Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 maj 2023

Europadagen 2023 och fanatismens omina

 

 

En intressant historik om den inofficiella Europadagen på P1 Morgonradion - två länder vägrade och dagens officiella symbolstatus är därför inte giltig. Ett annat radioinslag konstaterade att Första världskrigets tröstlösa skyttegravskrig 100 år senare upprepar sig i konflikten mellan USA (bakom Ukraina) och Ryssland. 

Sammanflödet av dessa ämnen EU eller Rikemansklubbens totala misslyckande att skapa ett blomstrande och enat Europa på den Rike Mannens stämmer förunderligt väl med dagens horoskop för tidens tecken som sådana. Visserligen representerar horoskop helt i Eld och Luft stark kreativitet, men typen ligger också galningen eller extremisten mycket nära!

Att kartan antyder goda föresatser om att ena Europa syns i alliansens 7e hus där alliansens Venus ligger nästan exakt i linje med Bryssels östra horisont när Europadagen öppnar.

Att trygghetens Måne i Skytten stiger i öster och tar den Rike Mannens intressen - Jupiter - som sitt fundament, är också fullt begripligt utifrån det sagda. Dessutom är Jupiter här en verksam välgörare - till skillnad från t.ex. den själviska extremisten Sveriges "onda" Rike Man. 

Dessutom är Jupiter ytterst starkt placerad i den genuina individualismens 5e hus och i samma tecken som sin planetära väl Solen. Europadagen är alltså Sverigehoroskopets exakta motsats på det sättet att det här landets ledarskap och storfinans båda är verksamt onda planeter och därför sår en draksådd för landets framtid (Nato-medlemskapet). Sverige dissade sitt näraliggande Europa och valde istället USA-militarism eftersom landet är så mentalstört av sina långa mardröm om Ryssen!

Ändå är inte horoskopet för årets Europadag lyckligt och Rysslands pågående krig för att hålla USA borta från Europa och sin egen gräns är bara ett uttryck för att Tiden är också rymmer en omärklig men underminerande ingrediens: krigets Mars.

För titta på dagens soltecken Väduren med alla dess föresatser om blomstring och rikedom via Jupiter i den rika Elitens 5e hus. Detta är inte en normalt lyckosam indikation som man kunde tro av det tursamma och kreativa 5e huset. Ett skäl är att den hybrisskapande demonen Rahu ger för mycket av det goda. 

Kartan indikerar en dag och händelser som mer liknar extremism än något annat och föregående inlägg om Sveriges skolning av småbarn efter homolobbyismens önskemål och den tydligen tumultartade partiledardebatten i svensk propaganda-tv illustrerar tidens vrånghet ur ett annat perspektiv. Tiden är inte så fördelaktig som en ren kreativ Eld/Luft-himmel kunde tydas på (inget Vatten, ingen Jord!) - detta är en galen tid av extremism som förbryter sig mot Dharma eller spelreglerna för vår del av universum.

Men detta framgår bara om man tar disponenterna på lika stort allvar som den hinduiska astrologin. Så mycket av det hybrissjuka övermodet i Rikemansklubben EU eller HBT-lobbyismen kan ses i den extraordinärt viktiga Mars, härskaren till nybörjaren eller barnet Väduren som stursk men nativ söker skapa en ny värld efter sitt eget slag. 

Mars står i Tvillingarna, ett ungdomligt Luft-tecken men i 7e allianshuset indikeras vidlyftiga och illa genomtänkta planer som snarast krigar sönder Venus budskap om allians mellan Europas länder eller i andra frågor.

När Väst korrumperats så till den grad som skett, mestadels av kapitalismen som civilisationens grundbult, resulterar skadade medborgare som under den fejkade individualismens flagg (svenskar sysslar med egofixering och kan inte veta vad individualitet är eftersom detta är en andlig storhet). 

Folket urartar t.o.m. i sin självbild. Ergo: HBT-fenomenen är ett tecken på samhällets sjukdom och folkets brist på filosofi och insikt om individualitetens väsen gör att alla sopas med i samma förvirrade värld som de beklagansvärda HBT-offren lider av. Beklagligt nog fattar inte Jimmie Åkesson ett dyft som angriper "sagotanterna i drag" men tar parti för högerns kapitalism utan att förstå att valet av ekonomiskt system sammanhänger med den psykiska folkhälsan.

Men ska verkligen Mars lastas för all denna missriktade extremism som horoskopet säger ligger i tiden (med fokus på den misslyckade Europadagen)? Jag menar, här finns åtskilliga starka placeringar som faktiskt stämmer med att Europas rika män lyckats väl med sitt välståndsbyggande för vissa.

Dessutom är också Mars en "verksam välgörare", dvs planetens naturliga ondska vänds här till något gott - en kraftfull krigare är alltid att föredra framför en feg tjuvnypare, ogin översittare eller pennalist.

https://siderisk.blogspot.com/2009/04/planeternas-hemmatecken.html#verksam-natur

(För pennalism, minns "Stridshingsten" Reinfeldt med verksamt ond Mars-Jungfru i östra horisonten - den fixeringen vid att sätta folk i slavarbete resulterade i en av Sveriges mest skamliga perioder, vad gällde arbetsmarknadspolitik.)

Under den bloggens evighetsjobb med att kontrollera celebriteters födelsedygn (och ibland födelsetimma) har den indiska astrologins annorlunda accenter övertygat. I det här fallet hjälper det föda att Europadagen så intensivt pekar mot Jupiter eller evig tillväxt när mentaliteten (hus 3) är så korrumperad av den stark men illgörande planläggare: Saturnus hemma i Vattenbärarens tecken gör inte gott. Som övergripande koncept är EU-konceptet feltänkt och inte ens Venus (allianser) visar sig stå på Europas sida trots det sagda. Även Venus är en av de verksamma illgörarna.

Här avslöjas att Jupiters eller tillväxtekonomin är ett ont trots att ascendenthärskaren tekniskt sett är en tillgång (kopplad som den är till EU-ländernas statschefer - Solen). Och detta för att Europa inte kan samarbeta (Venus), inte har rätt ideologisk grundval (Saturnus) utan är en galen tillväxtfanatiker och vars väsen i detta nu är DÖENDE !!!

Den hinduiska avashta-läran anses bara vara en sista finjustering av tolkningen men vad när lycko- och elithusets tillfälliga ägare är Mars (krig och konkurrens som områdets "heliga plikt") men enligt avashta-läran om planetens åldrande här syns vara stendöd i Tvillingarnas 30e grad? Och se de grå pilarna i kartan - en ömsesidig reception råder mellan Mars och Merkurius som gästar varandras positiva / aktivistiska hemmatecken.

Om planer som på sikt verkar ont utmärker EU via "verksamt ond" Saturnus i 3e intellektshuset blir det en multipel bekräftelse när också intellektets Merkurius är skadad via den demoniska äregirighetens Rahu och denna sjusärdeles usla europeiska expansionsmentalitet (minns kolonialismen!) blandar sig med en döende Mars. 

Plötsligt kollapsar här alla positiva bud som Europadagens himmel tycktes ge. Det är ett hyperkomplext horoskop och utan att ha verkligheten framför ögonen hade bloggaren aldrig kunnat gissa hur läskig den här himmelen är.

Faktum är att den påminner om mediala amerikanen Edgar Cayces varsel på 1930-talet om Harmageddon. Bloggen har nämnt hans märkliga transläsning och för säkerhets skull sparat den eftersom sajter kommer och dör vilket gör Internet i sig till ett omen om Västerlandets tvivelaktiga framtid...

Kortlivade bloggen Ockulta ögat innehåller hela texten men också ett utdrag i

torsdag 17 februari 2011

Kriget i de nya medierna: Harmageddons start

"Vi kommer att få se mer av denna kamp om vems materialet är, enligt Ester Pollack (docent i journalistik)." (DN)
Edgar Cayce: "And, as there is the wavering of those that would enter as emissaries, as teachers, from the throne of life, the throne of light, the throne of immortality, and wage war in the air with those of darkness, then know ye the Armageddon is at hand."

http://ockult.blogspot.com/2011/02/kriget-i-de-nya-medierna-harmageddons.html

Efter det blogginlägget såg Väst förstås "fake news"-fenomenet, vilket alltid funnits där stater gjort anspråk på rätten att vinkla nyheter, men Cayces profetia om en tid då krig utkämpas i "luftmedierna" och "änglar" (Merkurius, t.ex. nyhetsrapportörer) väljer Mörkrets sida, är sannare nu än någonsin. 

En kritiker skulle mena att Cayces profetia om världens undergång snarare skulle tillämpas på Andra världskriget som bara låg några år i framtiden. Och det är sant att formuleringarna kan stämma på flera scenarier. Men väger man inte bloggarens egen förkärlek för "UFO-folket" som dyker dessa fenomen upp efter att USA har sprängt sina atombomber (tomt spel för gallerierna, Japan var redan kört!) Uppenbarligen har jordmänskligheten alarmerat högre intelligenser än människan om vilken destruktiv förmåga vi nått.

Harmageddon-profetian skulle lika väl kunna tillämpas på en invasion från mänsklighetens okända Överrockar! Då är historien tillbaka till astrologins tidsåldrar igen om frågan om Saturnus återkomst till Vattenbäraren vart 30e år DENNA GÅNG är då det händer....  För vissa kommer Saturnus i Vattenbäraren alls inte att föra med sig något gott, eftersom symboliken är så global och innefattar alls. USA och Sveriges har redan straffat ut sig och frågan är vad Ryssland ska ta vägen med sitt återskapande av ett nostalgiskt Storryssland.

Astrologins Luft och Eld utspelar sig verkligen på den intellektuella nivå där tankar och budskap smids. Denna Europadag 2023 kanske kan kallas för Harmageddons start? Jag har svårt föreställa mig ett lika passande horoskop för en krigisk dag i luften. "Dag" används här figurativt - även om inte Månen stod i Skorpionen när en hatisk nynazistisk Texasbo skjuter ihjäl flyktingar på jakt efter ett nytt liv lördagen den 6e. Månen nådde sedan Skytten på måndagskvällen men dessa är flera dagar på rad där galenskapen ligger i luften. Mars-Tvillingarna som fundament till Mån-Skorpionen under Texas-morden funkar illa...)

Se även: EU ställer in 2016 och smusslar vidare med handelsavtalen

 

PS. Lyssna inte medierna som sprider AI-frossa. Detta är en klassisk avledningsmanöver för att mörka att UFO-folket i princip redan är här redo att detronisera jordborna. Haka på https://www.weaponizedpodcast.com/ innan det blir för många avsnitt att hämta in. Ingen UFO-skit av foliehattstyp utan diskussioner med människor som har ett remarkabelt kontaktnät. Ett aktuellt program berättar om att ryssarna redan i början av 1990-talet låg årtionden före USA i sin UFO-forskning och att båda stormakterna redan haft sin respektive "First Contact"... Den lilla människan kan gott sova vidare. Mänskligheten v 2.0 står för dörren.

PS2. Intressant att EU på 1980-talet sökte plantera Europadagen på samma dag Sovjet/Ryssland alltid firat sin segerdag mot nazisterna...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/0Qk3j2/putin-talar-pa-roda-torget

Jag måste försäkra att jag sällan läser nyheter eftersom det bara är hopplös NATO-propaganda i svenska medier och politik ändå är överspelat inför det världen står inför. Ingen anledning jaga alternativa medier eftersom det är krafter bortom den politiska människan som styr. 

Men det är förunderligt hur likt visst innehåll i Putins tal är det som skymtat på denna blogg. Har Ryssen upptäckt en passande talskrivare i Sverige att hämta idéer från? Eller är det helt enkelt så att Sideriska ligger mer i linje med världsödet än svenska propagandamedier? Putins konstaterande om den människonedbrytande västideologin är ju mitt i prick!

Inga kommentarer: