Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 17 maj 2023

Den korrupte ukrainske domaren

 


En intressant händelse samma dygn Solen gör entré i sideriska Oxen (15 maj). Enligt den här bloggens utvidgade tolerans (±2°) innebär Solens ankomst kort därefter också en konjunktion med den "onda stjärnan Algol, som bl.a. kan relatera till korruption. 

Jimmie Åkesson måste vara Sveriges mest kända född med Satan involverad i liv och gärning. Den kan också figurera hos synnerligen otursförföljda människor. Tyvärr föds inte barnen med automatisk kunskap om vilka tidigare liv som kan ha genererat så besvärliga svallvågor...

Att Ukrainas högste domare också är av samma "frestade typ" som Åkesson bekräftar de invändningar man kan ha av Västs oerhörda inställsamhet med detta lands korrupta överhet - vilket inte innebär att inte folkets lidande är beklagliga, alltmedan skådespelarpresidenten (i sitt livs roll) villigt spelar med i USA:s drama som kostar ukrainska liv. Putin har fått bära lite väl mycket av hundhuvudet vilket en västerlänning knappast kan förstå. Vi är långt från att bli världsmedborgare ännu och mer likt småungar som hejar på det ena eller det andra fotbollslaget...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1121539 

Vsevolod Knjazijev heter den ukrainske överdomaren som tas på bar gärning i färd med att ta en muta. Som av en händelse föddes han under en nymåne i Penningens tecken Oxen eller äganderättsprincipen. Grips han runt lunch eller därefter är symboliken verkligt tung, men sista och första graden i ett tecken anses allmänt svajigt eftersom frågan är under vilken princip en planet i en diffus region lyder.

Att den korrupte domaren har lagens planet Jupiter i begärsfyllda Krabban är en annan kuriositet som ser ut att kasta frågetecken över astrologin. Jupiter sägs ju vara "upphöjd" här, men samtidigt är naturens ymniga tecken en ett välkänt svart hål av begär och faktum är att den gamla traditionen med planeternas upphöjda och fallna lägen troligen inte alls betydde "extra bra" eller "sämre" positioner i begynnelsen. Ämnet har berörts tidigare och det finns teorier bakom doktrinen.

 

Möjligen ligger domarens Måne så exakt att den fångar upp Sol/Algol-transiten, men strikt talat behövs den inte. Passagen i skyn innehåller också tjuvens och handelsmannens Merkurius i Oxens 5e grad och via Solen/Merkurius sprids Algols korrumperade natur över ett större område än normalt och domarens nymåne i Oxen fångar väl upp det som ligger i luften... Ett litet specialfall där Algols "orb" (acceptabla avvikelse från exaktitud) görs flera grader större än normalt.

Bortsett från att Algol aktiveras dessa dygn tycks domarens öde hunnit ikapp honom. Se hur den medfödda tidsherren och ödesplaneten Saturnus opponeras av samma planet i transit. Transiten är närmast exakt, har bara en grad kvar och visar att detta var tiden då hans liv skulle visa vad det varit värt...

Beträffande lagens Jupiter är det förstås en indikation att skandalernas och omoralens Mars nått Krabben några dygn före gripandet och verkar också ha irriterat Ebba Busch i hennes första tv-utfrågning efter att hon drog på semester nyligen.

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/69KJMo/ebba-busch-sitter-i-svt-agenda-och-gnaller

Mars har faktiskt en tendens att sulka över allt möjligt, krigaren är inte i ett passande tecken här eftersom den ska skydda. Men i Krabban befinner sig Olyckan redan innanför försvarsprincipens murar! Mars tappar något av den heroiska krigaren och blir ibland en gnällspik. 

Mars entré i Krabban för några dagar sedan och det svaga tv-framträdandet stärker misstanken att Ebba Busch har Månen/psyket precis i början av tecknet eller vacklande exakt mellan Tvillingarna och Krabban. Eftersom även den medfödda Mars står villrådig i "döda zonen" mellan två tecken (30e graden Fiskarna men lika gärna en "ofödd" krigare i Väduren), kan Mars 90-graders vridning från sitt eget vacklande startläge ge just en sådan här formsvacka.

Domarens Mars är å andra sidan urstark och väldigt jagisk i sitt hemmatecken Väduren. Men detta är kanske inte en helt lyckad position för en nymånefödelse i Oxen eftersom den förhöjda lidido-signaturen Mars+Venus i Väduren innebär att den korrupta domaren får samma moraliska höjd som Sverigehoroskopet på den folkliga insidan (Månen i Väduren baserad på Mars i Oxen).

Väduren och Oxen sammantvingade ger den mest primitiva formen av Eld/Jord-kriget (egenmäktighet), en i bästa fall kamplysten men ofta ohederlig och t.o.m. brutal natur som Sideriska sökt härleda tillbaka till den vikingatid när svenskarna var rena skitstövlar. Uppenbarligen har folksjälen tappat nivå från förra nationalkartan (1809-års horoskop) till den från 1974. 

Förklaringen till denna svacka i det nationella kynnet tycks ligga i att arbetarrörelsen visserligen framtvingade en nödvändig förbättring av levnadsvillkoren i Lortsverige men å andra sidan inte trodde de behövde förfina sina sinnen utan tvärtom föraktade överhetens värderingar och koder. Välklädda och okynnesturistande medelmåttor, det är vad det blev av detta folk. 

Nu har massorna cold turkey när högern tvingar ner de många till fattigdomsnivån i syfte att rädda och t.o.m. stärka överhetens position. Den "verksamt onda" Jupiter (den högsta kastens planet) kommer att slakta det här landet under dess pågående period 2020-36! Det skälls mycket på Sveriges Riksbank för närvarande och en mer passande institution för att illustrera Jupiter finns knappast - Jupiter gestaltar storfinans om man ser den enbart som materiell förmögenhet.

Det förvånar därför inte alls att en högste domare i annat land med gul-blå flagga visar sig vara en självisk typ som ohederligt berikar sig via sin maktposition. Sverige och Ukraina tycks dela "själsliga vibrationer" som går längre än någon velat se. Antika system som astrologin kan öppna oseende ögon, även om den aldrig var avsedd att ta temperaturen på alla undermåliga fenomen utan ett hjälpmedel enbart för härskare att hålla landet på stabil kurs...


Inga kommentarer: