Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 maj 2023

New York sjunker. Tidningssensationalism?

 

När man läser AB:s korta artikel där rubriken lovade bästa katastrofilmsscenario (typ: "The Day After Tomorrow") visar sig förstås den svarta texten vara en överdrift.

Fast egentligen inte. New York kommer att sjunka och på ett än mer spektakulärt sätt, precis som natur- och vattenvårdaren Kevin Costner illustrerade i sin egenfinansierade filmflopp "Waterworld". 

Jag gissar att Costner (sideriskt soltecken Skorpionen, naturen med fokus på dess fas av nedbrytning eller giftiga aspekt) måste ha hämtat inspiration från Amerikas egen profet, som amerikanerna själva ofta kallar den synske Edgar Cayce (1877-1945). Hans framtidsspådomar på 1930- och 40-talen om ett framtida USA vars kustlinjer radikalt förändrats till följd av geologiska omvälvningar har New Yorks totala försvinnande som grädden på moset.

1932, ur en avslutande frågestund med den "sovande (självhypnotiserade) profeten": 

Q: Hur snart kommer dessa förändringar i Jordens aktivitet att visa sig?

A: När landmassor börjar brytas upp i södra Stilla havet, och de landområden på motsatta sidan [av jordklotet], i Medelhavet och Aetna-området [stenografens stavning, möjligen avses vulkanen Etna]. Vid den tiden kan vi veta att det har börjat.

311-8, MS-7, 9 april 1932

Aktuella utbrott i sagda område:

[Tillägg den 22 maj: Svårt undvika nämna att Etna börjar bete sig märkligt samma dygn detta inlägg publiceras (skrivet den 20): https://www.expressen.se/nyheter/askregn-fran-vulkanen-etna-flygplats-stanger/ Den som ser sådana här tidningsnyheter noterar med åren att ett utbrott någonstans i världen strax följs av ett annat, ofta på jordklotets andra sida, så Cayces förutsägelse är knappast så precis som det först verkar...]

Cayce i trans påpekade ofta att tidsangivelser var osäkra, händelser kunde förskjutas eftersom "allt påverkar allt" och här duckar han som synes frågan och ger inget numeriskt svar alls till frågeställaren. Istället fokuserar han sitt andeskådande på händelserna som sådana, vilka synes "mer" förutbestämda...

...delar av det som nu är New Yorks östra kustlinje, eller New York som sådan, kommer till största delen att försvinna. Det här kommer dock att drabba en senare generation [Cayce tycks sprida ut de kommande geologiska förändringarna över ett århundrade och summerar hela denna skittid som Harmageddon eller det som tvingar fram tidsåldersskiftet och inleder Vattumannens tidsålder.] Carolinas södra delar och Georgia kommer att försvinna. Dessa förändringar kommer att föregå de för New York.

1152-11; MS-3, 13 aug 1941

Förutsägelserna av Jordens "protest" mot människosläktets våldtäkt på henne finns återgivna i många böcker. Dessa utdrag en liten del av sonen Edgar Evan Cayces "Edgar Cayce on Atlantis" (1968), men i januari året innan väckte allmänreportern Jess Stearn stort uppseende och förnyat intresse för den synske mannen genom "Edgar Cayce - The Sleeping Prophet". Den boken nämner bara i korthet de geologiska förändringarna och fick tydligen den ännu levande sonen att känna sig manad att gräva lite djupare i faderns arkiverade redogörelser och relatera framtiden till det sjunkna Atlantis om vilket transmeddelandena hade mycket att säga. 

I själva verket använda sig manusförfattarna till den amerikanska kabel-tv-serien "Ancient Aliens" (2010-talet) om och om igen av Cayce-materialet utan att nämna det. Kanske för programmen var så pinsamt skruvade och pseudovetenskapliga (som om inte Cayces transrapporter är fantastiska nog). All mänsklig kreativitet underkändes, ALL gammal byggnadskonst är rester av utomjordingar som tidigare besökt Jorden och byggt "läger".

Ancient Aliens är ett prov på hur löjeväckande fördummad västvärlden har blivit i jakten på idéer att slå mynt av. (Svenska reklamfilmer visar samma sjunkande medvetandenivå, man nästan vrider sig när det dyker upp ny reklam som presenterar svensken som infantil och visar att upphovsmännen inte förmår bättre själva.)

I kontrast skildrar Cayces förhistoria atlantiderna som genomgick en remarkabelt snabb utveckling (goda klimatförhållanden), men påpekade i trans att "Atlantis" är ett modernt samlingsnamn för kulturer som en gång blomstrade på det som nu är havets botten. Hela mexikanska golfen (med karibiska övärlden som dåvarande bergstoppar) kan kallas "Atlantis", men så också delar av mittatlantiska bergsryggen med Azorerna som högsta punkt på detta "Atlantis"... 

"Cayce on Atlantis" skissar effektivt den gamla Jordens geologi och nämner de tre förödande katastrofer som drabbade Atlantis, varav den sista katastrofen sammanhänger med den senaste istidens tillbakadragande. Inte konstigt att bevis på äldre högkulturer saknas, moder Jord torkar rent svarta tavlan innan en ny värld börjar ritas upp. Men de 12.000 år gamla tempelfynden på gränsen mellan Turkiet/Syrien (Göbekli Tepe) har verkligen satt myror i huvudet på forskningen. 

Ingen hade trott att människor under "jägar- & samlarperioden" producerade byggnation av detta slag. Människan, särskilt västerlänningen, har levt i omotiverad hybris och självupptagenhet länge nog, men uppvaknandet kommer nu, när Fiskarnas tidsålder övergår i Vattenbäraren. 

Astrologins extremt generella symbolik verkar trots allt fungera som fingervisningar. Total dominans av Vatten-elementet kan ge människor som i huvudsak lever genom drömmar och i värsta fall rena villfarelser. Vattenbärarens tidsålder kommer förstås att ha mycket med det nya sättet att uppfatta naturen som intelligent, högst specifik information. Det är inte en blind evolution som förklarar tillvaron, bakom denna föreställning ligger ett immateriellt medvetande, vilka de frekventa påhälsningarna av UFO:s runt amerikanska och ryska militärresurser (inte minst kärnvapendepåer) visar.

Stormakterna har förlöjligat eller sökt mörklägga detta i årtionden, men "besöken" tycks ha börjat på allvar efter att USA skapade atombomben. Våra grannar på högre existensnivåer uppskattar inte alls vad mänskligheten håller på med, men lyder samtidigt det direktiv som Gene Roddenberry (horoskop här), science fiction-skaparen bakom "StarTrek" inkluderade i sin futuristiska saga: "den överlägsna arten ska inte blanda sig i de primitiva arternas vandringsväg". 

Men med den destruktiva homo politicus i samverkan med det militärindustriella komplexet (se bara Sverige!) tycks saker ha tagits till sin spets. Det är inte omöjligt att det av Edgar Cayce visualiserade Harmageddon både kommer att plåga mänskligheten med naturkatastrofer av aldrig skådat slag utan också intervention från "världsrymden" (i själva verket härifrån men en högre dimension). 

Våra UFO-vänner ämnar omyndigförklara många av världens ledare och alla världens religioner kommer att identifiera detta som "Kristus återkomst", "Profetens återkomst". Både hinduism och buddhism har föreställningar om en eller en periodisk återkomst av någon "större än livet".

*****

Science fikcion-författaren Roddenberrys horoskop kommenterades för tio år sedan och även om jag kallade det en "universalistisk rymdmänniskas" karta nämns inte att oppositionen mellan Solkungen Lejonet och faktorer i "sjunde himlens" Vattenbärare är en signatur för den kosmogoniska tilldragelsen (världstillblivandet). 

Det är tillika en sammansatt symbol för den antika kosmologin där Solen i Lejonet i princip är mittpunkten i varje solsystem inte mindre än i allt existerande (dess essens eller inneboende gudsgnista) medan Vattenbäraren och dess härskare Saturnus indikerar den omgivande Luften eller rymden. i Luft eller intellekt kan den Genuint Existerande (solen) kontemplera sin egen kreativa storhet.

Medan den materialistiska människan skickar små sonder ut i rymden och skeppar farkoster till Mars som skrapar lite i den döda röda jorden, beskriver axeln Lejon/Vattenbärare "Världssjälen" den ofattbara intelligens som "utifrån och in i världen" betraktar densamma. 

Men riktningsangivelsen är godtycklig som nyplatonikern Plotinos beskrev med "vägen ned" och "vägen upp" vilka han såg som ytterst samma sak. Nirvana - icke tudelning - säger buddhisterna, medvetna om att det existerar en medvetandenivå bortom barnet för vilket allt reduceras till ett "vi mot dom". (Se svenska medier om Ryssen vs. USA, så ovärdigt att landet inte har en enda journalist redo för Vattenbärarens tidsålder fast den står för dörren. Sverige har redan dött, det är bara inte uppenbart än...)

Från det tidlösa/eviga perspektiv (Världssjälen) ser högre intelligenser (autonoma aktörer inom den kreativa eller supralunära sfären) den knappt utgestaltade mänskligheten ta sina första myrsteg ut i INTET eftersom de fått precis allt om bakfoten sedan de bestämde att gudar var barnsagor och de hade sitt öde i sin hand. Nu jagar barnen liv i universum med så låg fantasi att de bara söker efter liv på sina egna villkor, helst med två armar och två ben och ett ansikte som liknar deras eget. 

UFO-folket levererar dessa bilder till en art som inte tycks komma så mycket längre av egen kraft. UFO-fenomenet är i hög grad "psykiskt" (vilket psykologen Carl Jung började ana mot slutet av sitt liv) och spinner på vittnenas egna föreställningar, men inte helt (Jung: "psykoida" tillstånd). Det pågår en intressant samverkan mellan "Himmel och Jord"! Yin-Yang-symbolen påminner om den "gråskala" eller gradient som är Världssjälen i dess helhet men som den sekulära delen av mänskligheten har noll grepp om (och därav all galenskap i dessa samhällen):

Den konfucianska klassikern Jijing:
"Himmelen är hög, Jorden är låg"

Häri ligger den här bloggens irritation över att Sverige måste vara jordklotets mest intelligensbefriade område som frivilligt säljer ut sig till Nato-USA utan att ens vara medvetet om att UFO-folket redan givit USA varningar och uppmaningar att ändra sitt "mind-set", sin sinnesförfattning (se inlägg om USA:s nationalhoroskop för den härdsmältan). 

Science fiction har definitivt korn av sanning och sammanhänger i verkligheten ihop med politik (solklart för västerlandets store tänkare Platon). Men det är fullständigt bortom svenska beslutsfattares förstånd (och i ärlighetens namn, bortom horisonten för de flesta världsledare). Se bara på Ulf Kristersson och hans dockmästare Jimmie Åkesson - är detta ett skämt svenskarna spelar sig själva? Hur kan de rösta fram oduglingar att avgöra sitt lands öde? (Detsamma kan sägas om ett antal föregående socialdemokratiska statsministrar.)

*****

Tänk, Jijings dictum om höga himmelen och låga jorden hittade jag vid 19 och nu 60+ slår det mig hur avklarnad den kinesiska visheten är i dess förrädiska enkla formuleringar. Vid första mötet med den kinesiska boken (som ibland alltjämt transkriberas "I Ching" i väst) var jag en lyckligt litteraturbefriad ung man som inte spillt tid på en enda roman sedan 12 års-åldern då jag plöjde alla Sherlock Holmes-berättelser för att sedan lägga underhållningslitteraturen åt sidan. (På samma sätt kastade jag runt 9-10 ceremoniellt alla gamla Kalle Anka-tidningar i papperskorgen och deklarerade "...för nu är jag stor"! Var får barn sina infall ifrån? Ett extremt ritualiserat tidigare liv som influerade via det omedvetna?)

Först i 50-årsåldern insåg jag hur likt det kinesiska dictat är "Shakespeares" kända förmaning från författarens alter ego "Hamlet" till en annan: 

A phrase used by the title character in the play Hamlet, by William Shakespeare. Hamlet suggests that human knowledge is limited: There are more things in heaven and Earth, Horatio, / Than are dreamt of in your philosophy [science].

Den enda verkliga Shakespeare-forskning som pågår, sker i USA. Britterna har valt att inte vända några stenar och riskera pinsamma avslöjanden om sin Tudor-period. Officiell historieskrivning i England är maximalt förljugen och akademikerna ligger i för att upprätthålla myten om den enkla mannen från Stratford-upon-Avon, en obetydligt och kortlivad skådis i Londons teaterliv. 

Denne man, William Shakspere, som inte ens var skrivkunnig (hans testamente finns bevarat och istället för namnteckning bara ett X) påstås ha skrivit Shakespeare-verken som dignar av juridisk kunskap, marina insikter, astrologi (givetvis) och andra vetenskapliga specialområden, samt kunskaper om sällsynta manuskript som kreti och pleti inte ens visste existerade.

Englands enda handskrivna manuskript av Beowulf fanns, som tidigare nämnt, i drottning Elisabets skattmästares, Lord Burghleys privata bibliotek - samma byggnad där den amerikanska forskning är obunden nog att notera att adliga adoptivbarnet Edward de Vere bodde i sin ungdom, den bästa kandidaten till mannen idag känd som Shakespeare. Och kopplingen är förstås att en pjäs tillskriven Shakespeare - minns inte vilken - uppvisar tecken på kännedom om Beowulf.

När denne verkliga Shakespeare tittade in i en dröm jag hade 2005 (triggad av ett krogmöte kvällen innan med en ännu blivande kulturjournalist som i mina öron skrävlade om sina föräldrars intellektuella prestationer), dröjde det inte länge förrän jag såg hur väl hans tankar överensstämde med den kinesiska filosofin. 

Eller nyplatonismen för den delen. Givet själavandring blir det fascinerande att fundera på vilka liv denne man bakom aliaset "Shake-Speare" (en återkommande stavning på förstautgåvorna) kan ha levt för att plötsligt bli Englands mest ordrika bard. (Datorer har räknat ord och funnit hans förråd mer än dubbelt så stort som någon annan känd författare vid den tiden.)

För ett "universum av ord", se horoskopet för den verklige författaren som nyss repeterades här. Den intensiva Vattenbäraren vars Mars+Måne stämmer mer än väl med fraser som "världen är en scen". Han hade helt smält antika tankar om Världssjälen för det är ju filosofi som är botten i många av de kända Shakespeare-citaten! (Lättjefullt har jag inte läst en enda pjäs, bara de kända citaten...)

Vattenbärarens tidsålder och tecken symboliserar helt enkelt den kosmiska människans födelse, precis som redan de gamla babylonierna fått nys om. Det var nog den första aha-upplevelsen i ämnet, upptäckten att babylonierna kallade Vattenbärarens tecken "Den Store".

Därifrån är steget kort till judarna i fångenskap i Babylon och deras framväxande mystik, läran om Adam Kadmon (den kosmiska människan, ett personifierad universum i flera dimensioner), och inte minst tanken om dennes ankomst ("förtätande sig") i vår värld som en Messias. Judarna väntan på en "smord konung" hade en metafysisk grund som säkert var stark påverkad av babyloniernas nu bortglömda astrala spekulationer... 

Forskarna har längre vetat att fångenskapen bara rörde den judiska eliten och att denna elit hade det mycket väl ställt under exilen i Babylon. Många flyttade inte ens tillbaka eftersom de fått smak på denna högcivilisation. Allt avslöjat genom att jämföra arkeologiska skriftfynd och uppgifter i Bibeln. 

Det är en grundligt "babyloniserad" judendom som i Bibeln ändå fejkar sorg över sin exil "by the rivers of Babylon, where we sat down/And there we wept, when we remembered Zion", som en känd poplåt så grafiskt återanvände lite bibeltext. 

Från början en religiös reggaelåt från Jamaica osannolikt upplockad av discobandet Boney M av den industriella och djupt oandliga tyska discomaskinen på 1970-talet. Människans historia är nyckfull och det falska poserar ofta som äkta vara - yin/yang-symbolen igen och allt mellan det svarta och det vita.


"Rivers" låg för övrigt på en bisarr jamaicansk skivetikett från sent 1960-tal. Riktad till landets företrädesvis färgade befolkning, ättlingar till den vite mannens slavarbetare på sockerplantagerna har bolaget likväl som logo valt att visa två vita ungdomar i obekymrad dans!

Förklaringen ligger inte i de svartas krossade självkänsla till följd av européernas - den vita djävulens - sätt att söka profitera på andras liv och kraft. Den är ännu mer komplex: bolaget ägdes av kineser som uppenbarligen inte såg på samma sätt på det osannolika motivet. 

Tvärtom var Beverley känt att som en av få i den forna slavkolonin inte blåste artisterna utan betala dem ärligt och inte mörkade om musiken sålde väl på export. Från Beverleys artiststall kom tre av reggaemusikens tidiga stora namn, Toots & The Maytals, Desmond Decker och så Melodians med sin egna komposition Rivers... 

Till och med Bob Marley & The Wailers spelade in ett bortglömt album för Beverleys galet betitlat "Best of" fast det var helt nya låtar. Det var just innan deras västerländska karriär tog fart med hjälp av britten Chris Blackwell (Polarprismottagare 2023). Man kan säga att det kinesiskägda bolaget hjälpte Blackwell att få upp ögonen för en potentiellt lönsam produkt - Bobban! Rastarebell som produkt på den kapitalistiska marknaden.

There the wickedCarried us away in captivityRequired from us a songNow how shall we sing the Lord's song in a strange land?
(Rivers of Babylon)



Inga kommentarer: