Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 23 maj 2023

Stockholms Handelskammare, nattstånden representant för en svunnen värld

 


Direktören och vice vd för "Stockholms Handelskammare" skriver en välformulerad och skenbart klok debattartikel i Expressen om den osunda bostadssituationen i huvudstaden. Klok, tills man inser att detta företag, som av namnet låter som en statlig inrättning bara är någon slags lobbyfront för samma gamla nattståndna kapitalism som inkluderar privat ägande och fria marknadshyror i sin verklighetsuppfattning. 

Ämnet är komplext och griper in i hela samhällskonstruktionen - hela västcivilisationens grundmodell - och när den här bloggen startade 2009 var undertecknad självvald politisk idiot som aktivt undvek att vilja förstå eller studera maktens strukturer.

Med åren har grunddragen av västcivilisationen ändå klarnat en smula, och vem kan vara annat än djupt tacksam för sådana mästerliga översiktsbilder som den "systemanalytikern" Mikael Nyberg bjuder AB:s läsare:

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/76QzeV/mikael-nyberg-om-migrationspolitiken-och-naringslivet

Jag ser nu vilken fadäs dessa två ledartyper begår som tror att Privat Ägande kommer att förbli framtidens ledande grundprincip och ger ansvariga sina "goda råd" utifrån en ogrundad tro på status quo. Ägandet, denna ålderdomliga och djupt rotade primärprincip illustreras i astrologin av Oxen och Krabban.

De två tecknen har en dold men nära förbindelse: det privata hemmets Måne härskar över Krabban, tillika kapitalvarornas tecken enligt hinduisk astrologi. Och Krabbans härskare är speciellt knuten till ägandeprincipens Oxe genom Månens "upphöjelse" i detta tecken. 

De som skapade det astrologiska systemet i slutet av antiken var genier, hur man än vrider och vänder zodiaken och dess äldsta bevarade "sanningar" ser man intelligenta sammanhang och ytterst en slags bildkodning av antikens metafysik och filosofi utan de gamla grekernas okunniga käbblande om vilket element som var tillvarons grundprincip. Svaret i astrologin är: de är alla aspekter av samma grundprincip: gudomligt (kroppslöst) medvetande.

Månens "upphöjelse" i Oxen kan här kanske fattas som att inget tecken är så fastlåst till sin lokala fläck på Jorden som kreaturet, den ägda arbetsoxen, ett stycke natur som förslavats av människan för att producera det människan behöver. Men den som är ägd härbärgerar också föreställningen om att äga - likt gammal kinesiska som saknade skrivtecken för "jaget" - har astrologiska symboler alltid två sidor.

Vattenbärarens tid som redan kan skönjas kommer att bygga på "en storlek passar alla" och upplevs rimligen som en mardröm av dem som rasat ner i den inbillade individualitetens fallgrop, en begriplig hallucination i den materiella tillvaro som krävs för att räkna, mäta och väga enskilda ting. 

Ur Vattenbärarens perspektiv är låsningen vid materiella demarkationer bara dårars inbillade skrankor som de tycker ger dem rätt att diskriminera och skilja på folk och fä. Inhägna privata zoner (Krabban) och hävda äganderätt (Oxen) över dessa jordlotter, det vår så mänskligheten började förfalla i och med det lokalt bundna jordbrukarsamhället. 

Vattenbäraren har bara ett indirekt förhållande till vatten, i sig är det ett Luft-tecken, en fri själ som besitter eller är den intellektuella luften. Den verkliga människoessensen har vunnit denna överlägsna frihet från falska föreställningar just genom att tömma sig på vatten - symbolen för jordrelaterade eller materiella begär. När man ser svenska mediers horribla kropps- och sexfixering förstår man direkt att Överheten ständigt bedriver ett arbete på att låsa läsarna/befolkningen i den låga kroppsligt-materiella illusion som hela samhällsbygget i nuvarande form kräver. Det är ovanligt att hitta en så radikalt medvetandehöjande text som Mikael Nyberg i svensk dagsmedia - det är som att få draghjälp tusentals meter upp till frisjälens överlägsna perspektiv på det bedrägeri de få utsätter de många för.

Sant är att det kroppsliga kräver smörjmedel (vatten) för sin funktion, men Vattenbäraren representerar en mänsklighet som vunnit insikt om att de är något annat än djur. Människans DNA är avkodad och början på denna nya mänsklighet som vet att de är intelligent information (Luft) och således barn av den högre verkligheten ("Himmelen"). 

Äldre civilisationer hade bättre förstått denna än den värld som tog sin början med industriella revolutionen och Lönsamma Maskiner som idag blivit en modell för all förståelse och degraderat mänskligheten som slavar på en "arbetslinje", lika lite värda som människorna i de onda imperier vilka det moderna västerlandet alltjämt har som förebilder. (Babylon, Rom, USA, Ryssland). 

Kina inkluderas inte eftersom det är härifrån det nya postkapitalistiska paradigmet kommer att komma. Säg att vi har 100 år kvar tills det förankrats globalt. Men det är i dessa tidsrymder debattörerna borde ha tänkt innan de skrev sin inaktuella text om Stockholms bostadssituation.

De två debattörerna inleder sin punktlista med deras hjärteämne, att öppna alla slussar för det onda samhälle där den med pengar kan köpa sig bostad och alla andra blir utan, som förrädiskt som en Hollywood-hyllning till USA låter rubriken fullt rimlig:

1. En fungerande hyresmarknad med socialt ansvar

Stockholms hyresmarknad är ett ointagligt fort med decennielånga kötider. Det beror på hyresregleringen som pressar ner förstahandshyrorna, vilket gör att den som sitter på ett förstahandskontrakt saknar incitament att släppa bostaden vidare. Det bidrar i sin tur till att dagens andrahandshyror är långt högre än de hyror vi skulle få vid fri hyressättning.

Eliminerar man krusidullerna säger duon bara att den som har mer än ett förstahandskontrakt håller fast vid båda (eller alla) eftersom överflödsägandet skapar tjuven eller ockraren. Kapitalistiska sinnen vill ha ännu mer i sina liv och degraderar till horribla bostadsvärdar, mänsklighetens lägsta pack som skor sig på allas behov av tak över huvudet.

Lösningen på denna den outvecklade människans snikenhet är enligt citatet att släppa denna primitivism fri så att husvärdarna också bidrar till de fruktansvärda hyror skulle resultera till följd av den onda kapitalismens enda idé: att konkurrensutsätta allt och låta människor med pengar bjuda över varandra.

Istället för mer av dagens mardrömslika normalitet skulle ett övergångssystem innan postkapitalismen slagit igenom kunna bestå i att kriminalisera och fängsla alla profitörer och introducera begränsningar i innehavet av boytor. 

Ingen ska kunna flytta från sin lägenhet, göra "bostadskarriär" som under borgerliga/högersossiga regeringar, och expandera på andras bekostnad genom att hålla på sina gamla boytor. Socialistisk reglering har aldrig behövs som nu för att åtgärda de missförhållanden debattörerna pekar på (samhällets underhållsarbetare har inte ens råd att bo i närheten av sina arbetsplatser).

Punkt två: banker hos vilka kreaturen kan belåna sig för att köpa eget boende bygger på den gamla onda världen och är inte ens värt en kommentar annat än att skiten måste rivas för att en bättre värld ska uppstå. Det är förstås ingen lösning för Stockholm på kort sikt, men sanningen är att Sideriska redan dödförklarat landet och menar att det lever på lånad tid innan nya "vännen" NATO (USA) till sist tappar coolet och startar Tredje världskriget.

(Värsta-scenariot följt av Naturens vedergällning i formen av den kataklysm den eskalerande klimatproblematiken till sist kommer att benämnas. Katastrofer är illa men kataklysmer är en mardröm, värre än folkmord....)

*****

Jag blir nyfiken på vilka dessa två direktörstyper är astrologiskt, som så fullständigt stannat i mognaden utan att förstå att världen visar tydliga tecken på att vägen leder bort från allt vad de tror på, mot en morgondag som inte längre kommer att rotera runt Ägande som grundprincip utan mer påminner om hårdför socialism. 

Fokus flyttas i detta nu mot den kollektiva och sällskapliga människan - Vattenbäraren. Missa inte hur denna avancerade symbol både erkänner individen en egenart men också vet att släktet har en kollektivistisk dimension. Det är en enad mänsklighet under en enda ideologi, initierad av Tidsherren själv (en preparerad slinga i rumtiden som mänskligheten inte annat kan än svara på).

Den mångtusenåriga kapitalismen i dess olika utföranden är faktiskt redan ett avslutat kapitel, men det ser man bara från "himmelen". Fjättrad i Jorden ser man inte tillräckligt väl de stora trenderna.

Två sinnelagsascendenter (Månens blott alltför mänskliga och dunkla begär som jag-punkt) och de två ägandeorienterade husen mörklagda:

Den manliga Vd:n:


Psyket/Månen med stora rikedomars Jupiter visar vad den här materialistiskt orienterade Jord-Solen ruvar på för slags begär och Luft-intellektualiserar kring. Symbolerna är på många sätt positiva och ger de trevligast tänkbara männskor, men likväl faller den här varianten kort om framtidsmänniskan. Bov i dramat är kanhända den extremt äganderättsfixerande Mars-Skopionen som kan vara rena ormgropar av råa begär. 

Skorpionen är den avund som är den ägande Oxens "baksida" (tänk dödas spöken som inte kan släppa taget om de jordiska fröjder de nu lämnat). Här uppstår en mycket märklig indikation i 2a resurshuset. 

Vad beträffar boende som kapitalvaror (hus 4) representeras ämnet av Saturnus som minglar med räknenissen Merkurius i "världsliga olyckans" 12e hus. Det betyder inte att VD:n misslyckats kapitalt med husköp men att hans psyke drar honom mot problemen med 4e huset (Hemmet, det Privata, etc).

Den kvinnliga vice-Vd:n:


Även här ett psyke som dras mot komfort och välmående, men Venus är "Lilla välgöraren" till skillnad från Jupiter som "Stora Välgöraren". Dock är Krabban (Hemmets tecken) så begärsfylld och instinktivt att kapitalismen angripit denna själ hårdare än vd:n. 

Soltecknets konjunktion med stora pengars Jupiter i 2a ägandefixerade huset visar att kartan närmar sig det sjukliga och olyckans Mars i 4e huset för Hem som den största kapitalvaran (för vanligt folk) kröner varningen för att låta en sådan här själ påverka politiker och makthavare. Inget som tillhör den verkliga Framtiden kan komma från dessa extrema omen om en fixerad natur. 

Givet bådas väldigt osvenska namn kan man fråga sig om det är fattiglappar från annat land som lyckats skapa sig en liten nisch i Sverige som lobbyister för sina egna framgångsdrömmar? Ratsit skänker inte mycket klarhet i vad denna "Stockholms Handelskammare" är och därför min tanke om en simpel lobbyverksamhet:

https://www.ratsit.se/2620000261-STOCKHOLMS_HANDELSKAMMARE

Tänk på andra skandalösa typer som den suspekta jugoslaviska sossen som fejkade politiskt intresse för att nå målet: pengar via fastighetsägande... "Skatt på egendom är perverst" var ett av Ilia Batljans uttalanden som visade i vilken maffiakryddad högermentalitet hans psyke befann sig.

https://www.dagensfastigheter.se/20211129/8612/ilija-batljan-bytte-spar-och-blev-fastighetsmiljardar

Batljan var likt vice Vd:n tung under den begärsfyllda Krabban (Bostad/trygghet) men Månens position skiftade runt lunch så psykets orientering är osäker. Månen i Stenbocken passar förstås utmärkt för en sjuklig materialism (Ebba Buschs positioner men omkastade), i synnerhet som Månen i Jord verkligen tyder på den mest begärsfyllda och materialistiska Sol-Krabba som möjlig är.

Stenbocken "är" resursägaren som det tredje och avslutande Jord-tecknet, Stenbocken utnyttjar både arbetsoxar och trälen Jungfrun - samhällets alla servicearbetare. Jämför Kinas horoskop där Månen i Stenbocken stiger i öster och indikerar att detta är FOLKETS republik, alla eller ingen äger. 

(Solen i Jungfrun i Kinas 9e horoskophus tyder på att den som betjänar andra är den högsta människotypen - Kina-kartan beskriver en världsbild så avancerad att den inte funnits på Jorden sedan Jesus och den kommunistiska tidiga judekristendomen började spridas - bara för att snart korrumperas.)

Oppositionen Krabba/Stenbock tillhör Passionens kvalitet och är zodiakens "streberaxel" - lovordad i den gamla socialdarwinistiska världen som "instinkten att vilja nå toppen". I sanningens namn skildras här den mest outvecklade djuriska instinkt som tänkas kan - viljan att framhäva sig på andras bekostnad. Det är också en patriarkatets indikation. Husherren och en rättslös kvinna på botten. 

Symbolkombinationen tecknar ett av de grundvärden som kommer att elimineras i Vattenbärarens tidsålder. Den Nya Världen kommer inte att upplevas lika behaglig för alla. Men kanske kommer manfallet under övergången är bli så stort att Mänskligheten 2.0 blivit i grund omstöpt när världen tar ny form.


Inga kommentarer: