expanderande Jupiter) bara några få grader från drottningens energigivande Mars. Även om greven av Oxfords födelsetid saknas och inte ens datumet är helt säkert, stärks horoskopet av att han var en aristokrat som besatt av riddarspel och tanken på en äldre och mer chevaleresk tid i landets historia. 

Han hade Solen i krigaren och spjutskakande Vädurens tecken och Mars var atma karaka för alla födslar den dagen. Mars i Vattenbärarens 30e och sista grad gjorde samtidigt Mars till en "död" planet enligt avashta-läran om planetens mognadsfaser. Han sökte oupphörligt om viktiga ämbeten hos Kronan - för att bevisa sig i strid - men fick aldrig några positioner. Elisabet och hennes rådgivare kände honom alltför väl som en hetlevrad pjäsförfattare. Hans ödesväg var sådan att han aldrig kunde mäta sig med drottningens andra favoriter och macho-män i eller utanför hovet. 

Som "naturlig zodiak" talar mycket för kartan
som en spjutspets för idealistiska värderingar

Samtidigt är Oxfords Mars och Måne i slutet av Vattenbäraren en fenomenal bas för den "upphöjda" Solen i Väduren och horoskopet fullständigt skriker ut: "det är jag som är det skakande spjutet/Shake-Spear". 

I den naturliga zodiaken ser man också tydligt hans livslånga fixering vid vad som utgör den goda härskaren/statsmannen och dessvärre också kamp mot Staten som bestal honom på alla de gods och all mark släkten Vere förlorade när Oxfords far dog under mystiska omständigheter och som gjorde Kronan och Elisabet till tolvåringens formella fostermor, något som ytterligare ett fåtal aristokratbarn blev innan projektet lades ned. 

Staten då som nu är en rövare som inte drar sig för att stjäla från de medborgare som har något som man kan beslagta. I Sverige kanske man inte lönnmördar undersåtar längre men här stjäl Staten till och med från de helt medellösa genom att skapa "lätta jobb" istället för att ge de behövande utbildning. Sveriges ondska är så utstuderad att alla kommer att tas på sängen när systemet havererar!

Oxfords livslånga och nära förbindelse med drottningen bekräftas också av hans Sol i Väduren med hennes Måne i Väduren, ett idealpar om det inte varit för att Väduren är egocentricitetens tecken och inte förmår ta tvåsamhetens tema (Vågen) på allvar.

Efter denna långa rundtur i Englands bäst bevarade hemlighet, åter till USA:s horoskop och frågan om 5e huset för den djupa individualiteten som Elisabet och Oxford så väl exemplifierar på olika sätt. Om Lejonets naturliga 5e hus är kungligheternas och den goda karmans sektor blir Skorpionens 8e detronisering eller ond karma. 

Döden når alla eftersom var och en har en liten strimma av solär gudomlighet eller kungavärdighet i sig. Även utan filosofi kan man dra slutsatsen att zodiakens 5e och 8e tecken är varandras motpoler, inte minst står de i ett skarpt vinkelförhållande (90°) till varandra. Indisk astrologi låter enbart dräparen och krigsbringaren Mars angripa via kvadraturen. 

Liemannen Saturnus enbart har sextilen/60° och det unikt hinduiska trekvartsvarvet/270° som på något diffust sätt påminner om det bibliska påståendet att släktförbannelser kvarstår in till "tredje och fjärde led". Eftersom Saturnus är just tidens eller släkthistoriens emblem, tycks trekvartsvarvet och det fulla varvet vara vad bibelförfattaren alluderar till. En märklig koppling mellan hinduisk och judisk tradition.

Men säg vad inte människorna glömt om sin äldre historia och hur kunskap förmedlats mellan kulturer! Jag skrev 2013 om att den judiska sabbaten låter exakt som det runda indiska brödet chapati, och att ordet i Babylon var knutet till fullmånen... Förvisso är sabbaten lördagen (som startar vid solnedgången fredag kväll) men har i västerländska benämningar landat under Saturnus, "Saturday"... 

Romaren Manilius skrev under 1a århundradet ett astrologiskt lärdomspoem och nämner en udda tradition där Saturnus "äger" det 4e lunära huset - är detta en vittrad spillra av en äldre tradition då lördagen med dess månanknytning var Saturnus dag något som hittat in i engelskan? Manilius uppgift kan vara en påminnelse av att denna veckodag har kopplingar till både Måne och Saturnus men att historiens dna nu är så trasigt att det knappt längre går att förstå de kulturella sammanhangen.

*****

USA:s identitet eller essens - Solen - är således dold i 8e huset oåtkomligt för landet. USA är inkapabelt att lära känna sig självt och förstå sin sanna natur. Det gör jobbet så mycket enklare för Solens planetära fiende Saturnus i 11e "idealhuset" att måla upp bilder av ett Jord-elementets söner och döttrar som kämpar envetet för att stanna kvar i dödens zon Skorpionen (USA-ascendenten) genom enträget arbete med att odla landet och öka produktiviteten. Här är den onda kapitalistiska drömmen, en produkt av dödsskräcken som USA-kartan visar genom Solen utsläckt i 8e dödshuset och Skorpionascendenten vars härskare Mars OCKSÅ står i dödsskuggans dal (hus 8). 

Inte konstigt att USA hallucinerar fiender överallt och ser alla landområden som något de måste annektera för att själva inte duka under. Ser man till samtliga komponenter är detta är ett monsters horoskop, även om västerlänningar knappast klarar av att se sina ättlingar för vad de blivit och än mindre det folk som simmar i detta psykiska akvarium.

USA-horoskopet har kommenterats så många gånger att det här ritas enligt naturlig zodiak. Nu är landets dharma vad det är, men enligt den naturliga ordningen hade följande gällt. Ren spekulation men ändå med sitt intresse.


I grund och botten är USA objektivt sätt ett stort gäng krämare med krigisk omoral som främsta vapen och bränsle för dess jupiteriska strävanden om expansion. Solen och allt annat i Tvillingarna ockuperar det 3e intellektshuset och det är sant att USA producerar mycket högklassigt tänkande på Merkurius nivå ovan ren handel.

Det 11e idealhuset känns också igen från Franska revolutionen som Luftens frihet och Vattenbärarens organiserade brödra- och systraskap (en konception USA grovt misslyckades plagiera). Här är den breda folkligheten i kollektivistiska Vattenbäraren (ett komplext tecken som står för samtidigt individualitet och samfälldhet, skyhögt över vissa andra zodiaktecknens verksamhetsfält).

Men hela denna nobla idealitet havererar när man hittar Vattenbärarens härskare Saturnus som alltjämt en fattig träl i 6e huset för jordbrukarens olyckliga lott, dess slit för att parera den låga materiella naturens olycka (missväxt och sjukdomar). 

Dessutom känner man från det gällande USA-horoskopet också igen den bekymmersamma konflikten mellan den inskränkta Krabban och den globala Vattenbäraren. USA har påfallande problem med att se nyktert sina särintressen och det globala samfundets behov. 

Eftersom världen går mot Vattenbärarens tidsålder (med stormsteg) är det inte svårare att sia om den här nationens undergång än Sveriges, vars Vattenbärare och folkliga Måne inte heller fungerar i praktiken (även om folket inte själva fattar hur landet ligger).


PS. DN publicerar på fredagen en artikel som värmer själar med internationellt omfång. Texten bekräftar morgonens inläggsskriverier, om ett USA som halkat eller alltid befunnit sig utanför Dharma, den universella morallagen. Det kan nog sägas om det tvåtusenåriga fenomenet "Väst" också om man tar dess början i imperialisten Rom:

https://www.dn.se/varlden/torbjorn-petersson-sag-hej-till-den-nya-varldens-vagmastare/


Inga kommentarer: