Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 16 maj 2023

Hjärnforskaren köpt av IT-fascismen

I Expressen publiceras ett märkligt propagandastycke utformat som en tidningsartikel. Det är en neurologiprofessor som värvats för att gå IT-fascisternas ärenden. Syftet tycks vara att motverka det motstånd mot sjuka svenska skolor där digitaliseringen håller på att ta kål på de svenska barnen och skapa ännu en fördummad generation.  

Publiceringen kunde tas som motpropaganda mot Alex Schulmans förmodade frustration (läsbart endast för prenumenranter), men turordningen är omvänd så Schulman får tas som ett svar på dårskapen:

https://www.dn.se/sverige/alex-schulman-jag-saknar-skolbockerna-barnens-digitala-inlarning-ar-ett-helvete/

En professor har tyngd och låt honom rapa upp tecken som tycker på att man kan korvstoppa barnen bättre med datorer för att korta deras tid i grundskolan. Och alla vet ju att den svenska Arbetslinjen numera kräver att vi slavar allt längre så att Kapitalisten inte behöver känna att han skänker befolkningen för mycket tid kvar att leva efter pensionen. Mot detta snuskiga svek från samhällets överhet mot befolkningen tycks alltså hjärnforskaren Torkel Klingberg inte ha några i invändningar.

Eftersom hans födelsetid är okänd vill jag prova en spekulativ tanke. Han är född samma olyckliga år som den hala ålen Magdalena Andersson men ett dygn där psyket/Månen byter tecken mitt i. Tar man räknenissan och maktspelaren Andersson som en extrem materialist och neurologen som en lätt förskjutning, som en födelse exakt ett månvarv senare blir astrologins symboler tydliga. Klingbergs dygn ser Månen i Oxen, men strikt talat har den placeringen mer med räknenissen och ekonomens kynne att göra. 

Intresset för kognitiv neurologi i Sverige är visserligen en sataniskt materialistisk historia som i sig pekar mot Jord-elementet eller materialism. Men de 7 senare timmarna av professorns dygn ser faktiskt samma Måne som Magda - den cerebrala/mentala Mån-Tvillingarna. Detta ger en intressant succession där ur svenska folkdjupet först stiger en räknenisse (som inte ens gör klart sina studier på Handels) och där i nästa soltecken en man gör sig ett namn som student av människans intellektuella system. Zodiakens design är att Jord alltid föregår intellektuealisering/Luft av densamma. (På en högre nivå bildar Eld och Luft förmågan att lösa gåtor utan materiella ting och Tvillingarnas och Skyttens polaritet är en Luft/Eld-axel som kan vara rena inspirerad.)

De två svenskarna passar utmärkt in på sina soltecken, Stenbocken (för makt och kontroll av resurser), respektive Vattenbäraren som är ett Luft-tecken och anknyter till medvetandefrågor eller åtminstone konceptioner om dem. När forskaren dessutom gör anspråk på att förklara hur IT kan förändra skolan, då är han inte bara industrins köpta lakej utan också inne och fibblar med Vattenbäraren som sociologiskt tecken, social ingenjörskonst som Sverige historiska valde att ägna sig åt istället för att först ha tankens fundament klara för sig.

Därmed är båda dessa inflytelserika svenskar födda i soltecken "ägda" av Saturnus och detta år indikerar Saturnus i Vatten-elemenett "shit for brains", dvs anpasslingar utan stadga eller beständighet. De är överlevare som antar lämpliga poser för den tid i vilken de lever, men detta är inte Saturnus som ett karaktärsfast fundament.


Neurologen Torkel Klingberg har därför en Luft-nivå i kartan som inte vilar på autentisk grund (Platons gudomliga Intellekt kan jämställas med Vattenbärarens Luft). Det här är ännu ett fall av bloggens "dissociation" där slipprigt Vatten förses med en lämplig intellektuell överbyggnad, en teori eller ett tankemonument. Den irrationella själens ovetenhet efterhandsrationaliseras. Tror man dessa personer producerar vetenskap så har den kort bäst före-datum. 

På ett sätt är detta en passande element-kombination för all vetenskap som vilar på ostadig grund, och det gäller förstås även vad av ekonomi Magda absorberat efter avhoppet från sin finansutbildning. (Svenskarna är ett lättjefyllt och fuskande folk och maktpositioner tycks ofta beklädas av studieskygga typer - finansminister Anders Borg hade också läst in sig på ämnet över köksbordet.) Vetenskapens korta bäst före-datum handlar om att allt är hypotetiska sanningar med förbehållet att framtida fynd kan omstörta dagens "vetande". 

Men i fallet neurologin är det uppenbart att människan inget vet om hur våra medvetanden fungerar och att hypotesen att hjärnan bara är en radiomottagare för ett immateriellt medvetande (själen) är absolut portförbjudet på svenska lärosäten. De gamla grekerna visste betydligt mer än Klingberg, att Världssjälen som helhet tänker och jordborna kanaliserar så mycket av kosmos mentala process som våra födelseöden destinerat oss till.

Det är därför t.o.m. horoskop för hela dygnet verkar stämma så bra: de som "blivit något" tycks vara de mest tursamma exemplaren och en känd födelseminut för räknenissan och hjärnforskaren skulle säkert ge prov på någon astrologisk sanning. Som tesen att nyckelplaneter i ett hörn av det världsliga korset (husen 1, 4, 7, 10 baserat på känd födelseminut) lyfter fram himlakropparnas förmågor mer än hos genomsnittet.

Stenbocken Andersson inre kretsen
Vattenbäraren Klingberg i yttre

Detta är en höggradigt spekulativ jämförelse, men antar man Månen i Tvillingarna hos båda indikeras en dragning åt tankeövningar (pussel, matematik eller vetenskapliga hypoteser). Det stämmer väl med båda två, särskilt Magdalena Andersson tenderar mot den lägre typen av Tvilling som slänger ur sig populistiska och skarpa men slarviga ord (samma gäller även den här bloggaren, med samma måntecken och dessutom prominent i öster födelseminuten - en "folklig mentalitet" som kan röra sig väl fritt och grundlöst).

Eftersom bådas soltecken är saturniska blir en sinnelagsascendent i Tvillingarna intressant även på ett annat sätt: båda individerna fantiserar enligt sinnelagsascendenten om Saturnus på topp, maktplaneten i makthavarens 10e hus. Båda har nått viktiga auktoritetspositioner inom sitt gebit. "Det din föreställning kan omfatta, det kan du också bli."

Men sen finns också dagdrömmarna. Jag har ett anonymt fall, en kvinna född bara några dygn ifrån Magdalena Andersson som visade sig vara den värsta namndroppare jag mött. Snart efter att ha börjat på ett större svenskt industriföretag började hon svänga sig med chefens namn, och då bara som förnamn - som om han ens visste vem en osynlig pappersvändare på botten var. 

Det här problemet har inte Vattenbäraren men det är Stenbocken som lider av denna svaghet för att associera sig med makthavare (och kanske själv bli en). Klingbergs maktbas är renare och mer entydigt intellektuell: Månen i Tvillingarna (om vi vidhåller denna placering) har som fundament intellektets Merkurius, också i ett Lufttecken. Där slutar hinduisk astrologin sin analys: Månen känner inte en jordisk dragning, den är inte orienterad mot ting men väl mot information eller kunskap om "hur det är funtat". I så måtto har Klingberg ett perfekt sinnelag för en professor.

Men väljer man istället Solen-i-Vattenbäraren, Solen som symbol för den kognitiva kapaciteten som sådan ("g", generell begåvning), då drabbas han av den svårförenliga Luft/Vatten-dissociationen. Han kan diskutera mycket trovärdigt och intellektuellt tajt över sina upplevelser, vilka dessvärre är rena efterhandskonstruktioner eftersom den irrationella själen (Vatten) per definition är omedveten. Det här dissocationsproblemet med soltecknet gör honom lika blind för den djävulskap vars ärenden han går i reklamen för mer IT-fascism som Magda är i sin extremt högervridna vulgärform av socialdemokrati. 

Jag har ett tredje anonymt fall från samma år där nästan samma planeter spelar individen fula spratt: adhd-klassificierad och när inte det gav någon tröst längre bytte människan störning och är nu crossdresser. Missa inte den extremt sårbara grundsymboliken år 1967, där normtrogna och sanningsenliga Saturnus är utslagen av tillväxt-Jupiter som själv är ombytlig gränsande till sedeslös eftersom den ligger i ombytliga månens tecken Krabban. 

Och för alla med Månen i ett Luft-tecken uppstår därför en generell dissociation som gäller hela årgången eller så länge mönstret (Platons "former") håller i sig. 

Det är med blicken på dess stora bakgrundsmönster man kan förstå varför garvade idrottstränare vet om att vissa årgångar inte producerar några stjärnor medan andra år kan se ovanligt många stjärnskott. Vi är alla utgestaltningar av Världssjälen.

 

PS. Astrologin innehåller så många regler och möjligheter till undantag att Luft/Vatten-dissociationen inte får uppfattas som någon intelligenssänkare. I vad mån kombinationen är vanligare hos lågpresterade slackers, dagdrömmare och inbillningssjuka, vet jag inte. Men det saknas inte rysansvärda enskilda exempel...


Tillägg 230516

Den 15 var en viktig dag där Expressen/Mama berättar att Svenska Folkhälsomyndigheten har varit i maskopi med den industri som här kallas it-fascismen och som i sin tur inverkade på det okloka Skolverket som avsåg experimentera på småbarn genom mördande skärmtid. Det blir allt tydligare vilken ultrakorrupt teknokrati Sverige är - ett rent galet land utan begrepp om vad det håller på med. Tänk kapitalistisk "tillväxtekonomi" och den underliggande drivkraften klarnar:

https://www.expressen.se/mama/barn-baby/barnlakarforeningen-forskolan-bor-vara-helt-skramfri/

Inga kommentarer: