Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 1 maj 2023

Det ryska kvinnliga matematikgeniet och lite annat

 


Stöter på namnet på ett glömt ryskt geni i tv-tablåerna och som modern, lat svensk lystrar jag till löftet om en biografi som bara tar fyra minuter att läsa:

https://utforskasinnet.se/sofia-kovalevskaja-biografi-over-en-vagad-matematiker/

Beskrivningen av hennes 41 år korta liv (under vilken maken hann begå självmord) blir höggradigt intressant i skenet av horoskopet (hela dygnet enbart), i synnerhet som denna kvinna levde just som det materialistiska paradigmet slog rot i Västerlandet och sedermera ledde till dess undergång: Sofia Kovalevskaja skrev en självbiografi och betitlade sig den Nihilistiska Kvinnan, dvs ett förvirrat barn av den gudlösa materialism hon så excellerade i. Hur astrologin beskriva 100% gudlöshet och förfall ner i den materialistiska villfarelse vetenskapsmän ofta är särskilt svårt drabbade av?

Varför inte genom TOTAL dominans av Jord-elementet? Överbetoningen tycks ofta komma med tre kroppar i triangel och enligt hinduisk lära bara om Jupiter är en av dem. Jord är elementet som förnekas en del i den nyplatoniska skissen av egentligt vara, äkta existens. Jord har ingen tillhörighet i Världssjälen som Den Ene ("big bang" som satanisterna reducerar gudsbegreppet utan att bry sig om att förklara hur allt började) och dess påföljande två emanationer, Intellektet och Världssjälen som matrisen för alla intellektuella själar som valsar runt i den österländska läran om Kretsloppet. 

Denna karusell antyds redan i zodiaken som kan liknas vid det gudomliga Intellektet som för jordborna förefaller röra sig sekventiellt från tidsålder till nästa. Evigheten men uppstyckad på en oändlig livslinje, noterade Platon som kände de österländska tankarna. 

Romaren Plotinus menade i sin nyplatoniska lära att de fyra elementen, lika allt annat har sin början i Nous eller det gudomliga Intellektet. Men Plotinos verkar påverkad av sin tids världströtta stämningar (den antikosmiska gnosticismen kan ses som ett svar på Alexander den Stores påtvingade globalism). Han tillerkänner visserligen Intellektet kapaciteten att tänka allt tänkbart men förnekar att Jord skulle ha en själ eller vara en del av världen. Stoftet kommer aldrig att bli något på egen hand! 

Den som bara tror på det materialistiska paradigmet dyrkar i själva verket en lägre varelse, Djävulen. På Sideriska har jag spekulerat att Djävulens existens ska ses som den LÄGSTA FORM som existerar, Guds tanke i sitt Intellekt om det arketypiskt onda. Och eftersom den högsta verkligheten tänkt tanken, så existerar Satan från evigheten.

Men allra mest overkligt i detta ytterst andliga flöda som stjärnhimmelen avbildar var att begå misstaget att konkretisera och identifiera sig med en tid eller plats eller i värsta fall t.o.m. stanna i mognaden redan i fixering vid den egna kroppen. Det är där gnälliga HBT-människor och andra fastnat som inte till något pris klarar att acceptera att de blivit klädda i kroppar och återfötts som människor - dessa har trasslat till det redan i första steget av sin psykologiska och ev. också intellektuella mognad. Det är också detta tidiga avstannande Jimmie Åkesson refererar till när man i hans idealvärld inte ska tvingas av den onda staten att flytta dit jobben finns (DN). 

För en gångs skull håller jag med honom, denna ärke-Oxe, ett soltecken som ofta är oerhört platsbunden och inte så lite fosterlandsromantisk. Statens reduktion till medborgarna som utbytesdelar i den inhumana Kapitalist-Maskinen är något av det vidrigaste Sverige skapat jämte den åldersdiskriminering som FRAMtvingar en rörelse där märkligt nog bara gammalt folk går runt och sopar stadens gator och torg. Den svenska folksjälens omedvetna självdestruktivitet ligger bakom denna påtvingade ståndcirkulation nedåt och som inte har det minsta med kompetens att göra. Det är återigen Sveriges materialism som skapar ett vakuum där filosofisk insikt borde finnas och landet producerar så usla politiker att inte ett beslut eller en lag längre bygger landet.

På samma sätt som betongsossarna en gång prompt skulle tvinga norrlänningar att flytta söderut (flyttlasspolitiken) kommer nu landets invandrare att forceras upp till slavarbete i Batterifabrikerna i norr när Sverige håller på att förvandla sig till en bananrepublik och begränsar folkets kunskapsbredd till några få områden. 

Det är så här sekulära samhället, samhällen utan högre filosofi, maler sönder sina medborgare via programmeringen till arbetare med siktet inställt på shoppomani, på privatkonsumtion. Som vanligt är det några Superskurkar som tagit kontroll över hela landet som har skapat detta. Men de är så få att en idealvärld lätt kunnat räkna dem, fånga in och eliminera dem eller omskola dem i något kinesiskt läger! Mängder av inlägg på Sideriska har närmat sig nationalkartans huvudkaraktärer men lika intressant som den verksamt destruktiva Eliten (allt är inte guld som glimmar), är Folkdjupet.

Den svenska folksjälen har som ofta noterat fostrats till samma destruktivitet som utmärker landets rika och mäktiga. Men gemene man har fastnat i två teman utan synergi som också skildrar Överhetens ständiga problem att sköta landet väl.

Jag yttrade just en mild underdrift: Månen i Väduren för egenintresse och Månens fundament Mars i Oxen, tecknet för materiella förhållanden bildar "egenmäktighetssyndromet" eller "Eld/Jord-kriget". Sideriska har upprepat sin förvåning att det gått så lång tid sedan gamla Fattigsverige och ändå lever den här symbolen kvar i nationalkartan av 1974. Vem passade i lönndom åt att stjäla den rikedom folket arbetat fram? Men än idag är "Jag och min plånbok" kvällspressens säkraste ämne! Och att Folket är "alltför resursslukande" är än idag Elitens falska huvudvärk, en tankefrukt av deras perspektivlöshet och samma brist på livsfilosofi som Sverigekartan skriker av.

*****

Men nu gällde saken matematikern och nihilisten Sofia Kovalevskaja.


Jordisk intelligens eller åtminstone ett logiskt intellekt, ett perfekt räknesinne antyds av Jungfruns tecken vari Merkurius både härskar (på sin negativa, sakliga sida) och anses "upphöjd"-

Ryskans horoskop är intressant så långt det kommer till jordnära logik och det är rätt talande att hon med forna Räkneministern Magdalena Andersson delar Solen i det mest resursmedvetna (för att inte säga snåla) soltecknet, Stenbocken, och samtidigt baserar denna materialistiska passion (Stenbocken är ett av de passionerade tecknen) på fruktbart Vatten: Stenbockens härskare Saturnus står knappast på hälleberget i snabbt strömmande Fiskarna eller dess Vatten men uppenbarligen är den här helt negativt polariserade mentaliteten en tillgång för räknenissar! 

Men var Ryskan mer än en finansminister? Hon kallades matematiskt geni. Utan känd tid kan inte 3e och 5e husen (och i viss mån 1a) inspekteras, vilka ofta avslöjar extraordinära gåvor. Men nymånen i Stenbocken, inklusive den välplacerade intellekts-Merkurius VÄLSIGNAS av den stora lyckobringaren och förmeraren Jupiter och detta dessutom i merkuriska Jungfrun. Denna nymåne/projektstart visar att en extraordinär räknenisse föds!

Kvinnan fick närmast slåss för att som i sin tids samhälle och tidsanda studera matematik på högre nivå, och utöver detta hypermaterialistiska och skrämmande SAK-liga horoskop finns bara en svag placering i Eld och direkt råkar i Eld/Jord-krig med männens Mars som denna Venus-i-Eld disponerar över. 

En närmast omöjlig kombination av Venus och Mars om det är äktenskaplig lycka man söker... Här tecknas kanske också det förråande som en kvinna med avvikande intressen tvingas genomgå för att förverkliga sig. Jag har ett anonymt fall med en Stenbocks-kvinna (soltecknet, Månen stod i Lejonet) som utkämpade så slitsamma viljestrider med sin mor att hon klandrade sig själv efter att modern hittats död för egen hand. Jag kommer att tänka på fyraminutersbiografins uppgift att Ryskans make hann begå självmord under hennes korta (eller för tiden rätt normallånga) liv. 

Dominant Vatten-betonade individer ska INTE relatera till sådana som har Eld/Jord-konflikter. Vatten nöts ned hälsomässigt av turbulenta och primitiva typer! Dominant Luft-betonade individer lär heller inte få någon intellektuell frid för nyanserat tänkande med Eld/Jord-konflikten. 

Eftersom Sverige bygger hela sitt inre liv på den här byggjobbarmentaliteten finns ingen chans för landet som alltid går till extremlägen att odla upp en inhemsk intellektualitet. Det är därför Sverige fraktar hit chefstyper från USA och Storbritannien eftersom landet manglar sönder och reducerar svenskarna till enklaste sortens utförare.

I Vattenbärarens tidsålder (Luft) kommer inte längre landet Sverige att behövas på Jordens yta, men förhoppningsvis hinner deras inhemska Kovalevskajas (ingenjörer allihop) skapa något för Vattenbärarens klimatvårdande läggning istället för den destruktiva ingenjörskonst svenska vapenskramlarna ser till att premiera för tillfället. Vore det inte bättre om Sverige gick ut med en god gärning istället för självbesudlingen i vapenleveranser till Ukraina och krypandet för nya "vännen" Nato? 

Så dekadent är landet numera att inte ens normalt så direkte Göran Greider klarar att skriva av sig utan att trassla in sig i skilda och konflikterande perspektiv (bl.a. Harmageddon-perspektivet slinker in på ett ställe och bryter av). 

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/2BXoEx/goran-greider-om-aurora-och-sakerhetspolitiken

Han vill att Sverige ska fortsätt sända Ukraina vapen men förefaller sedan länge ha glömt den kristendom som vällde upp inom honom när fadern dog.

https://en.wikipedia.org/wiki/Matthew_5:39

Den här perikopen ur Matteus-evangeliet är en av de intressantaste rättesnörena från Jesus. Delar av "Bergspredikan" är en ren kopia på Dödahavsrullarnas församlingsregler och spikar i princip Jesus bakgrund som en samfundsmedlem. Men antingen bröt han sig ur rörelsen eller exkommunicerades. I frågan om att möta vapenskrammel med mer vapen går han t.ex. rakt emot sin yngre bror Jakob (sedermera ledare för den esséisk-kristna församlingen i Jerusalem och den som utläste det judiska upproret mot ockupationsmakten Rom) och manar att inte spjärna mot Mörkrets makter, vilket bara gör Satan starkare, eftersom den ontologiska Ondskan är en parasitisk psykisk form. 

Detta är det kända bibelstycket om "att vända andra kinden till", att bli en, som det senare kallades i katolska kyrkan, bli en syndätare - en helig människa som absorberar ondskan och i egna psyket och anden bryter ner den! 

Även i denna gåtfulla doktrin verkar det som att Jesus rest utomlands under sina "försvunna år" och tillägnat sig Österlandets läror. Hinduismen har en besynnerligt snarlik tradition, att gurun kan avlasta studenten dennes onda karma så att studenten gör märkbara framsteg och inte tappar modet...

Det bästa man kan göra är därför att låta Ondskan förgöra sig själv. Ryssen har tappat koncepterna och Sverige likaså. Bäst låta den gamla världen självförstöra sig. 

Bloggaren trodde brådstörtat att Vattenbärarens tid kunde ha anlänt med Putins försök att införliva Ukraina, men så illa kalkylerat var tilltaget att man måste fråga sig hur smart Solen med Saturnus i Jord-Jungfrun egentligen är. Putins konjunktion har stämt in på att han haft lång framförhållning, men med kriget ser det mest ut som att Solen/Saturnus indikerar en fix idé, Saturnus gör Solen til en mindre rörlig planet, mer av den fixerad stillbild. "Gamla stormaktens återupprättelse".

Hos Putin står de här omaka planeterna i Jord-elementet vilket tyder på vilken nivå en man mot slutet av sitt liv nu söker dominera! Saturnus orubblighet och förmåga att jobba länge och träget för ett mål har garanterat en plats i det autistiska spektrat. Gissningsvis med Mars i ett tecken av Mörkrets kvalitet. Stenbockens passion i kombination med Mars är också en typiskt uthållig position. 

*****

För den som inte likt Putin söker binda ihop en massa åkerlotter till ett Storryssland skulle ett övermått av Jord-elementet kunna ge utmärkta agronomer. 

Om landskapsarkitekter ska sorteras under Jord är frågan. I mitt huvud sorterar alla sorts arkitekter snarare under Luft, organisatören och formgivaren Saturnus essentiella element. En enda landskapsarkitekt har bloggaren stött på, ursprungligen en duktig kläddesigner och sömmerska som sadlade om. 

Horoskopet visar hur osäkra allmänna astrologiska klassificeringar är. Både kläd- och landsskapsdesignen förefaller vara en följd av just Saturnus i sitt negativa härskarläge, Jordens Stenbocken (med skönhetens Venus).


Oppositionen till Månen i Krabban indikerar tydligt naturens grönska och ger som hos den ryska matematikern "gröna fingrar" i vad man än företar sig. Mån-Krabban som "naturen" passar väl in på det slutliga valet av en tiondehuskarriär som landskapsarkitekt. Månen samverkar med den organisatoriska Saturnus (och estetiska Venus).

I just det här fallet finns  ändå en viss orientering mot Luft (abstrakt planering) genom den utmärkta och estetiskt lagda Vågen i öster. Och en bättre bas för ascendenthärskaren Venus än i konjunktion med en stark Jord-Saturnus (Venus "planetära vän") är svår att tänka sig. 

Tänk om Sverige, också med Vågens orientering, haft ett lika dugligt förhållande mellan sin ascendenthärskare Venus och dess underliggande fundament Saturnus! (Som bekant förstörs organisationens Saturnus av den låga sublunära demonen Ketu, landet sätter sin ribba så lågt att befolkningen över tid urartar till en hoper shoppingorienterade byfånar.)

Vilket vackert och rättrådigt land detta varit om sagda landskapsarkitekt varit Moder Svea. Missa inte det välfyllda tredje intellektshuset som indikerar en livaktig inre räknenissa. Biografiska data hade varit tacksamma för "halshuggningens" Ketu invid Solen (fadern?) bådar inte gott, särskilt som tredjehusets ägare Jupiter står i hälsosvaga sjätte.

Som tidig arbetskollega till bloggaren kan han intyga att detta var en extremt förfinad människa, vänlig och god. Kvinnliga medarbetare upplevde henne som snobbig men det är förstås estetiska Vågen och förmågan att gestalta sig i Jord som skilde henne från mängden. 

Hon framstod som en drottning bland arbetsplatsens allmoge. Det är inte omöjligt att hon varit högadel i ett tidigare liv, för ett mer entydigt starkt 5e för "god karma" medhavd i detta liv, har jag sällan sett: Vågascendenten gör den sträva Saturnus till en verksam välgörare och därmed en antydan om makt snarare än Saturnus andra sida, som arbetarklass. 

Vågens Venus med denna Saturnus i ett prominent eller världsligt framskjutet hus som det fjärde är utmärkta omen för en karriär som gör skillnad. Och det viktiga är att Saturnus är tillfällig ägare till den goda karmans och kreativitetens femte hus. 

Att dra in Sverigehoroskopets sorgligt vanartiga femtehus-elit är orättvist mot den här kartan, som har ett entydigt gott femte. Merkurius med Mars visar förstås trots undertryckaren Ketu, att kvinnan ägde en skarp ton, men det var verkligen inget dominant drag. Sarkasmer levererades så milt (Månen i 10e! återhållsamma Saturnus kontrollerar ascendenthärskaren!) att tröga öron inte ens skulle uppfattat undertexten. Subtil och elegant förfinad blir nettoresultatet av kartans dominanta ingredienser.

En intressant sak som saknas men är värd att notera: Eld och Jord är båda aktiverande men inget förråande streberaktigt och ibland förråande Eld/Jord-krig uppstår. Positionerna i Eld och i Jord gör båda sin sak helt utan att på något sätt tvingas samman.


2 kommentarer:

Susanne sa...

Så fort jag började läsa beskrivningen av den för mig okända matematikern som materialistisk nihilst kom jag att tänka på den superhajpade läkaren och psykiatern Anders Hansen Har bl a hört honom i radio förkunna att han inte tror att det finns någon själ, utan det är bara "biologi hela vägen". Du har tidigare skrivit om honom, men jag mindes bara att han är född 1974. Tänkte att jag måste kolla om han också har mycket jord, det visade sig att det har han, och inte bara det, utan en stark Stenbock precis som matematikern, ja t o m ännu mer, baserade på en svagare Saturnus (precis som matematikern) fast i tvillingarna med Ketu.
Han är ju som sagt, enormt populär (och populist som du kallar honom) - syns och hörs överallt, och på bokmässan i Göteborg häromåret har jag aldrig förr sett en så enorm folksamling i samband med ett monterframträdande - helt igenproppat med folk i gångarna utanför, och jag noterar att hans mars ligger nära Sverigehoroskopets måne och kan inte låta bli att tänka att det kanske har något samband...

Landskapsarkitekter: Jag har en gammal kompis som sadlade om till landskapsarkitet och hon har sol och måne omvända i horoskopet jämfört med din bekanting. Saturnus i samma tecken som månen, så formplaneten har ju stort inflytande även där. Inget i jord och luft dock, fast ascendenten förstås okänd.

Anonym sa...

Sveruge var så fattigt och analfabetiskt förr att den första vift av kunskap som nådde landet var Materialismen och dess periodiska system. Hela Sverige rullar igång med Nobel och dynamiken och därifrån räknar Sverige sin intellektuella ålder. Jord ska inte lastas - det kan hända mycket spännande saker med "rätt" ascendent eller någon krydda. Men du pekar nog korrekt på Hansen som publkmagnet. Sverigekartans Våg påminner om Venus i Stenbocken som en tillgång, men samtidigt är landets Saturnus svag (samma konfiguration som Hansen) och det syns mig som en nybörjarnation på många sätt..

Landskapsartiketer behöver nog studeras fler av. Att kräva Luft (blåkartor) är nog fel väg. Jord har sin organisation och - min salig mor var en hejare på trädgårdsplanering. Hon hade sannolikt Skorpionascendent och Solen i Stenbocken (Vatten/Jord - jordiska sensibiliteter). Och även där en driven kläddesigner om än bara för privatbruk (sömmerska i verkligt unga år).Stenbocken, Jord-Saturnus tycks ge talanger i skapande.