Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 maj 2023

Dödshoroskop från imperialisten Englands förslummade bakgård

 


Reggaemusikern Hugh Mundell som upptäcktes i tonåren av legendariska musikern Augustus Pablo (t.h. på bilden, riktigt namn Horace Swaby) sköts till döds 21 år gammal i ett groll över ett sketet, trasigt kylskåp. 

Sådant var det träsk Storbritannien lämnade efter sig när man gav slavkolonin Jamaica dess självständighet 1962 och ett utplundrat land dess kamp där alla slogs mot alla om brödsmulor. 

Det är samma våld Sverige nu dragit över sig själv i sitt ointresse av att investera rejält i sin befolkning! Vi är numera Tredje världen med en främmande liten elit som inte längre är intresserad av Sveriges välbefinnande - allra minst Sverigedemokraterna som bara maskerar sig som patrioter. De vill som alla andra svenskar bara förbättra sin egen status och eget välstånd. Det falskaste parti som tänkas kan, just för att det står så nära den svenska folksjälen (störningen mellan Väduren och Oxen, Måne och måndisponent Mars).

Mundells död inträffar när Liemannen nått trekvartsvarvet från returen till sin startposition. Eftersom ett gammalt bibelcitat så nyss nämndes om "Guds misshag som kvarstår som dålig karma in till tredje och fjärde generation" och hur detta påminner om den hinduiska 270-gradersvinkel som enbart Saturnus kan kasta innan den når sitt fulla varv, kanske man kan föreslå att de degenererade kulturer västerlandet skapat genom sina egen sjukhet - våldskulturer - är det bästa att studera om man vill se astrologin uttrycks sig så grovt och primitivt som möjligt. 

Saturnus är i fin form en fantastisk symbol för gigantiska medvetanden, kapabla till stor faktakunskap och organiserad sådan, men ju lägre individ, desto mer börjar Saturnus lika en snål kapitalist som söker sno åt sig så mycket dött stoff som möjligt. Den kanske lägsta typen som finns är Fastighetsägaren som gör sig rik på de oskyddade små liven som ses i den sårbara Krabbans tecken mittöver.


Beklagar att jag måste töja pilen för att illustrera Saturnus medfödd och Saturnus i transit - grafikkunskaperna är begränsade.

Men den ominösa perioden för "trekvartstid" är påfallande här, givet att den sammanfaller med sångarens Måne ("livets ingång och utgång" - det saknas knappast dödssymboler i astrologin!) och att sagda Måne medfödd infekterades av oppositionen från våldets Mars.

När han skjuts till döds står alltså tidsherren och skördaren Saturnus i en kritisk aspekt till sig själv, och dödsdagen kanske pekas ut av den i sig lättviktiga "sekundvisaren" bland transiter, Månen som symbol för vardagliga händelser.

Att den transiterande Solen i Jungfrun intar någon slags synergi med medfödda Solen i äganderättsprincipens Oxe kanske är en aktiv del i dödsdramat, men det är bara en gissning eftersom symboliken stämmer så väl. Solen passerar under en månad 12e huset i sångarens PSYKISKA HOROSKOP och inte det fysiska som bygger på födelsetimma. Ibland är de psykiska månascendenterna så tydliga att man undrar om våra liv i själva verket utspelar sig i drömmarnas och föreställningarnas dimension snarare i den mätbara prylvärld onda stater tutar i sina befolkningar att de måste betjäna och dyrka och inget därutöver.

Samma med Mars som med Solen. Hinduisk astrologi känner inte 120-gradersaspekten för någon planet utom Dharma-herren Jupiter. Men vid sångarens död bildar den egocentriska Mars-Väduren som transit i Lejonet en Eld-till-Eld-synergi med sig själv och eftersom hinduer medger att västerländska aspekter har "visst" inflytande kan också denna Olyckans transit sägas irritera den medfödda våldspotentialen och dess skadliga inverkan på Månen som "in- och utgångens portal" (även känd som moderlivet/Vaggan och Graven.)

Paradoxalt nog föddes Hugh Mundell till välbärgad medelklass (jamaicanska mått) men så hipp var reggaescenen nere i Kingstons getto på 1970-talet att han sällade sig till de fattiga kvarteren och odlade dreadlocks. Men en tjugoåring som råkar i bråk över ett trasigt kylskåp får den seriösa rastafarireligionen att kännas en aning påklistrad - mest ett barns identitetssökande. 

(Ett par dar efter det här inlägget skrevs handlar Jan Guillous krönika just om den fåkunniga svenskens "klassresor". Läsvärt, som förstås alla svenskar med minsta vett redan vet.)

Även om bristen på födelseklockslag inte medger några inblickar i 9e religionshuset är Solen i Oxen med Månen i Vågen en kombination som starkt dras till ytor och estetik, och är vad svenske musikern Tony Ellis (en tid i Peps Perssons reggaeband) en gång kallade en "badrumsrasta", vilket han själv var: en som grejar med sina hårlockar framför badrumsspegeln och sysslar med image snarare än genuin gudstro.

Mundells födelse har fler onda omen: det är samma urbota korrupta moralism som i Sverigehoroskopet. Saturnus är förklenad och har nedsatt funktion genom konjunktionen med sublunära begärslivets demon Ketu (Draksvansen, södra månnoden).

Här ett exempel på Mundells svårbedömda gudstro på YouTube, en inspelning från 1977 som fanns med på debutalbumet (det blev bara tre). Mästerlig, muskulöst framflytande reggaeproduktion av Augustus Pablo: 

https://www.youtube.com/watch?v=phj8Z6c-sUk

@SistaSensi för 9 år sedan
I knew them both, they occasionally stayed at my house by Montego Bay when they came to town to perform. I remember Hugh as young and kinda shy but very sweet. Pablo smoked the challis non-stop lol...



Samme Mundell kommenterades 2015 om någon tycker sig ha läst det här tidigare (fast med lite andra detaljer). För egen del rinner uppslagen oftast spårlöst genom huvudet (Månen) och jag upptäckte dupliceringen först när den var gjord.


Inga kommentarer: