Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 11 maj 2023

Sveriges sterila planmässighet ska nu också styra folkets sexliv


En bisarr artikel anas instängd bakom DN:s betalspärr. Det är ledarskribenten Hanne Kjöller som tycker sig notera att svenska kvinnor är så ospontana och schematiska att de t.o.m. planerar in sitt barnafödande (mekaniskt schemalagt sex !) för att fejka svensk sommaridyll som inramning till ungens nedkomst. Det är något sorgligt och patetiskt över hela det scenariot. Den lilla människan försöker göra sig ett liv och ett hem på denna jord fast alla vet att vi är här för att lösa helt andra och tyngre frågor än samhället söker påtvinga sina medborgare.

Denna planmässighet för att pricka in den mest prunkande inramning går inte för sig enligt systemfascist Kjöller. Det rubbar ett annat och mindre fantasieggande system, nämligen den svenska semesterplaneringen. Den ena planen ger personalbrist och störningar i det andra systemet. 

Svenska idylliserande kvinnor får vara så goda att börja praktisera sex under årets alla månader. De får höra upp med att tro de är något mer än barnafödarmaskiner som Kjöller och hennes mäktiga vänner styr och ställer med!

Eftersom den sideriska zodiaken flyttar sig nästan omärkligt varje århundrade (egentligen kontinuerligt) var det rätt humoristiskt att finna att Kjöllers tankeverksamhet verkar styrd av den sublunära sfärens irrationalitet snarare än den rationella själen. 

Hon skapar ett problem föreslår en lösning bara för att förvärra Sveriges lidande ännu längre. Landet är dött och ju förr någon börjar tänka ut hur Jordens Paradigmskifte ska gå till, dess bättre. Kjöllers familjepolitik är inte ens att lappa ett trasigt system, det är att söka piska en död häst till liv igen.

Hur kan ett godtyckligt horoskop uttala sig om Kjöllers tankehöjd? Jo, jag försäkrade mig om när barnafödarprincipen startar i år och såg då en inspirerande karta som tydligt pekar ut Sveriges teknokratiska och ospontana böjelse (inte minst den gren som blev ett systematiskt löpande band för hantering medborgare så att de blev arbetsföra på nytt så snabbt som möjligt). 


 

Saturnus är hemma i intellektuella Vattenbäraren (Luft) i år och drar uppmärksamheten mot Planmässighet. Placeringen är intressant inte minst för att Sverigehoroskopet har symbolen för barn - Solen i detta tecken.

Men samma dygn som Solen/barnet träder in i Krabbans, moders- och barnafödarprincipen, inträffar nymånen, och i detta naturens passionerade ögonblick aktiveras Solens - barnets - hemmatecken Lejonet våldsamt av den libidinösa konjunktionen mellan Mars och Venus (man och kvinna). Här symboliserar de två troligen snarare den tumultösa förlossningen som sådan.

Detta är intressant eftersom Mars också är härskare över Väduren - en annan symbol för Barnet, vilket kan utläsas av dess timliga position i Krabbans  - moderprincipens 10e månad - det som i dag ses som 9 månaders graviditet. Hela himlen stormar av bara Eld och Vatten och mot detta "förnuftets" iskallt teknokratiska röst Saturnus. 

Ett av bloggens tydligaste signaturer syns här: Luft som söker lägga en systematik eller rationella skäl ovanpå den irrationella eller spontana naturen/Vattnet. Men Vattenbäraren och Krabban förstår varandra inte - de är rationalitet och instinkt respektive, och bildar här den inkonjunkta 150-gradersvinkleln som beskriver naturens nymåne/projektstart på kant med allt vad "rationella" människor söker säga.

(Luft har också en högre och andlig innebörd, men här handlar det förstås om svensk teknokratisk mentalitet som hatar naturens naturliga insikter - så Sveriges olösliga problem.)

Kort sagt, Kjöller förefaller rikta in sig mot svensk midsommar som inträffar exakt då Solen når Krabbans första grad enligt den traditionella västerländska zodiaken. Men kunde tro att hennes psyke korrigerar för det västerländska feltänket i senantiken och ger henne "rätt" horoskop med dess intressanta övertryck på blind vilja till liv och den svala och planerande Saturnus som en kall våt filt över de små människobarnens försök att skapa något mytiskt och somrigt till fotoalbumet.

Men en annan förklaring är enklare: Kjöller tänker framåt mot sommarens tryck på förlossningsavdelningarna och i år infaller nymånen i Krabban även enligt den västerländska zodiaken. Nymånen i barnafödandets tecken är stark nog som symbol. Det mesta av övrig symbolik försvinner, inte minst Saturnus påminnelse om att båda barnaföderskor och Kjöller krampaktigt förfäktar varsin typ av planmässighet.


PS. Intressant nog är Sveriges amorösa Venus placerad i ett passionerat tecken, Stenbocken. Jordens passion verkar svår att förstå eftersom dessa element förklarats själlös i senantiken. Men den som har en själ och riktar sin uppmärksamhet mot döda ting kan mycket väl uppleva att de får liv! I själva verket speglar man sig bara narcissistiskt i avkomman eller nya bilen. 

Till Sverigehoroskopets många problem hör nu att Venus inte har någon stark bas i sin Saturnus (Stenbockens härskare). Det ger en uppsjö av nationella störningar där det mest uppenbara är hur planlöst (!) den svenska kvinnan beter sig. Se bara hur feminismen gått upp i rök, som en den aldrig varit. De gamla Pengarna / Överherrarna har landet i samma fasta grepp som alltid. 

Det är därför intressant att se Kjöller tala för dessa Överherrar som söker beröva de svenska barnaföderskorna från till och med friheten att välja vilken årstid som ska inrama familjetillskottets ankomst till denna värld. Låter tankarna sökta, betänk då den världsbild Kjöller insinuerar. Jag har inte läst texten, men man kan räkna ut på vems sida en ledarskribent i DN står på...

 

Inga kommentarer: