Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 maj 2023

Megastjärnan Robbie Williams och hans övernaturliga upplevelser

Redan under bloggens första år, 2009, kommenterades popsångaren Robbie Williams som en "labil luftskalle" och efter alla dessa år måste nu en ny text skrivas.

Den sjuttonde episoden av intressanta UFO-talkshowen Weaponized handlar inte så mycket om underhållaren Robbie Williams övernaturliga upplevelser men är kanske bäst av dem alla. Det ger ett fint porträtt av denna stjärna som jag aldrig brytt mig om sedan han var med i pojkgruppen Take That (för årtionden sedan). Därför var uppgiften ny att han visar sig dela förstaplatsen med Beatles i antalet albumettor - fler framgångar än både Elvis Presley och Taylor Swift för att nämna två. (Oklart vilken data som presenterats - global eller Englandsettor?)

Bortsett från extremtypen "air heads" satsade Sideriska tidigt på att knyta astrologins Luft-element till livets osynliga och andliga nivåer, t.ex. Luftens andar (2013). Detta utöver "standardnivån" där Tvillingarna, Vågen och Vattenbäraren sedan senantiken har kallats de tre specifikt mänskliga zodiaktecknen. 

Det Williams säger om sina upplevelser bekräftar verkligen kopplingen av Luft och ande. Han nämner att hans stora idol på tv när han var liten var Dean Martins show som gick i repriser och naturligtvis visar sig Martin ha Vattenbäraren som ascendenttecken och ascendenthärskaren Saturnus i Krabban - Williams stigande tecken. 

Det måste ha gjort ett starkt intryck på Williams bejakande Sol/Jupiter-konjunktion i samma tecken. Martins show sändes i svensk tv också och jag minns att han alltid satt med en grogg i handen vilket kan förklara hur Williams kom att utveckla alla sorters drogmissbruk som kan tänkas.


Han refererar ofta till sin period (perioder?) av vansinne och nog bekräftas bloggens misstankar om mixen av Vatten och Luft - Platons Irrationella och Rationella själar - fullt ut i fallet Williams.

Han har den gigantiska Luft-triangeln som här inkluderar verkliga tungviktare till planeter, men allt detta ligger snett på himlen och existerar med Vatten som den dharmiska eller karmiska förstafiolen: ascendenten i Krabban och ascendenthärskaren Månen i Luft-Vågen och mer märklig "dissociation" i formen av Solen och lyckobringaren Jupiter i Luft men i 8e "vattniga" huset. 

Vad jag aldrig kunnat gissa var att denna genomsympatiska person har en påfallande andlig sida och när han 5-6 minuter före slutet beskriver sin första enorma solohit "Angels" så menar han att den inspirationen ännu inte efter 700 ytterligare kompositioner kommit till honom. Det är en hyllningssång till andemakterna ovanför människans existensnivå och en blick på horoskopet kanske ändå motiverar varför bloggtaggens "personlig daimon / skyddsängel" 'r dubbel. Det är omöjligt för ett mänsklig medvetande att avgöra hur "arterna" (och deras gränser) bortom människosläktet ser ut.

Williams nämner inte att han hade en torrperiod i skapandet och kan tacka en av den vuxna bloggarens favorit-poppare att tacka för låtar som gav honom en nystart. Stephen Duffy upptäckte undertecknad genom den föga framgångsrika gruppen The Lilac Time med deras eftertänksamma popmusik i slutet av 1980- och början av 90-talet. Duffys horoskop är visserligen stabilt förankrat i brun Jord men bandnamnets allusion till det blålila stinker av höghelighet och många texter tangerade existentiella frågor. Trinity College nämns i en text och tycks avslöja något om Duffys skolbakgrund (och halvhjärtade uppror mot kristendomen).


Ett är säkert: Robbie Williams har "hål i huvudet" eller bättre uttryck - hål i psyket: Månen i Vågen står just invid daimonens lott och dessutom i 4e huset, ofta associerat med det privata inre men också med graden av förnöjsamhet med livet i stort. Helt klart är han av den "daimoniska" människotypen som kan kanalisera märkliga ting (han berättar om några märkliga upplevelser och det börjar redan när han är liten pojke). 

Dessutom är det här första gången jag allvarligt känner att västastrologin som placerar övernaturliga upplevelser i 8e dödshuset kan ha fog för sig. Solen och Jupiter i perfekt konjunktion i Vattenbäraren i 8e ger visserligen den dissociation som kan innebära just det han förklarade sig som mest rädd för: att allt bara skulle vara kaos. 

Vattenbärarens omfångsrika mentala nivå i korruptionens och dödens 8e hus skulle kunna vara just en sådan fruktan för den Irrationella Själen (Vatten) - detta är dock en exceptionell andevarelse med triangeln i Luft, men det är en röra av goda och onda andar han mött i sitt liv.

Efter den ändlösa raden inlägg om Sverigehoroskopet är det förstås intressant att han är född 1974, likt det moderna Sverige, men trots sina drog- och mentalproblem med en oändligt mycket intressantare himmel än detta land som vänt alla goda ting på himmelen till "verksam ondska", till en andefattig ingenjörsnation som bara tänker på pengar. 

Det är Williams psyke/Månen och Krabbans ascendent som styr om en annars snarlik himmel totalt och ger ett så mycket bättre öde där Lyckans och Storfinansens Jupiter faktiskt är en tillgång för honom och inte som för Sverige en verksam illgörare. Det sammanhänger förstås med att Krabban i öster är vän med Fiskarna och dess härskare Jupiter så att alla kartans Vatten/Luft-störningar måste tolkas välvilligt som att den lyckliga stjärnan skyddar honom även i "dödsskuggans dal" (hus 8), till och med under år av missbruk och vansinne. 

Människan är snabbtänkt och humoristisk - exakt som Weaponized:s båda programledare som blivit hans vänner sedan många år just genom intresset för UFOs och det övernaturliga. Seniorreportern George Knapp har också Vatten/Luft-störningen och i ett tidigare inlägg pekade jag att detta inte så mycket var hans egen störning utan en bra beskrivning på det tidigare så politiskt inkorrekta ämnet UFOs, som vänder upp och ner på allt de uppblåsta teknokratmänniskorna trodde sig veta om livet.

*****

Avsnittet är 1 timmar och 42 minuter långt och en bit in i samtalet börjar Robbie Williams mimik och ansikte påminna om svenske komikern Henrik Schyffert. En snabb koll ger en liten bekräftelse, svensken föddes sex år tidigare men också han med Solen i Vattenbäraren.

Bilden på Williams i rött mot vinröd bakgrund är lånad från hans YouTube-sida och stämmer händelsevis perfekt med horoskopets 10e "officiella" hus där den röda planeten Mars dominerar totalt i sin positiva hemmatecken Väduren och dessutom i den 30e graden. Den är oslagbart kartans dominant, både vad gäller världslig husplacering men också för att krigaren kniper rollen som atma karaka, signifikatorn för vad själen ville med detta liv. Williams var född till att bli underhållare och givet Vädurens evigt unga pigghet passar det bra att det började i pojkbandet Take That.

Om man inte är fanatiskt troende utan mer intresserad av astrologins symboler, står man inför denna atma karaka åter inför skillnaden mellan denna punkt och den egyptisk-romerska (hellenistiska) daimonens lott, och det uppenbara faktum att horoskoppunkterna för människans minst mänskliga komponent berättar vitt skilda historier. Västtraditionen lyfter fram Williams högsta själskomponent som väldigt "lunär" (den irrationella själen, lunacy eller konkreta psykiska problem) och det går inte att förneka att traditionen har rätt här. Men den hinduiska moden träffar också prick - han är en showman ut i fingerspetsarna!

Ska man (över)analysera punkterna beskrivs atma karaka  (själens signifikator) som "vad själen åtrår för detta liv" och tyngdpunkten ligger tydligt på "livsuppdraget". Men är den personliga daimon som säsongsblomstret människan har "till låns" så mycket annorlunda? I det ukrainska astrologiprogrammet ZET som jag använder kallas (troligen i klumpig översättning) daimonen för "osynliga punkten", och påminner om att detta är en aspekt av ett livsöde som inte går att inspektera annat än i dess effekter på andra och i livet. Inte alls olikt atma karaka. 

I Dold Daimon del 3 använde jag som exempel min egen daimoniska lott som föll i 9e religions- och filosofihuset eftersom det stämde perfekt med verkliga livet. Långt innan jag kände till astrologins daimon-lära var dessa de ämnen jag studerade på universitetet och som garanterade en livstid av återkommande arbetslösheter och jobbsökande till följd av Sveriges många och extrema blindfläckar.

Jag ar kommenterat Sveriges fullständigt inkompetenta styre förr. Denna stat ser allt mer ut som en snattare, en tjuv som söker sno åt sig från folket där de tror de ska komma undan! Men det är Sverige i ett nötskal, för något årtionde sedan det skandinaviska land som snattade mest enligt en undersökning.  

Landets nationella karta visar ett helt trasigt 9e hus (kopplingen till den universella ordningen) vilket givit dåligt tänkande och religionsfientlighet i en enda röra (men det var jag ännu lyckligt ovetande om när jag valde studieinriktning). I synnerhet verkar Merkurius - räknenissen - lida svår inkompetens inklämd mellan de verksamt onda Solen och Jupiter och elitens 5e hus.

Här är det återigen intressant att jämföra Robbie Williams som trots hans "inre demoner" har ett långt bättre förhållande till 9e huset, född några veckor innan "nya" Sverige rullas ut med Regeringsformen 1974. Krabban i öster gör som sagt hans Jupiter till en tydlig välgörare utan att verka ont som den svenska överhetsplaneten gör. 

Filosofins/religionens och intuitionens planet är dessutom tillfällig ägare till 9e genom Fiskarna. Att Jupiter sedan står med Solen är en mycket bättre signatur för Williams än för Sveriges i deras utåtriktade roller (Solen) på den globala arenan - i så måtto man kan jämföra en underhållare med ett land. 

Naturligtvis måste man också väga in Williams extremt lyckosamma 10e hus men viktigast är att han har ett gott förhållande till 9e huset för intresse för ting bortom det enbart mänskliga, och mycket av det han sade i programmet överensstämmer väl med bloggarens åsikter. Också Williams tycks ha slukat internets utbud som den typiska Luft-människa han är (också Vatten har en otroligt absorptiv sida men drar tyvärr ofta mot vidskeplighet och skräpmat). Här måste den lyckosamma konjunktionen Sol/Jupiter (mycket starkare än i Sverigehoroskopet) ha stött honom. 

Han hade inga problem med att hänvisa till barndomshemmet och dess katolska kristendom. Religion och insikten att det finns mer i det osynliga, hade alltid varit en del av honom. Avsnittet innehåller frustrerande knapphändiga antydningar om att han som liten pojke hade påfallande utvecklad sensitivitet och kunde lämna sin kropp för små utflykter, exakt som USA:s hemliga "psykiska spion" Ingo Swann beskrev i sin självbiografi "To Kiss Earth Goodbye" (1975). 

Även Swann kommenterades redan under bloggens första år men tyvärr med en hinduisk karta. Så här är ännu en "luftens ande" med den västerländska uppställningen - samma ascendent i Krabbans Vatten som Robbie Williams ("psychic" relaterar när allt kommer omkring till psyket eller den lägre själens förmåga att "förnimma" högre eller osedda ting):


Det här är en mycket mer stabil karta än Robbie Williams och det där med att "kyssa Jorden adjö" passar perfekt med Saturnus i sitt Jord-ansikte, sjunkande i väster och "döende från sin egen belägenhet i Jord-elementet". Swann var något av en kverulant, så typiskt Jungfrun i 3e intellektshuset, men det är självklart också en position som gav honom sådan precision i sin fjärrskådarförmåga (för hemliga amerikanska militärprojekt) att han fått epitetet "father of remote viewing". 

Jag vet inte om han var värst andlig trots sina distinkta gåvor, han underordnade sig sig som en trofast Jungfru de mångåriga experimenten för att utröna fjärrskådarens värde i USA:s spionage på Sovjetunionen, men sedan blev han artist och målade i olja.... Jag känner lustigt nog en enda person som målar i olja med Solen "döende" Lejonets sista dag och flera viktiga planeter i Jungfrun (som bl.a. givit ett knivskarpt melodisinne). 

Är detta en Sol som lyser ner, väljer det jordiska substratet snarare än Eldens möjlighet att kombinera "uppåt" med Luften för en ren "andevarelse"? En f.d. bekant hittade jag på nätet som tydligen blivit konstnär och använder sig av AI enligt beskrivningen. Månen/ascendenten i Lejonet och Solen i Stenbocken - Eld/Jord-kriget igen och i så fall den noblaste varianten av denna typ med dess vilja att kriga och tämja materiella hinder! Kombinationen har ju tidigare kallats en "förråande" inverkan men att angripa en tavelduk är definitivt flera evolutionsnivåer ovanför pugilisten eller Jord/Eld-folket i Kristerssons regering!

*****

Uppenbart kan sammankopplingar mellan 8e och 9e huset ge "djup synförmåga" även om Swanns tillfälliga ägare till 8e maximalt stark i hörnet av 7e skulle kunna tyda på liknande förmågor. 


Jag har horoskopet för modern till en känd svensk psykolog - båda ska förbli namnlösa - som halvvägs in i livet upptäckte att hon hade en helande förmåga och säkerligen en släng av synskhet också. Hon ägde "den daimoniska blicken" som såg djupt in i den andre. 

Också här hittar man den "själiska" eller psykiska Krabban i öster och Saturnus i sitt världsligt starkaste läge i väster. Det är oprövad mark för Sideriska men DAIMONEN I 8e framhävd via 8-ägaren i 7e är en "exotisk" placering och det går inte att missa samma Sol med Jupiter som hos Robbie Williams (samma intensivt uppfordrande / observerande blick hos båda). Jupiter länkar ju till "den sårade helaren" Chieron (den visa kentauren/Skytten).

Williams Sol och Jupiter inne i dödshuset skulle kunna innebära synskhet men på frågan om han försökt träna upp sin potential svarade Williams att han varit för lat! Säg hellre att den så extremt framgångsrik karriär som underhållare vägde tyngre - lyckopunkten i 10e är en världsligt starkare placering än Solen i alienerade eller djuupt liggande 8e. 

Intressant nog hade bloggens favoritmedium Edgar Cayce också Solen i 8e, men i Vatten-Fiskarna. Men i det fallet verkade den spektakulära kraften i Eld-elementet (visionens element) som Lejonascendenten (omedveten länk till Solen i 8e) förklara mannens osannolika synskhet, både i vaket tillstånd och under hypnos. Också Cayce hade en skrämmande stark röntgenblick med sina klara blå ögon (samma nerv som Robbie Williams och psykologmodern).

Hur gott ändå kommer ur Williams flera oheliga allianser mellan Vatten- och Luft-symbolik (men onekligen också "dissociationens" svårare uttryck i formen av psykiska problem) visade han i samtalet. Han deklarerade att nätet är rena giftet för en kunskapssökande människa, fylld av charlataner och idioter som t.o.m. tror sig själva sitta inne på kunskap. Där mötte han Luft/Vatten i externaliserad form. 

Williams omdöme om nätet matchar väl bloggarens deklarerade åsikt: för att undvika att reducera sig till dåraktig foliehatt måste man redan veta det man söker information om, vilket gör att bara de som redan vet har nytta av nätet (som en uppslagsbok). Vanlig inlärning är nödvändigt innan man som det dåraktiga svenska Skolverket hade för avsikt att tvinga ihop småbarn ännu hårdare med datorer.

Det märktes att Williams betraktade programledaren och journalisten George Knapp som något av sin andliga klippa och vägledare och hade exakt samma positiva skattning av honom som jag uttryckte i inlägget om programledarnas horoskop i februari:

Det verkliga världsläget bortom mediernas rökridå (Ballonger och äkta UFO:s)

Ett verkligt sympatiskt och framför allt MÄNSKLIGT (Luft) avsnitt av Weaponized. Och programledaren Jeremy Corbell sida vid sida med Robbie Williams visade perfekt varför de hittat varandra: totalt DAIMONISKA personligheter där gissningvis även Corbells födelsetimma skulle visa att Daimonens Lott har en viktig funktion i hans horoskop. 

Daimonen eller Platons Rationella Själ kan dels vara mer eller mindre framhävd i ett horoskop men också mer eller mindre välgörande för livsödet. Det finns människokroppar som är påfallande drivna av onda demoner! Det var Sideriskas inte helt bekväma upptäckt att Sverige mer eller mindre har en ond demon som nationell "överton" (Dold Daimon del 2). Det förklaras väl av dess sekulära och gudlösa val av materialism och pengar som "livsåskådning" och hur självdestruktivt Sverige verkar ha blivit under borgarnas ledning och ett folk som inte förmått ta sig ur sin egocentricitet (fostrad av "Marknaden").

Men notera hur Robbie Williams karta med samma Saturnus konjunkt södra månnoden "slipper" förstöra "det bästa huset" (9e för filosofi). Istället fungerar hans Saturnus exakt som hyllade franska karaktärsskådespelaren Isabelle Huppert - i 12e undanskymda huset begränsas Saturnus som begränsare och man får den onekligen helt gränslösa Robbie Williams - allsysslare. Jämför Huppert som antagit bedrövliga livsöden som rollfigurer! 

Att Saturnus inte bara står svagt i 12e utan också undertryckt av södra månnoden ingår säkert i den totalbild som fick Williams att frankt medge att han hade en missbrukarpersonlighet. "Daimonen är stark i den här" - på gott och ont!

Vid sidan av barndomshemmets katolska "bakgrundsstrålning" tycks Williams lika hårt ha påverkats inom Hemmet (hus 4). Modern tycks ha haft ett fritt förhållningssätt till sin religion (4e som "modersprincipen"): hon var någon slags "vit häxa" (wicca) och sångaren minns hennes oemotståndligt lockande bokhylla där han tycks ha smygläst sig till sin framtida vänskap med Weaponized:s båda programledare. Den äldre, George Knapp, verkar i kapacitet av radioröst i flera år fungerat som någon slags andlig vägledare (eller mental stabilisator?) för artisten efter hans reträtt från det destruktiva livet i Europa och flytt till Kalifornien. Sedan var det bara en fråga om tid innan dem av samma sort skulle mötas... 

Titta igen på journalisten George Knapps karta - Mars i slutet på Väduren även där och i samma funktion som atma karaka. Eftersom Mars i härskarläge i Väduren är VÄLDIGT eldfängd som ung kan man kontemplera att båda dessa män är GAMLA SJÄLAR vad deras inre krigare beträffar och eftersom båda har en opposition till aktiverade Vågskålar förstår man att Krigaren når sitt mogna avslut i Vädurens ändå där halsstarrighet och egocentricitet är i princip övervunnen.

Mars är här som ett moget årgångsvin även om hinduisk avashta-doktrin förklarar planeten som "döende" under dess sista sex grader i ett positivt tecken (eller första sex grader i ett negativt tecken). Avashta-läran om planetens mognadsstadium är svår att förena med doktrinen om det ofta är en redan döende planet som ges rollen som atma karaka. Men det är astrologi och dess virrvarr av traditioner som ingen längre kan förklara... och astrologi är bara en reflektion av människan själv, som till sist förlorar kontrollen över sina system, IT eller andra, och går under eftersom hon ännu inte nått sin helt realiserade form som restaurerad andevarelse.


Inga kommentarer: